Premature Bebekler Prameture Bebeğimin Hikayesi...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım sen umudumuzdan umudu kesme sen olumlu düşün ki olumlu şeyler olsun sen bebeğinin en büyük destekçisisin bugün bebeşimiz nasıl

canım benim ne kadar zor bir durum belirsizlik birşey bilmemek.Ama bak umut direniyor tatlım.Ne olur kendini bırakma sende elbette zor bende yaşadım biliyorsun bu durumları.Ama ne olur arkadaşım biraz daha sabır.Güçlü olmaya çalış zorda olsa.Herşey yoluna girer.Bu kadar dualar ettin etmeyede devam et.Bizlerde yanınızdayız dualarımızı da eksik etmiyoruz ne olur arkadaşım inan sen böyle yazdıkça öyle çok üzülüyorum ki bir annenin çaresizliği.OF Allhım keşke elimizden birşey gelse.Beklemekten başka yapılabilecek birşey yok .Lütfen arkadaşım biraz daha sabır.

serifecim biz küvezde kalırken doktorların dediği bu kadar cabalasmşsa bebek bugüne kadar gelmişse bundan sonra da bişey olmaz diyolardı.hadi biraz daha sabır canım.

Şerifecim umut bebek 1 kiloyu geçmiş bak ne güzel inan yakında solunum cihazında da çıkar ve sağa sağlim evine döner allahın izniyle. Dualarımızı hiç eksik etmiyoruz inan umudunu hiç bi zaman yitirme..............................

teşekkürler arkadaşlar herşey için...

artık gücüm yavaş yavaş azalmakta dahada kötüleşmekten korkuyorum inanın bana içimi sadece buraya döküyorum kimse beni anlamıyor saçma sapan sorulardan bıktım milletin.bazen kendimi binadan aşağıya atmak istiyorum dün bi akrabamdan duydum oda premature annesiymiş zeynep kamilde yatıyormuş 5 sene önce falan yalan olmasın hastaneden kendini atmış ölmüş kadın bende kendimi atmak istiorum bazen, beni ayıplamayın çok zor bişi kafayı yemek üzereyim sabır taşı olsa çatlar valla bitmek üzereyim içimdeki çığlığı kimse duymuyor şuan evde yalnızım bi yandan yazıyorum buraya bi yandan da klavyeme dökülen yaşlarımı siliorum eşim işte çalışıyor telefonu kısa tutuyorum ağladığımı anlamasın die ona bile belli etmiyorum...sigaraya tekrar başladım kimsenin haberi yok içiyorum valla ben ne olucam artık bilmiyorum tükendim...

bebeğime gelince pek bi değişiklik yok aslında oksijeni azaltılmış biraz kendi alıyormuş nefes bu durumu düzelirken besini durdu artık ne mama nede süt alıyor sordum doktora tolere etmiyormuş öle dedi tabi gıda alamayınca kilo kaybıda oluyor 990 gramdı bugün her yeri mosmor kahroluyorum beni ayıplıcaksınız sen nasıl bi annesin diyeceksiniz biliorum içinizden ama bazen düşünüorum makinenin fişini çekin demeyi çok acı çekior bi bozuk tırı kaç kişi iter arkadaşlar lütfen bi düşünün....

ahh şerifecimmm seni kim ayıplayabilir hayatımm..biz senin çektiklerini çekmeden nasıl seni anlayabiliriz..nolur hayatımm bi pskologdan yardım al hayatım bunlar yaşanması zor şeyler içine atma doktora anlat rahatla

gidicem inşallah kendimi bi toparlıyayım maddi olarak onada gidicem senağlama

canım aman vallahi sen böyle yazdıkça benim içim paramparça oluyor.Yapma tatlım.Sende kendini bırakırsan.Umutun sana şimdi daha da ihtiyacı var .Evet çok zor bir durum.Atlatılmasıysa daha güç.Canım ne olur biraz daha sabret.Kimsenin seni ayıplamaya hakkı yok .Sen herkesin söylediğini duyma.Ve ayrıca mutlaka ve mutlaka bir uzmanla görüş kendin için.Bunu sakın ihmal etme.Depresyona falan girersin Allah korusun.İyi şeyler düşünmeye çalış biliyorum içinde o umut kalmadı yoruldun ama kendin için değilse de bebeğin için.Lütfen şerifecim biraz daha dayanmaya çalış.

serifecim seni kimse ayıplamaz inan bana bende ozamanlar böyle yasıycağına herşey bitsin daha iyi diyordumbak hemen bir doktora git yardım al.ben anne sütü verdiğim iiçin 1 sene alamadım ama sütüm bittiksten sonra antideprasana başladım.hatta süt verirken bile uygun dozda antideprasan verilebiliyor.kesinlikle destek almalısın.bugünlerin gececeğine inan ve hemen bir doktora git sana antidepraan versinler.canım Allah yardımcın olsun hepimiz dua ediyoruz Allah inşallah sana hayırlısını versin.

Son düzenleme:
ben seni öyle iyi anlıyorum ki .Şimdi yakınlarından kimse anlamak istemez.Kapris yaptığını düşünürler.Senin içinde ne fırtınalar koptuğunu kimse anlamaz.Senin ne mücadeleler verdiğini kimse bilmez.Zaten anlatmak içinde çok uğraşma çünkü seni senden başkası anlamaz şerifecim.Bizler umarım sana destek olabiliyoruzdur.Bir an olsun seni rahatlatabiliyoruzdur.İnan sizin için hergün dua ediyorum.Eminim ki bir çok arkadaşımda öyle.Allah yardımcın olsun arkadaşım başka ne söyleyebilirim ki.

Canım benim elbet çok zor biliyorum sen ne olur kimsenin lafına kulak asma canım...Sen şuan kimbilir neler yaşıyorsun iyi ol lütfen bak bizler burdayız..
inan bana bebeğin öldü dediklerinde kahroldım şerife..eve geldiğimde inan 2 kez intiharı denedim bak ilk defa burada yazıyorum..banyoya ip astım oturdum başına ya sonra dedimmm ya sonraaa
ne olur güçlü ol kardeşim bak bana herzaman ulaşabilirsin lütfen...Hiç kolay değil ben psikolojik destek alıyorum yoksa atlatamazdım..halada hayata tutunmuş değilim
hiçç kolay değil özellikle maddi olarakta tükenme noktasına gelmişsiniz ama inan rabbimin sınavı bu hepsi hallolur biraz sabır
ne desem ne yazsam içindeki yangını dindiremem çok iyi biliyorum..lütfen bir duş al ve uzan canım...bu gece senin için ve bebeğin için dua edicem elimden başka ne gelirki keşke gelse..
snei çok iyi anlıyorum beklemekten başka yapılacak başka bir şey yok elbette yıpranıyorsun elbette kahroluyorsun ama diren ne olur diren şerife...biraz daha zaman çok az kaldı inan ben inanıyorum herşey yoluna girecek canım benim

canım ben ozamanlar kimseyle görüşmüyodum bunun için seni kimse ayıplayamaz.görüşmek istemediğin hiçkimseyle telefonda bile görüşme.çünkü bu daha ağır geliyor.ehrkese derdini anlatmaya çalışmak onların anlamasını beklemek cok zordu bana.eğer böyle kendini daha iyi hissedeceksen öyle davran.bir doktora git ve bir de biz kk anneleri varız.lütfen hemen gitdoktora.

şerifecim yazdıklarını başından beri takip ediyorum canım
ne söylesem ne yazsam boş biliyorum hele ki benim gibi anne olmayan birinin seni anlaması çok zor gibi gelebilir sana ama sadece şunu bilmeni istedim dualarım seninle ve minik umutla
umut smi benim içinde çok özeldir çünkü eğer bir gün anne olabilirsem bebeğime vermek istediğim isimdir

hepimizin sınavı ayrı bu dünyada hepimiz ayrı ayrı sorunlarla boğuşuyoruz
ne olur sende sabırlı olmaya dayanmaya çalış unutma bebeğinin sana ihtiyacı var
allahım yardımcınız olsun
dualarımdasınız

merhaba canım bugün anlaşılan senin canını çok sıkmışlar.sen kötü bir anne değilsin inan bana kızım yoğun bakımdayken doktor bana uyanık yanına gidiyorum bana bakıyor parmağını uzatıyorum tutuyor.ama canı acımasın diye sarhoş gibi yapıyoruz dedi. o an içimden öyle bir acı koptuki hastaneden çıktığımızda eşime dönüp solunum aletinden çıkartalım dedim. sokaklarda deli gibi ağladığımı bilirim ogün .eşimde bana sen manyakmısın demişti.bazen onlar bile anlayamıyorlar hisettiklerimizi.merak etme ölmeyide denedim.kızım buldu.birde üstüne eşim devamlı hastanelerde dolaşmaktan iştende çıkarıldı.ev kirası hastaneymiş iyicene çaresiz kaldık.ne yapacağımızı şaşırdık. tamam sigorta vardı ama bazı şeyleri karşılamıyordu.neye yanacağımı ne yapacağımı şaşırmış bir durumdaydım.kızım öldü öldüğünemi yanayım yoksa nereye gömeceğimemi yanayım öteki bebeişte yoğun bakımda adeta çıldırmış biriydim.bugünler inan çok zor geçiyor.ama şunu untma ak gün ağarıp kalmaz kara gün kararıp kalmaz.biraz daha dayan canım biz sizin yanınızdayız.şuna da yürekten inan sen bunları yaşarken sanki o günleri tekrar yaşıyorum.

böyle şeyler düşünme lütfen şerife.ama bize yazman bizimle paylaşman bile senin ne kadar dirençli bir insan olduğunu gösteriyor.yaşadıklarımız hemen hemen hepimizin aynı bir noktaya geliyoruz ve tıkanıyoruz.doktor banada geçen gün başladı antidepresan.geçmişte yaşanılanların acısı çıkıyor dedi.uyku düzenim çok bozuktu ve sürekli başım dönüyordu.sende doktora git lütfen hemde hemen gitmeye çalış.maddi olarakta zor durumdasınız biliyoruz bunu bizlerde yaşadık.ama bu önemli bir konu şerifecim.hep şunu düşün canım beterin beteri var.sen zaten çok güçlü bir insansın ben bunu sezinliyorum.atlatıcaksınız bunuda.bırak etrafdakiler nederlerse desinler sen aldırma hem fenamı sende dostunu düşmanını tanırsın.ben öyle yaptım şerifecim böyle zamanda belli olur dost dediğin.

biz varız her zaman sana destekçiyiz.kuş olsakta uçsak gelsek görsek seni ve umut bebeği inan burda birimizin derdi hepimizin derdi.dualarımız hep seninle.unutma dünya dualarla duruyor ayakta.alahtan sana bol bol sabır diliyorum canım.

rabbim yar ve yardımcın olsun canım kötü şeyler düşünme ltf canım kimin ne dediğinide takma kafana dualarım sen ve bebeişinle canım

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlarım bu güne kadar beni yalnız bırakmadığınız için ....

dünden birazcık daha iyiyim psikolojik olarak biraz ağladım ve rahatladım sanki yakın bi gelecekte elbetteki psikolojik destek alıcam inanın bana ben çok metanetli güçlü biriydim şuan gücüm azalmış olabilir ama düzelicem hayat hergün pembe değil inişler çıkışlar mutlaka olacaktır dünki tavrımı bi patlama olarak yorumluyorum ve sizlerde öle düşünün lütfen zamandan başka çare yok keşke para ile satın alacağımız halledilebilir bişiler olsa olumlu yönde hayatta .herkese destek veren ben bi umuda mahkumum artık...varsın kimse anlamasın bu gün hastanede bazı arkadaşlarla vedalaştık benden sonra gelenler iyileştiler ve evlerine dönüyorlar bi tanesi telefon numarasını verdi arıcam bebişini merak ederim yoksa aramazsam...gidenlerin yerine yeniler gelior elbet yeni birisi ile de tanıştım ama ben gidemiyorum artık elemanı gibi oldum hastanenin ve bu gidişlede çok zor gibi görünüyor çünkü bu gün doktorla konuştum vizitten sonra kilo kaybımız devam ediyor şuan 970 gramdayız ve 98.günü ve 5 gündür beslenemiyor ne mama ne süt zaten sütümde yok yaaa oda ayrı bi sorun neyse doktor bağırsakları gelişmemiş dedi ,dedim daha önce 12 cc süt veriyorduk şimdi neden 5 gündür beslenmiyor mide kabul etmiyormuş bağırsaklar hasar görmüş durumda dedim ne olucak beklicez her zamanki gibi beklemek beklemek beklemek ya düzelir ya düzelmez düzelmezse ne olur dedim beslenmeyen çocuğun yaşatılmasının anlamının olmadığını söyledi vayy dedim kızım şerife daha neler duyacaksın şeytanda dürtüor at kendini die kurtul hadi be ordan dedim beterin beteri var bu benim hikayem ve benim mücadelem hakkında ölmek hayırlı ise öle olsun dedim doktora bunu söledim arkadaşlar artık tıpta bi yerden sonra tıkanıyor yapacak en iyi mantıklı şey dua ve sizden istediğim içim yanarak yazıyorum hakkımızda hayırlısı ne ise öle olsun die dua etmeniz şimdilik bu günlük böle gelişmeler gönül isterdi olumlu şeyler yazmayı ama hayatın acı tarafındayım ve çamura saplandık....

Off.. Off.. Nereye Kadar Canim Benim Ya Seni şuanda Anladiğimi Düşünüyorum.. Aklindan Geçenler Ne Olabilirki Bu Durumda Benim Sizim Dinmedi Hala Hergün Neler Düşünüyorum Sabir Sabir Bunun Tesellisi Olamazki Teselli Vereyim... Herkes Bana Neler Söyledi Allah Razi Olsun Dualar Bile Yetiyor Ama Kader Işte Ya. Bizde Bişekilde Sinaniyoruz Arkadaşim Sana Sabir Dilemekten Başka Bişey Gelmiyor Elimden... Daha Fazlasini Verecek Olan Allah Ondan Istiyoruz Sadece Yalvariyoruz...... Ve Aklimdasin şu Sayfalardan Inan Kopamiyorum... Neleri Var şükretmekten Başka Ne Yapabiliriz... Allah'im Bizler Için En Hayirlisini Versin Inşallah.. Tabiki Psikolojik Testek Almalisin En Kisa Zamanda Bende Alacağim... Metanetimizi Korumaliyiz Rkadaşim Dualarimiz Seninle...

of be şerife yine içimi parçaladın arkadaşım.Yavrum oralarda çekmediği yaşamadığı kalmadı.Canım benim.ne yazayım nasıl yazayım bilmiyorum.Doktorlar ne söylerse söylesin lütfen sen yinede umudunu yitirme canım.Ve şeytana sakın uyma arkadaşım.Sen akıllı mantıklı bir insansın.Kurduğun cümlelerden ne kadar aklı başında olduğunu gösteriyor zaten.Yine söylüyorum dualarımız seninle ve umutla.Allah herşeyin hayırlısını versin canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…