Premature Bebekler Prameture Bebeğimin Hikayesi...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
uff bu günlerde çok duygusalım gözlerim dolu dolu... Allah yardımcın olsun, en kısa zamanda bebişini eve sapasağlam götürmeni diliyorum.

Şerifecim öncelikle Allah yardımcın olsun.Çok zor bir durum.İnan bana yaşadığım için bilirim o zor günleri.Benim bebeklerim ikiz ve 28 haftalık doğum yaptım.Birisi çok sağlıklıydı ama diğeri onun kadar şanslı değildi hiçbir organı gelişmemiş ciğer neredeyse yokmuş. 1,5 ay küvezde yaşam savaşı verdi minik kuş yavrusu kadardı.onu orada o halde öyle çaresizce yatıyor görmeye dayanamıyordum.her ziyaretinde mahfolup dönüyordum eve.o 1,5 ay ne çektiğimi allah bilir.Sanada allah yardım etsin arkadaşım biliyorum çok zor ama geçecek inan ki.Bak şimdi benim minik kuşum 10 aylık oldu kazandı savaşı.Allaha çok şükürler olsun.Evet bazı sıkıntılarımız var nefes alıp vermekte zornalıyor çok sık hastalanıyor.Ve astım hastası bronşları henüz açılmadığı için makineyle ilaç veriyoruz.Ama canı sağ ya önemli olan o hastalıklar iyileşecek sonuçta.Minik kuş şimdi 10 kg ve 10 aylık şimdi ikimizde unutmaya çalışıyoruz o zor günleri.İnan bana yarın sende bizlere anlatacaksın böyle.Canını sıkma ve onu görmeye gittiğinde moralin hep yüksek olsun onlar herşeyi hissediyor şerifecim.Allah yardımcısı olsun ikinizinde.Herşey çok güzel olacak buna inan.bizide gelişmelerden haberdar et.

deryacelik sabrın için seni kutlarım arkadaşım Allah sana ailene ve bebeğine sağlılklaar ihsan eylesin inşallah beni anladığına adım gibi eminim yaşayan bilir.senin sorunun benim ki gibi miydi ve kilosu ne kadar doğdu bilgilendirirsen sevinirim...

son gelişmeler 34.günümüz doldu ve bebeğim 540 gram oldu çok şükürki şuan için bi problem yok inşallah Allahın izni ile ileride de yaşamayız...

Şerifecim, benim sorunum tam anlamıyla senin ki gibi değildi .Bizim bebeklerin birisinin gelişimi yavaştı. çok geriden geliyordu kilo alımı iyiydi ama organları gelişmiyordu doktorumuz devamlı ikisini birden doğurmayacakmışım gibi hazırlıyordu beni.Ve hamilelikteki o duyusallıkta eklenince ben kendimi çok üzmeye başladım.Zaten devamlı düşük tehlikem vardı çok hareket edemiyordum.28 haftaya girdiğimizde suyum gitmiş ama ben farketmedim öyle dedikleri gibi olmadı yani ve akşam üzeri kanamam oldu.Hemen gittik hastaneye ve tabi doğuma aldılar.Bebekerden birinin hayati tehlikesi olduğunu doğumdan önce öğrenmiştik ve doğuma o psikoloji ile girdim.Ve tabi doğum sonrası kendime geldiğimde doktorum bebeklerden birinin (bu bebek adı ege) hayati tehlikesinin olduğunu hemen küveze aldıklarını ve bir süre burada kalacağını iletti bana.Daha bebekleri görmediğim ve doğumdan yeni çıktığım için pekte birşey anlamamıştım narkozun etkisiyle.Bebeklerimi 1 gün sonra görebildim.Efe'nin kilosu 2100 dü sağlıklı ve herşey iyiydi şerifecim.Ama Ege 1450 kiloda fakat hiçbir organı gelişmemiş sağlıksız neredeyse nefes bile alamayan bir bebekti.Tabi o makinayı unutmayalım.Beni en çok üzen o makinaydı zaten.Ve hergün ziyaretine gittiğimizde çok kısa kalabiliyoruz yanında sende bilirsin.Mikrop fln kapmamaları için.Doktorla her konuşmamızda bu bebeğe fazla ümit bağlamamam gerektiğini,bu yüzden üzülebileceğimi yapılabilecek herşeyi yaptıklarını ve artık gerisinin bebeğimin vereceği mücadeleye bağlı olduğunu söylüyordu.Tabi ne haldeyim sen düşün.ege 1,5 ay kaldı o makinaya bağlı .Bu arada da kilo veriyordu sürekli.Kullanmadıkları antibiyotik kalmadı bebeğime.Yanii belki kilosu senin bebeğine göre fazla ama hiç gelişmemişti karnımda şerifecim.Bir hafta sonu ziyaretine gittik.dediler bebek üst kata çıktı üst kat en yoğun bakımdan sonraki bölüm oluyor .Dünyalar benim oldu anlatamam sana.Ve yanına gittiğimiz de işte 1,5 ayın sonunda doktor bey gelmişken bebeğinide götür dedi.srunları tam anlamıyla bitmemiş ama hayati tehlikeside kalmamıştı.Hemen aldık bebeği ve tutacak yer bulamıyordum hastaneden alırken 1250 gr dı ege.giydiremedim çöpdü resmen kolları.Kırılacak gibi.Eve gittiğimizde her yerini inceledim ellerinin üstü delik deşikti serum yüzünden .damar bulamadıkları için hep mahvolmuş.canım saçlarını da kazımışlardı oradan da serum takmışlardı.Yani şimdi 10 aylık ve biz bu günleri unutmaya çalışıyoruz işte .Diğer sorunlarımızı geçen sefer yazmıştım sana.Allahtan ümit kesilmez canım.Merak etme herşey çok güzel olacak inan bana.Ve seninde bebeğin bu mücadeleyi kazanacak.Sakın çok fazla üzülme .Görüşmek üzere.

Allah razı olsun bilgilendirdiğin için inan bana içten söylüyorum Allah bebeklerine sağlıkla yaşamayı nasip etsin zor bi sınavı atlatmışsınız bidahada yaşatmasın Allahım kimselere. şuan bende geçiyorum bu sınavdan Allah nasip ederse yaşayacak sadece zamana ihtiyacım var sende bilirsin ben yaşıyorum sende yaşamışsın rabbim kimseye yaşatmasın çok zor...

senin tek yapman gereken şerifecim ne kadar yapabilirsin bilmiyorum ama moralini yüksek tutmak.Özellikle bebeğini görmeye gittiğinde .İnan çok etkiliyor bu bebeği.Dokunabildiğin kadar dokun ona.tenini hissetsin.Doktor izin vermiyorsa o görmeden dokun. onun yanında eminim ki üzülüp gözlerin doluyor bunu da yapmamaya çalış bana da hep doktorum bu tavsiyeleri veriyordu.Sende uygula konuş her görmeye gittiğinde bebeğinle biliyorum çok kısa bir süre görüyorsun onu ama saniyeleri değerlendir. Allah o minicik yavruya bu savaşı kazanması için yardım eder inş.Sanada bu zor dönemi atlatmakta tabi.Kendine çok iyi bak.Bizleri habersi bırakma.

Şerifecim bütün dualarım seninle,gelişmelerden bizi haberdar et çok güçlymüş bebeğin bak nasılda savaşıyor sende güçlü ol umarım en kısa zamanda kucağına alır evine götürürsün.bütün melekler onunla olsun canım..

sağolun arkadaşlar zorlu mücadelesine devam edior ama hala cihazlarda küvezden bile çıkarmıyorlar rutunlar hariç görseniz o kadar minikki inanamazsın normal doğan bebeklerin 4 te 1 i kadar bi hayal edin bakalım (: hergün yanındayım hissedior dur dimi beni...üzülmemeye çalışıyorum ama elimde değil tedavi sonucu olmuştu ne zorluklar geçirdim ilk bebeğim ama böle oldu vardır herhalde bi hayır diorum (:
yarın göz muayenesi var erkenden hastanede olmam gerekiyor inşallah bi sorun çıkmaz...(:

bebeğin göz muyenesi mi olacak?Öyleyse muhtemelen daha birşey görmüyordur bir de çok küçük doğdu ya bir ay sonra tekrar çağırırlar.Ama bak sakın görme oranı düşük dediklerinde üzülme bu geçici büyüdükçe düzeliyor bizimde öyle oldu.Egecim nerdeyse hiç görmüyordu ilk muyenede ikinci gidişimizde düzelmişti artık.Oda küçük doğdu anlatmıştım sana.Şimdi tabi herşey yolunda ama bir yaşında tekrar gideceğiz.Ayrıca bebeğin seni tabiki hissediyor.Sen o miniğin annesisin.Yarın kollarına aldığında hepsi geride kalacak arkadaşım.Lütfen üzülme.

19.02.2008 Tarihinde 6,5 aylık hamile iken suyumun bitmesi ve bebeğimin besin alması durduğundan dolayı erken doğum yaptırılmak zorunda kaldım...

Doğum kilosu 460 " gram" boyu 27 cm idi şuan 23. günü ve halan cerrahpaşa yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yaşama mücadelesini veriyor doktorlar erken ve doğum kilosu düşük olduğundan yaşama şansı %20 verdiler ancak bebeğim mücadeleci olduğundan 23 günü tamamladık ve gidişat şuan için olumlu hergün ziyaretine gidiyorum ihtiyaçlarını karşılıyorum Allah ömür verdiyse olumuzlukları olumluya çevirecektir ben inanıyorum ve umutluyum...şuan için durum bundan ibaret ve gelişmeleri yazmaya sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim...

canim sabirli ol guzelim rabbim ya yavrucagi senin rahmine kondurdugu gibi insallah allahin izniyle kollarinada kondurabilr canim canimcim benimde subatin 11 dogdu kizim sezeryanla canim dogumda kalbi duruyodu acilen sezeryana alindim neler cektigini tahmin ediyorum guzelim.cok rahat ol ve allaha bol bol dua et.senin kocamannnnnnnnnnnnnnnn anne yureyin inaniyorumki yavrunuda buyutecektir guzelim rabbim yardimciniz olsun.iyi haberlerini bekliyorum

canım benim allah bebeğine saglık sanada sabır versin benim okuldan bir arkadaşım 6 aylık dogum yaptı görsen parmak cocuktu resmen şimdi sapasaglam koç gibi bir oglan oldu 4 yaşında
gönlünü ferah tut arkadaşım yavrun da senin kadar güçlü

19.02.2008 Tarihinde 6,5 aylık hamile iken suyumun bitmesi ve bebeğimin besin alması durduğundan dolayı erken doğum yaptırılmak zorunda kaldım...

Doğum kilosu 460 " gram" boyu 27 cm idi şuan 23. günü ve halan cerrahpaşa yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yaşama mücadelesini veriyor doktorlar erken ve doğum kilosu düşük olduğundan yaşama şansı %20 verdiler ancak bebeğim mücadeleci olduğundan 23 günü tamamladık ve gidişat şuan için olumlu hergün ziyaretine gidiyorum ihtiyaçlarını karşılıyorum Allah ömür verdiyse olumuzlukları olumluya çevirecektir ben inanıyorum ve umutluyum...şuan için durum bundan ibaret ve gelişmeleri yazmaya sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim...
canım benim hiç sıkma canını rabbim yardımcın olur inşallah. bizde senin şu sıralar yaşadıklarını 7 yıl önce senin gibi hastane ve ev arasında mekik dokuyup hergün allaha dua ederek yaşadık ablamın bebeği için. 6.5 haftalık doğdu 1kg50 gr sonrasında doktorlar 700 gr a düşeceğini söylediler ve düştüde 750 gr oldu 2 ay küvezde kaldı ablam hergün gidip emzirmeye başladı ciğerlerdi gözleri her şeyi hep takipteydi bize erken doğduğu için konuşamama yada elini hareket ettirememe olabilir dendi vs... aylar geçti yıllar geçti ama yeğenim şu an allahıma şükürler olsunki 7 yaşında 1. sınıfta ve sınıf 1.si erken doğan bebişler çok zeki olur derlerdi bizede hep ama umudunu yitirme rabbim alnımıza ne yazmışsa onu yaşıyoruz. bebişin allaha emanet et hep dua et buradaki herkes dua ediyor senin için unutma....

Serifecim güzel haberlerini bekliyoruz,inşallah Allah'ım o güzel yavruna hayata tutunma gücü verir,acil şifa verir,canım moralini yüksek tutmaya çalış

hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum arkadaşlar sağolun...

dün bebeğim göz muayanesi oldu erken doğum ve fazla gelişmediğinden göz damarlarıda az gelişmiş dedi doktor herhafta takipte olacakğını bildirdi şuan 550 gram oldu ellerini kollarını bacaklarını oynatıor hatta bezini bile çıkarmya çalışıor Allahım yaa minicik neler yapıor kafasını kaldırmakmı dersiniz inanamıyorum bile inşallah her şey yolunda gider de sağ salim evimize döner...

bu arada bende de sorun var erken doğduğu için süt kanallarım fazla açılmamış ve sütüm ancak bi öğününe yetior (:

cnm benım yerım onu ya çok tatlı oluyolar mınık olunca oglumdan bılıyorum uzulme sutum yok dıye zamanla gelır valla acıkcası ben cabuk buyusun dıye hem emzırdım hemde bol bol mama verdım

off bi kere bile kucağıma alamadım küvezden bile çıkarmıyorlar ne yazıkki acaba görecekmiyim o günleri...(:

adı umut baki adı ile yaşar inşallah :)

canım çok geçmiş olsun inşallah kucağınada alırsın ,yürüdüğünü ,konuştuğunu ,okula başladığını,derken bide bakmışınki büyümüş şu anda senin yapman gereken sabretmek ve dua etmek hepimizin duaları seninle

Back
X