Pratik değilim

milkk

.
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2019
2.020
2.822
48
Selam kızlar
2 aylık bebeğim var
İstisnalar hariç, sabahtan mesai gibi başlıyoruz
Afedersiniz wcye gidemiyorum yatağına koyup
Robot gibi her dakikam onunla
Çoğu zaman yemek de yiyemiyorum
Gündüz bi kere uzun uyudupunda da ya uyumam lazım ya yemek içmek derken stres işte :( ki ev işini kaldırdım hayatımdan.bebekleri yanlarında instagram face dolaşanlar nasıl başarabiliyor
Benim isteğim evde kendime biraz zaman ayırmak :( Her dak bebeğe bakıoyorım ama yine de beceremiyorum. Ne bebeğe ne kendime bakmayı :(
Normal mi 60 gündür böyle olmak

Selam kızlar
2 aylık bebeğim var
Gündüz bi kere uzun uyudupunda da ya uyumam lazım ya yemek içmek derken stres işte :KK43: ki ev işini kaldırdım hayatımdan.bebekleri yanlarında instagram face dolaşanlar nasıl başarabiliyor
Benim isteğim evde kendime biraz zaman ayırmak :KK43: Her dak bebeğe bakıoyorım ama yine de beceremiyorum. Ne bebeğe ne kendime bakmayı :KK43:

11 aylık benzer durumdayım.. Şuralarda bekleyeyim belki bi sihirli değneği olan vardır biri birşey söyler.

11 aylık benzer durumdayım.. Şuralarda bekleyeyim belki bi sihirli değneği olan vardır biri birşey söyler.
Ama 11 aylık bebekle 2 aylık bebek arasında dağlar kadar fark var. :)) Çözümler aynı olamaz. Sizin yavru şuan hareketlenmiştir, keşiflere çıkıyordur, daha tetikte olmanız gereken bir zaman yani. Ama 2 aylık bebek durmuyorsa bir sıkıntısı vardır diye düşündüm.

Selam kızlar
2 aylık bebeğim var
Gündüz bi kere uzun uyudupunda da ya uyumam lazım ya yemek içmek derken stres işte :KK43: ki ev işini kaldırdım hayatımdan.bebekleri yanlarında instagram face dolaşanlar nasıl başarabiliyor
Benim isteğim evde kendime biraz zaman ayırmak :KK43: Her dak bebeğe bakıoyorım ama yine de beceremiyorum. Ne bebeğe ne kendime bakmayı :KK43:
İlk 3-4 aylıkken bende öyleydim. Sonra sonra bir rutin oluşturuyorsunuz kendinize. dert etmeyin.

Tüm gün bebeğe bakmak derken ne yapıyorsunuz mesela? Çok mu ağlıyor, gazlı mı, bir sorun mu var? Normalde çok uyurlar bu aylarda. Uyumuyor mu?
Uyuması lazım evet
Gazsız şükür
Doktor da gazsız dedi
Şimdi de ayağımda
Habire agu yap, müzik dinlet, ayakta salla vb böyle
Ağlamaları 10 gün öncesine kadar azaldı sadece ama pişpişlemesem çıplığı basacak

vala 28 aylik oldu hala ev isi kendine vakit ayirma hicbisey yapamiyorum tum
gunum onunla geciyor. annelik biraz boyle bisey degil mi?
Ağlamadan susup otursun mızmızlanmadan ok uyumasa da o kadar takmıcam ki uyuması gerek
İLk haftadan bebekleri yanında foto show yapanlar peki? Gözüm yok valla helal olsun ama demek istesiğim ortası olsaymış

Uyuması lazım evet
Gazsız şükür
Doktor da gazsız dedi
Şimdi de ayağımda
Ağlamaları 10 gün öncesine kadar azaldı sadece ama pişpişlemesem çıplığı basacak
Çocuğuna göre değişiyor sanırım benimki de 2.5 aylık ve çok uyuyor uyanıncada ağzıma bakıyor konuşayım diye .Mutfakta anakucağına koyuyorum tepesine de oyuncaklı aparatım var onu takıyorum onlara bakıp gülüyor arkadaşı sanıyor sanırım .Valla yemekte yapıyorum internete de giriyorum ev işide yapıyorum hatta şu an iyi günlerim diye düşünüyorum emeklemeye başlayınca çok kötü oluyor.Birde sallamıyorum uykusu gelince kendi uyuyor .Tabi bazen kucak istiyor gezmek istiyor kucağımda uyuyor sizin sütünüz azdı sanırım acıkıyor mu iyi doymuyormu acaba

Uyuması lazım evet
Gazsız şükür
Doktor da gazsız dedi
Şimdi de ayağımda
Bir sling edinin ya da bir ergonomik kanguru. İki kızımda da kullandım, kullanıyorum, elim ayağım gibidir. Evin içinde iş yapacaksam, koyardım bebeleri kanguruya, ev de süpürürdüm, yemek de yapardım, çamaşır da asardım, yürüyüşe de çıkardım, anneye yapışık oldukları için mis gibi uyuyorlar içinde, hem de normal kangurular gibi belinizi zorlamıyor bu ergonomik olanlar, kesinlikle tavsiye ederim.

Ayakta sallamayın ama niye sallıyorsunuz? Hani gazlı olunca rahatlasınlar diye titreşim, sallamak filan iyi geliyor da, bir sorunu yoksa sallamaya alıştırmayın. Bu aylarda siyah beyaz resimlere çok ilgili oluyorlar. Bebekler için siyah beyaz oyun kartları var, şuan alamam diyorsanız da internetten birkaç çıktı alırsınız, kendiniz yaparsınız. Beşiğinde görebileceği bir yerlere koyun, onları izlesin. Yatağında müzikli dönence yok mu? O da ilgilerini çekip, güzel oyalıyor bebekleri.

Olmadı sağlam bir sepetin içine, anakucağına filan yatırın, nereye gidiyorsanız evin içinde onunla peşinizde dolaştırın. Kendi işinizi hallederken de onunla konuşabilirsiniz.

Valla seneler oldu benim sıpalar büyüdü, aksini yapamadım hala.
Çocuklar uyuduğunda gece yemek mutfak falan işleri yapıyorum.
Gündüz ve akşam onlar uyuyana kadar bifiil bebekliklerinden beri ilgi, yemek, uyut, aman ses çıkarma elini çekme uyanır, hop uyandı vs ile geçti.
Su içemediğim günleri bilirim.
Günde 3 4 saat uykuya alışmaz, işleri gece uyuyunca yapmazsanız başka çözüm yok böyle bebeklere.
Tabi haftalık yardımcı temizlik ve ütü için imkanınız varsa mutlaka alın.

Bir sling edinin ya da bir ergonomik kanguru. İki kızımda da kullandım, kullanıyorum, elim ayağım gibidir. Evin içinde iş yapacaksam, koyardım bebeleri kanguruya, ev de süpürürdüm, yemek de yapardım, çamaşır da asardım, yürüyüşe de çıkardım, anneye yapışık oldukları için mis gibi uyuyorlar içinde, hem de normal kangurular gibi belinizi zorlamıyor bu ergonomik olanlar, kesinlikle tavsiye ederim.

Ayakta sallamayın ama niye sallıyorsunuz? Hani gazlı olunca rahatlasınlar diye titreşim, sallamak filan iyi geliyor da, bir sorunu yoksa sallamaya alıştırmayın. Bu aylarda siyah beyaz resimlere çok ilgili oluyorlar. Bebekler için siyah beyaz oyun kartları var, şuan alamam diyorsanız da internetten birkaç çıktı alırsınız, kendiniz yaparsınız. Beşiğinde görebileceği bir yerlere koyun, onları izlesin. Yatağında müzikli dönence yok mu? O da ilgilerini çekip, güzel oyalıyor bebekleri.

Olmadı sağlam bir sepetin içine, anakucağına filan yatırın, nereye gidiyorsanız evin içinde onunla peşinizde dolaştırın. Kendi işinizi hallederken de onunla konuşabilirsiniz.
Benim çocuklar ne kanguru ne sling ne ana kucağında asla durmaz, sadece kucak isterlerdi.
Daha yeni yeni araba koltuğunda ya da pusette ağlamadan oturuyorlar.
Yeni dediğim 3 buçuk ve 2 buçuk yaş yani😂
Niyeyse bazı çocuklar sevmiyor ya onları, ben de çok özenirdim görünce, ne güzel koymuş çocuğu koynuna her işini görüyor, geziyor diye.

Benimki de 26 günlük kucağımdan indirdiğim an uyanıyor. İnşallah değişir huyu yoksa böyle çok zor.

Benim çocuklar ne kanguru ne sling ne ana kucağında asla durmaz, sadece kucak isterlerdi.
Daha yeni yeni araba koltuğunda ya da pusette ağlamadan oturuyorlar.
Yeni dediğim 3 buçuk ve 2 buçuk yaş yani😂
Niyeyse bazı çocuklar sevmiyor ya onları, ben de çok özenirdim görünce, ne güzel koymuş çocuğu koynuna her işini görüyor, geziyor diye.
Benimkiler kanguru yavrusu belki de bilmiyorum. Kanguruyu en istemedikleri zaman bile yürüyüşe çıktığım an iş bitmiştir; hemen tortop olur, mayışırlar. Yine de denemek gerekir, belki konu sahibinin bebesi sever, işte o zaman hayatına nefis bir konfor eklenmiş olur.

Yani bebekten bebeğe değişir.
Aktivite halısı felan alsanız.
Belki oyalanir.

Sling yazmışlar zaten gerçekten hayat kurtarıyor. Sizin bebeğinizin şu an günün çoğunda uyuyor olması lazım. 2 aylık bebek eğer bir sorunu yoksa gaz, açlık, bez kirliliği gibi uyur zaten. Siz gazı da yok demişsiniz. Bebeğiniz çok mu ağlıyor da bırakamıyorsunuz? Ayakta sallamaya çok alıştırmayın sonra bırakmanız çok zor olur

Oglum 34 aylık ben hala kendime zaman ayıramiyorum vallahi. Kelin ilaci olsa :) her saniye beraber oyun oynamak istiyor. Onu biseylere daldırıp wc ye gitmek veya bi çılgınlık yapip yemek hazirlamaya girismrk adeta bir survivor 😂
Simdi ikinci de yolda bakalim nasil olcak :)

Bide bence maalesef uyumayan bebek uyumuyor. Alismak lazim. Ben oglumda karnını doyurup altini degisip banyo yaptirdigim halde uyumazdi o zamanlarda. Halbuki gazı da yoktu ve rahatlamasi icin herseyi yapmis oluyordum.
Arkadasimin bebegi vardi bizimkiyle ayni cocuk 4 saat uyumustu bizde maasallah ben sok. Benim oglum o 4 saatte kac kez emmis, kac kez durmamis ve azıcık uyumustu sadece. Uykuyu sevmeyen cocuk sevmiyor

Back
X