Pratik değilim

şimdi henüz ek gıda yok yürüme emekleme yok tüm gün bebekle evde yalnız kalmak bunaltıyor ama henüz yolun başındasınız

arabası, ana kucağı, beşiği nesi var ise ona koyup evde yanınızda götüreceksiniz gittiğiniz yere

sürekli kucakta değil neyi var ise onda

benimki oto koltuğunda mutfakta takılırdı mesela

ben yemek yapardım, onunla da konuşurdum

misafire börek çörek de yaptım akşama yemek de

ama hiç ayağımda sallamadım

huysuzsa kucağımda gezdirdim vs

benimki uyku sevmezdi çocuğu bebek arabasında uyuyanlara ömrüm boyunca hayran hayran bakacağım

bence yavaş yavaş bağımsız olmaya alıştırın ufaklığı hep kucak olmaz

sonuçta boş otururken de o yanınızda koltukta yatsın siz çay kahve için

telefonda takılmayın boş verin zararlı ama farklı şeylere tabii zaman ayırın

Çocuğuna göre değişiyor sanırım benimki de 2.5 aylık ve çok uyuyor uyanıncada ağzıma bakıyor konuşayım diye .Mutfakta anakucağına koyuyorum tepesine de oyuncaklı aparatım var onu takıyorum onlara bakıp gülüyor arkadaşı sanıyor sanırım .Valla yemekte yapıyorum internete de giriyorum ev işide yapıyorum hatta şu an iyi günlerim diye düşünüyorum emeklemeye başlayınca çok kötü oluyor.Birde sallamıyorum uykusu gelince kendi uyuyor .Tabi bazen kucak istiyor gezmek istiyor kucağımda uyuyor sizin sütünüz azdı sanırım acıkıyor mu iyi doymuyormu acaba
Evet az sütüm
Mama ağırlıklı zaten
mamadan sonra 10 dak anca duruyordur
Ana kucağında falan durdurmaya çalıştık oturup etrafı izlesin
Nadiren durur
Ne güzel şanslısınız

Anne değilim ama arkadaşlarımda gördüğüm şu slingle kucaklarına alıp yaşamlarına dahil ediyorlar. Biraz ayaklanınca da yürüteç/örümcek ile zaptederek yaşıyorlar.

Valla seneler oldu benim sıpalar büyüdü, aksini yapamadım hala.
Çocuklar uyuduğunda gece yemek mutfak falan işleri yapıyorum.
Gündüz ve akşam onlar uyuyana kadar bifiil bebekliklerinden beri ilgi, yemek, uyut, aman ses çıkarma elini çekme uyanır, hop uyandı vs ile geçti.
Su içemediğim günleri bilirim.
Günde 3 4 saat uykuya alışmaz, işleri gece uyuyunca yapmazsanız başka çözüm yok böyle bebeklere.
Tabi haftalık yardımcı temizlik ve ütü için imkanınız varsa mutlaka alın.
Allah bağışlasın sağolun

Uyuması lazım evet
Gazsız şükür
Doktor da gazsız dedi
Şimdi de ayağımda
Habire agu yap, müzik dinlet, ayakta salla vb böyle
Ağlamaları 10 gün öncesine kadar azaldı sadece ama pişpişlemesem çıplığı basacak

Kucağınıza alıştırmayın, tüm çocuklar ilk önce ağlar yarım saat sonra alışır. Yatağına yatırıp uyumasını sağlamaya çalışın.

O benim ilk dogdugundan beri gezip tozuyorum nasıl alışturursan öyle gidiyor kolik bebekse bilemem tabi kanguru alıp dısarıda gezebilrsin senin kokunla sakinleşip susar.

Benimki de 26 günlük kucağımdan indirdiğim an uyanıyor. İnşallah değişir huyu yoksa böyle çok zor.
İnşallah 40 ından sonra değişir
Gazli bir bebek değilse doymuyor olabilir.
Teşekkürler
Yani bebekten bebeğe değişir.
Aktivite halısı felan alsanız.
Belki oyalanir.
Sağolun
Sling yazmışlar zaten gerçekten hayat kurtarıyor. Sizin bebeğinizin şu an günün çoğunda uyuyor olması lazım. 2 aylık bebek eğer bir sorunu yoksa gaz, açlık, bez kirliliği gibi uyur zaten. Siz gazı da yok demişsiniz. Bebeğiniz çok mu ağlıyor da bırakamıyorsunuz? Ayakta sallamaya çok alıştırmayın sonra bırakmanız çok zor olur
Ayağa yeni alıştı ama tam alışsaydı hep ayakta susardı
Ağlamaları azaldı da hep ilgilenmek gerek
Oglum 34 aylık ben hala kendime zaman ayıramiyorum vallahi. Kelin ilaci olsa :) her saniye beraber oyun oynamak istiyor. Onu biseylere daldırıp wc ye gitmek veya bi çılgınlık yapip yemek hazirlamaya girismrk adeta bir survivor 😂
Simdi ikinci de yolda bakalim nasil olcak :)
Allah bağışlasın
Bide bence maalesef uyumayan bebek uyumuyor. Alismak lazim. Ben oglumda karnını doyurup altini degisip banyo yaptirdigim halde uyumazdi o zamanlarda. Halbuki gazı da yoktu ve rahatlamasi icin herseyi yapmis oluyordum.
Arkadasimin bebegi vardi bizimkiyle ayni cocuk 4 saat uyumustu bizde maasallah ben sok. Benim oglum o 4 saatte kac kez emmis, kac kez durmamis ve azıcık uyumustu sadece. Uykuyu sevmeyen cocuk sevmiyor
Teşekkürler
şimdi henüz ek gıda yok yürüme emekleme yok tüm gün bebekle evde yalnız kalmak bunaltıyor ama henüz yolun başındasınız

arabası, ana kucağı, beşiği nesi var ise ona koyup evde yanınızda götüreceksiniz gittiğiniz yere

sürekli kucakta değil neyi var ise onda

benimki oto koltuğunda mutfakta takılırdı mesela

ben yemek yapardım, onunla da konuşurdum

misafire börek çörek de yaptım akşama yemek de

ama hiç ayağımda sallamadım

huysuzsa kucağımda gezdirdim vs

benimki uyku sevmezdi çocuğu bebek arabasında uyuyanlara ömrüm boyunca hayran hayran bakacağım

bence yavaş yavaş bağımsız olmaya alıştırın ufaklığı hep kucak olmaz

sonuçta boş otururken de o yanınızda koltukta yatsın siz çay kahve için

telefonda takılmayın boş verin zararlı ama farklı şeylere tabii zaman ayırın
Sağolun
O benim ilk dogdugundan beri gezip tozuyorum nasıl alışturursan öyle gidiyor kolik bebekse bilemem tabi kanguru alıp dısarıda gezebilrsin senin kokunla sakinleşip susar.
İnşalllah
Zor ama normal.
Büyüdükçe bağımsızlaşacak.
Sağolun amin

Ayağa yeni alıştı ama tam alışsaydı hep ayakta susardı
Ağlamaları azaldı da hep ilgilenmek gerek

Gerçekten anlamadığım için soruyorum ağlamaları azalmış, gazı pek yok diyorsunuz karnı da aç değilse bezi temizse siz çocuğun neyiyle hep ilgileniyorsunuz?

Ben cozumu az uyumakta buldum :)gunduz ben evi supuruyorum o da arkamdan supurgeyi suruyor. Yaptigim sadece bu. aksamlari uydugu zaman telefondan bir dizi acip onun esliginde once mutfagi topluyorum Cunku butun gun yedigim ictigim tezgahta duruyor.sonra (gerek varsa)ilk once banyoyu yikiyorum ardindan uzun dusuma girip kremlerimi suruyorum. Saclarimi kurutup ertesi gun fone hazir hale getiriyorum.ertesi gun oglen uykusuna uyudugunda fon cekiyorum disari cikacaksam makyaj yapiyorum. Yalniz bunlari 1 yasindan sonra yapmaya basladim. İlk 1 sene ne temizlik ne yemek ne dus vakit ayiramadim.gunu kurtariyordum sadece.

Gerçekten anlamadığım için soruyorum ağlamaları azalmış, gazı pek yok diyorsunuz karnı da aç değilse bezi temizse siz çocuğun neyiyle hep ilgileniyorsunuz?
Estağfirullah
Durmuyor çünkü
Mızmız mızmız, bi dak işgilenmesek çıplıpı basacak, durmuyor yani
Mesela kaç saat uyumadı yaa, mama zaten saati gelmeden veriuoruz aç olamaz
Tam mama hazırladık
Sussun diye de çareszilikten meme verdim ki sütüm cidden az yani öyle emzir çoğal vb tavsiyelerle olmuyor
Baktım sütüm de iyi (iyi beslenme uyku olursa anca Ortaya yakın oluyor)
Tv karşısına koydum izler mi diye, dakikada uyudu

Estağfirullah
Durmuyor çünkü
Tam mama hazırladık
Sussun diye de çareszilikten meme verdim ki sütüm cidden az yani öyle emzir çoğal vb tavsiyelerle olmuyor
2 aylık bebeği izler mi diye tv karşısına koymak?
Yapmayın ama bunu.

Bebeğe sessiz dursun diye tv izletmeyin bu kadar küçükken. Dikkat dağınıklığına sebep olursunuz. Henüz çok küçük. Alışamamanız çok çok normal. Bir müddet sonra birbirinizin rutinine alışacak, her geçen gün daha da rahatlayacaksınız.

Bebeğe sessiz dursun diye tv izletmeyin bu kadar küçükken. Dikkat dağınıklığına sebep olursunuz. Henüz çok küçük. Alışamamanız çok çok normal. Bir müddet sonra birbirinizin rutinine alışacak, her geçen gün daha da rahatlayacaksınız.
Kimse normal görmüyor alışamadığımızı

Ben cozumu az uyumakta buldum :)gunduz ben evi supuruyorum o da arkamdan supurgeyi suruyor. Yaptigim sadece bu. aksamlari uydugu zaman telefondan bir dizi acip onun esliginde once mutfagi topluyorum Cunku butun gun yedigim ictigim tezgahta duruyor.sonra (gerek varsa)ilk once banyoyu yikiyorum ardindan uzun dusuma girip kremlerimi suruyorum. Saclarimi kurutup ertesi gun fone hazir hale getiriyorum.ertesi gun oglen uykusuna uyudugunda fon cekiyorum disari cikacaksam makyaj yapiyorum. Yalniz bunlari 1 yasindan sonra yapmaya basladim. İlk 1 sene ne temizlik ne yemek ne dus vakit ayiramadim.gunu kurtariyordum sadece.
Sizin de zor geçmiş
Sağolun

Estağfirullah
Durmuyor çünkü
Tam mama hazırladık

Televizyon için daha çok küçük hem dil gelişimi gecikir hem dikkat dağınıklığına sebep olur. O dönemde çocuklar sebepsiz böyleyse tamamen dediğiniz gibi mızmızlıktan. Arada ilgilenmeyin hep bir şeylerle oyalamakla uğraşırsanız sizde yorgun düşer hastalanırsınız. Eşiniz yardımcı olmuyor mu? Akşam bir iki saat bile o ilgilense siz uyusanız gücünüzü toplarsınız biraz olsun.

Kırmızı renkler olunca dikkatini çekiyo, sesten falan oyalansın dedim kırkyılın başı
40 yılın başı dediğiniz daha 2 aylık, ekranı hiç görmemeli.
Dikkatini çekiyor dediğiniz de şoka girmiş gibi oluyor, gözlerini kocaman açıp bakması ondan.

Biliyorum çok zor.
Ama en zoru da bu.
Gittikçe kolaylaşacak.
Siz de alışacaksınız.
Çok erken daha alışmak için bebeğe.

Back
X