Herkes için normal. Yalnızca tecrübeli anneler fikir veriyorlar neler yapabileceğin konusunda. Yoksa daha iki aylık bir bebek, lohusadan yeni çıkmış bir anne, özellikle ilk çocuğuysa ve daha önce bebek tecrübesi De yoksa, yanında da yardım edecek kimse yoksa çok zor geçiyor. Çok normal yani.
Daha önce bebek büyütmüşlerin tecrübelerinden her zaman faydalanabilirsin. Sling kullanıyor musun bilmiyorum ama çok işe yarıyor.
Geçen hafta iki bebek ziyaretine gittim. İkisinde de arkadaşlarım yerinde oturamadılar. Bebekleri neredeyse 3 aylık. Odaya koymalarıyla uyanmaları bir oluyordu. Bir çay içme süresi bile Değil yani. ikisi de kucakta dahi yatmıyordu. İlla dik tutup gezdireceksin.
Ateşlenmiş çocuklar, kusmuşlar. panikleMiş arkadaşım. Acemilikten oluyor bunlar. Bir müddet sonra hastalandığında, artık ilk bakımını kendin yapabilecek duruma geliyorsun.
Geçecek hepsi. Daha bebeğin dünyaya alışkın değil, sen de ona alışkın değilsin. Yalnızca bilinçli ol biraz. Tekrar edeyim, tv den özellikle uzak tut bu dönemde. Henüz ne beyni, ne gözü hazır değil bu kadar renk ve görüntü bombardımanına.
Onun bir rutin ve huzura ihtiyacı var.