- 2 Şubat 2015
- 5.987
- 9.569
- 198
- Konu Sahibi nebilimben
-
Ben şnitzeli kendim hazırlıyorumda daha önce hazırlayıp buzluğa atmadım hiç. O yüzden sordum ama siz hazır alıyormuşsunuz.Ben kasaptan ya da marketten alıyorum direk yani hazır yapılmış alıyorum. O anda hazırlamak derken onu anlamadım :) buzluktan çıkarıp fırına atıyorum ya da hızlı olsun diye kızartıyorum...
Yok canım evet ben kasaptan alıyorum direk, aperatif gibi koyuyorum makarnanın yanına zaten çerez gibi gidiyor :)Ben şnitzeli kendim hazırlıyorumda daha önce hazırlayıp buzluğa atmadım hiç. O yüzden sordum ama siz hazır alıyormuşsunuz.
bende çalısıyorum ve bır bebegım var bebegımı alıp eve gıdınce yemek yapabılıyorum
mesela pazardanbaslayalım pazar gunu ugrastırmalı yemeklerden yaparım patlıcan kebabı ,orman kebabı,patlıcan bıber kızartması,köfte gibi...
bu yemeklerden hangısını yapmıssam pazartesıyede kalır ve pzrtesıde yerız aynı yemegı.
salı gunlerı haftasonları buzluguma attıgım yemeklerden acıl yaparım mesela kofte yapmıs oldugum zaman fazladan yapar buzluga atmıs olurum onu kızartırım.yada bazen hafta sonu bıber doldurmus sarma sarmıs olurum onu pısırmedenbuzluga atarım ıse gıderken cıkarırım acılır gelır gelmez pısırırım 1 satte 7 de hazır olur.patlıcan biber kızartmasıda oluyor buzlukta ustune domates sosu pişirip dökerim hazır olur.
çarşambaları genellıle salı gunu kalanlarını yeriz.
perşembe gunu ıse menemen ton balıklı salata, hazır garnitürle hazırlanmıs makarna salatası,hazır yufkadan gözleme,yada bimdeki hazır pizza lahmacunlardan,veya daha oneceden pişirmiş olduğum kavurma durur dolabımda sadece erıtırım yumurta kırarım ıcıne yada domates bıder sosu dokerım.
cuma gunu genellıkle gecıstırırım kahvaltı falan yada hemen tavuk , kanat kızartması patetes kızartması nasılsa ertesı cumartesı evdeyım dıye ugrasmam fazla cumaresı yıne guzel yemeklerımden yaparım.
umarım yardımcı olabılılmısımdır.patetes ve tavuk dısında herseyı pısmıs veya cıg olarak buzlukta saklayabılırsınız.
bugun kalan bı nohut yada kurfasulye yemegınızı buzluga koyup bırkac gun sonra cıkarıp yıyebılırsınız ılk gunku gıbı oluyor.
Bizde öyle eşimle aynı sokakta çalışıyoruz, dönerken de kızımı annemden alıyoruzbu arada eşimle aynı anda eve giriyoruz. çocuk da bizimle beraber. hepimiz aç.
ben de bu akşam ne pişirsem önerilerini bu konudan toplayayım bari.
resmen bir akşam yemeği strese sokuyor ya :)
Bizde öyle eşimle aynı sokakta çalışıyoruz, dönerken de kızımı annemden alıyoruz
Daha 10 aylık bana yapışık geziyo
Mutfak eşime kalıyo artık makarna mı menemen mi ya da iyi günündeyse sulu yemek mi orası ona kalmış ( :
Herkes aman düdüklüyle herşey 5 dkbiz de paylaşırız, ben yemek yaparsam oğlumla eşim ilgilenir, ya da tam tersi.
Genelde bana kalır yemek işi ama :)
Oğlum sizinki kadarken sizin gibi yapardım.
Herkes aman düdüklüyle herşey 5 dk
Buzluğumda o var bu var deyince kendimi pek bi beceriksiz ve gamsız görmüştüm
Sizi görmek iyi geldi : )
Aynı cümleyi bende duydumdüdüklüyle herşey 5 dakika ama
valla ben de şok oluyorum, gerçekten bazı arkadaşlar mükemmel insan tarifine tam uyuyorlar.
çalışan çocuklu bir kadın, akşam eve gelip kuş sütü eksik sofra hazırlıyor.
benim eşim ilk evlendiğimizde şok olmuştu, nasıl yanına bir şey yapmayacak mısın falan. yok dedim yapmıcam, doymam ben diyorsan biraz daha fazla yapayım. şimdi alıştı, bazen hala bir çeşit daha yapalım diyor.
Ben küçükken annem düdüklü patladı gibi bişey demişti kapaklar böyle değildi o zamanlar
Etkilenmişim demek düdüklüden krokarıdm
Evlendikten sonra bir kaç kez kullandım öcü değilmiş, düğmesine basınca kolay açılıp kapananlardanmış. Boşa yüzüne bile bakmamışım dedim
Ama içine nerdeyse ben girerim, kocaman bişey diye iftardan iftara kalabalık misafire kullandım
Millet bu kadar övünce aklıma geldi işte
Düdüklüyle de mercimek çorbası yapmıştım, her yemeği denemedim
Bu kadar can kurtaran bişeyse küçüklerinden mi alsam
Çeyiz seti mi ne vardı onların içinden çıktı bu düdüklü, bilerek almadım bi baktım oooo düğün evlerindeki kazanlar gibi
düdüklüde pişen yemeğin lezzetli olduguna ınanmıyorum
mesela bi taze fasulye düdüklüdemi güzel olur normal tencerede mi ayol?
sulu oluyor aman tıkır tıkır pısmesı daha hos bence.
Hem konu sahıbı sen her gun yemek yapmaktan vazgec cocugunda varmıs yazık yanı onca saat ayakta kalmasına gerek yok
Bende görmezsem anlamam dibine mi tutar diye hiç düdüklü kullanmıyorum bilmem kidüdüklüde pişen yemeğin lezzetli olduguna ınanmıyorum
mesela bi taze fasulye düdüklüdemi güzel olur normal tencerede mi ayol?
sulu oluyor aman tıkır tıkır pısmesı daha hos bence.
Hem konu sahıbı sen her gun yemek yapmaktan vazgec cocugunda varmıs yazık yanı onca saat ayakta kalmasına gerek yok
esıme bır tencere yemek yapsam kaldırır sofrayı basıma gecırırAynı cümleyi bende duydumbu kadar olur
Ama eşim yemeğe meraklı tamam demiyo kendi de yapıyo, benim de işime geliyo madem öyle herkes elinden geleni yapsın
Bende erkekler kadar mesai yapıyorum mesela ( :
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?