- 10 Mart 2014
- 815
- 712
- 133
- Konu Sahibi nebilimben
-
Patlayan düdüklü diye bir şehir efsanesi var galiba. Bende ilk iki sene kullanamadım korkudan. Yavaş yavaş kullanıyorum şimdi.Ben küçükken annem düdüklü patladı gibi bişey demişti kapaklar böyle değildi o zamanlar
Etkilenmişim demek düdüklüden krokarıdm
Evlendikten sonra bir kaç kez kullandım öcü değilmiş, düğmesine basınca kolay açılıp kapananlardanmış. Boşa yüzüne bile bakmamışım dedim
Ama içine nerdeyse ben girerim, kocaman bişey diye iftardan iftara kalabalık misafire kullandım
Millet bu kadar övünce aklıma geldi işte
Düdüklüyle de mercimek çorbası yapmıştım, her yemeği denemedim
Bu kadar can kurtaran bişeyse küçüklerinden mi alsam
Çeyiz seti mi ne vardı onların içinden çıktı bu düdüklü, bilerek almadım bi baktım oooo düğün evlerindeki kazanlar gibi
düzeni eger pazardan baslayarak kurarsanız ınanın kolay oluyor pazar gunu mesela ev ısı bıter bıtmez kendınıze zaman verın ornegın 3 satte kızartmaları buzluga atıcam mercimek corbasını pişiricem birde kofte yogurucam dıye baslaın ve buzluga koyun sonrasında eksıldıkcede tamamlarsınız hafta sonları.bı yerden baslamak lazım :)
ben bayılacağımÖncelikle mutfağımızdaki demirbaşlar,
1) düdüklü tencere
2) buzluk
Ben de ısınmış yemek sevmem bu nedenle buzlukta aklıma gelen her şeyi saklayabilirim. Evli değilim çocuğumda yok ama zamanında yalnız yaşayıp bolca tecrübe edinmiştim. Buzlukla alakalı yazayım ben :)))
Mesela, köfte yapacakken aynı hamurdan birkaç çeşit yapıyorum. Bildiğimiz köfte hamurunu ev köftesi gibi yuvarlar salata makarna yaparım menü 1, aynı hamuru uzun çöp şişlere yapıp kibrit patates kızartıp domates sosuyla kibrit kebabı yapıyorum menü 2, köftelerin arasında kaşar koyup yanında güzel bir çorba salata menü 3.
Tavuk mu et mi aldım, dondurucuya göndermeden önce amacıma uygun parçalarım. Mesela şnitzel demiş arkadaşlar yukarıda, tavuk filetodan yapıyorum. Önce bir kaba 1 su bardağı süt, birkaç tane karabiber, 4-5 yemek kaşığı zeytin yağı, 1 diş ezilmiş sarımsak, tuz ekleyip tavuk etlerini 2-3 saat bunun içinde marine ediyorum. Sonra önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp buzluk kabına her katın arasına poşet koyarak(ki birbirine yapışmasın) donduruyorum. İsterseniz aynı anda şnitzel gibi parçalamak yerine parmak gibi keserek de başka bir şekil verebilirsiniz. Bu tarifi azaltıp çoğaltmak mümkün ama olabildiğince çok yaparsanız örneğin haftanın 1 gününü tavukla kapatabilirsiniz. Yanına patates püresi olur, salata olur, pilav olur.
Pratik olmak için sistemli olmak gerekiyor, yukarıda saydığım yemeklerle eve geldiğinde maksimum 30-45 dk içinde sofrada olursunuz ama öncesinde cumartesi-pazar günleri buzluk doldurman gerekiyor. Buzluğa börek, kek de atarsan bazı akşamlar bunlarla da akşamı geçirebilirsiniz.
Eee şimdiden afiyet olsun:))
hımmm benım duduklu tencerem yok :)
ama yorumlara bakılırsa herkes tutturmuş bı duduklu dıye
demekkı bı keramet var ben de alayım barı bı tane o zaman
İşte ben de senin gibi biliyordum,neden patlasın ki diye.Mısırı,kuru fasülyeyi,nohutu,eti vb.düdüklüsüz yapmayı düşünemiyorum ama komşumuz bildiğin ateşe koymuş,tıs tıs olunca da altını kısmış.Artık ne olduysa bilmiyorum düdüklü patlamış.Evde bebek de vardı Allahtan bir şey olmamış. Düdüklü tencere iyi bir marka mı değildi diyeceğim ama annem 3-4 sene öncesine kadar aşçılık yapıyordu. Bir davet için başka aşçılar da gelmiş, birisi düdüklüyü asla kullanmıyormuş onun da başına gelmiş böyle bir kaza. Zengin,ünlü insanlar; onların adi bir düdüklü tencre kullandıklarını da sanmam yani. Çok dikkatli kullanmamız lazım
sebze yemekleri konusunda aynı fikirdeyim.
ama et yemekleri için hayat kurtarıcı.
ben bayılacağım
ya ben bu kadar sistemli aman da pratık degılım ki
ben bı turlu evın ısını bıtıremıyorum ya
mılletın evıne gıdıyorum hersey yerlı yerınde kıtap gıbı
benım heryer dagınık
zaten yemege fırsat kalmıyor bırqaz da becerıklı de degılım
ben bugün et, mantar, patates, havuç karışık yapmak istiyorum. normalde eti düdüklüde diğerlerini tencerede yapar birleştiririm. pratik olsun hepsi düdüklüde olsun istiyorum. ama düdüklüden tırsıyorum patlıcak diye, hani möantar falan çok çabuk pişiyo ya korkuyorum o yüzden hepsi birden olurmudüdüklü tencere nimetinden yararlanın hemen hemen her türlü yemek hızlıca pişiyor. ben de 6 da cıkıyorum işte 7 ceyrek gibi yemeklerim hazır oluyo . önce yemegi koyun zaten o pişerken salata vs. hazırlayabiliyosunuz. ama mutfak derli toplu olunca cok daha ıyı oluyo tabi mumkun oldugu kadar önceki aksamdan bulasık bırakmamaya çalışın.
Hafta sonları siz gezmiyormusunuz kuzum
Hay maşallah
Ben cumartesi kendim pazar eşimle geziyorum evi bile temizleyemiyorum
Çok tembelim çok
ertes gunun yemegını hazırlayacak zamanım olmyor aksamları 7:30 yada 8:00 de ancak yemek işim bıtıyor.10 dada oğlumu yatırıyıorum 2 saatlık zamandada en ıyı zamanı gecırmeye calısıyorum yavrumla.o uyuyuncada 1,2 saat esımle tv cay derken aksam bıtıyor zaten.neden geceden hazir etmiyorsunuz ertesi gunun yemegini?
bide zeytinyagli yemekler durdukca guzellesir tadi oturur..zeytinyagli fasulye,barbunya,borulce,bamya..bunlari yapip 3 gun tuketebilirsiniz.
cuma gunleri de ailece yemege cikin,haftasonu da obur haftanin yemeklerini hazirlyin bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?