- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi nebilimben
-
yanı ben etıde once dudukluye atıp sonra tencereye alıyorumsebze yemekleri konusunda aynı fikirdeyim.
ama et yemekleri için hayat kurtarıcı.
Bende mi alsam bende ki kaç litre bilmem ma çok derin onu kaldır indir yıka çok zor geldi unuttum en son kaldırdığım dolaptaha ha ya bu kadr olur.
aynı sebeple 3 yıl düdüklüsüz yaşadım. patlar matlar canım kıymetli diyerek.
sonra reklam yapmak gibi olmasın ama fissler 4,5 lt aldım bir tane, mutfağımın en afilli yerine koydum. Bu da çok küçük gerçi, misafire yemek yapamıyorum mesela. ama diğer yemekler, özellikle et yemekleri için kullanıyorum ben.
Ooo senin ki oburmuşesıme bır tencere yemek yapsam kaldırır sofrayı basıma gecırır
kendısıde cok guzel hazırlar
mesela pılav yapar kofte yapar patates yapar
salata yapar 2 cesıt
cacık yapar
gıder tatlı alır
ekmeklerı sıcacık bekletır
bazen aparatıf dun hatta kayınvalıdeme gıdıcektık zaten yemek yıcektık ama baktım hazır paket patates var dur dedım kızartım ketcapla yerız
sadece bu kadar ama 1 saat sonra yemek yemıs olucaz zaten.
omu? ona yetmedı cok kızdı hatta sankı oglen sofrayı kurdum
salata yaptı
dolma ısıttı
sosıs kızarttı
düdüklüyle herşey 5 dakika ama
valla ben de şok oluyorum, gerçekten bazı arkadaşlar mükemmel insan tarifine tam uyuyorlar.
çalışan çocuklu bir kadın, akşam eve gelip kuş sütü eksik sofra hazırlıyor.
benim eşim ilk evlendiğimizde şok olmuştu, nasıl yanına bir şey yapmayacak mısın falan. yok dedim yapmıcam, doymam ben diyorsan biraz daha fazla yapayım. şimdi alıştı, bazen hala bir çeşit daha yapalım diyor.
Bende bu konuyu takip edeyim bari
Gerçi heves bazı şeyler içinden gelmiyorsa yok yani ne kadar okusan boş, uygulamazsın
Ben yemek sevmem hamur işine bayılırım
Bi dolu hamur işi yapar yemeğe gelince sıkılırım mesela
19:30 dan sonra evde olurum, bebeğim var .
Yemek ne bulursak yeriz artık makarna bile kafi gelir ya da eşim yemek yapar
Ama o da sıkılır mı bilmem birgün
Bende bu konuyu takip edeyim bari
Gerçi heves bazı şeyler içinden gelmiyorsa yok yani ne kadar okusan boş, uygulamazsın
Ben yemek sevmem hamur işine bayılırım
Bi dolu hamur işi yapar yemeğe gelince sıkılırım mesela
19:30 dan sonra evde olurum, bebeğim var .
Yemek ne bulursak yeriz artık makarna bile kafi gelir ya da eşim yemek yapar
Ama o da sıkılır mı bilmem birgün
Seni hamarat sanıyordum nedenseBen de takipteyim :)
Bu düdüklü konusu çok sakat ya,daha dün alt komşumuzun düdüklüsü patladı,yüzü gözü yandı. Ben bir de havası çıkmadan açılırsa patlar sanıyorum senelerdir ama durup dururken de patlıyormuş. Gözüm korktu ya nasıl kullanırım artık bilmiyorum
Seni hamarat sanıyordum nedensemadme öyle bundan sonra bişey yakalarsam senle de paylaşırım
sagolun dedıgının ızgarayı da bılmıyorum bakarım bı :)Merhaba, ben daha 3 haftalık evliyim ama 10 senedir istanbulda ailemden uzak kendi başıma yaşadığım için yemek yapma konusunda epey pratikleştim.
Tencere yemeklerinin hepsi aynı zaten, malzemeleri sırayla tencereye koyun üzerine tuz ve su ekleyin pişmeye bırakın. Bu arada bir çorba oturtun ateşe bitti gitti. İlla tencere yemeği yapmak zorunda değilsiniz, arada ızgara ve fırına azıcık yağlayıp baharatlayıp tavuk sebze vb atın, gerçekten 15 dk'da hazırlanacak şeyler, sonra pişmeye bırakın.
Yoğurt, turşu, yeşillik her daim dolabınızda olsun ki iki yemeğin yanına hemen koyuverin.
Bu arada çingene ızgarası denen aleti biliyor musunuz bilmem ama çook pratik birşey. (Düdüklü yerine bunu öveyim ben de) Elektrikli ve kapaklı ızgara düşünün, içinde et tavuk balık, şiş kebap, sebze, kestane vb herşeyi yapabiliyorsunuz. Hızlı ve lezzetli oluyor. Altına önceden yağlı kağıt serin ki yağlar buna damlasın, size bulaşık çok çıkmasın.
Pratik olmanın en temel mantığı bence düzenli olmak. Tezgah üstü boş olsa; dolaplar düzenli olsa, bulaşık makinası akşam veya sabahtan boşaltılmış olsa yemek yapmak 1 saatte hallolacak iş.
Bir de, acaba ertesi güne kalan yemeği yememe alışkanlığınızı değiştirmeniz mümkün değil mi? O zaman gerçekten işiniz çok kolaylaşır. Pilavı ve çorbayı ertesi güne de bırakıp, tek ana yemekle kurtarabilirsiniz.
ya yapabılsem ne guzelbence hıc gerek yok
neden ertesı gune kalmıs yemeklerı yemıyorsunuz kı ne var kı ?
her aksam her aksam en pratıgınden yapsanız 9 kadar cıkamazsınız mutfaktan
dun fırında kofte patates, pilav, azıcık dolma kuru fasulye yaptım bu hafta cıkacak bunlarla muhtemeln
hımmm benım duduklu tencerem yok :)Hafta içi destek olması için hafta sonundan bir iki çeşit zeytinyağlı pişirebilirsiniz
Mesela bu hafta pırasa ve zeytinyağlı biber dolması yapıp koydum dolaba, sıcak yemeğin yanında çeşit oluyor
Düdüklü tenceremi öpesim geliyor her seferinde onsuz hiç bir şeyi yetiştiremezdim =))
Geceden yemek yapma fırsatım olmuyor pek, ama bir gün önceden planlayıp malzemesini hazır ediyorum, mesela bugün tavuk yapacaksam sabah kalktığımda buzluktan alta indiriyorum, eve gelince çözülmüş pişmeye hazır oluyor. Makarna ve pilava çok yüklenemiyoruz, ikimizinde midesi rahatsız o yüzden çorba mutlaka olması gerekiyor. Hazır çorba asla kullanmam, mercimek, yayla,tarhana ya da tavuk suyuna şehriye mutlaka olur dolabımda. Hafta sonu kaideli yemekler, yoğurt mayalama vs... işleri hallediyorum, hafta içi de bu şekilde geçiyor. Şimdi kış sebzeleri var; karnıbahar, lahana, pırasa, kara lahana çok çabuk pişen şeyler, Allah kolaylık versin diyorum =))
işte benım esımde de salata olacak ıllakıbu arada herkes menü demiş.
bravo kızlar.
menu yapmıyorum, tek çeşit yemek, onu zor yetiştiriyorum zaten.
maksimum
çorba + ana yemek
ya da yemek + pilav
yaparım ki, yapmadığım da çoktur.
NOT: salata da yapmam, yaparsam pilav statüsünde olur :)
bence de öle ama ben bunları gectım artık bı sonuca varamıyorum çünküNeden ev işi sadece sizin üstünüzde? İkiniz de çalışıyorsunuz ama temizliğe yemeğe koşan kadın.. Hiç adil değil.
İşte ben de senin gibi biliyordum,neden patlasın ki diye.Mısırı,kuru fasülyeyi,nohutu,eti vb.düdüklüsüz yapmayı düşünemiyorum ama komşumuz bildiğin ateşe koymuş,tıs tıs olunca da altını kısmış.Artık ne olduysa bilmiyorum düdüklü patlamış.Evde bebek de vardı Allahtan bir şey olmamış. Düdüklü tencere iyi bir marka mı değildi diyeceğim ama annem 3-4 sene öncesine kadar aşçılık yapıyordu. Bir davet için başka aşçılar da gelmiş, birisi düdüklüyü asla kullanmıyormuş onun da başına gelmiş böyle bir kaza. Zengin,ünlü insanlar; onların adi bir düdüklü tencre kullandıklarını da sanmam yani. Çok dikkatli kullanmamız lazımGüvenlik kurallarına uyulursa neden patlasınki? Sağlam bir düdüklü tencereyi, düdük havadayken ocağa koyun. Tıslamaya başlayınca düdüğü kapatın ve ocağı biraz kısın. Yüksek ateşte içinde biriken basınç artar, çıkamayıncada patlar tabi. Bir de ben ocağı kapatınca kendi havasını atana kadar ellemem, soğuk suyun altına tutup kapağı açan da var ama bana tehlikeli geliyor bi defa denedim yüreğim ağzıma geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?