Premature Bebekler Preeklampsi geçiren anneler!!!2.bebeği düşünüyormusunuz???

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

E.G.E

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2009
435
14
98
Bursa
Merhaba arkadaşlar ben preeklampsi nedeniyle 31 haftalık doğum yaptım şu an oğlum 11 aylık...doğumum ve hamileliğim oldukça sıkıntılı geçti.şu an yaşım 33...oğlumun bir kardeşi olmasını çok isterim ileride yalnız kalmasını istemiyorum ama bu yaşadıklarımdan sonra bir kez daha hamilelik beni çok ama çok korkutuyor yine aynı şeyleri yaşarsam diye ..sizlerinde fikirlerini ve görüşlerini öğrenmek istiyorum...teşekkürler..

arkadaşım bende aynı sorunları yaşadım ama benim bebeğim daha erken doğduğu için bebeğimi kaybettim 9 ay önce.Şanşlısınki evladın yanında senin.Ben ikinciyi düşünüyorum riskler olsada .İkincilerde riskimiz var ama olsun daha dikkatli olarak belki atlatırız böle kötü günler yaşamdan hqamileliğimizi.Oğlumla geçirdiğim 30 saat bana tekrar o hisleri yaşama cesareti veriyor, evlat başka birşey biliyorsun.Biliyorum benim cennette ebedi bir çocuğum var, ama onun yanına gidene kadar diğer evladımla bu sevgiyi yaşamak istiyorum.Sende tekrar cesaret et ve oğlunu kardeşsiz bırakma derim.Rabbim kısa zamanda inşallah bizi 2, defada anne yapar

bende çok sıkıntılı bi 10 gün yaşadım hastanede ama açıkçası benimde gözüm korktu 28 haftalık doğdu kızım bi daha aynı şeyleri yaşayabilirmiyim hiç bilmiyorum çünkü manevi açıdan çok fazla çöktüm hala ağlama krizleri oluyo kızıma bakınca ağlıyorum kendim için deyil hamile kalırsam bebeye bişey olursa bidaha toparlanamam diye korkuyorum

egecim nerelerdesin sen bu arada uğramıyosun artık

arkadaşım çok geçmiş olsun diyorum,gerçekten çok acı...bende cesaret edemiyorum işte 2.ye ama oğlumuda kardeşsiz bırakmak istemiyorum.allahım inş. bize sorunsuz tekrar bebek sahip olmayı nbasip eder.

Mecbuecim geldim artık işlerin yoğunluğundan pek girememiştim..gelir gelmezde böyle bir topik açtım 2.bebek için hem çok korkuyorum istemiyorum hemde çokistiyorum oğlum kardeşsiz yalnız kalmasın diye..ee en fazlada 2 yada 3 sene sonra hamile kalmam lazım çünkü yaşım geçiyor şu an 33 yaşındayım...

Preeklampsi+ileri hali help sendromu geçirdim.12 yıl önce.oğlum şu an 12 yaşında.şimdiye kadar bebek düşünmedik.bu aralar oğlum çok istiyor.babamız kabul etmiyor.üniversitede riskli gebelik uzmanı hastalığı yaşarsan%75 atlatma şansın%25 hayatını kaybetme riskin var dedi.bende iki arada bi derede kaldım.hastalığı yaşayıp düzenli takiple bebişleri sağlıkla kucağına alanlar da var.bilmiyorum çok üzgünüm.bu arada martta yaşın 34...

sevgili arkadaşım bebek07 senin durumunda daha farklıymış..ama tabiiki en önemlisi her şeyin başında senin sağlığın önemli gerçekten çok riskliyseki sana doktor olabilecekleride söylemiş hiç düşünme arkadaşım..Allah size ve oğluna uzun ömürler nasip etsin.benim eşimde çok korkuyor tekrar aynı şeyleri yaşarsam diye ki gerçekten çok kötü geçmişti..ama tabi kısmetimizde ne varsa onu yaşıyacağız...

hoşgeldin tekrar egecim inş herbirimize rabbim bi kolaylığını verirde evlatlarımız kardeşsiz kalmaz

amin güzelim..Ahmet yılmaz a gittiğimde sormuştum aslında 2. bebek dahamı riskli diye oda hayır 2. daha kolay geçer demişti hamilelik boyunca bebe aspirini kullanıyoruz demişti..bakalım artık hayırlısı...daha erkende 2. bebeği düşünmek ama 2-3 yıl içinde olması lazım ..:)))))

ben ilk hamileliyimde kanamam olduğu için hep yattım biliyosun aspirinde kanı cıvıtıyo ikinciside aynı olursa nasıl olur bilmem aman düşünmüyorumda zaten rabbim hayırlısını versin en azından düzgün bi doktora giderim herşey kontrol altında olursa belki herşey yolunda gider normal normal diyen bi doktorun elinde olmaktansa işinin bilincinde olan bi doktora giderim tabi daha erken ama yaş bi tarafada çocuk içinde kabullenmesi açısından 3 yaş ideal bence

İlk hamileliğim de pre-eklemsi problemi bende yaşadım. Bunu yakından yaşayan biri olarak çektiğiniz sıkıntıları ve üzüntüleri çok iyi biliyorum. Ben şanslıydım kızım erken 1,750 gram doğdu ama hayata tutundu. Şimdi 12 yaşında. Bende ilk hamileliğinde bu sorunu yaşayan diğer anneler gibi aynı korkuyu yaşadım ve ikinci bir çocuk yapmaktan uzun süre sakındım. Ama yaşımda ilerlemiş olmasına rağmen doktorumun desteğiyle ikinci çocuğumu 2 yıl önce doğurdum ve aynı problemi yaşamadım. Bana doktorum 2 hamileliğim öncesinde şunu demişti; İlk hamileliğinde bu sorunu yaşayan 2. hamileliğin de de yaşayacaktır diye kesin birşey yok. Ayrıca yaşansa bile ilkinden daha hafif olurmuş.Birde tabi bu duruma karşı hamileliğin daha başından önlem alıp başta beslenme olmak üzere herşey daha kontrollü olacağını söyleyip bana destek verdi. Hamilelik öyle yada böyle tabi ki bir risk. Ben ilk hamileliğimde doktor kontrolünde bana dpoktorumun hergün ' Bebek 24 saat dayanır ama...' dediğinde tamam doktor yarını bekleyelim diyordum.Yeterki kızım bir gün daha karnımda kalsın, hayatta kalabilme şansı birazcık daha artsın diye.Sadece onun sağlığı önemliydi... Şimdi bile bunları yazarken gözlerimden yaşlar boşanıyor...Dediğim gibi hamilelik bir risk ama doktorunuz sizi destekliyorsa korkmayın,ne kadar rahat ve huzurlu olursanız o kadar iyi olur.

cenoy haklısın arkadaşım ne kadar zaman geçerse geçsin insan unutamıyo bende senin gibi bugünde kalsın derdi doktor bende bebek için iyiyse dayanırım ben sonuna kadar diyodum rabbim biliyoya onun öldüyünü görmektense benimde canımı al diye her gece yalvardım ama kızımda bende hayattayız inş ikincilerde sorun yaşamayız sen ve senin gibi biçok anne gerçekten anlattıkça daha ılımlı bakıyorum bana bişey olmasından korkmuyorum ben hamile kalınca bebeye bişey olur diye bütün korkunm

arkadaşlar benim ilk gebeliğim 32.hft da preeklampsi nedeniyle ölü doğum ile sonuçlandı.. psikolojik olarak çok olumsuz etkilendim.. 30.hft da yüksek tansiyon teşhisi kondu.. 4 gün hastanede yattım.. 31.hft da tekrar hastaneye yattım.. yatışımın 5.gününde ağır preeklampsi nedeni ile bebeğimi karnımda kaybettik.. doğumdan sonraki 3 gün hastanede hiç uyuyamadım.. tansiyonumun normale dönmesi için 1 ay tansiyon ilacı kullandım.. tabii bu arada psikolojimi tahmin edersiniz... neredeyse bitik durumdaydım.. bebeğimizin odasının mobilyasını bile almıştık...doktorum tekrar gebelik için 1 yıl beklememiz gerektiğini söyledi..

doktorum ilk gebelikten sonra aynı riski taşıdığımı söylemişti.. ben bunu kafama çok takmıştım.. bu sebeple 1 yıl boyunca beslenmeme çok dikkat ettim.. tuzsuz, magnezyum ve sebze ağırlıklı beslendim.. önceki hamilelik başlangıcıma göre 2 kilo daha vermiştim..tam 1 yıl sonra ocak 2009 da hamile kaldım.. yalnız bende öyle bir korku olmuştu ki dr a her gittiğimde tansiyonum yüksek çıktı.. ama normalde bir sorun yoktu.. ben ömrüm boyunca bu kadar tansiyon ölçtürmemiştim..)

geleyim sonuca; 2.gebeliğimde öncelikle beslenmeme çok dikkat ettim.. tuzsuz beslendim( dr um az tuzlu yiyebilirsin dedi ama ben yinede ödem riski olmasın diye tuzsuz yedim).. çalıştığım için 32.hft ya kadar 4 defa 10 ar günlük rapor alarak aralıklı olarak dinlendim.. 28.hft dolana kadar doktorumun kontrolünde bebek aspirini kullandım.. kesinlikle yorulmamaya dikkat ettim... moralimi yüksek tutmaya çalıştım ve en önemlisi de çok dua ettim..32.hft dan sonra her hafta tansiyonum yükselebilir doğum yapabilirim diye bekledim ama 39.hft yı doldurdum 4ekim 2009 da 4,100 gr lık bir oğlum dünyaya geldi.. inanırmısınız benim için sanki mucizeydi.. doğumdan sonra uyandırma odasında kolumdaki bilekliğe bakamadım hemşireden rica ettim bebeğim yaşıyormu bakarmısınız diye.. gebeliğimin sonuna kadar hep korku yaşadım ama ümidimi hiç yitirmedim..

o yüzden egecim sen ve 2.bebeği düşünen arkadaşlar.. doktorlarının önerisi doğrultusunda 2. gebeliği düşünebilir.. benim 35 yaşında iken oğlum sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.. belki şaşıracaksınız ama doğumdan sonra doktoruma (35 yaşındayım ilk yaşanan olumsuz gebelikten sonra) tekrar bebek sahibi olabilirmiyiz diye sorduk.. 1 yıl sonra tekrar şansınız olabilir dedi.. gerçi gebeliklerim sorunlu oldugu için eşim istemiyor.. şu an bebeğim beni çok zorluyor.. bazen Rabbim oğluma sağlık sıhhat versin diyorum... ben tekrar hamile kalırsam 3.bir gebelik yaşamış olacağım.. beni ürkütüyor ama sizin ikinci gebeliğiniz olacağı için daha rahat olabilirsiniz...

cenoy haklısın arkadaşım ne kadar zaman geçerse geçsin insan unutamıyo bende senin gibi bugünde kalsın derdi doktor bende bebek için iyiyse dayanırım ben sonuna kadar diyodum rabbim biliyoya onun öldüyünü görmektense benimde canımı al diye her gece yalvardım ama kızımda bende hayattayız inş ikincilerde sorun yaşamayız sen ve senin gibi biçok anne gerçekten anlattıkça daha ılımlı bakıyorum bana bişey olmasından korkmuyorum ben hamile kalınca bebeye bişey olur diye bütün korkunm

İki yıl önce 2.hamileliğimde sorun yaşamadığım oğlumun doğumunun detaylarını inanın pek hatırlamıyorum ama 12 yıl önceki sorunlu ilk hamileliğimde kızımın doğumunu ve öncesinde yaşadığım üzüntüleri asla unutamıyorum. Ancak ilk hamileliğinizde ne yaşamış olursanız olun asla umudunuzu kaybetmeyin, sonuçta bu sorun vücudun hamileliğe verdiği bir tepki ve siz ne kadar inançlı ve pozitif olursanız, doktorunuzun tüm dediklerini harfiyen yerine getirirseniz ikinci hamileliğiniz daha iyi olacaktır. Buna inanın,kalbim hep sizilerle...

ayy ne güzel ya sizlerin yazdıklarını okudukça insan dahada umutlanıyo çünkü çok üzülüyodum kızım kardeşsiz kalacak diye ama hayırlısı bakalım daha çok küçük

tubam bişeyi merak ettim hastanede yatarken peki nasıl öldü içinde doktor farketmedimi yani zamanında doğum yapılma şşansı yokmuydu bide bebeyinin sağlıklı doğmuş olmasına çok sevindim psikolojini tabiki anlayabiliyoruz

Back
X