Preeklamsi annelerine selamlar
arkadaşlar siteyi uzun zamandır takip ediyorum ama aranıza ancak katılabildim aslında yaşadıklarımı anlatma cesaretine yeni sahip oldum.bende bir preeklamsi annesiyim malesef.öncelikle hepinize çok geçmiş olsun diyorum inşallah bizde bebeğimizi sağsalim kucağımıza alabileceğiz.......ben çok güzel bir hamilelik dönemi geçiriyordum.o kadar sağlıklıydımki neredeyse koşuyordum.tek sorunumuz kansızlıktı.onun içinde demir hapı kullanıyorduk.27 haftalıktık rutin kontrolümüze gitmiştik.samsunda ana klıniğe gidiyorduk.o hafta ayak şişmeleri başlamıştı.doktor bir idrar birde kantahlili istedi tansiyon başından beri 11-6 idi ogünde aynen 11-6 olrak ölçüldü.kan değeri 9 idi.doktorum eğer 8 e düşerse davul gibi şişeceğimi önlem için 2 şişe kan ilacı almamızı söyledi.bizde doktora güvenerek tabi dedik.ertesi sabah klıniğe yattık ve bir şişi serumla kan ilacını aldık.akşam hastaneden çıkarken sadece ateşimi ölçtüler.normaldi.dışarı çıkar çıkmaz istfra ettim bir anda titreme geldi.anlayamadık tabi ne olduğunu doktoru aradık allah allah böyle tepki vermez ama neyse dedi iyisimi 2. Serum için bir gün ara verelim dedi dinlen ertesi gün hiç kalmadan yattım.sonra tekrar klıniğe yattık ve bir şişe daha kan ilacı aldık.bu kez bir önceki gibi rahatsız etmemişti.sadece bir az şişmiştim.ama biz hiç adını dahi duymadığımız bu hastalığın belirtisi olduğunu nereden bilebilirdik.o akşam yatmadan önce tartıldım sonuç 71 kilo çıktı.ben 56 kiloyla hamile kaldım ve 7 ayda topu topu 6 kilo almıştım.şaşırdım bir haftada nasıl olurda 10 kilo alırım dedim ama hiç böyle birşeye yormuyoruz.artık nasipmidir cahillikmidir bilemiyorum.gece saat 2,5 du uyandım ama nasıl bir baş ağrısı peşine istifra edince dedim bu tansiyon hemen eşimi kaldırdım doğru ana kliniğe gittik.tansiyonu ölçtüler 15 çıktı.meğer 21 lere kadar yükselmişte sonradan söylüyorlar dğru fakülteye sevk ettiler.ve bebeğimi benden aldılar.onunda ömrü nefesi 3 günlükmüş o küçücük haliyle bu kadar dayanabildi.evet bizler preeklemsi şanssızlarıyız.artık geçmişe değil geleceğe bakmalıyız.her işte bir hayır vardır diyerek yüreğimizi ferah tutmalıyız ki bundan sonra ki hamileliğimizde inşallah daha rahat olalım.artık hepimiz bu riski ve neler yapmamız gerektiğini biliyoruz.en azından kendi canımız için.bizler sağlıklı olursak herzaman bebeğimiz olabilir.şu anda hem samsunda hemde ankarada profesöre gidiyorum.samsundaki doktorum hiç birşey yapmayacağımızı sadece sıkı bir kontrolle takip edeceğimizi söyledi.ankaradaki doktorum yaptığı tetkikler sonucunda kan pıhtılaşması buldu.onun için aspirin tedavisine başladık.hamile kalırsamda her gün iğne olmalıymışım.şimdi hem korkuyorum hem sabırsızlıkla bekliyorum.tüm dualarım hepimiz için.inşallah bi sonrakinde bu sıkıntıları yaşamayacağız.o sıkıntılı dönemi sizlerin yazılarını okuyarak attlattım.bundan sonra yaşayacaklarımı sizlerle paylaşacağım.sevgilerrrrrr..........