- Konu Sahibi Balbxoxcxuxxux
kızlar merhaba bende şu anda 2.bebeğime hamileyim 19+4 haftalık oldum geçen hafta tansiyonum 14/9 kadar yükseldi.dr.um alfamed ilacına başladı ve kesinlikle tuzsuz yememi önerdi.ilk gebeliğimde böyle bir sorun yaşamadım çünkü 20 yaşlardaydım belkide o yüzden. bu hastalığın yaşla ilgisi varmı şu anda 33 yaşındayım.daha önce preeklampsi geçiren arkadaşlar tansiyonunuz süreklimi yüksekti yoksa arada birmi yükseliyordu.sizce başarabilecekmiyimdoğuma henüz çok var.inanın çok korkuyorum.2.bebeğimi 13,5 senedir bekliyorum.pcos hastasıyım tedaviyle hamile kalabildim.yaşımda ilerlediği için sanki bu benim son şansım gibi çoooook korkuyorum.bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.herkese bol sağlıklı günler diliyorum.İnşallah hepimiz çocuklarımızı sağlıklıca kucaklarımıza alabiliriz.
merhaba arkadaşım bende 26 haftalıkken preaklampsiden bebeğini kaybeden ve 2.hamileliğimde preaklampsiyle savaşan biri olup bebeğini 20 gün önce kucağına almış biiri olarak sana bazı tavsiyelerim olacak.öncelikle nerede oturduğunu bilmiyorum ama bu konularda uzmanlaşmış doktorlar var benim 2.hamileliğimdeki doktorum 16 haftalıkken bu hamileliğimde preaklampsi yaşama riskimin sadece %10 olduğunu söylemişti.ve her kontrole gittiğimde bebeğe giden kan akımını kontrol ediyordu.bebeğin beslenip beslen mediğine bakmak için.bende öncelikle sana perinatoloji doktoruna gözüküp kan akımına baktırmanı tavsiye ederim.her doktora gittiğimde kan akımına baktığını anlar ve heyecandan bayılacak gibi olurdum ya kan akımı zayıflamış der diye.ama şükürler olsun yaşamadım bu sefer böyle bir sorun.alfamet benim ilk hamileliğimde kullandığım bir ilaçtı ama hastalığın son safhasında olduğumdan hiç fayda etmedi dil altı hapıda kullandım o da fayda etmedi doktorumun durumumu rahatından fark etmemesinden dolayı çok zor şeyler yaşadım yaşadıklarımı daha önceki yazılarmdan okuyabilirsin.başından beri hep sorunlu bir hamilelik yaşıyodum ama doktorum çok rahattı eğer baştan sana dediğim perinatoloji doktoruna gitmiş olsaydım durumum çok erken dönemlerde belli olacakmış.sağlıklı ve sorunsuz bir hamilelik yaşarsın inşallah.