Merhaba hanımlar, öncelikle hepinize geçmiş olsun. Bende preeklamsi geçiren bir anneyim. Gebeliğimin 31 haftasından itibaren doğuma kadar geçen süreci hastahanede geçirdim. Düzenli olarak tansiyon takibi, günlük nst ve belli aralıklarla ultrason/doppler muayenelerim yapıldı. Değerlerim hep sınırda seyretti. 9/6 ile 15/10 arasındaydı. Yattığım süre boyunca bu 15/10 değerine birkaç kez çıktı. Ödem oluştu. 35 haftalık olduğumda nst de kasılmalar ortaya çıktı ve sezeryan ile gebeliğim sonlandırıldı. 3230 gram doğdu oğlum. Bir hafta küvez de kaldı ve küvezden çıktıktan sonra da 3 gün beraber kaldık hastahanede. Şimdi 3 aylık oldu, (normalde 2 aylık).
Gebeliğim boyunca aspirin kullandım. Doktorum sürekli olarak kilo alımına, beslenmeme dikkat etmem gerektiğini söylüyordu kontrollerde. 33 yaşında hamile kalmıştım ve kilom da çok fazlaydı. Hastahanede tansiyonumu düzenlemek için nidilat vermişlerdi, ilk zamanlarda çarpıntı yapmıştı bende. Doktorum bunun normal olduğunu söylemişti ama ilerleyen zamanlarda çarpıntım daha ciddi bir boyuta ulaştığında hapı kullanmayı bıraktırmıştı. Bir aya yakın sürekli tuzsuz yemek yemek zorunda kalmıştım. Çok şükür ki doktorum iyiydi, kaldığım hastahanenin şartları iyiydi ve doğum sonrasında küvez sorunu yaşamadık.
Belki çoğunuza göre bu durumu en az sıkıntı ile atlatanlardan biriyim, belki sizler kadar endişelenmek zorunda kalmadım, sizlerin yaşadığı acıları yaşamadım ama sizleri çok iyi anlıyorum, yaşamamış olsam da o korku o endişeler bile kolay değildi. Mevlam hepinize sabrın nasip etsin, bebeklerinize, o küçük meleklerinizin yardımcısı olsun. Duanızı eksik etmeyin, inşaallah hepsi düzelecektir, yeterki mevlam nasip etsin.