- 15 Ağustos 2008
- 2.394
- 841
- 448
- Konu Sahibi Balbxoxcxuxxux
yazmadan geçemedim yaşadıklarımı tekrar hatırladım,okudukça tekrar yaşadım sanki ..benim 2 oğlum var biri 11 diğeri 3 yaşında aradaki yaş farkındanda anlaşılacağı üzre bende preeklemsi denilen bu rahatsızlığı yaşadım hamileliklerimde...ilk gebeliğimin 4. ayında yüksek tansiyonla başladı zaten olağan dışı bir irilik vardı gebeliğimde bayağı şişmiştim...oysaki 4. aya kadar ne kadarda rahattım ne bulantı ne kusma hamile hamile koştururdum her yere çok iyiydim aniden 4 . ayda başladık küçük tansiyonum hep 10 du..mükemmel bir dr um vardı çok profesyoneldi hiç hap vermedi vitamin dahi..nasıl güzel kontrol altına aldı beni..en büyük şansım hiç ilaç kullanmadan doğum yapmamdı bebğim nur topu gibi doğdu tabi erken aldılar sezeryanla 5 gün gözetimde tansiyonumu kontrol altına almaya çalıştılar ve doğum başarıyla gerçekleşti...doğumdan 2 ay sonra gözümde ani körlük oldu bilemiyorum yüksek tansiyonun kalıcı hasarımıydı bu ama öyleydi sanırım ama kortizon tedavisiyle 1 haftada düzeldi gözüm ama oğluşum sadece 2 ay anne sütü alabildi...
dr um her hamilelikte bunu yaşayacağımı söyledi..
9 yıl sonra etrafın ve oğlumun yoğun baskısıyla 2 . gebeliğimi yaşadım çok iyiydi herşey takii 6. ayın sonuna doğru ,malesef ki yine tansiyon fırladı ...bukez dr um farklı biriydi keşke eski drum olsaydı diyorum...hemen tansiyon hapına başlattı beni günde 5 kez falan yapamadım bebeğime kıyamadım olabildiğince az aldım hapları doğal yöntemleri kullandım eski hamileliğimdeki gibi bol bol limonlu su içtim bol bol soğuk duşlar aldım hep ekşi yedim ama tabi yinede dr un dediğini yapmak zorundaydım içtim haplardanda...yine erken alındı bebğim sezeryanla okadar zayıf okadar bitkin görünüyorduki yavrum...onu görünce keşke dedim keşke o hapları hiç içmeseydim neyseki zorlu bir süreçten sonra ufaklık aslan gibi oldu inanın yetişmek mümkün değil hızına o derece yaramaz dünya tatlısı ......ŞİMDİ OĞULLARIMA BAKIYORUMDA HERŞEYE DEĞER DİYORUM .....LÜTFEN İNANCINIZI KAYBETMEYİN UNUTMAYIN "O" SİZİN KARNINIZDA SİZ GÜLÜNCE GÜLÜYOR AĞLARKEN AĞLIYOR....SİZİ MUTLU EDEN ORTAMLARDA BULUNUN LÜTFEN STRESTEN UZAK DURUN
dr um her hamilelikte bunu yaşayacağımı söyledi..
9 yıl sonra etrafın ve oğlumun yoğun baskısıyla 2 . gebeliğimi yaşadım çok iyiydi herşey takii 6. ayın sonuna doğru ,malesef ki yine tansiyon fırladı ...bukez dr um farklı biriydi keşke eski drum olsaydı diyorum...hemen tansiyon hapına başlattı beni günde 5 kez falan yapamadım bebeğime kıyamadım olabildiğince az aldım hapları doğal yöntemleri kullandım eski hamileliğimdeki gibi bol bol limonlu su içtim bol bol soğuk duşlar aldım hep ekşi yedim ama tabi yinede dr un dediğini yapmak zorundaydım içtim haplardanda...yine erken alındı bebğim sezeryanla okadar zayıf okadar bitkin görünüyorduki yavrum...onu görünce keşke dedim keşke o hapları hiç içmeseydim neyseki zorlu bir süreçten sonra ufaklık aslan gibi oldu inanın yetişmek mümkün değil hızına o derece yaramaz dünya tatlısı ......ŞİMDİ OĞULLARIMA BAKIYORUMDA HERŞEYE DEĞER DİYORUM .....LÜTFEN İNANCINIZI KAYBETMEYİN UNUTMAYIN "O" SİZİN KARNINIZDA SİZ GÜLÜNCE GÜLÜYOR AĞLARKEN AĞLIYOR....SİZİ MUTLU EDEN ORTAMLARDA BULUNUN LÜTFEN STRESTEN UZAK DURUN