daha öncede yazmıştım ama okumayan arkadaşlar olduğunu düşünerek tekrar yazmak istedim...
ben 2 gebeliğimde de yaşadım bu sorunu...
ilk gebeliğimde 4. ayda başlayan yüksek tansiyon sorunum....2. gebeliğimde daha tecrübeli olmamdan dolayı sanırım 6.ayın sonuna doğru baş gösterdi..
ilk doğumumda zaten dr um bana her gebelikte bu sorunu yaşayacağımı söylemişti....durumun ciddiyetini bildiklerinden dolayı ailemde hiç istemedi ikinci gebeliğimi ama oğlum 9 yaşına gelmişti ve sürekli kardeş istiyordu bende annelik iç güdüsüyle BİR KERE YENDİK BİR DAHA YENERİZ düşüncesiyle ikinci oğlumu dünyaya getirdim...ALLAHIM ömür versin ikisinede
ben bu soruna şöyle bakıyorum;
evet stresten uzak durulmalı......bol bol ekşi tüketmeli şekersiz yada az şekerli limon suyu çok ama çok işe yarıyor......tansiyon yükseldiği zaman soğuk duş çok iyi geliyor özellikle kafanızı soğuk suyla yıkamak çok rahatlatıyor...hatta hayat kurtarıyor ki ben 2. bebeğimden hemen sonra lohusalığımın 3 .gününde felçin eşiğinden kafama dükülen soğuk su sayesinde döndüm:)
ilk gebeliğimde kesinlikle tansiyon düşürücü ilaç kullanmamıştım gerçekten dr um harika biriydi......ilaç kullanmamamda lohusalık dönemimi çok rahat geçirmemi sağladı ÇÜNKİ
2.hamileliğimde farklı bir dr a gitmiştim(eşek kafam
) tansiyon yükseldi diye hemen ilaça başlattı...istemesemde içtim...doğum gerçekleşene kadar düzenli kullandım tabi dr um doğum sonrasıda dozu düşürerek içmem gerektiğini söylemediği için ben bebiğimi emziriyorum diye hiç almadım ilaçı birden ilaçı kestiğim için tansiyon altüst oldu.....Allahtan bilinçli biriyimde felç geçirmedim..(Allahıma şükürler olsun)
son olarak bir kaç bişi daha yazmak istiyorum tecrübelerime dayanarak;
bu sorunu yaşayan arkadaşlarım lütfen dayandığınız kadar dayanın bebeğiniz ne kadar çok anne karnında kalırsa okadar sağlıklı doğar....bir gün bile çok önemli..
birde çok ama çok önemli bir konu var bunuda yazmak istiyorum;
eğerki bu sorunu yaşıyorsanız şunu asla unutmayın NORMAL DOĞUM SONUNUZ OLUR....sancılar tansiyonu 2 katına çıkarır buda annede kalıcı hasar bırakır yada hayatıyla öder....SANCI BAŞLAMADAN SEZARYANLA ALINMALIDIR BEBEK........ŞİMDİDEN HERKESE GEÇMİŞ OLSUN ....ben herşeyi unuttum sağlıklıyım ve çocuklarımda sağlıklı herşey geride kaldı..inşaallah sizlerde böyle olursunuz:)
[
merhaba öncelikle allah bebeklerinizi size bağışlamış bende tam girerken alındı oğlum zaten doğumum beklenen sezeryan günüde gelişti ama o sabahın gecesi tansiyonum çok yükselki eğer bir iki gün daha kalsaymış bebek çok kötü şeyler olacakmış bende tansiyon ilacı aldım ilaç olmasa benimki çok farklı boyutlara gidecekti
ben hala alıyorum 02 haziranda doğum yaptım lohusayken ilacı bıraktım anında tansiyonum geri yükselmeey başaldı sanırım sizinde yükselmiş bu yükseliş ortalama kaç ay sürdü ben tansiyon üstmde kalacak diye çok endişeliyim çünkü hamileliğimin son dönemlerinekadar hiç yoktu
normal doğum konusunda aynen katılıyorum benimki sezeryan olduğu halde o anki 5 dakikalık heyecanla tansiyonum çıktı beni hemen bayılttlargözümü açtığımda çift serum ve dil altı veriyorlardı
eğer normal yapsaydım sonunu tahmin bile edemiyorum