Bu arada ben bi nefroloji doçentiyle görüştüm. Böbreklerimde bi hasar oldu mu diye kontrollerim vardı ( çok şükür bişi yok) gebelikte geçirilen idrar yolu enfeksiyonu da preeklampsiyi tetiklermiş, aklınızda olsun arkadaşlar.Bünyeniz yatkınsa ihmal etmeyin . Ama gebelik esnasında geçirilirse tetiklermiş, önceden geçirilirse değil. Ama ayrıntılı mekanizma hala net bilinmiyor dedi. Yani preeklampsi hala tıp dünyası için bir bilmece. Ve ilkinde preeklampsi yaşayan biri çok büyük ihtimal diğerinde de yaşar dedi malesef, çünkü bünye aynı bünye diyor. Sadece takibi daha iyi yapılır dedi. Onun dışında büyük ihtimalle 40’ından sonra tansiyon hastası olarak karşımıza çıkacaksın dedi. Maşallah hocam ağzınızdan bal damlıyor dedim ben de. ama yaşam tarzına dikkat edersen sağlıklı beslenir, stresten uzak kalır, egzersiz yaparsan bu süreci geciktirirsin dedi. Preeklampsi geçirmen şunu gösteriyor, sen potansiyel bi yüksek tansiyon hastasısın ve bu hastalık senin vucudunda sessizce bekliyor. Gebelikte de “ben burdayım” demiş oldu. Böyle dan dan dan söyledi suratıma, ama iyi oldu. Böyle şeyler hep başkalarına olur sanırdım, kendimi çok sağlıklı zannederdim. Artık ekstra dikkat ediyorum herşeye. Bu da benim sınavımmış. Çok şükür evladım yanımda, Allah herkesi sağ salim kavuştursun yavrusuna