Preeklampsi hakkında yardım :(

Rabbim yardımcınız olsun ben iki çocuğumda bu sebepten dolayı erken doğum yaptım . Çok kötü bir durum . Kendimi acile zor attım iki çocuğumdada hemen apar topar doğuma alındım. Çünkü doktor dikkatsizliği ve ihmali vardı Allah a havale ettim kendisini. Şuan 3. çocuğuma hamileyim ve inanın diken üstündeyim . Korkumdan pek bişey yiyemiyorum . Herşeye çok dikkat edip bol su içiyorum . Size tavsiyem vakit buldukça ayağınızı yüksek bir yere kaldırıp bol dinlenmeniz.Günlük tansiyon takibi yapın . Evden çalışıyorsanız kanepeye ayaklarınızı uzatıp sırtınızı yastıkla destekleyin. Vitamin magnezyum gibi takviyelerinizi ihmal etmeyin . Bu durumda olanlara kan sulandırıcı başlatıyorlar siz kullanıyor msnz ? Ben bunlar sayesinde çok iyiyim şükür Bide bol su içip ayran tüketin

Benim de idrarda protein pozitif, 24 saatlikte de sınırda çıktığı için hafif preeklampsi teşhisi konulmuştu. Tansiyonum 18/11lerdeydi ve ilaç başlatıldı. 5 gün hastanede yattım 14 15lere düşünce çıktım. Ama benim farklı olarak görmeyle alakalı bi problemim baş ağrım ödemim vs yoktu. Yine de hep haftasıyla uyumlu giden bebeğim son ultrasonda 1 hafta geride çıkınca 37.haftada doğuma aldılar.

Şimdi doktorlarımın bana hemen acile gelmemi söyledikleri durumları söylüyorum.
-Gözlerinde şimşek çakması gibi ışık parlamaları, renkli veya parlak noktalar görme
-Karında özellikle sağ üst kısımda veya mide çukurunda ağrı
-Kusma, şiddetli baş ağrısı, bulanık görme
-Sıvı gelmesi veya kanama
-Bebekte 4saatten fazla hareketsizlik

Bunları yaşarsan hiç bekleme hemen gel demişlerdi.
Bir de evdeyken devamlı uzan, oturur pozisyonda uzun oturmaktan bahsetmiyorum yatar gibi uzan bana bu da önerildi. Tansiyonunu günde bikaç kez ölç, not al.
Ve gerçekten ilgili bi doktor bulup ona muayene ol bundan sonra. Her gittiğimde tansiyon ve kilo takibim mutlaka yapılıyordu çünkü + bebeğimin sesi dinletilip karın üstünden rahim uzunluğum ölçülüyordu, yapılmaması çok tuhaf.

Merhaba,
Ben ilk yazdiginiz tarihi kacirmisim. Suan nasilsiniz?
Benim ilk gebeliğim 24. Haftada ileri seviye protein 3 ile preeklampsi olduk ve maalesef gebelik sonlandi. Sizin durumunuz bu konuda cok daha iyi maslak acibedem Ibrahim Bildirici bu konuda cok basarili doktordur.
Suan 2. Kez hamileyim ve 14. Haftami bitiriyorum. Yurtdisindan ilac aldim gebelikte preeklampsi de kullanilan ve yayin cikarilmis bir ilac dozunuda yuksek kullanabiliyorsun. Alfamet mak 300mg icilebiliyor. Riskiniz devam etmiyordur umarim guzel haberinizi bekliyoruz

Kızlar bende gebelik öncesinden tansiyon hastasıyım. Bu ilk gebeliğim 3 doz alfamet ile devam ediyorum ama dinlenme halinde iyi hareketliyken falan yükseliyor hemen. Şimdiye kadar protein çıkmadı ama riskli durumdayım. Bebeğe besin taşıyan iki damarda direnç mevcut.
Ne kadar süre ile idrar verip protein baktırmam gerekiyor ? Az ayakta kalınca ayaklarım şişiyor hemen. ayrıca el ve yüzdede ödem oluyor

İlacını neydi acaba ?

Merhaba 17. Haftamdayim hipertansiyon teşhisi konuldu. Ayni seyleri yaşamaktan korkuyorum. Suan Trandate Labetalolo iciyorum ama bu ilaci bulmak cok zor
Benim durumumda olan var mi?
Panik yapma gebeliğe bağlı tansiyon ise bir şekilde düşürüyor ilaçlar. 0 tuz ile hayatına devam etmeni öneririm.
Protein kaçağı yoktu değil mi?

Panik yapma gebeliğe bağlı tansiyon ise bir şekilde düşürüyor ilaçlar. 0 tuz ile hayatına devam etmeni öneririm.
Protein kaçağı yoktu değil mi?
Merhaba suan protein kacagim yok olacak diye korkuyorum sadece ilk gebeligimde yasadigimi yasamak istemiyorum. Bebegimi dunyaya getirmek istiyorum.

Ben de üsküdardaki hastanede takipliydim. 14. Haftadan beri uterin arter direncim çıktı. Tansiyonum 2 yada 3 kez 14/9 gördü. Çok ciddi bir yükseliş değil ama gebelikte tansiyon iyi değil. 38+5te şiddetli baş ağrısı gözde şimşek çakması yaşadım nolur nolmaz diye acile gittim. Protein kaçağı da vardı. Doğum kararı verdiler. Preeklampsi? Teşhisi ile suni sancı ile normal doğurdum. Benim durum nispeten iyiydi ama nöbet geçiren hastalar vardı hastanede. Acil sezeryan olanlar da vardı. Sıkı takipli olmalısınız

Merhaba,

Anca kendime geldim ve yazabiliyorum maalesef. Mesajı yayınladıktan sonra evde tansiyonum 16/10 çıkınca soluğu hastanede aldım ve yatış yapıldı tekrardan. Bir hafta hastanede kaldım ve sürekli doğumhanede yattım acil alınabilirim diyerekten. 24 saat magnezyum tedavisi, 2 ciğer geliştirici ve tansiyon ilaçları epey yükseltildi. Tansiyonum 14/9 altına asla düşmedi her an doğuma alınabileceğimden doğumhanede sürekli takip yaptılar kabus gibiydi Maalesef çok stres yaptım ve çok ağladım bazen kendime kızıyorum ama 1 hafta boyunca telefonsuz,kıyafetsiz, sürekli idrar takibi ile psikolojim bozuldu asla yakınlarımı göremedim günde 1-2 kez sabit hattan su getirmeleri için arayabiliyordum sadece. Son gün yine 16/10 oldu tansiyonum acil alacağız dediler sonra yine düştü derken sonra ki sabah aşırı kanamam oldu ve suyum geldi. Apar topar başka odaya aldılar 1 cm açıklık vardı. Protein kaçağı ve yüksek tansiyonuma rağmen 7 saat boyunca bekletip suni sancı verilip normal doğuma zorlandım. Sonrasında ultrasonda bir sıkıntı olduğu farkettim aralarında konuşurken, doktor gelip 1 saat içinde sezaryana alacağız bu çocuk normal doğumu kaldırmaz dedi ve sonrasında 5 dakika içinde acil sezaryana aldılar. %40 dekolman oldu yani plesanta ayrılmaya başladı ve en acısı çocuğum doğdu ve ilk 30 saniye ağlamadı bende terslik olduğunu farkettim. Sonra ağladı ve doktor apar topar çocuğumu gösteremeden alıp makineye bağladılar. Çocuğum doğarken oksijensiz kaldı ciğerleri gelişmediği için. Bu arada 34+4 'de doğum yaptım. İlk 40 dakika entübe edildi sonrasında 7 gün makineye bağlı kaldı sonra şükür kendi nefes almaya başladı. 2240 kg doğdu. Ve doğduğunda bir nöbet hareketi olacaklarını düşündükleri bir durum yaşandı sadece 1 kerelik. EEG çekildi maalesef ilk etapta temiz çıkmadı ve epilepsi ilacı başlandı. Sonrasında MR istendi ve şükür temiz çıktı. Daha sonra 2 kere daha EEG çekildi ve onlarda temiz şükür fakat 2 yıl nöroloji takipli olacağız. Anlayacağız çok zorlu bir doğum oldu maalesef. Bende çocukta yoğun bakımda kaldık banada kan takıldı epey şükür şu an ikimizde iyiyiz sadece çok sıkı takip etmem gerekli umarım Allah'tan başka bir şey çıkmaz sürekli şükrediyorum daha kötüsüde olabilir. Allahım bana çocuğumu bağışladı. Psikolojik olarak hala iyi değilim açıkcası içimde hep acabalar var ama içsel olarakta içim rahat. Diyeceğim o ki yeme içmenize çok dikkat edin, Alfamet günde 6 tane alıyordum ama bana başka ilaç başlandı o daha iyi gelmişti. Kesinlikle stresten uzak durun, tuzsuz yiyin mutlaka ve kendinizi asla yormayın Allahtan hiç bir şey olmayacaktır eminim

Çok ama çok geçmiş olsun, yazdıklarınızı tek solukta okudum. Bin şükür yavrunuzu kucağınıza almışsınız. Rabbim bir daha yaşatmasın.

Ah canım arkadaşım. Yazdıklarını henüz okuyabildim. Ne yazık ki durum bizim gibi riskli hamile grubu için normal seyretmiyor. Rabbim korumuş senide bebişinide. Rabbimin izni ile inşallah bir daha sağlıkla ilgili problem yaşamazsınız. Perinatoloji servisinde yattığım dönemde çok naif ve iyi hemşireler vardı. Fakat bende bir kaç kez kadın doğuma inmiştim doğuma alınabilme ihtimalimden ya berbattı. Ebeler gerçekten nasıl böyle gaddardılar. Bağırıp çağırıyorlardı zaten tansiyonum hep 15 gibiydi. Bide daha da moralimi bozup strese sokuyorlardı beni. Korkudan daha da yükseliyordu.
Allah hepimizi iyilerle karıştırsın.
Çok şükür bebeğin seninle. Rabbim sağlıkla sihatle büyütmeni nasip etsin. Şuan problemin varmı

Canım çok geçmiş olsun bebeğin çok daha iyidir inş bende benzer süreçlerden geçiyorum. Rutin kan tahlili için gittiğim üniversite hastanesinde tansiyonum bir kaç ölçümde 16-10 larda çıkınca acil doğumhaneye yatırdılar. Takılar çıkarıldı varis çorapları giydirildi yemek yasak. Sanki hemen doğuma girecekmişim gibi. Neyse ki kan tahlillerim temiz çıkınca biraz daha rahatladım. Ama tansiyonlarım düşmüyor. 4 Alfamet+2 Adalat başlandı. Kendi tansiyon aletimle 14-9 larda onlarda 13-8 13-9 çıkıyor. Ve servise bile çıkarmıyorlar. İdrar toplayacağım yarın. Ve benim haftam daha çok küçük. 29 hastadayım. Hastanede ne kadar kalacağım belli değil. Bundan önce sadece bebeğimi düşünüyordum şimdi beni de bir ölüm korkusu sardı. rabbim bu durumda olan herkesin yardımcısı olsun .

Allah razı olsun kabus gibiydi ama şükür bitti psikolojik olarak zor ama hastanedeyken hep şunu dedim yarın bir gün bunları hatırlayıp gülüp geçmek istiyorum diye şükür çok güldürmesede geçti o yüzden sakın kendini yıpratıp üzme süreç hep güzel bebişini düşün sağlıkla gelecek hep olumlu ve pozitif düşün neyi çağırırsan o gerçekleşiyor hep olumlu düşün o yüzden her şey harika olacak bu arada hastane adı verebiliyormuyuz bilmiyorum ama hangi hastaneydi

Allahım öncelikle şifa versin allahın izni ile sağ sağlim kucağınıza alırsınız sadece stres olmamanız gerekli , adalat bana iyi gelmişti 13 e falan düşürmüştü eminim sanada iyi gelecektir birde magnezyum tedavisi uyguladılar 24 saat oda iyi geliyor , hafta küçük diye Düşünmeyin ciğer geliştirici yapılıyor mutlaka bol bol dua edin benimde dualarım sizinle , mutlaka tuzsuz yiyin zaten hastane öyle veriyordur ve stres yapmayın çok iyi anlıyorum benide hep ölüm korkusu sarmıştı bana bir şey olursa bebeğime kim bakar diye düşünüyordum ama inanın doğumhanedeuseniz ameliyathane hemen yanlarında asla sizi riske atacak bir şey yapmıyorlar aksine çok daha iyi bakıyorlar orada hemen müdahale ediyorlar ve bir sürü doktorlar var içiniz çok rahat olsun cidden yaşamış birisi olarak söylüyorum Olumsuz asla düşünmeyin hayırlısı ile sağ sağlim bebeğini kucağına alacaksın hep bunu düşün

Ben gaziantep de yaşıyorum.
Bebeğini şehir hastanesinde dünyaya getirdim. Ama yaşayamadı yavrum 1 hafta sonra melek oldu. Acısı bağrımda iyileşemiyorum. 4 aydır dinmeyen bir acı bir hasret. 2 kez gebelik düşünmeye korkuyorum, hem benim hem bebeğimin aynı şeyleri yaşama ihtimali ürkütüyor beni. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Sakın strese girmeyin, bunu demek dile kolay belki ama yapabileceğiniz en iyi şey bu olur. Çünkü sizinle birlikte bebeğinizde strese girer. Hastanedesiniz, en güvenli yerdesiniz, gözetim altındasınız. Tevekkül edin, inanıyorum sizden güzel mesajlar gelecek. Duamdasınız

Çok saolun kızlar şükür bugün taburcu verdiler. İdrarda protein kaçağı var ama çok yüksek değil sanırım. Tansiyonda 13-8 lerde sabit kalınca çıkartıyorlar. Ama her hafta geleceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…