Preeklampsi ve 26. Hafta da doğum

Seda0710

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014
166
39
298
İzmir
Merhaba arkadaşlar. 10 haziranda şiddetli preeklampsi nedeniyle maalesef mecburi sezaryene alındım. 1 gün yoğun bakım ve 9 gün serviste yatışım oldu. Çok zor günler geçirdim ve geçiriyorum da. Bebeğimde gelişim geriliği vardı 600 gram doğdu. Bugün tam 3 hafta oldu doğalı. Ama benim için geçmiyor zaman çok korkuyorum. Benim giibi bu hastalığı yaşayan ve erken doğum yapan var mı düşünmekten kahroldum psikolojim bozuldu sütüm de az geliyor

Merhaba, ben gebelik zehirlenmesiyle 36+4 te doğum yaptım. Oğlum 5 güm kuvözde kaldı. Ne desem kalbine derman olmayacak bu konuda biliyorum. Ben çok şükür ağır bir tabloyla karşılaşmadım gebeliğimin sonuna doğru gerçekleştiği için ve doktorumuz anında anlayıp müdahale ettiğin için bugün oğlum ve ben gayet iyiyiz. Rabbim inşallah size de mutlulukla sağlıkla neşeyle bu günleri yaşatır. Sadece şunu söyleyebilirim ki o süte bebeğinizin çok ihtiyacı olucak. Yanınıza geldiğinizde şuan önlem almazsanız birde bu üzüntülere bir yenisi daha eklenebilir. Herkes başka bir şey söylüyor ama benim kendi tecrübemde süt için olay tamamen su, uyku, huzur. Bulgur, dereotu, dut çayı gibi ürünlerinde arttırdığını düşünüyorum ama temeli 3 u’lar. Bebeğiniz şuan sizin yanınızdan sonra olabilecek en güvenli yerde ona kendinizi hazırlamanız gerekiyor. Power pumping yapabilirsiniz youtube da videoları var. Sütü arttırıp poşetleyip buzdolabına kaldırabilirsiniz. Şuan elinizden gelecek tek şey dua etmek ve bunu yapmak olur. Bebeğinizle kavuştuğunuzda birde bunu düşünmeyecek olursunuz.

Son olarak rabbim sağlıkla kavuştursun

İnşallah kavuşurum yavruma. Gerçekten beklemek çok zormuş. Çok şükür şu an önemli bi sıkıntısı yok enfeksiyon vardı kanında temizlendi anne sütünü sindiremedi bi süre kestiler ama tekrar başlamışlar. Yine de ufak olduğu için ne olur bilmiyorum dua etmekten başka bir şey elimden gelmiyor. Size de geçmiş olsun doktor da önemli tabi iyi ki fark etmiş benimki ciddiye almadı pek. Ödemim var şiştim diyorum olur hamilelikte diyor daha 6 aylığım. Tansiyonumun da ara da çıktığını biliyordu oysa. En son çok kötü bi karın ağrısıyla acile koşturduk doktoru aradık bana hala diyor midende sıkıntı vardır mide koruyucu verirler. Gerçi bu preeklampsi sonradan durdurulamıyrmuş gebeliğin başında tedaviye başlanıyormuş belki de o da bir şey yapamazdı bilmiyorum. Çok üzücü bi durum hem anne hem bebek için. Sizin aile de tansiyon hastası olan var mı ?

Rabbim sağlıkla mutlulukla kavuştursun. Güzel olacağına inanın ki güzellikle o günler gelsin. Çok zor biliyorum benim kısa sürmesine rağmen ne yaşadığımı bir ben bir allah biliyor. Ne yiyor ne içiyor ne gülebiliyor insan hep bir bekleyiş ne zaman arayacaklar ne zaman alacağız gibi gibii. Sağlığı iyi olsun da birazcık geç gelsin önemli olan sağlığının iyi olması. Bu konuda doktor çok önemli bende kusmaya başlamıştım gel bir bakalım bu haftalarda kusulmaz dedi o gece yatırdı beni ertesi sabah sezaryene alındım. Evet var benim kendiminde strese bağlı anlık çıkıyordu ama ilaç kullanımı vs yoktu gebelikte ilaç kullanmama rağmen böyle oldu.

Zor tabi olmaz mı? Ben doğum yaptığımda oğluma kavuşana kadar hastahaneden çıkmayacağım dedim. Özel hastahaneydi parasını verirsen kalırsın demeye getirdiler göze aldım. Ama 2. Gündem sonra dayanamadım yan odalardan bebek sesleri geliyor biz eşimle ben tek. Gündüz etkilenmiyorum ama gece beni vuruyor onsuzluk. Hamileyken de gece beni hiç uyutmazdı gündüz uyurdu gerçi hala bile öyle 2 yaşında neredeyse. Velhasıl o beklemek çok zor biliyorum ama tesellisi yok. Yeter ki sağlığı sıhhati iyi olsun elbet kavuşacaksınız.

Allah bağışlasın. Evet hastane de bebek seslerini duyunca ağlıyordum benim ki neden yanımda değil diyordum ama napalım sağlıklı olsun da beklemeye razıyım o iyi olsun. Pazar günü Allah nasip ederse 30 haftalık olacak ne zaman çıkarırlar bilmiyorum daha minicik oğlum. Sizin ilk çocukta mı oldu preeklampsi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…