Premature Bebekler premature bebege nasil bakilmali

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

merveninbebegi

Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2015
112
22
18
29
Merhaba arkadaslar 30+5 preeklampsi nedeniyle dogum yapti bebegim 26 gundur kuvezde bu durumu yasayan anneler bana yardimci olur musunuz ne yapmaliyim yakinda eve gelicek ona nasil bakmaliyim nelere dikkat etmeliyim lutfen acil yardim istiyorum desteginize cok ihtiyacim var...

Allah analı babalı buyutsun bebeğini.öncelikle hiç korkma rabbim sana premature bebek nasip ettiyse bunu kaldıracak güçtesin demektir.bebeğin eve geldiğinde hijyene dikkat edip bol bol emzirmelisin.hastaneden çıkarken neler yapmanız konusunda zaten bilgilendirilirsiniz.yani kontrolleri ne zaman olacak hangi bölümlere gitmeniz gerekir zaten söylenir.rahat ol ki bebegine iyi bakabilesin.yanında birileri varsa bile herseyi kendin yapmaya çalış ve alış.ben iki tane premature annesiyim ki birinci çocuğum 1160 gr dogdu.üstelik yalnız ailemden uzaktayim.kimseden yardım almadım yani.sabırla üstesinden geleceğinden eminim.burada da sana yardimci olacak bir çok kişi bulabilirsin.şimdiden kolay gelsin.

Canim benimkilerin ikisi de memeyi tuttuktan sonra taburcu oldular.ama ilk günler emmede çok zorlandılar.gün geçtikçe ve kiloları arttıkça daha iyi emiyorlar.yani üç kg i geçince diğer bebekler gibi emdi benimkiler.ama her çocuk ayni degil tabi.bazıları emmeyip biberon isteyebilir.bunu çok kafana takma.sütun olduktan sonra sagip verirsin.sütun az olursa çok iyi mamalarla takviye edersin.

Anladim tesekkur ederim bisey daha sorucam kusura bakmazsaniz bebek eve gelince misafir kabul etmeyin sizden baska kimse yaklasmasin kucagina almasin falan deniyo ya siz nasil atlattiniz o donemi ne tavsiye edersiniz

Premature bebekler diğer bebeklerden daha hassas.onun için ilk zamanlar misafir kabul etmezseniz daha iyi olur.kabul etseniz bile kucağa almalarına izin vermeyin bence.

Merhaba, öncelikle Allah yardımcınız olsun. Benim bebeğim de prematüre doğdu 34+2 de 1940 gr. 10.gün küvezden çıktı çok şükür. Solunumu kendi kendine yapınca ve emme refleksi gelince çıkardılar. İlk gün hastanede kaldık biberona alışmış biraz o yüzden beni fazla ememedi. Ama ben eve çıkınca hiç mama vermedim sık sık emzirdim şu anda meme delisi oldu :)) sarılığı oluyor erken doğanların onun için de çok sık emzirmek gerekiyor. O uyanmasa da ben bir birbuçuk saatte emzirdim. İlk hafta çok az kilo aldı ama sonra normale döndük. Bence ilk 1 ay filan misafir kabul etmeyin doktor yasakladı de herkese. Çünkü çok küçükler milletin alıp öpüp koklaması hemen hasta edebilir. Sütünü devamlı sağ kesilmesin süt arttırıcı şeyleri ye iç. En önemli şey anne sütü. Aklına takılan bişey olursa sorabilirsin

Cok korkuyorum bisey olur diye emzirmeyi cok istiyorum bugun biberon vermisler biraz yavas tutmus doktor zamnla alisir dedi suantakip ediceklermis icerken morarma oluyo mu diye olmazsa emzirmem icin beni cagircaklarmis heran gi bi sorun olmazsa hafta sonuna kadar cikartcam dedi ama ben eve getirmeye korkuyorum bakalim ne olcak

Kötüyü çağırma iyi düşün iyi olsun annesiBende 32 hafta dolmadan doğum yaptım.2 hafta küvezde yattı.Sütümü sağıp götürüyordum.Direk emzirmeyince süt problemi de oluyor.Dr şu an zayıf emerken yorulur dediği için 2500 kg olana kadar sağıp biberonla verdim.süt sağmak problem olduğu için bir ay elektrikli süt sağma pompası kiralamıştık .dr çabuk toparlanması için anne sütüne katılabilen mama vermişti .İnşaallah evin sıcaktır prematüre bebekler daha hassas oluyor küçük olduğu için gayet evin ısısının güzel olması gerekiyor.

Öncelikle geçmiş olsun sonra da hayırlı olsun :) Birçok anne yapılması gerekenleri yazmış ben de ufak bir ekleme yapmak istiyorum. Sütünüzün çoğalması için 3 saatte bir sütünüzü sağın ve bol bol su için. Aynı zamanda hep doktorunuzla iletişim halinde olun. En kısa sürede toparlanacaktır....

Hepinize tesekkur ederim yardiminiz icin biz taburcu olduk teyzeleri :) 2240 gr la taburcu olduk cok sukur emiyo ama cekimide guzel aslinda ama bi saatte emse doymuyo biberon veriyorum arin doktor kontrolu var bakalim kilo aldi mi doyurabildim mi ? Bide bisey sormak istiyorum kakasini cok cok cok zorlaniyi kipkirmizi oluyo doktor zeytin yag icir dedi bide bi zinco nun ilacini verdi ama ayni ne yapabilirim oneriniz var mi?

Geçmiş olsun ve hayırlı olsun. Bizim de 2 aylıkken kaka problemimiz vardı zamanla düzelecektir. Biz de zeytinyağından destek aldık. 1 ay sonra geçti.

Gunde 3 cay kasigina kadar verebikirsin dedi zorlandigin da mi versem yoksa gunde 3 kasik versem mi hergun
Her gün verseniz daha iyi. Kabızlığı 2 aylıktan beri çekiyor oğlum. 1,5 sene oldu. Kakası azıcık sertleşse popoda çatlak oluşur, o yüzden kakasını yapmaz, kaka daha da sertleşir, popo iyice çatlar. Kısır döngü...

Allah analı bavalı büyütsün öncelikle, hiç korkmayın ve kendinize güvenin. Sık sık emzirin, bir de bebeğiniz eğer sizin kucağınızda ya da memenizde rahat ediyorsa bırakın orda uyusun. Sşzden uzak kalmasın. Ayrıca kesşnlikle ama kesinlikle sütünüz az olsa bike üzülmeyin, ve mama vermekten de sakınmayın. Tabiki öncelikle süt arttırmak için çok çabalıyın. Bol bol süt yapan şeylr yiyin için. Ama eğer mamaya mecbur kalırsanız oyurup üzülmeyin. Sütünüzü bol bol sağın. Sağın ki artsın sütünüz.

Aynı sorunu bende yaşamıştım. Dr. aynı şeyi söylemişti. Zeytinyağına ek olarak göbeğine saat yönünün tersine yuvarlaklar halinda masaj yapın,ayak bileklerinden tutup karnına doğru ileri geri hareketler yapın,belden aşağısını üşütmeyin,yarım kundak yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…