Premature Bebekler premature bebege nasil bakilmali

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Versiginizbilgilee icin tesekkurederim uzun zaman dir giremedim firsatim olmadi nen bisey sormak istiyorum aranizda rop muaynesi yatiran varmi bana bilgi verir misiniz

göz muayesini soruyorsunuz herhalde.Gözüne göz damlasıydı galiba ,damlatıp biraz beklettildi.Daha sonra muayene edildi.Korkacak bir işlem değil,ben korkmuştum ama kısa sürdü.Bebeğim de sonrasında huysuzlanmadı

Versiginizbilgilee icin tesekkurederim uzun zaman dir giremedim firsatim olmadi nen bisey sormak istiyorum aranizda rop muaynesi yatiran varmi bana bilgi verir misiniz

Biz haftamız dolana kadar yaptırdık. Rop muayenesi küvezde kaldığı için bu bebekler bazı ışıklara maruz kalıyorlar, hasar var mı ona bakıyorlar. Bir sıkıntı olmaz İnşaAllah. Zaten amaç sıkıntı varsa erken teşhisle bunu gidermek. Geçmiş olsun.

Canimah yardmcin olsun esimle sabirla saglikla atlatrsinz umarm. Cok zor oluolar pre bebekler. Ustelk bnmki gb hiperaktivitei olan bi bebege sahpsen. Benimkiside 4gun kuvzde yatti. 35 haftalk dogum 3 kilo. Bakimi cok kolay oluo hijyen cokcok onemli. Onun disinda korka cunku kucuk bebek oldgundan oyinck bebek gb dokktlice bakmak buyutmk kolau oluo. Ve snu solemeliyim ki cok hizla buyuolar. Bnmkisi 4.ayina fun girdi ve 7kg. Masallah. Aylik takvimlrnin hemen uzrine ckip toparliyabliolar. Dikkt edrsn eger pre annesi olark mtlu olablrsn diyeblrm. Allah yar ve yardimcn olsun . Aklna takilan olrsa yzabilrsn.

Bnm brbegmdede ayni sorun vrdi hala daha da ayni skntimz vr . Pre bebekler kuvzde mama aldiklri icn makat catlaklri olusablioms. Bnm kizimda 4 tane catlag vt baya derinlerdi fakt bakim ve tedavisni evde yaprk aza indirgedik.tavsiyrm cerrahye gtrmen. Ve laktoz alarjisi cikti ondan da ikiniomus surkli tedaviyi alinva iknmamiz gcti. Belki yardmci olablmisimdir.dra gozukmnde yarar vr deri.

Hayırlı olsun merveninbebegi.
İlk kızım 33 + 2 haftalık doğdu. 2,02 kg dı. Bir hafta küvezde kaldı. Gözünü açmıyordu. Gizli bir hastalık olabilir diye tuttular ama sonra birşey yok diye verdiler. Ben uzun süre kucağıma bile alamadım. 40 gün (günü dolana kadar) uyanmadı, ağlamadı. Memede emmedi. Sütümü hep sağdım. Azcık da olsa verdim. 40 ından sonra memede emdi, ağladı,sesler çıkardı.
Tavsiyem sık sık beslemen. Uyanmasada mama, süt ver. Eve kimseyi sokma. Havalandır. Evde hiçbir kimyasal temizleyici kullanma. Poposunu nemli pamukla sil.
Sağlıklı bir ömrü olur inşallah.

uzun zamandir giremedim hepinize tesekkurederim desteginiz ve bilginiz icin suan 2 ay 5 gun oldu dogali 3500 kilo 51 cm oldu cok sukur agliyo hatta baya agliyo :)bi annenin buna sevinecegi hic aklima gelmezdi artik kendi istiyo sutu meme de emiyo ama tam doymuyo bende yorulmasin diye biberonla veriyorum ama memeyi unutturmuyorum biraz daha kilo alinca tamammen meme vericem cunku surekli sut sagmak cok zor ama o iyi olsun yeter ben bu kadar olacagini bile sanmiyodum rabbime cok sukur bu gunleri de gorduk :))

Merhaba, ben de bir prematüre annesiyim. Hatta aynı sizin gibi preeklampsi yüzünden Kasım ayı sounda 30+4 iken, 1400 gr. 40 cm boyundaki oğlumu sezaryen ile dünyaya getirdim. 35 gün sonra hastaneden çıkardık, 1900 gr. dı.

O hastanedeyken geçen zaman zordu gerçekten. Bol bol internetten inceleme yaptım, makaleler okudum. Ama taburcu etmeden önce hastane gayet güzel bir eģitim verdi. Panik olmadım çok fazla. Tek sorunum bebeģi fazla kırılgan görmekti ki o kadar da zayıf olmadıģını ve güçlü bir bebek olduğunu keşfettim eve çıkardığımızda. Banyosu, beslenmesi, temizliği, uyku düzeni hepsi zaten bir rutin icinde gidiyor ve alışmak zor olmadı.

Anne sütünü emzirerek deģil sağıp biberonla veriyorum. Doktorum süte prematil ilave ettiriyor. Demir damlamız var ve de multitabs vitamin desteği alıyor. Onun haricinde gaz icin süte ilave edilen damla verdi doktor günde 4 kez kullanıyoruz. Ikınma durumu bizde de var çünkü.

Hafta sonu da ilk uçak seyahatimizi yapacağız bakalım. Kısacası bebekle birlikte bir an önce hayatın içine karışmaya baslıyoruz ufaktan ufaktan.

Tebrik ederim, gördünüz mü, onlar ne kadar güçlü aslında. İnşallah hepimize yavrularımızı sağlıkla, mutlulukla, analı babalı büyütmeyi nasip etsin Allah.

Cok yakin zamanlarda ve cok yakin hikayeyle dogum yapmisiz sizin ki suan kac kilo boyu kac bas cevresi kac mesela bizimki 1615 gr dogdu 30 gun hstanede kaldik cikarken 2240 gr di normal dogmasi gereken tarih dun yani 13 ocakti suan gayet iyi goz muaynesindede hersey yoluna giriyo cok sukur sizin bebeginizin durmu nasil biraz anlatirmisiniz S Sky blue

Normal doğum tarihim 29 ocaktı. 24 kasımda doğdu. Zaten bir haftadır hastanede yatıyordum. Solunumu sıkıntılıydı sadece, apgarı 9 olarak doğdu bebeģim. Baş çevresi doğumda 28.5 cm boyu 40 cm ölçüldü. Sonrasında aylık takip ediyoruz dediler ve sadece kilo takibine dikkat ettiler. 10 gün once kilosu 2185 olmuştu. Çok iyi buldu doktor 1 haftada bekleden de fazla kilo aldığını söyledi.
23 ocakta görecek doktor yeniden. Aynı gün işitme testi yapilacak. İlk rop muayenesi hastaneden cikmadan, ikincisi de gecen hafta yapildi. Sonuclar temiz gidiyor. Ben de boyunu ve baş çevresini merak ediyorum ama doktorum bunu çok önemsemedigini esasen kiloya odaklandığını söylediği için sabırla bekliyorum.

Durumumuz çok şükür iyi. Kaka, çiş sorunumuz hiç olmadı. Hareketlerini doktoru iyi buluyor. Artık etrafını incelemeye başladı, başını dik tutmaya çalışıyor. Kuvvetli bir bebek. Çok şükür. :)

Bende 9 kasimda dogum yaptim bizimde sikintimiz solunumdu cok sukur evdehic bi sorun yasamdik Bi de boyunu ve bas cevresini saglik ocagindan ogrendik bizimkide cok sukur cok dirayetli ve hareketli biraz gaz sorunumuz var basini dik tutuyo cok sukur bazen cok dik basiyo hatta cok sasiriyorum cok gucluler napalim sabirla buyumelerini beklicez bize dusen elimizden geleni yapmak

Merhaba arkadaslar. Bende Prematüre bebek annesiyim. Bebegim 35 haftalik dunyaya gelmisti

Merhaba arkadaşlar bende 35 haftalikken dogum yaptim. Bebegim 1hafta kuvezde kaldi.dogum yaptigim ilk gunler her firsatta benimle ayni durumu yasamis premature bebek annelerinin yazilarini bulup okumak ve kendime bi yol gösterici aramakla geciyordu. Oyuzden bu yaziyi yazıp benimle ayni durumda olan arkadaslara yardimci olmak istiyorum. 2500 gr olarak dogum yapmıştım. Yogun bakimdan ciktigimizda bebegim 2450 oldu. 4gun sonra kontrole gittigimde 100 gr verip 2350 ye dustuk. Bebegimin idrarinda turuncu ve kirmizimsi lekeler vardı ve dr. 'Iyi besleyememissin annesi ' dedi. Hüngür hüngür aglamistim. Bebegim kucuk dogdugu icin ve birde sarılık oldugu icin neredeyse hic uyanmiyordu. Ayaklarini cimciklemek burnunu sikmak hic fayda etmiyodu. O 4gunu emzirmeue calisarak gecirmistim ama dr un o sozunu duydugum gun biberona basladim. Yogun bakimdayken 3saate bir 30 cc veriyolardi. Bende evde saat basi 30 cc vermekle basladim ise. Saatimi 45 dk ya kuruyor her saat basi 30 cc iciriyodum. Bi sonraki hafta 40 cc ye cikardim her hafta artirdim. Cok şükürki bebegim biberonu iciyodu. 37 gunluk oldugunda da biberonu bıraktık ve artik beni emiyo cok şükür. Suan 2aylik olduk. Gelisimimiz cok iyi. Sadece sabirli olun kizlar. Hersey Allah in ol dedigi vakitte oluyo. Ben sürekli bebek beni emcekmi acaba diye dusunup duruyodum. Rabbim vakti gelince nasip etti. Dua edin bol bolda ismi azamdan el-hadi ismini okuyun. Emmeyen cocuklar icin bu cok okunmaliymis. Allah hepinizin yardimcisi olsun[/QUOTE]

Meraba canim tam dameeak ettim konuya deginmissin benim bebegim 2 ay 10 gunluk oldu en son 10 gun once 3 kilo 400 gr di bende hastameden beri biberon veriyorum tabi memeyi unutturmadim ama simdi tamamen memeye baslamak istiyorum ama memeyi emmeye baslayinca 5 dk sonra uykuta daliyo ve uyanmiyo ve mecburen yine sagip veriyorum cok caresizim artik emzirmek istiyorum ama yok napicam bilmiyorum bende senin gibi evde ki ilk haftada 20 gr kilo vermisti o gun hastaneden eve gelince dayadim biberonu sonun sagligindan daha mi onemli diye ama simdi meme emerken uyuyo be uyurken de cok derin uyuyo ve uyandirip emziremiyorum napicami sasirmis durumdayim U umutla06

Kizlar yarin ikinci ay asimiz var. Sizde ates yaptimi. Asidan once agri kesici verirsem yapmaz die duymuştum bilgisi olan varmi

Merhaba canım. Benim bebegimde cok uyuyodu zaten erken dogan bebekler normal dogum gunune kadarda cok uyumaya dewam edermis. Biz ilk emmeye basladigimizda sadece 3dk emiyodu. Sonra bunu 5dk ya cikardi. Dr bir bebek 5dk icinde gogsun yuzde 90 ini bosaltabilir dedi. Oyuzden sikinti etme 5dk gayet iyi zamanla ceneside kuvvetlendikce daha iyi vakumluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…