Premature Bebekler premature bebege nasil bakilmali

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Masallah minmosa. Peki kilosu hakkinda bi yorumda bulundumu doktorunuz. Ben galiba kilosuna com takiliyorum cocugun. Birde ne kadarlik oldu 3 ayi bitti heralde rota asisibyapuldigina gore. Bende subatin ilk haftasi yaptiracagim rotayi ins

Tam 2 aylık oldu oğlum. Kilosu ile ilgili olarak beklediginden fazla kilo aldığını belirtti. Bugüne dek yapılan aşılar hepatit(35 günlükken) ve rota. Verem aşısı özel hastanede yapılmıyormuş, sağlık merkezinde yaptıracakmışız. Rotavirüs aşısı saglik bakanliginin rutin aşı programinda degilmis henüz, doktorumuzun söyledigine göre.

İnşallah bebeğinizin beslenmesi, iştahı düzene girer zamanla. Biz doktorun talimatlarından farklı bir sey yapmıyoruz. Sadece anne sutu yetmediginde prematil mama veriyorduk, oglumun bu mamayı sevmedigini, sıkıntı yaşadığını farkettik. Hipp' in pre organik bebek sutunu aldık, hazmetme sorunu kalmadı.

Bisey sormak istiyorum bera testi disinda kapsamli isitme testi yazmissiniz o ne oluyo ne zamana kadar yapiliyo bide yapilmasi zorunlu 4 test varmis onlar hangi testler oluyo nbi bilginiz var mi acaba S Sky blue

Cumartesi günkü doktor randevusunda boy, kilo ve baş çevresi ölçümlendi. Rotavirüs aşısı yapıldı. Bu hafta karma, zatürre ve verem aşıları zamanımız gelmiş. Boy 50 cm, kilo 2800 gr, baş çevresi 35 cm olarak ölçüldü. Durumlar iyi, beslenme 60ml. ye çıktı. Aynı gün işitme (bera) testi yaptırdık, bu basamaktan geçtik. Kapsamlı işitme testi ise 2 ay kadar sonra yapılacak. Sırada rop muayenesinin 3. sü var. Her şey yolunda çok şükür.
Bize bir defa isitme yaptilar gecri kizim cok sukur bir daha da yok sizde neden farkli acaba? Bnm bebegim 30 haftalik dogdu her seyden korkuyorum eksik falan test kalmasin diye

Cumartesi günkü doktor randevusunda boy, kilo ve baş çevresi ölçümlendi. Rotavirüs aşısı yapıldı. Bu hafta karma, zatürre ve verem aşıları zamanımız gelmiş. Boy 50 cm, kilo 2800 gr, baş çevresi 35 cm olarak ölçüldü. Durumlar iyi, beslenme 60ml. ye çıktı. Aynı gün işitme (bera) testi yaptırdık, bu basamaktan geçtik. Kapsamlı işitme testi ise 2 ay kadar sonra yapılacak. Sırada rop muayenesinin 3. sü var. Her şey yolunda çok şükür.
Maşallah kuzucuga. Allah daha güzel gunlerini gostersin inş annesi :)

Bize bir defa isitme yaptilar gecri kizim cok sukur bir daha da yok sizde neden farkli acaba? Bnm bebegim 30 haftalik dogdu her seyden korkuyorum eksik falan test kalmasin diye

Erken doğum, düşük doğum kilosu (1500gr dan az), yoģun bakımda yatış, bebeğe antibiyotik tedavi uygulanmasi, bebeģin solunum problemiyle doğması ve entübe edilmesi, sarılık yüzünden uygulaban fototerapi v.s... gibi kimi kriterler baz alındığı için bütün bu maddelere yanıtınız evet ise o halde risk altında olan bebeğe sahipsiniz demektir. Kapsamlı test daha uzun sureli ve detaylıymış. Tanısal abr testi yapılacak. Bunun için vucut agırliğının 3500 gr. geçmesini bekleyeceģiz. Doktorunuza mutlaka danışın eğer bu konuda aklınızda soru işaretleri varsa. Ayrıca odyolog bebeği 3 yaşına kadar yıllık olarak takip edecekmiş.

Raporda şöyle de bir detay var bebeğim 2 aylık ama bu kronolojik yaşı. Burada ise baz alınan bebeğin duzeltilmis yaşı. Yani normalde dogması beklenen güne göre hesaplanan yaş. Bu ikinci kapsamlı test için uygun zaman 3500 gramı geçtiği ve duzeltilmis yaşa göre 3. Ayını doldurmadan önce.

Yani şu an bebegim 2800 gr. ise, normal dogacagı tarih 29 ocak olacaktı. Buna göre nisan sonundan once bu testi yaptıracağız.

Bisey sormak istiyorum bera testi disinda kapsamli isitme testi yazmissiniz o ne oluyo ne zamana kadar yapiliyo bide yapilmasi zorunlu 4 test varmis onlar hangi testler oluyo nbi bilginiz var mi acaba S Sky blue

Yapılması gereken zorunlu 4 test nedir bilmiyorum. Bize belirtilen rop testi, işitme testi, kalça çıkığı var mı ona bakılacak.

Erken doğum, düşük doğum kilosu (1500gr dan az), yoģun bakımda yatış, bebeğe antibiyotik tedavi uygulanmasi, bebeģin solunum problemiyle doğması ve entübe edilmesi, sarılık yüzünden uygulaban fototerapi v.s... gibi kimi kriterler baz alındığı için bütün bu maddelere yanıtınız evet ise o halde risk altında olan bebeğe sahipsiniz demektir. Kapsamlı test daha uzun sureli ve detaylıymış. Tanısal abr testi yapılacak. Bunun için vucut agırliğının 3500 gr. geçmesini bekleyeceģiz. Doktorunuza mutlaka danışın eğer bu konuda aklınızda soru işaretleri varsa. Ayrıca odyolog bebeği 3 yaşına kadar yıllık olarak takip edecekmiş.
Cevabiniz icin tesekkurler bnm bebegim 1240 gr dogdu ve 42 gun kaldi kuvezde sarilik olmadi.iki gun solunum cihazina baglandi daha sonra kendi nefes aldi.iki defa antibiyotik tedavisi aldi.ama entübe ne bilmiyorum oyle bir bilgi verilmedi bize.en iyisi bunu doktora muhakkak danismak.bilgiler icin cok tesekkurler

bizede hastaneden cikarken yapilmasi zorunlu 4test var dendi bildigim kaariyla isitme kalca troit bezleriyle ilgili bi test var ama bize onu kuvezde yaptiklarini bi sorun olmasigi soylendi bi test daha var ama o ne bilmiuorum siz hangi testleri yaptijiz S Sky blue

bize hastanen cikarken yapilmasi zorunlu 4test var yaptirmazsaniz devlet hakkinizda sorusturma aciyo dedi biri kalca biri isitme bide topuktan kan alip yapilan bi test var troit bezleriyle alakali bize onu yapildini soulediler bi test daha var ama ne oldugunu hi turlu hatirlayamiyorum siz hangi testleri yaptijiz

Kizlar mrb. Bebegim haftaya 3aylik olacak. Emerken resmen memeyle sawasiyo bildigin kawga ediyo. Çok zor emmeye basladi. Korkum memeyimi birakcak acaba. Sizden de boyle durumlar yasayip sonrasinda duzelen oldumu :(

Kizlar mrb. Bebegim haftaya 3aylik olacak. Emerken resmen memeyle sawasiyo bildigin kawga ediyo. Çok zor emmeye basladi. Korkum memeyimi birakcak acaba. Sizden de boyle durumlar yasayip sonrasinda duzelen oldumu :KK43:

Merhaba bu durumu doktorunuzla görüştünüz mü? Ben de sıkıntı yaşamıştım ama benim kızımın kilo alımı durduğu için emzirmeyi bırakmak zorunda kaldık. Ama her şeyin çözümü var lütfen bunları dert etmeyin. Ben beş ay boyunca sütümü sağarak içirdim. Her çocuğun yapısı farklıdır, kendinizi üzmeyin...

Merhaba arkadaslar bebisler nasil? Su nisan ayina kadar bi gelsek hayirlisiyla doktorumuz nisan ayina kadar grip vs mikroplarin havada olacagini dikkat etmemizi soyledi. Biz halen daha doktor harici bir yere gitmiyoruz kimse gelmiyor. Kalabalik ortam vs olmuyor. Sizde böylemisiniz? Ben artik cok sıkılmaya basladim dogum iznim bile bitti cok cabuk gecti zaman.
Bebegimde uyku problemi var geceleri 2.30 3 arasi ancak derin uykuya daliyor. Uyutuyorum 10 dk sonra uyaniyor sanki hic uyumamis gibi. Keza gunduzde ayni sekilde. Kesintisiz yarim saat uyumuyor. Devamli ayagimda kalsa hic indirmeden sallarsam ancak 1 saat uyuyor. Bu kus uykulari ne zaman duzene girer bilen varmi

Canımın içi yaşadığın duyguları çok iyi anlıyorum bizde yaşadık bu durumu 2008 yılında annem kardeşimi 6. ayında premature olarak dünyaya getirdi 2 aya yakın kuvezde yattı eve çıktığı zaman en başta hiçkimseyi ziyaretci olarak kabul etmedik enfeksiyon kapma riskinden dolayı kilosu tam 750 gramdı pamuktan minicik yorgan yapmıştı annem ona sarıyoduk anne karnı sıcaklığı yaratabilmek için çünkü hala kendini anne karnında sanıyodu mimikleri bile sadece 30cc mama yiyebiliyodu ve gün aşırı yıkıyoduk banyo kendine gelmesinde çok yardımcı oldu doktoru ek gıdaya başlamamızı istediği zaman bıldırcın yumurtası ve pekmezi sürekli verdik günde 3 4 çeşit çorba ha bide hero babynin 6-36 ay sütünü çok sık içirdik okadar nazlı oluyolarki okadar muhtaç şuan 2. sınıfa gidiyo yaşıtlarından hem daha uzun boylu hemde daha güçlü kuvvetli sakın canını sıkma yaşıtlarından geri kalacak erken doğdu ümitsizliğine kapılma canımın içi öyle güzel topluyolarki benim gözümün önündeki canlı örneğini anlattım sana özel msjda atabilirsin aklına takılanları annemden ne gördüysem yardımcı olmaya çalışırım sana benim annemde premature annesi sorabilirsin aklına takılan herşeyi sana yardımcı olabilirsem çok sevinirim :)

Meraba canim tam dameeak ettim konuya deginmissin benim bebegim 2 ay 10 gunluk oldu en son 10 gun once 3 kilo 400 gr di bende hastameden beri biberon veriyorum tabi memeyi unutturmadim ama simdi tamamen memeye baslamak istiyorum ama memeyi emmeye baslayinca 5 dk sonra uykuta daliyo ve uyanmiyo ve mecburen yine sagip veriyorum cok caresizim artik emzirmek istiyorum ama yok napicam bilmiyorum bende senin gibi evde ki ilk haftada 20 gr kilo vermisti o gun hastaneden eve gelince dayadim biberonu sonun sagligindan daha mi onemli diye ama simdi meme emerken uyuyo be uyurken de cok derin uyuyo ve uyandirip emziremiyorum napicami sasirmis durumdayim U umutla06

Benim bebeğim de emerken uyurdu o yüzden emzirirken sürekli cenesine dokunurdum. Eger ise yaramazsa gogsumu oynatip damagina değmesini sagliyordum. Bunlari dene istersen

bizede hastaneden cikarken yapilmasi zorunlu 4test var dendi bildigim kaariyla isitme kalca troit bezleriyle ilgili bi test var ama bize onu kuvezde yaptiklarini bi sorun olmasigi soylendi bi test daha var ama o ne bilmiuorum siz hangi testleri yaptijiz S Sky blue

Merhaba
Benim ogluma hastaneden ciktiktan sonra Bera testi, Kalca usg yaptirdik ve belli araliklarla ROP muyanesi oluyordu

Back
X