Premature Bebekler premature bebek emzirme

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

merveninbebegi

Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2015
112
22
18
29
3aylik premature bebegimi meme emzirmeye basliyorum ama sadefe 5dk emiyo sonra ya uyuyo(cogunlukla uyuyo normalde uyumazken )yada aglamaktan kan ter icinde kaliyo ne yapmaliyim siz nasil alistirdiniz? 5dk da doyuyo olamaz heralde ?

Prematüre için de öyle midir bilgim yok ama normal kiloda dogunca da benzer seyler oluyormus bebeklerde ben bizim doktorumuza sordum. Bebegim 5 dk emiyodu dikkati dagilmaya basliyormus algilari aciliyomus bu dönemlerde. Zaten aslinda ilk bes dakikada doyar sonra da keyif icin emerlermis ama dedigim gibi bu normal kilolar icin mi hepsi icin mi gecerli bilemiyorum. Los bir ışık ve sessiz bir ortamda emzirmek gerekirmis. Bunu doktoruna sordunuz mu acaba o ne diyor?

Bide sutunuz cok tazyikli ya da az giderse de sinirlenebiliyorlar ondan da agliyorlarmis. Cenesi yoruluyodur belki kiyamam.

doktoruma sormafim ama bi ara bebekler ilk 5 dk sa doyar demisti ama bana doyuyomus gihi gelmiyo napicam bilmiyirum
Inan ayni kuskulari ben de yasadim ama geçiyor böyle bir sureci oluyor bebeklerin dedigim gibi bi dene istersen loş bir oda sessiz ortam ve ya yeni uyanmis ya da uykuya dalmak uzereyken. Korkma doyuyolar daha hizli çekiyorlar zamanla cunku sütü. Bunu anlamak icin saglik ocagi vs varsa yakınında gidip kilosunu olctur bi on gun sonra.
Hepsi bir surec sirada memeyi agzina alip alıp cip diye birakarak cevreye bakmalar baslicak benim de basimdan gecti cevremde danistigim annelerin de basindan geçmiş oldugunu gördüm sorunca.

o zaman tekrar bi deneyeyim korkuyorum cok kucuk nerdeyse butun herseyi kilo almasina bagli korkum doymazda zayiflar diye ama bugun tekrar denicem bakalim ne olcak tesekkur ederim size cesaret verdiniz bana cok saolun

o zaman tekrar bi deneyeyim korkuyorum cok kucuk nerdeyse butun herseyi kilo almasina bagli korkum doymazda zayiflar diye ama bugun tekrar denicem bakalim ne olcak tesekkur ederim size cesaret verdiniz bana cok saolun

Umarim isininize yarar ben denedim oldu. Cok kafaniza takiliyorsa yine gotrun doktorunuza bir kere daha tartsin kac gun geçti son gidisinizden tartida belli olur almis mi kilo almamis mi. Bide uyku arasinda da güzel emiyorlar ucbucuk aylikken ona baslamistim ben de daha hizli kilo aldi ozaman baya emiyorlar biraksan bir saat.

Benim ucuzlerim daha eve gelmedi ama inşaallah geldiklerinde emme konusu nasil olacaak benim de kafama takilan en onemli soru bu
Nasil anlicaz doyduklari için mi birakicaklar memeyi yoksa yorulduklari için mi?
Premeture annesi olmak çok zormuş daha eve gelmeden anladim:))

Benim ucuzlerim daha eve gelmedi ama inşaallah geldiklerinde emme konusu nasil olacaak benim de kafama takilan en onemli soru bu
Nasil anlicaz doyduklari için mi birakicaklar memeyi yoksa yorulduklari için mi?
Premeture annesi olmak çok zormuş daha eve gelmeden anladim:))
canım ben de prematüre annesiydim.
34 haftalıkdı.
ağlamıyorlar zaten.ıkır mıkır yapınca anlıyorsun.
hiç ememezdi.gücü de yetmezdi,beceremezdi.
hemen de uyurdu.
erken doğduğu için sarılık oldu zaten.
sonra çok da uzun sürdü geçmesi.
ağzına vermek çok zordu.
hem çok büyük geliyordu hem de açmadığı için ben açmaya uğraşıyordum.
ısrarla emzirdim.
süt çokdu ama içen yoktu tabi.
arada mama da verdim.ameliyatım çok ağırda ve tek başınaydım 3 çocukla.
uyumasını önemseme.
sık sık vermeye çalış.
zaten doymadığını anlıyorsun.
zor süreçler ama geçiyor canım.
epey sürmüştü alışması.
çocuğa göre de değişebilir bu.
bazıları daha cevval oluyor.
Allah kolaylık verir canım,emin ol.
sen toparlamaya çalışırken küvözde olmalı iyi bence.
benim kızım hiç kalmadı ama emerken hep genzine kaçardı.
bir kaç ay de sürdü bu.

sana yazınca hatırlamış oldum.
ne zor günlermiş.

ben hem yalnızdım,hem de hamileliğim de hayati riskim vardı.
bunu bilerek geçirdim günlerimi-gecelerimi.:(
ameliyatımı kimse yapmak istemedi.hastaneler almadı vs.
ameliyatım da çok riskli ve zordu.
sonra sı da zor geçti.

yani şartlarım,psikolojim farklıydı.
ondan da çok zorlanmış olabilirim.:)

Benim bebegim erken dogmadi ama dogdugunun ertesi gün yogun bakima alindi enfeksiyon denildi ve zaturreye döndü. Oniki gün yatti. Orda makinadan uyandirildiktan sonra emmisti ama biberona alistigi icin eve gelince memeyi asla kabul etmedi.

onceleri kabullendim cok zor olsa da olsun saglikli olsun yeter dedim ama geceleri zor oluyordu ne zaman uyanacagi belli olmuyor hadi sütü isit cok isindi sogut derken aglamaktan yoruluyodu. Sonra biberonu dezenfekte et vs cok yorucu ve stresli islerdi. Yine de gececek diyodum ama icim kan agliyodu çünkü emzirmeyi cok sevmistim ve emdigini görüp de şimdi olmamasi daha cok uzuyodu.

aklima koydum yapicam dedim on gun suren bi emzirme kampina girdim. Bu işin anahtari kesinlikle sabır.

Aventin meme ucu adaptörü var kim bulduysa Allah razi olsun onun ile denedim öyle aldi ama o da cok temiz olmak zorunda her defasında dikkatli olunmali. Biraz oyle verdikten sonra biberonla beslerdim her öğün. Sonra gece sadece biberon adaptorle hic vermedim (farkindaysaniz memeyi sunmuyorum çünkü strese sokmuyordum simdilik) sonra gunduzleri sadece adaptor geceleri once adaptör sonra biberon.

Sonra artik hazir hissettigimde gunduzleri meme. Tabi kolay olmadi çünkü agzini acmiyordu resmen kenetliyordu. Ne yapsam olmuyordu. En sonunda aklima artik uretmekten midir bir fikir geldi emzirmeye gecmeden kaynamis sogumus icme suyuyla temzilenmis bir fincanin icine yine kaynamis sogumus icmr suyundan koydum. Serce parmagimin tirnagini iyice dibinden kesip iyice temizledim şöyle bikac kez sabunla ve duru suyla yikadim havlu kagitla kuruladim hicbiryere degmeden aldim bebegi kucagima. Once o fincana parmagimi sokup soguttum sonra bebisin agzina verdim. Ve aciyordu agzini öyle yaparken yaparken hemen arkasindan memeyi soktum. Bikac gun de böyle gecti ve bu arada geceleri sadece meme ucu adaptörü ile aliyordu:)

emziriken zararli da olsa mecbur yatirarak emzirdim duz bir yere yatiriyordum yanina uzanıp mememi iki elimle agzina sokuyodum. Çünkü ucu da cok yoktu ve bebegim cok güçlü alamiyordu. Bu yöntemle geceleri artik adaptore gerek de kalmadi.

Gunduz de uyanikken once adaptorle kandirip ardindan mememe donuyodum. Oyle boyle geçti kizlar cok zor gunlrrdi ve yanimda anne Kayinvalide vs kimse yoktu. Ha ihtiyacim da yoktu aslinda çünkü böyle kimse akil vermeden kendi icgudulerimle hareket ettim. Simdi dört ayligiz memeden ayiramiyorum:)

sakin yilmayin internette cok bakindim millet ne yapmis diye ama hicbisey bulamamistim umarim isinize yarar. Aslinda ihtiyacınız olmaz umarim da bebeginiz zorlanmadan hemen emer.

Benim bebeğim de 34 haftalık doğdu eve geldiğinde aynı seninki gibi ememiyordu sadece 5 dk filan uyuya uyuya. İlk hafta sadece 40 gr almıştı ama mama vermedim daha sık emzirdim ve alıştı normale döndü. Senin bebeğin kaç haftalık durdu ne Zaman küvezden çıktı? 3 aydır hep böyle mi ve kilo alımı nasıl?

sanirim bana sordun merilyn merilyn 30 haftalik dogdu 1ay kuvezde kaldi emebildigi zaman cikardilar hastaneden emiyodu ama doymuyomus ilk hafta kontrole gittimiz de kilo almamisdi ve 40gr vermisti bende o gunden sonra sagip verdim 25ml sutu 1saatte iciyodu diger hafta kontrole gittimizde 350gr almisti kilo alimi ve istahi gayet guzel suan yaklasik 5kilo civarinda emzirmeye ugrasiyorum ama yine doymuyo gibi geliyo yaziflicak diye odum kopuyo ama bu ara ugrasiyorum bakalim alistircam insallah sizin bebeginiz bizimkinden buyuk daha iyi emmistir bizimkisi 1615gr dogmustu sizinki kac kilo sogdu

sanirim bana sordun merilyn merilyn 30 haftalik dogdu 1ay kuvezde kaldi emebildigi zaman cikardilar hastaneden emiyodu ama doymuyomus ilk hafta kontrole gittimiz de kilo almamisdi ve 40gr vermisti bende o gunden sonra sagip verdim 25ml sutu 1saatte iciyodu diger hafta kontrole gittimizde 350gr almisti kilo alimi ve istahi gayet guzel suan yaklasik 5kilo civarinda emzirmeye ugrasiyorum ama yine doymuyo gibi geliyo yaziflicak diye odum kopuyo ama bu ara ugrasiyorum bakalim alistircam insallah sizin bebeginiz bizimkinden buyuk daha iyi emmistir bizimkisi 1615gr dogmustu sizinki kac kilo sogdu
Benim bebeğim de 1940 gr doğdu ama küvezde kaldığı süre boyunca kilo verdi eve geldiği hafta da almadı sonra almaya başladı. Emmeye alışana kadar kilo alamadı süt çekemedi heralde. İlk 1 ay 5 dk emip uyuyordu ama 3 aylık böyle olması ilginç geldi bana. Artık etrafla ilgilenmeye başlamıştır aslında emerken konuşunca filan bakmıyor mu

Benim bebeğimde küvezdeydi iki haftalıkken emzirmeye başladım bende benzer zorlukları yaşadım benim önerim sizin yediğiniz herşey bebeğinizin midesine gidiyormuş gibi düşünün bebeğin emdiği sütün miktarı kadar besleyici değeride önemli bol vitaminli sağlıklı beslenin bebiş az süt emsede gerekli vitaminleri alır ihtiyacını karşılar diye düşünüyorum.

Back
X