Premature Bebekler Prematüre Bebekler ve Fotoğrafları

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Öncelikle eşim sonra da canım annem ve babamla birlikte baktım. Herkesin annesi çok fedakardır ama inanın benim annem ve babam çok çok başka gibi geliyor. Allah hiçkimsenin annesini babasını başından eksik etmesin. Şimdiye kadar hep benim yanımdalardı ama nisan mayıs gibi gidecekler(
Annem tansiyon hastası ve bel fıtığı var. Babam Berkay 40. haftasını tamamladığında safra kesesi ameliyatı oldu. Ben Berkay'ın doğumundan 4 ay sonra işe başladım.
Onlar gittiğinde ne yapacağımı hala bilemiyorum.

mehtapcim onlar gidince berkay da biraz buyuyecek 1 yasini dolduracak yavas yavas duzene oturur herseyi ayric annene babana da gecmis olsun

canım yaparsın merak etme..
sen çalışıyorsun da bakıcımı tutacaksın kreş mi ???

Çok teşekkür ederim kızlar kreşe veremem çok küçük orada bir sürü çocuğun içinde mikrop kapabilir. Evde bakıcıyla yalnız da bırakamam gibi geliyor yani annem kadar güvenebileceğim birini bulamam sanırım çünkü onun kan bağı olduğu için çok sevgiyle yaklaşıyor ama bakıcı sonuçta kendi menfaati için gelecek.

Canım hala emin değilim ama daha önce bahsetmiştim abimin de Berkay'dan 2 ay küçük bir bebeği var. Onlar nisan-mayıs gibi annemlerin üst katına taşınacaklar. Abimin eşi de yakında işe geri dönecek. Onların teklifi Berkayla yeğenimi anneme bırakmak. Annemin yanına da bir bakıcı tutmak. Tabi onlar için iyi hemen üst katta oldukları için en azından her akşam çocuklarını yanlarına alabilecekler. Ama ben çok uzaktayım ne yapacağımı bilemiyorum. Yazın anneme o şekilde gider gelirim diyorum kışa da Berkay biraz büyümüş olur ama o zaman ne yaparım bilemiyorum.

ya çok zor bende işe başadığımda berrağı kime emanet ederim diye düşünüyorum annem mecidiyeköyde ben maltepedeyim babam çalıştığı için burada kalıp ne kadar bakabilir bilmiyorum kendi evimd ebakarım diyor bende buna dayanamam gibime geliyor her akşam mköye gitmem orada kalırsam buradaki eve boşa kira ödeyeceğim offf şimdiden stres yapmaya başladı bendede umarım mehtapcığım ikimizde en doğru karar veririz anneme çok güveniyorum kendi evladı gibi bakıyor burda kaldığı sürece bende daha iyi baktığı kesin:)

benim annem kalp hastası üzüntüye gelemiyo bu senede ciğerlerinde lekeye benzer bişey çıktı çok korkuttu bizi dayım bu kuş vefaat etti ciğerlerinde başlayan kanser tüm vücudunu sarmış üzerine annemde rahatssızlanınca çok korkuttu bizi ama hamdolsun ki zatüre başlangıcıymış ondan çok iltihap olmuş küçük bi operasyonla orası temizlendi malesefki ona herşeyimi anlatamadım üzüldüğümü anlayınca babam ertesi gün hastaneye yetiştirdik diyodu onlar yozgatta ben bursada ablam var oda iki çocuklu ankarada yaşıyo olmuyo işte annem zaten doğumda beni şişmiş vaziyette hep ağlayarak görünce evde iki gün yatmış tansiyonu yükselmiş o yüzden sağlıklı olsun yetiyo bana bu sene geldiklerinde 15 gün boyunca gece annemlerle kaldı ecrin annem baktı geceleri sadece mama yapmam için sesleniyodu mamayı yapıp veriyodum o besliyodu sabah bi kalkmışım ki annemlerin yatağında ecrine yatak keyfi yaptırıyolar yanımda olsalardı benimkilerde bakardı ama sağlık sorunları izin vermedi sende bi şekilde düzene oturtursun mehtap nınım soraya baktık büyyütk bizde elimizden geldiği kadarıyla:))

ayy canım çalışanların işi çok zor walla..
ne olacak ikiarada biderede (öyle derler ya) kalmışsınız...
en iyisi anne'nizin bakması ..
gidip geleceksiniz başka yol gözükmüyor..
offf görememek de kötü...
taşının diyeceğim iş var...
elbet bir çıkar yol bulacaksınız...
herşeyin bir çözümü var arkadaşlar...

bende 2 yaşın dan sonra çalışmayı düşünüyorum..
bizim sitenin içinde ırmak anaokulu var orayı düşünüyorum..bakalım...
herşeyin hayırlısı...

Kesinlikle sana katılıyorum en çok güveneceğin kişi hep annen olsun onlar gerçekten çok farklı bazen anneme soruyorum anne sen bize de mi böyle baktın eğer öyleyse senin hakkını asla ödeyemeyiz diye. Hayır sizinle bu kadar ilgilenemedim, torun farklı olurmuş derlerdi gerçekten öyleymiş diyor:))

Çok geçmiş olsun canım. Sağlık olsun yeter ki; bebeğin için şu an yanında olamasalar da sen evdesin ve artık kuzucuklar büyüdü ilk zamanlar gibi değiller zaten.

Haklısın canım inşallah hakkımızda herşeyin hayırlısı olur.

bende 2 yaşın dan sonra çalışmayı düşünüyorum..
bizim sitenin içinde ırmak anaokulu var orayı düşünüyorum..bakalım...
herşeyin hayırlısı...

Bence de çalış canım. Çalışan anne olmak çok yorucu, bazı açılardan zor ama keyifli insan kendini çok daha iyi hissediyor. Yani hem çocuk büyütüyorsun hem çalışıyorsun. İkisini birden başarabilme duygusu insanda çok farklı bir mutluluk yaratıyor.

saol shercim geçti şükür evet mehtap benim avantajım hep evdeyim kızmı büyütüyorum nınım haklı çalışan anne olmak çok zor keşke annen yakın olabilse size en azından akşama kadar evde o bakardı akşam onlar evlerine siz kendi evinizde kalırdınız ama olmuyo işte inş berkay için en hayırlısı olsun senin avantajın berkay annenede alıştı bide evet bakıcıyla evde bırakmak çok zor olur gerçekten insan her ne kadar güvensede içi rahat etmez bide bizim bebeklerimiz çook özeller

ayy kizlar bende simdiden okula gidersem cocuklarim ne olacak diye dusunuyorum umut kolay o krese gidecek ufukta gidecek ama sabah 9 da alacaklar ogleden sonra 4 de geri birakacaklar halbuki benim sabah 8 bucukta okulda olmam gerekiyor ve oglende kacta gelirim her gun degisiyor offf benide stres basiyor dusununce

Evet canım alıştı iyice anneme. Bebekler 7-8 aydan sonra bir başkasına kolay kolay alışamıyorlar.

Canım sen okula başla mutlaka bir çözüm bulursun. Bu nasıl bir okul ve ne zaman başlayacaksın?

sorayacım bi yol bulacaksın artık evet mehtap çocuklar birine alışınca kopması zor oluyo bide annen tabi bambaşka bakmıştır seni aratmamıştır

mehtapcim okul normal universite eger basliyacaksam agustosun sonu yada eylulun basinda basliyacam allah izin veririse
ve meslege gore 3 yada 4 sene okuyacam
sabah geneikle 8 bucuk da basliyor haftada bir yada iki gun bir yada iki saat gec baslayabilir ve bitis saatleri de degisiyor derslere gore iste bazen iki de bile bitiyor bazende 5 te bitiyor iste boyle canim

ama sadece hala ana okul ogretmenligi ve hemsirelii arasinda kararsiz kaldim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…