Premature Bebekler premature bebeklerin gelisimi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sütünüzü arttırmak için ısırgan otu demleyin ve için arkadaşlar.ben çok faydasını gördüm.doktorların da dediği etkisi kanıtlanmış tek içecekmiş.

canım benimki de 26 haftalık 740 gr doğmuştu.gelişimleri yavaş oluyor özellikle 1000 gr ın altında doğanların.ama benimki yaklaşık 2 yaşında akranlarını yakaladı maşallah.üzülme seninki de büyür.çok da zeki oluyorlar genelde.eğer başlangıçta bir problemi yoksa büyüyorlar.seninki 34 haftalık doğmuş zaten hiç sorun etme lütfen.
sevgiler

ecmiz görddüğüm kadarıyla ankarada yaşıyorsun nerde kalmuştı küvezde yada nerde takip ettirdin ben hacettepeye gidiyorum göz ,kulak,nöröloji,fizik tedavi habire hastaneye taşınıyoruz
sende gitmişmiydin?aslında sorun pek gözükmüyo diyolar ama yine de bakılıyo
bebek içind zor oluyo tabiii
özellikl 2 haftada bi rop muanesi
bitseydi bi ...tabiki sağlıklı olsunda ... seninde olmuşmuydu bunlar yada şöle diyim sen evde nelere dikkat etmiştin???

canım oncelıkle Allah bagıslasın yavrunu,
benım kızım 39 .haftada sezeryanla dogdu,3140 gram dı
sımdı 5 aylık oldu 6500 gram ve kılosu gayet ıyı hatta gorenler tombıs oldugunu bıle soyluyolar,hıc endıselenme senın kuzun sımdıden yakalamıs yasıtlarını,gule gule buyut bebegını

canım biz cok sey gecirdik.''26 haftalık doğum yaptım var mı benden erkencisi ''başlığı altında yazmıştım.ama şöyle bir özetleyim.ikizlerim 26 haftada suyumun gelemsi nedeniyle yaklaşık 9 saat arayla normal doğumla doğurdum.zekai tahirde doğum yaptım.3.günde son doğan bebeğimi kaybettim.8.günde yaşayan bebeğimi ankara üniversitesine naklettirdim.2 ay kaldı küvezde.her hafta veya 2 haftaya bir rop muayenesi yapıldı.bu arada söylemeden edemiyeceğim rop muayenesinde ankara üniversitesi göz bölümünde figen hanım bu işin uzmanı.sana özellikle tavsiye edeceğim kişidir. kimseyi kötülemek istemediğimi antiparantez belirteyim.seninki aslında haftası iyi doğmuş göz gelişimi normaldir muhtemelen korkma.
2 ay sonra eve getirdiğimizde kilosunun düşük olması ve çok nazlı beslenmesi beni çok yormuştu.ve bağırsakları gelişmediği için hazımsızlık ve acaip bir şişlik vardı.sürekli saat yönünün tersine karnına elimin ayasıyla masaj yapmıştım.kakasını yapamıyordu yoksa.lavman ve fitil yapmak zorunda kalıyordum.emmediği için sürekli sağıp sütümü verdim.biraz nazlı oluyorlar işte bu prematüreler.doğumdan 3 ay sonra bu karın şişliği problemimiz bir anda bıçak gibi kesilmişti.yani asıl doğması gereken zamanda geçti:)yoksa hastanede acaba bagırsaklarında enfeksiyon mu var diye sürekli kontrolden geçiriyorlardı.yapmadıklarını bırakmamışlardı miniğime.
ayrıca gözlerinden rop nedeniyle lazer ameliyar oldu.hastaneden çıkmasından bir gün önce.devamlı kontroller 1 yıl sürdü.önceleri her hafta sonra 2 hafta 3 hafta derken çok şükür doktorlarının çok iyi olmasından dolayı hiç bir özürü kalmadan atlattık.Allah razı olsun bu arada hepsinden.
onun dısında evde asırı titiz önlemler almadık.el hijyenine önem verdik.eve misafir kabul etmedik.odasını mutlaka havalandırdık.gün asırı banyo yaptırmaya özen gösterdik.çünkü ılık su lenf bezlerinin çalışmasını ve bağısıklık sisteminin gelişmesini sağlıyor.üşütmiyecekseniz hatta hergün banyo öneriyor doktorlar da bizimki kara kışa denk geldiği için gün asırı yaptırdık.cok zayıf olduğundan ve vücut ısısını ayarlayamadığından dolayı evin ısısını 26 derecede sabitledik falan.sonra düzeldi kilo aldıkca normalleşti.
şu anda zeka olarak masallah çok iyi,boyu yasıtlarıyla aynı ancak yeme problemimiz halen devam ediyor o yüzden cılız ve cok hareketli.
bir kere de idrar yolu enfeksiyonu geçirmişti herseye dikkat etmemize rağmen.bu bebklerde önemli neyseki onu da atlattık çok şükür.ondan beridir ıslak mendil kullanmadım bebeğime hep yıkadım altını.özellikle kız cocukları tehdit altında bu konuda.nefroloji bölümü bu konuda cok hassas sondalı film dediler ama araştırdık ve gerek olmadığına karar verdik.çünkü sondalı filimdeki radyosyon pek de masum değil özellikle kızlar için.hangi hastaneye giderseniz gidin bu rutini uyguluyorlar. gerek varsa tabiki yaptıracaktık ama çok şükür bundan da kurtulduk.ama düzenli idrar tahlili vermeye devam ettik.
işte böyle arkadaşım daha çok şey var ama özetle böyle.Allaha çok şükrediyorum bana mucize bebeğimi sağ salim bağışladığı için.inşallah hepimizin bebeği büyür ,kaderleri güzel olur.onların mutluluklarını görürüz inşallah.
sevgilerimle

rabbım hayırlı ve güzel ömür vers inşşş ne güzell rabbımm kımseyii evladından ayırmasınnnnnnnnnnnnn

ecemiz çok teşekür ederim valla üşenmeden yazmışsın...bnimde işte hacettepeye gidiyoruz.normal muanesi yapılıyor .kulak testi normal çıktı.o bitti göz muanesindede şu an için bi problem yok ama 2 sefer daha götürmem grekiyormuş yani 3 aylık olana kadar.nörolojiye götürdüm 3 aysonra tkrar görelim dedi.fizik tdaviye gittik şu an için çok sıkıntılı gözükmüyo dedi bize yapmamız gereken yatırma şkli ve masaj önerdi 1 ay sonrada ona gitcez.bni sıkıntıya sokan doğduğunda kafada 1 drece kanaması olmuştu en son yapılan ultrasonda ondan kalıntılar varmış 3 ay sonra tekrar bakcaklarmış.1 ve 2 derece kanamalar beyne zarar vrmiyormuş ama yine de endişeleniyorum.çok teşekür ederim verdiğin bilgilr için...

merhaba acemiz tsk ederim yanitladigin icin senin bebiste masslah atlatmis artik iki yasina gelmis cok sevindim benimkindede cok sükür birsey yok ama insanin gözüne hic büyümüyo hala o eski hali gözünün önüne geliyo ..

canim cok seyler yasamissin cok sükür atlatmissin kizinlan sana mutluluklar dilerim gercekten cok zor bir asama kilosu düsük oldugundan hastaliklara davetiye cikariyor tebrik ediyorum seni sabrindan dolayi annelik bögle bisi iste

merhaba cok tsk ediyorum seninde yavrunu sana esine bagislasin massalah senin kizinda iyi dogmus massallah suan benim kizimda alti aylik oldu en son muanesinde 6500 suan 7500 sanirim kendimlen beraber tarttimda ..normalin üzerinde cok sükür..

sütünüzü arttırmak için ısırgan otu demleyin ve için arkadaşlar.ben çok faydasını gördüm.doktorların da dediği etkisi kanıtlanmış tek içecekmiş.

valla ecemiz isgar otunun sütün gögüsten cektigini duymustum hastanede tanistigim bayan söylemisti simdide senden duydum vaydali oldugunu aslinda bakarsan bunlar anne sütünü arttiran psikolojik bir durum aslinda yokmus anne sütünü arttiran özel bisey bende neler ictim üc ay zor geldi sütüm hep beyinle alakali dedi doktor isin gücün hep süt düsün dedi nasil düsüneyim akini düsündüm herkez baska bisey diyo birde kizim emseydi ozaman cogalirdi ilk basta cok saniyodum sütümü bir arakads dogum yapti masslah süt fiskiriyo göysünden zavallim oda emziremedi bebegin agzi mantar olmus gögsüne gecmis kiz yazik ameliyat oldu gögsünden oda 1 ay emzirdi bende nekadar istedim emzirmeyi iste ufak dogduklarindan zor aliyorlar memeyi alsalar bile cok cabik yorulup uyyorlar benimkide öglö oldu biraz emdi sonra biboron vermek zorunda kaldim sagarak verdim neyse gene ona sükür azda olsa aldi sütümden

sağarak verdiğim için ısırgan çayının sütümü arttırdığını biliyorum.ama psikoloji çok önemli.serviste bigün o kadar moralim bozulmuştuki dolup taşan göğüslerimde süt bigün de yarıya düşmüştü.ondan sonra sağa sağa içe içe çoğaltmıştım.buzdolabımın kapağı kırık inan buzluğa koyduğum sütlerden dolayı.denemesi bedava.

Allah sağlık versin hepsine.evet çok zor annelik en zorunu başarmak da güzel bir duygu ama.

Allah sağlık versin hepsine.evet çok zor annelik en zorunu başarmak da güzel bir duygu ama.

evet haklisin ecemiz nekadar yorgun ve bitkin olsada insan bir off dahi insanin agzindan cikamiyor ve onlarin bir gülücükleri bir ömre deyer anne oldumda annemin kiymetini daha iyi anladim birde oturdum agladim canim anam diye eskileri aklima getirdim garip anamin cektiklerini ahh ecemiz :sm_confused:

arkadaşlar ek besine ne zaman geçiliyo? daha benim erkende..3,5 aylık oldu.kaçıncı ayında başlanıyo.normal bebeklerde 5-6 aylıkken başlanıyoda prametürede faarklımı oluyooo...

arkadaşlar ek besine ne zaman geçiliyo? daha benim erkende..3,5 aylık oldu.kaçıncı ayında başlanıyo.normal bebeklerde 5-6 aylıkken başlanıyoda prametürede faarklımı oluyooo...

canim doktorun tafsiye ediyosa baslayabilirin yavas yavas ama benim doktorum alti aylik olana dek baslamami tafsiye etmedi gerek yok dedi cünki erken ek besinlere bebegin demir eksikligi vs gibi seyler icin baslaniyormus baska biseyler daha dedi ama unuttum ben bes aylikken yavas yavas kavonoz mamalarine meyve pürelerine baslamistim suan yedi aylik kizim yavas yavas yemek sularindan kahvaltiliklardan süt yogurt veriyorum anne sürü veriyorsan kizina bence hic verme vermiyorsan doktoruna sormanda fayda var!

anne sütü yetiyorsa baslanmaz daha cok erken.mama verirken bile erken.normalde 6.aydan prem.normal zamanda doğan farketmez denenir.meyve püresi veya yoğurtla.ama her bebek ek besinlere aynı tepkiyi vermez.kimisi aylarca almak istemez bende olduğu gibi.hiç bizaman kuralcı olmayın size tavsiyem bebeğiniz özeldir ve onun isteklerine göre kendinizi ayarlayın.ek besinlere yavaş yavaş 6-8 aylarda hergün 1 kaşık arttırarak başlayın.
sevgiler

teşekür ederim arkadaşlar .ben şimdi mama ve çay veriyorum arada bi yiyeceklerden yalatıyorum çok hoşuna gidiyo..yani salatalık veya meyvelerden.barış öncelri pk yemiyordu ama şimdi gayet iyi mamayı götürüyooo 6 kilo olduk.maşalllahı var ...

ay canim cok sevindim yesinlerde büyüsünler massallah resimdeki senin bebek sanirim cok tatli allah nazarlardan saklasin

ay canim cok sevindim yesinlerde büyüsünler massallah resimdeki senin bebek sanirim cok tatli allah nazarlardan saklasin

sağol evet barışın resmi az önce doktora götürdüm gelişimine i dedicokacimcoook.hepimizinki inş sağlıklı mutlu bbekler olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…