merhabalar bende premature bebek annesiyim kizimi 34 haftalikken acil dogum yapmak zorunda kalmistim 1890 dogmustu suan bes aylik 6500 kilosu boyuda 61 ama bana hic büyümüyo sanki yasitlarina göre kilosu az ama doktor kilosu cok iyi dedi hatta ilerde kilolu olabilir dedi bende insallah dedim:))) ama inanmadim doktorun ögle demesine ya beni rahatlatmak icinmi söyledi bilmiyorum ACABA premature bebeklerde bögle gelisim normalmi sizlerin bebekleri nekadarlik ?
canım benimki de 26 haftalık 740 gr doğmuştu.gelişimleri yavaş oluyor özellikle 1000 gr ın altında doğanların.ama benimki yaklaşık 2 yaşında akranlarını yakaladı maşallah.üzülme seninki de büyür.çok da zeki oluyorlar genelde.eğer başlangıçta bir problemi yoksa büyüyorlar.seninki 34 haftalık doğmuş zaten hiç sorun etme lütfen.
sevgiler
merhabalar bende premature bebek annesiyim kizimi 34 haftalikken acil dogum yapmak zorunda kalmistim 1890 dogmustu suan bes aylik 6500 kilosu boyuda 61 ama bana hic büyümüyo sanki yasitlarina göre kilosu az ama doktor kilosu cok iyi dedi hatta ilerde kilolu olabilir dedi bende insallah dedim:))) ama inanmadim doktorun ögle demesine ya beni rahatlatmak icinmi söyledi bilmiyorum ACABA premature bebeklerde bögle gelisim normalmi sizlerin bebekleri nekadarlik ?
ecmiz görddüğüm kadarıyla ankarada yaşıyorsun nerde kalmuştı küvezde yada nerde takip ettirdin ben hacettepeye gidiyorum göz ,kulak,nöröloji,fizik tedavi habire hastaneye taşınıyoruz
sende gitmişmiydin?aslında sorun pek gözükmüyo diyolar ama yine de bakılıyo
bebek içind zor oluyo tabiii
özellikl 2 haftada bi rop muanesi
bitseydi bi ...tabiki sağlıklı olsunda ... seninde olmuşmuydu bunlar yada şöle diyim sen evde nelere dikkat etmiştin???
canım benimki de 26 haftalık 740 gr doğmuştu.gelişimleri yavaş oluyor özellikle 1000 gr ın altında doğanların.ama benimki yaklaşık 2 yaşında akranlarını yakaladı maşallah.üzülme seninki de büyür.çok da zeki oluyorlar genelde.eğer başlangıçta bir problemi yoksa büyüyorlar.seninki 34 haftalık doğmuş zaten hiç sorun etme lütfen.
sevgiler
canım biz cok sey gecirdik.''26 haftalık doğum yaptım var mı benden erkencisi ''başlığı altında yazmıştım.ama şöyle bir özetleyim.ikizlerim 26 haftada suyumun gelemsi nedeniyle yaklaşık 9 saat arayla normal doğumla doğurdum.zekai tahirde doğum yaptım.3.günde son doğan bebeğimi kaybettim.8.günde yaşayan bebeğimi ankara üniversitesine naklettirdim.2 ay kaldı küvezde.her hafta veya 2 haftaya bir rop muayenesi yapıldı.bu arada söylemeden edemiyeceğim rop muayenesinde ankara üniversitesi göz bölümünde figen hanım bu işin uzmanı.sana özellikle tavsiye edeceğim kişidir. kimseyi kötülemek istemediğimi antiparantez belirteyim.seninki aslında haftası iyi doğmuş göz gelişimi normaldir muhtemelen korkma.
2 ay sonra eve getirdiğimizde kilosunun düşük olması ve çok nazlı beslenmesi beni çok yormuştu.ve bağırsakları gelişmediği için hazımsızlık ve acaip bir şişlik vardı.sürekli saat yönünün tersine karnına elimin ayasıyla masaj yapmıştım.kakasını yapamıyordu yoksa.lavman ve fitil yapmak zorunda kalıyordum.emmediği için sürekli sağıp sütümü verdim.biraz nazlı oluyorlar işte bu prematüreler.doğumdan 3 ay sonra bu karın şişliği problemimiz bir anda bıçak gibi kesilmişti.yani asıl doğması gereken zamanda geçti:)yoksa hastanede acaba bagırsaklarında enfeksiyon mu var diye sürekli kontrolden geçiriyorlardı.yapmadıklarını bırakmamışlardı miniğime.
ayrıca gözlerinden rop nedeniyle lazer ameliyar oldu.hastaneden çıkmasından bir gün önce.devamlı kontroller 1 yıl sürdü.önceleri her hafta sonra 2 hafta 3 hafta derken çok şükür doktorlarının çok iyi olmasından dolayı hiç bir özürü kalmadan atlattık.Allah razı olsun bu arada hepsinden.
onun dısında evde asırı titiz önlemler almadık.el hijyenine önem verdik.eve misafir kabul etmedik.odasını mutlaka havalandırdık.gün asırı banyo yaptırmaya özen gösterdik.çünkü ılık su lenf bezlerinin çalışmasını ve bağısıklık sisteminin gelişmesini sağlıyor.üşütmiyecekseniz hatta hergün banyo öneriyor doktorlar da bizimki kara kışa denk geldiği için gün asırı yaptırdık.cok zayıf olduğundan ve vücut ısısını ayarlayamadığından dolayı evin ısısını 26 derecede sabitledik falan.sonra düzeldi kilo aldıkca normalleşti.
şu anda zeka olarak masallah çok iyi,boyu yasıtlarıyla aynı ancak yeme problemimiz halen devam ediyor o yüzden cılız ve cok hareketli.
bir kere de idrar yolu enfeksiyonu geçirmişti herseye dikkat etmemize rağmen.bu bebklerde önemli neyseki onu da atlattık çok şükür.ondan beridir ıslak mendil kullanmadım bebeğime hep yıkadım altını.özellikle kız cocukları tehdit altında bu konuda.nefroloji bölümü bu konuda cok hassas sondalı film dediler ama araştırdık ve gerek olmadığına karar verdik.çünkü sondalı filimdeki radyosyon pek de masum değil özellikle kızlar için.hangi hastaneye giderseniz gidin bu rutini uyguluyorlar. gerek varsa tabiki yaptıracaktık ama çok şükür bundan da kurtulduk.ama düzenli idrar tahlili vermeye devam ettik.
işte böyle arkadaşım daha çok şey var ama özetle böyle.Allaha çok şükrediyorum bana mucize bebeğimi sağ salim bağışladığı için.inşallah hepimizin bebeği büyür ,kaderleri güzel olur.onların mutluluklarını görürüz inşallah.
sevgilerimle
canım oncelıkle Allah bagıslasın yavrunu,
benım kızım 39 .haftada sezeryanla dogdu,3140 gram dı
sımdı 5 aylık oldu 6500 gram ve kılosu gayet ıyı hatta gorenler tombıs oldugunu bıle soyluyolar,hıc endıselenme senın kuzun sımdıden yakalamıs yasıtlarını,gule gule buyut bebegını
sütünüzü arttırmak için ısırgan otu demleyin ve için arkadaşlar.ben çok faydasını gördüm.doktorların da dediği etkisi kanıtlanmış tek içecekmiş.
merhaba acemiz tsk ederim yanitladigin icin senin bebiste masslah atlatmis artik iki yasina gelmis cok sevindim benimkindede cok sükür birsey yok ama insanin gözüne hic büyümüyo hala o eski hali gözünün önüne geliyo ..
Allah sağlık versin hepsine.evet çok zor annelik en zorunu başarmak da güzel bir duygu ama.
arkadaşlar ek besine ne zaman geçiliyo? daha benim erkende..3,5 aylık oldu.kaçıncı ayında başlanıyo.normal bebeklerde 5-6 aylıkken başlanıyoda prametürede faarklımı oluyooo...
arkadaşlar ek besine ne zaman geçiliyo? daha benim erkende..3,5 aylık oldu.kaçıncı ayında başlanıyo.normal bebeklerde 5-6 aylıkken başlanıyoda prametürede faarklımı oluyooo...
teşekür ederim arkadaşlar .ben şimdi mama ve çay veriyorum arada bi yiyeceklerden yalatıyorum çok hoşuna gidiyo..yani salatalık veya meyvelerden.barış öncelri pk yemiyordu ama şimdi gayet iyi mamayı götürüyooo 6 kilo olduk.maşalllahı var ...
ay canim cok sevindim yesinlerde büyüsünler massallah resimdeki senin bebek sanirim cok tatli allah nazarlardan saklasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?