Premature Bebekler premature bebeklerin gelisimi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
prematüre bebk annelri nrdesiniz?barış iii 7 kg oldu 5ayını bitirdi.yavaş yavaş ek gıdaya başladık işte myve suyu yoğurt falan...siz neler yapıyonuz?ek gıda ne önerirsiniz

bende geçen hafta 34 haftalık 2.150 gr doğum yaptım .şuan hala küvezde bugün 7 günlük oldu kilo veriyo 10 gr 20 gr ama iyiye gidiyor çok şükür.sizi okuyunca kendimi daha iyi hissettim

bende geçen hafta 34 haftalık 2.150 gr doğum yaptım .şuan hala küvezde bugün 7 günlük oldu kilo veriyo 10 gr 20 gr ama iyiye gidiyor çok şükür.sizi okuyunca kendimi daha iyi hissettim

canım korkma iyi bir haftada doğmuş benimki 31 haftalık doğmuştu kilosu seninkiyle aynıydı ama 34 haftalık ii bir hafta doktorlar da kılodan çok haftası onemli diyolar solunumla ilgili sıkıntısı yoksa tamam yakında yanında olur...geçmiş olsun :ecrin_bebek:

kızlar benımoglumda 34 haftada 1770 gr 48 cm dogmuştu 3 aylıkken 5.300 du 10 aylıkken 8.850 grdı kılo verdı dışler malum suan 1 yasında 10 kıloya yakın boyuda 80 cm

canım benim çok sevindim en kısa zamanda kavusun artık seni seviyorum çokk öptüm tekrar gecmiş olsun

benim bebegimde 34 haftalıkken dogdu 2850 dogmuştu. şimdi 11 aylık 8500kilo boyu 74 cm bana zayıf geliyor üzülüyorum. büyük oglum gününde dogmuştu 1 yaşında 12kiloydu. prematüre bebeklere drumuz normal çocuk halini 1 yaşından sonrada alabilirler diyor. birde benim bebegim 2850 dogdu şiş dogar bebekler 250-300gr gider diyor dr. yani 2500gr olarak baz alıyor dogum kilosunu. 1yaşında ise olması gereken kilo 7buçuk kilodur diyor. dogum kilosunun 3 katı yani. çok normal diyor ama işte insan istiyorki o kadar bakıyosun ediyosun dahada iyi olsun diyosun annelik zor. saglıkları yerinde olsun en önemlisi o.

Benim bebeğimde 35 haftalıkken 2.725 gr olarak doğdu
Hastaneden 2.525 gr olarak çıktık
10 gün küvezde kaldık solunum problemiydi sarılıktı bayağı sıkıntı çektik sarılığımız halada devam ediyor aslında azda olsa....
Çok şükür şimdi iyiyiz ama Allahıma binlerce şükür...
Bugün kontrolümüz vardı oğluşum bugün tam iki aylık oldu karma aşısı yapıldı kilosu ölçüldü...5.200 gr olmuş bebişim...Doktorumuz çok şaşırdı yaşıtlarını bile geçmiş dedi çok sevindim....
Allahım tüm bebişlerimize bol sağlık sıhhat versin.....

allah hepimizin bebeklerine sağlıklı uzun ömürler versin...
bende 13.08 de 28 haftalık ikiz kız dünyaya getirdim.canım kızım arinim 5 gün savaştı ama kazanamadı melek oldu kızım diğer kızım kumsal aryam 62 gün kaldı küvezde bugün evindeki 10.günü.7/24 kızımla ilgileniyorum solunum sorunumuz vardı akciğerleri gelişmemişti hiç.şimdi daha ii ama çok korkuyorum.bazen 5-6 kez nefes alıyo 10 sn kadar duruyo.yaş ilerledikçe geçecek dedi dr lar.ama ben 24saat kızımı gözlemlemeye çalışıyorum ikimiz bi odada kalıyoruz.aile fertleri dışnda kimseyi almıyorum içeri kapıdan bakabilyo gelenler.solunum sorunu yaşayan varsa lütfen bana yardımcı olsun ne yapmalıyım bilmiyorum.bide izmird ii bi dr bilen varsa lütfen yazsın.hastaneden çıkarken bi sürü cihazla çıktk. oksijen tüpüne kadar allahım kullanmayı nasip etmesin.kızlarım 800 gr ve 960 gr doğdu.aryam 960 gr olan 1700 le hastaneden çıktı. şu an bilmiyorum ne kadar olduğunu.emiyo çok şükür yinede ilaçları için günde 3 kezde biberonla besliyorum.korkularım çok.umarım kızım sağlıklı bi şekilde büyür.allaha emanet bütün bebeklerimiz.tavsiyelerinizi bekliyorum....

benim oglumda prematur cok yavas kilo aliyor canim cok SIKILIYOR ne yapcami bilmùiyorum
4 ay ve 10 gunluk 6200kg su an hasta kilo kaybediyor hep
allahim sen sabir ver
acaba kilosu normalmi

arkadaşlarım bende 34+4 doğum yaptım 2330 du sarılık oldu hemeen 2080 düştü emme problemi var milupada veriyorum ne uyku ne huzur kaldı cok zor

masallah yerimseniben

benim oglumda prematur cok yavas kilo aliyor canim cok SIKILIYOR ne yapcami bilmùiyorum
4 ay ve 10 gunluk 6200kg su an hasta kilo kaybediyor hep
allahim sen sabir ver
acaba kilosu normalmi

canım niye üzülüyorsun kilosu gayet normal.benim oğluşumda 5 aylıkken 7 kiloydu...önemli olan sağlıklı olması.bide bizim bebklerimiz pramatüre...geçmiş olsun :ecrin_bebek:üzme kendini hapsi büyüycek sağlıkla inşallah

canım benımde sütüüm azdı alkolsüz bira dene bide lohusa şerbeti

arkadaşlar bende 6.5 aylıkken doğum yaptım bebeğim şu anda 9 aylık ve 8 kg bunda üzülecek bişiy yok sonuçta bu bebekler prematüre doğdular normal bebeği herkes büyütür önemli olan küçük bebeği büyütmek değil mi hadi hanımlar biraz moral sağlık olsun bu yeter

bizçıktık hastaneden teyzeleri 19.gün çıktı Allahımaçok şükür gayet iyi 2200 gr çıktı hastaneden pazartesi büyük oğlumun druna başladım 2880gr olmuştu 21 günde gayte iyi günde 30 gr almış dedi.daha doğum tarihi bu çarşambaydı .doğum tarihi geçince daha çabuk kiloalır toparlanır diyo herkes bakalımhayırlısı.kiloyu hiç dert etmiyorum canı sağ olsun sağlıklı olsunda varsın kilosu az olsun.geceler uykusuz gündüzler yorucu bi tane daha oğlum var bu sene bire başladı onun koşturmacası ama onlar benim hayat enerjim kendimi dağları devirebilirim (allahın izniyle tabii) gibi geliyo.pazartesiayrıca göztepe ssk da rop muaynemiz vardı gelişme geriliği var takip etmemiz gerekiyo dedi ayın 8ine tekrar gün verdi bende uyanamadım bayramın 1.günü olduğuna sonra eve geldik tabi ben komaya girdim üzüntüden kötü bişey var diye telefon açtılar bayram haftasından bir hafta sonra getirin 15inde diye açana sordum kötübi durummu var diye yok yok kötübi durum olsaydı direk üni hastanesine yolluyoruz sadece takip etmemiz gerekiyo 2-3 aylık olunca dizelir daha çağırmayız dedi içime su serpildi .inşallah kötü bişeyler çıkmaz.Allah hepimizin bebekelrine sağlık sıhhatve hayırlı uzun ömürler versin. inşallah dedeler nineler olsunlar kaydirigubbakcemile3

canim anali babali büyüt bebegini .anlamadigim büyük oglundami büyüme geriligi VAR BEN anlayamadim yazdigindan´?

arkadaşlarım bende 34+4 doğum yaptım 2330 du sarılık oldu hemeen 2080 düştü emme problemi var milupada veriyorum ne uyku ne huzur kaldı cok zor

CANIM üzülme benim kizimda sarilik oldu iki hafta sürmüstü isik terapisi görmüstü erken dogan cocuklarda cok SIK GÖRÜLEN BIR DURUM morelini bozma sarilik onlari cok yorgun burakiyor bol bol mama icmesi gerek yada emzirmen gerek neden uykusuz bir rahatsizligimi var sariliktan baska bence sen ona hemen rezene kimyon anason cayi ver simdiden verki alissin normalde tadi degisik oldu icin bebekler reddediyorlar ama sen vermemzlik yapma ver alisir ben cok vaydasini gördüm anoson uyku yapiyo istah aciyo anali babali büyüt bebegini..zamanla düzelir sen morelini düzgün tut

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…