Premature Bebekler premature bebeklerin gelisimi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaşlar benim oglum 33+3 haftalık 2270gr kızım 35 haftalık 3010gr dogdu. benim gebelikte en büyük sorunum idrar yolu enfeksiyonuyla yüksek tansiyon.gebeliğimin 16.haftasından itibaren kasılmalarım başlıyor oğlumu 33 haftalık olana kadar haftanın 3 günü hastanede yatarak serumlarla geçirdim kızımdada serum yedim ama oglumdaki kadar değildi aslında kısacası vücudum hamileliğe uygun değilmiş dr um öyle söylüyor.ama şunu unutmayın erken dogan çocukların gelişimlerini normal doğan çocuklardan 9 hafta geriden takip etmek gerekiyor.allaha şükürler olsun iki yavrumda yaşıtlarından dahada ileride .bana drum erken doganlar birden büyürler yaşıtlarını geçerler demişti.gerçektende öleymiş hiç üzülmeyin.allah evlatlarımızı bizlere bağışlasın.onların acısını göstermesin

canim anali babali büyüt bebegini .anlamadigim büyük oglundami büyüme geriligi VAR BEN anlayamadim yazdigindan´?

yok cnm ufaklığı rop muaynesine götürmüştüm de gözlerinde gelişme geriliği varmış önmsenecek bişey değil takip edicez 1 veya 2 kere daha çağırıcaz dedi.ama tabi endişelendim .inşallah bişey olmaz yaa uykusuzluğa yorgunluğa razıyım Allahımsağlık versin evlatlarımıza:Saruboceq:

bisey olmaz endiselenme en kötüsü gözlük takar insalah onada gerek kalmaz ..allah uzun ömürler versin saglik mutlukla ..cümlemizin evladina!

MASSALLAH haftasina göre kilosu baya iyi dogmuslar anali babali büyüt bebegini bende 34 haftaligima 2gün kala yüksek tansiyon ve asiri ödem olustugundan sezeryanla dogum yaptim benimde tansiyonum cok yükseldi 29 haftalikken hamilegimde tansiyonum yavas yavas yükselmisti bende ikinci cocugumu düsünüyorum yazin sonunda benimki tedaviyle oldugu icin hemen olmuyo o yüzden ikinci cocuguda baslayim diyorum doktorumla konustum tansiyonu gene yasarmisim cok kilo aldigim icin ödem cok olustu bukez diyetle hamile kalacakmisim ve bögle devam edecekmis senin ikinci cocugundadami tansiyon olustu ? BENDE COK KORKUYORUM BUR COCUGU DOGURANA KADAR NELER CEKTIM ALLAH SABIR VERSIN HEPIMIZE YA COK ZOR GERCEKTEN

Merhaba ben de 09.08 de 28+3 günlük doğum yaptım.Bebeğim 48 gün kuvözde kaldı.Solunum problemi vardı ve ventilatörsüz nefes alamıyordu.Şu an çok şükür gayet iyi.Basmane Şifa'da kalmıştı ben de doğumumu orada yaptım.Şu an Mete Akısü doktorumuz.Çok memnunum.Alsancakta Egeria diye bir çocuk hastanesi var orada muayene ediyor.Tavsiye edebilirim.Kız çocuklarının probleminin daha az olduğu söyleniyor.Rahat olmalısın,sorunlar zor da olsa aşılıyor.1300 doğdu hastaneden çıktığında 1680 di oğlum şu an 4000gr oldu çok şükür.

diamondcum maşallah bebeğine bende seni merak ediyodum .ben kasım annesiiydim.sana üzülürken 1.5 ay erken doğurdum .işte birbirimizi anlamamaız ne güzel.Allah sağlık versin .benimki 35 günlüjkken 2.880 gr dı şimdi herhalde 3.300 falan 45 günlüğüz

evet canım maalesef ikincidede tansiyonum yüksekti hemde ilk gebeliğimdekinden daha fazla tabiki seni korkutmak istemem ama dogumdan sonrada uzun bir süre yüksek tansiyonla ugraştım iki akşamda bir acilde aldım soluğu.çok şükür şimdi bi şey yok hatta 8 5 tansiyonla dolaşıyorum.Allah sanada hayırlısıyla ikinci bebegini kucagına almayı nasip etsin.hayırlı haberlerini beklerim:Saruboceq:

merhaba arkadaşlar ben çokk problemli bir gebelik geçirdim 35+5 haftalıken gece 2.30 da suyum geldi sezeryanla doğum yaptım.küçük kızım 2.840 gr doğdu cigerlerideki suyu doğumda atamadığı içim 5 gün küvezde kaldı çok zor günler geçirdik çok şükür şimdi çok iyi 3.aylık ve 7 kg 60 cm.ama şu sıralar çok iştahsız malesem sadece 1 ay sütümü sağarak emzire bildim şimdi hiç sütüm gelmiyor çok üzülüyorum.yaşadığım stres ve onun emme problemi yüzünden mamaya döndük şimdi sadece uyuduğu zaman yiyiyor ne yapıcam bilmiyorum. çok iyi toparlamışken zayıflamasından çok korkuyorum.:1no2:

benim oglumda 1720g dogdu simsi tam 5 aylik ve 6500g yani ayniyiz doktor cok normaldiyo kilosuda iyi diyo yanii

erken dogan bebeklerin kac aylik olduklarini erken dogdugu süreyi düserek hesablamak gerekiyor bu dünyanin her yerinde böyle hesaplaniyor yani hamilelik süresi sabit olarak 40 hafta belirlenmis
30haftalik dogan bebek 10 haftalik oldugunda yani gercek dogacagi tarih de sifirlanir ve ordan itibaren gelisimi izlenir kilosu boyu emeklemesi yürümesi hata konusmasi 10 hafta gecike bilir
hata buna göre özel cisergeler var. bu durum bebek iki yasina girene kadar gecerli ondan sonra normale dönüyor hata bazi doktorlar okul yasina kadar diyor

üzülme kilo kayibi etgilemez normal 6 aylik bebek 7 - 8 kg geliyor
bebeklerde uyanik oluyor 3-4 ayliken kendi gelisimi icin salikli besin miktarini kendileri belirliyor. benim tafsiyem sorla verme ve uyaniken ver yoksa yemek sorunu yilarca süre bilir.bunu sana bir cocuk uzmanida soyleyecektir. ve 4 bucuk 5 ayliken ek gidaya baslaya bilirsin

benim annemde beni 8 aylıkkken dogurmuş aslında ben onun adına girdim şu an 14 yaşındayım aslına bakarsanız annem erken dogan bebeklerin daha çabuk geliştigini süyledi bunun sebebebierken dogdugu için gelişmeye çebuk başlaması aslında ben dogarken anneme az çektirmemişim annem sarılk geçirdin dedi kalbim durmuş yani bayagı sorunlu olmuş bezi gögsümün üstüne kadar baglıyormuş daha bide katlıyormuş yani sizin açınızdan biraz zor olcak kaydirigubbakcemile5senağlama:ecrin_bebek::CüvCüv:

ben de erken dogmuşum annem az çekmemiş 8 aylık hastaneler almamış ölürüm diye en son bi hastane almış annem saralık geçirdin kalbin dogumda durdu dedi yani bide onu düşünun 13 gün küvezde kalmışım annem okursa bilir ben fetiye anne aslında ben bunu anneme açtım ama bende bir kızım gire bilirim demi

kızlar bende 34 hafta bıtımınde dogum yaptım 1770 gr 47 cm suan 14 aylık olcak 11 kılo olmuştur 3 hafta önce 10.300 du suan normalin ustundeyız artık bız

benim kızım da 34 haftalık 2000 kg olarak dogdu. şuan dokuz aylık 7 kilo cok az demi kızlar nasıl besliyorsunuz bebişlerinizi yardımmmmm.

bende ayın 5.12.08 de 30 haftalık iken 1.300 gr ağırlığında doğum yaptım..
şuan halen oğlum küvezde ..
Inanın çok zormuş beklemek..
Rabbim hiç kimseyi evladıyla sınamasın..

inşallah en kısa zamanda kollarıma alırım..ve benim gibi bekleyen annelerde...

benim kızım da 34 haftalık 2000 kg olarak dogdu. şuan dokuz aylık 7 kilo cok az demi kızlar nasıl besliyorsunuz bebişlerinizi yardımmmmm.
allah bagislasin gayet güzel kilosu eger saligi gelisimi keyfi yerinde ise hic tasa yapma cünkü kilo o kadar önemli degil salikli bebek haftada 150g alir mis.
beslemeye gelince 9 aylik bebek hersey yiye bilir bol bol meyve sebse ver en az haftada iki gün et ürünü demir icin ve bir kere balik omega yagi beyini gelistiriyor.
tabiki annesi arada bir tatlli :ecrin_bebek: mesela cukulata. ve
bol bol öpücük sevgi Şeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…