Preseed kullananlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi aXhi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İyi günler arkadaşlar. Yıllardır forumları okuyup duruyorum ama ilk defa bir foruma üye oldum. 3,5 yıllık evliyim ama bebek çalışmaları sonuç hep negatif.Bu sorunumuzu sadece eşimle paylaşabiliyoruz. Bunun dışında kimseye bahsetmedik. O yüzden artık birileriyle paylaşma ihtiyacı hissettim. Hikayemi anlatırken umarım sizi sıkmam.
3 yıl 3 ay önce evlendik. Evlendikten 2-3 ay sonra bir bebek için hazır olduğumuzu hissettik. İlk denemede olacak sandık tabi. Ne şaşkınmışız ve ne cahil. Denedik olmadı. İkinci deneme yine negatif. İnternette bir bakayım dedim. Bir sürü sorundan bahsedilmiş, yok sprem sorunu, yok tüp tıkanıklığı yok kist yok fsh, yok prolaktin. "Bizde yoktur yaa" diye düşündüm. Evliliğimizin 6. ayında doktora gittim. Deniyoruz olmuyor dedim. Doktor beni azarladı. "Acelen ne?" dedi ve beni utandırdı. Halbuki acelem yoktu, sadece neden olmuyor onu merak etmiştik. Adetlerim 35-40 günde bir olur. 28'e getirsin diye bir ilaç verdi. 3 ay kullandım ve 3 ay boyunca 28 günde bir oldum. Tabi ben bu ilaçla hamile kalınacağını sandım ama nafile. o 3 ayın da sonunda İbrahim Saraçoğlu'nu aradım. Bana bir kür tavsiye etti. 2-3 ay kullandım ama sonuç yok. Sonra bana dedi ki İbrahim Saraçoğlu "kızım biz sanki sorun hep sendeymiş gibi kür uyguladık.Eşinin tahlilleri normal miydi?" dedi. Ne tahlili dedim şaşırdım. Doktor bize hiç bundan bahsetmemişti. Aradan bikaç ay daha geçti, laf olsun diye hadi yaptıralım tahlil dedik. Eşim üroloğa gitti ve şok olduk. Tek taraflı varikosel, sperm sayısı düşük, hızı düşük... İlk gittiğimiz doktora çok kızdım.Neden yönlendirmedi bizi diye. Sonra araştırdım ki bir sene geçmeden böyle tahlilleri yaptırmazmış kadın doğumcular. Bir yıl içinde kendiliğinden olmazsa araştırırlarmış. Ne saçma! Boşa geçen koca bir sene oldu. Hemen ameliyat önerdi doktor. Orada mı yatırsak burada mı derken birkaç ay geçti.Ameliyat başarılı geçti, varikosel kalmadı çok şükür. 6 ay içinde sayı hız düzelir dendi.Bekledik ama hiç düzelmedi. Belki bir iki milyon farketti. Tekrar İbrahim Saraçoğlu'nu aradık. Kür verdi eşime, araya yaz tatilleri vs girince ailelerin yanında uygulayamadık tabi kürü. Doğal olarak faydasını da göremedik. Baktık iki sene geçmiş. En sonunda aşılama yaptırmaya karar verdik. Karar verdiğimiz ilk ay doktor "hsg çekmemiz lazım. tüplerine bakalım" dedi. Büyük bir acıyla rahim filmim çekildi sağ tüpte tıkanıklık mı var spazmdan dolayı mı kasılmış anlayamadılar.İkinci ay aşılama için gittiğimde bayrama denk geldi yaptıramadık. Üçüncü ay gittiğimde kist var,önce bunu atmanız lazım tedaviye başlayamayız dediler. Üçüncü ay gittiğimde prolaktin yüksek çıkmış önce bunu düşürelim dediler. Dördüncü ay gittiğimizde bu sefer Kurban bayramına geliyordu yapamayacaklardı. Biz de gözümüzü karartıp özel bir tüp bebek merkezine gittik.Orada aşılama tedavisine başladık.Ancak yumurtalarımın sayısı normalde 3-4 olması beklenirken 15 tane oluştu. Bu durumda tüp bebeğe dönüş yapıldı daha uygun bir fiyata. 15 folikül toplandı, 7 tane yumurta elde edildi, 2 tane yumurta döllendi ve maalesef sadece bir tanesi bölünebildi. O da tutmadı İki ay ara vermemi söyledi doktor bir dahaki aşılama veya tüp bebek için. Bu arada laparoskopi de olmam gerekiyor tüpümün tıklaı olup olmadığına bakılması gerekiyor ama çok şükür ki bir tüpüm bari açık. İşte böyle böyle siteleri dolaşırken Preseed'i duydum, okudum araştırdım. Nerede araştırsam "kibele"nin ismi çıkıyor:) Bu iki aylık bekleme süresini preseed ile değerlendirmeye karar verdim artık nasip.
Adetimin 5. günündeyim henüz. Dün sipariş verdim bir internet sitesinden, bugün geldi.Şimdi sabırsızlıkla yumurtlama dönemimi bekliyorum. Ne günler ne geceler ne aylar ne yıllar bekledik, daha da bekliyoruz. Bakalım ne kadar daha bekleyeceğiz? Bazen yorulup pes ettiğim de olmuyor değil. Ama Allah bize nasıl harika bir yaradılış nasip etmişse elhamdülillah, her hüsrandan sonra yenilenip tekrar çalışmalara başlıyoruz ilk defa başlar gibi.
3 sene önce ilk denemelerimizde olmayınca "ya insanlar 2-3 yıl nasıl sabrediyor" demiştim forumları okuyup. Şimdi bakıyorum bu 3 yıl 3 ay nasıl geçmiş anlamamışım bile.
İnsanların "e hadi artık, çocuk yapın, maddi durum yüzünden mi istemiyorsunuz,rezidans mı alacaksınız,saçmalamayın çocuk lazım,bir an önce yapın, bak yaşın geçiyo, iki iç sene sonra olmayıverir çocuğun" vs vs dır dır dır dır.... Herkesten saklıyoruz biz, o yüzden böyle abuk subuk laflara maruz kalıyoruz. Tam 30 yaşımdayım. Rabiimin "ol" demesini bekliyorum.Kimseye de sesimi çıkaramıyorum. Tek diyebildiğimiz "daha düşünmüyoruz, hayatımızı yaşıycaz biraz daha"... tabi yersen :)
Neyse arkadaşlar bir kalemde anlatıverdim. Belki ben de preseedle hamile kalırsam, bu yazım da burada ümit olur sonrakilere... Bak bak nasıl da ümitliyim hala kendimden :))))

evet cnm rusen beyin muaynesi 250 tl kız bizim sayı iyi yani nerde yapayım peki aşılamayı
bide cnm morfoloji dediğin ne o yazmıyo bizde morfoloji
Can'ım vallahi ben aşılama olursa nereye giderim bilemiyorum inşallah da gerek kalmaz. Morfoloji spermlerin yapısını inceliyor Can'ım,siz eşine testi nerede yaptırdınız? Genelde her yer bakar morfolojiye ama krugere göre bakılması öneriliyor. Morfoloji önemli Can'ım!

cnm bnm y ne cok şey olmuş hoşgeldin aramıza ve inşşş tutar bebegin jel ile cnm eşinin sayısı ve hızı kaç cnm degeri

ccnm biz hatemde yaptırıyoruz ayrıntılı inceleniyor 2 sayfa cıktısı var ama morfoloji felan yazmıyo kuyruk baş felan bnların hepsi ayrrı yazıyo bizde

Can'ım ne
Can'ım ne güzel yazmışsın... Seni çok iyi anlıyorum çünkü biz de yaşıyoruz bu sorunları her sorana düşünmüyoruz biraz daha Zaman geçsin,elbet çocuk olur kafamızı dinliyoruz deyip duruyoruz,ilk Zaman'lar biz de aileler dahil kimseye söylemedik ama kayınvalidem ağır sözler söylemeye başlayınca bana eşim dayanamadı söyledi sorun olduğunu. Yani durumunuz pek de farklı değil,çoğu arkadaşımız aynı sorunları yaşadı ama güzel haberler aldılar. Bak ne güzel umutlusun,bu en güzel ilaç şuan size. Hiçbirimiz umudumuzu kaybetmeyeceğiz,hepimiz yakın Zaman'da Mutlu haberler vereceğiz,Rabbim o muhteşem duyguyu tez Zaman'da hepimize tattırsın! Olumlu düşün olur mu? Bak bizler senin yanındayız,biz de kimseyle konuşamadığımız şeyleri birbirimizle konuşuyoruz. Sen sorunları söyle yaz mutlaka sana cevap veririz sana biz elimizden geldiğince! Kendini yalnız hissetme kaderdaşım bizler seninleyiz!!!

cnm bnm y ne cok şey olmuş hoşgeldin aramıza ve inşşş tutar bebegin jel ile cnm eşinin sayısı ve hızı kaç cnm degeri
Hoşbulduk canim.insallah hayirlisiyla hepimizin tutsun.. :)
Eşimin sayisi 40 milyon civariydi harejetlilik 0'di. o ay asilama yapamayiz dediler.Iki ay boyunca keciboynuzu kuru ve caksir suyu kullandi esim,bir de evicap 2oolük..iki ayda sayi 100 milyona ve ileri hareketli %14e yukseldi.sonra araya yaz tatili girdi, tabi biz yine bıraktık kürleri mecburen. şimdilerde durum ne bilmiyoruz. Tüp bebek yapılırken hareketlilikle ilgili bilgi vermediler.Burada ismi neydi hatırlayamıyorum ama bir arkadaşın eşinin hareketlilik 0 ve morfolojisi %1miş. preseed kullandığı ilk yada ikinci ay hamile kalmış. İşte bunlar çok büyük ümit oluyor insana.
Sizin morfolojide mi sorun vardı canım? Lökosit gibi şeyler okudum ama tam hatırlayamadım.

Çoooook teşekkür ederim arkadaşım. Allah razı olsun. Yaşamayan anlayamıyor işte, onlara da kızmamak gerek tabi ama insan bazen katlanamıyor. Birisi bi gün bana "aa senden 5 yaş küçüğüm ama iki çocuğum var" demişti, kalbimi kırdığını bilmeden gayri ihtiyari belki de...
Siz de belki duymuşsunuzdur. Hep şu kıssa umut veriyor, güç veriyor bana:
"Hz. Musa A.s Hergün halkın içine karışıp halkın dertlerini dinler ve Rabbine dua edermiş. Birgün yine Halkın içinde gezerken bir çift yaklaşmış ve Ya Musa; Bizim çocuğumuz olmuyor bize derman demişler, Musa A.s o gece Rabbinde dua etmiş. ve " Onların asla çocuğu olmayacak asla döl tutmayacaklar" cevabını almıs. Aradan yıllar geçmiş ve Hz. Musa a.s yine halkın içinde gezerken bu çifte rastlamış çiftin yanında birde çocuk varmış.
Ya Musa bizim çocuğumuz demiş çift.
Hz.Musa; Rabbim bu çift için asla çocuğu olmayacak demiştin bunun hikmeti nedir diyince Allah Cc. Ben onlar için, kesinlikle cocukları olmayacak dediğim halde onlar benden umudu kesmediler bu yüzden şimdi çocukları var" buyurdu."

Can'ım eğer rabbim
Çoooook teşekkür ederim arkadaşım. Allah razı o
canım bak sayınız ve hareketiniz ne güzel yülselmiş. Bizim sayımız hiç o kadar olmadı. Benim eltimin kardeşinde hiç sperm çıkışı yoktu mecbur mikro tese ile tüp bebek yaptılar be ikinci işlemde tuttu! 100 milyon diyorsun ve sıfırdan 14 e çıkmış,ne kadar güzel bir sonuç bu biliyor musun? Rabbim bizlere sabredin ve dua edin ki size isteğinizi nasip edeyim diyor! Bunları yaşama sebebimiz bir sınav. Kimimizin kısa kimimizin uzun sürüyor. Bu jel bir vesile belki de bizim için. Biliyorsun ki Rabbim ol demeden hiç bir şey olmaz. İnanıyorum ki hepimiz bir gün buradan güzel haberler vereceğiz. Bak kimyager arkadaşımızın eşinin morfolojisi de düşüktü ama sayısı iyiydi sabretti ve Rabbim sabrını ödüllendirdi. Bizler de sabrediyoruz ve dua ediyoruz, Rabbim kucaklarımızı boş bırakmasın,çocuklulara imrendirmeden bizlere de nasip etsin inşallah!

Canım biz ilk dr a gittiğimizde sayı toplam 84 milyon,hareket toplam % 14 dü ve lökosit vardı,sonra bir ay ilaç kullandı ama eşimin psikolojisi bozulduğu için testesteron düşüklüğü yaşadı.sonra eşime bir iğne vurdular ama o iğne aslında direk yapılmazmış, Neyse başka bir dr başka bir hastahaneye gitmeye başladık,orada 3 kere test yaptırdık,testte sayı ml de 16-18-16 milyon arası değişti,hareket %57-67- ve en son da 70 çıkmıştı ve morfoloji 8-11-11 di ama lökosit var ve sıvılaşma süresi uzun denildi. Çeşitli antibiyotikler falan kullandı ama lökosit hala yerinde sayıyordu,en son arimidex diye ağır bir ilaç verdi dr,o ilaçtan 20gün kadar sonra sıvılaşmasının düzeldiği fark ettik,hormon tahlillerimiz için fakülteye gittik ve orada tanıdık bir prof bulduk şans eseri,hormonlarda hiçbir sorun çıkmadı ama eşimin verdiği spermiogram testinde sayı ml de 20 milyon,hareket %35 , morfoloji 7,sıvılaşma 25 dk,lökosit yine 1 milyon üzeri çıktı. Dr bize sonuçlar fena değil, 3 ay daha normal deneyin stres yapmayın,lökosit olarak görünenler yeni oluşmaya başlayan spermlerdir dedi. Dedik neden fark etti bu kadar,bakan kişiye göre değişir dedi,sonuçta lam üzerindeki 300-400 karecikten sadece bir tanesi sayılıyor,kimisi sağı,kimisi solu,kimisi ortayı sayıyor dedi. 3 ay normal deneyeceğiz inşallah. Eşim sabah akşam soğuk pres keçi boynuzu pekmezi yiyor, proxeed plus, evicap 400,zinco,ve forever bee propolis diye bir çiğneme tableti içiyor,onun haricinde kabak çekirdeği,sabahları muz,yabani iğde falan tüketiyor şimdilik. çakşır kökünü biz ilk ay kullanmıştık,eşim bala katıp yedi ama sonrasında testesteron bozukluğu çıkınca dr yemesin dedi,o da huylandı yemedi bir daha.

cnm bizim ileri harekette sorun var % 15
lökositte şöyle cnm bende mantar oluşu bi erkedasım lökosittende olabilir dedi benm eşiminde 2-3 yazıyo normalde 1 olması gerekmiş anlamadım doktor bana krem fitil antibiyotik verdi mantar için
bende ileri hareket için evicap alıcam eşime E vitamini hıza iyi bu haptada E vitamini varmış cnm bi bunu kullansın bakalım bende kullandım bu ay jel olmadı şimdi adetim bitsin yine başlıycam işte yumurtala günlerime yakın bakalım inş olur cnm hepimizzzzzz

Canım ben geçen ay taş düşürdüm hatırlarsan,o zaman idrar yollarımda enfeksiyon vardı ve eşimin dr una sormuştuk,o da kadından geçen bir şey değil bu prostattaki iltihaptan kaynaklanır lökosit demişti. canım evicap al ama bir de yabani iğde var,hani şu iğde ağacının üzerinde zeytin gibi olan şeyler ondan topla bu aralar mevsimi onun,ibrahim saraçoğlu üzerine basa basa ondan yedirin diyor, bak sana video adresini gönderim onu dinle. http://xn--ibrahimsaraolu-qjb11g.co...glu-sperm-morfolojisi-icin-kur_c57a51c5f.html bu arada senin eşinin değerlerini yazsana,benim eşimdede öyle yazıyor,sana morfolojinizin kaç olduğunu söylim

hangi degerlerini yazayım cnm

miktar 3
ph 8
sperm sayısı 48 milyon
molilite 60
hızlı ileri kareketli 15
yavaş ileri hareketli 30
yerinde hareketli 15
hareketsiz 40
lökosit 2-3
normal morfoloji 10
anormal morfoloji 90
baş anomalisi 24
akromozal anomali 12
akromozal şekil bozuklugu 10
nüklear 6
nüklear şekil bozukluğu 6
mid-piece/boyun anomalisi 30
amorf 24
kuyruk anomalisi 18
kuyruksuz 2

Canım bu testin sayfasında krugere göre yapılmıştır falan yazıyor mu? Burada normal morfoloji 10 yazıyor ama krugere göre mi? eğer öyleyse morfoloji iyi

cnm valla 2 sayfa herşey yazıyo işte cnm bizde doktor sadece ilerihareket düşük dedi cnm diğer şeyler iyi dedi normal yollada hamile kalabilirsin dedi cnm

Ayrıca canım lökosit 2-3 yazan milyon değil,her sahada görülen o kadar. yani lökosit yok,ayrıca hareket durumunuz kötü değil,benim eşimin %

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…