Siz evli misiniz bilmiyorum ama sizin kızınız Bir gün erkek arkadaşımla yattım prezervatif yırtıldı ne yapmalıyız anne dediğinde aynı sağduyuyu gösterebilecek misiniz merak ediyorum ....
Efendimiz der ki
"Müjdeleyin, nefret ettirmeyin; kolaylaştırın zorlaştırmayın''
Hadiste şu hükümler de görülmektedir:
1. Allah'ın fazlından, sevâbının büyüklüğünden, ihsanının bolluğundan, rahmetinin genişliğinden bahsederek hep müjdeleyici olmalı, tebşir edici şeyleri hiç zikretmeden sadece korkutucu ve tehdid edici şeylerden bahsederek ürkütmemeli, nefret ettirmemeli.
2. Yeni Müslüman olanların gönlünü kazanmaya gayret edip, onlara karşı sertlikten kaçınmalıdır.
Bu hadis, Resûlullah (aleyhissalâtü vesselâm)'ın cevâmiulkelîm denen özlü sözlerindendir. "Sevindirin" emriyle, Allah'ın fazlını, sevâbının büyüklüğünü, ihsânının bolluğunu, rahmetinin genişliğini, af ve mağfiretinin şümûlünü hatırlatmak emredilmiştir.
Açıklama bu şekilde. Ayrıca şöyle bir durum da vardır ki hataya düşmek yanlış yapmak insan içindir. Eğer hiç hata yapmayan bir topluluk olsak Allah merhametini göstermek için bizi nasıl sınayacaktı? Sizde hataya düşüyorsunuz. Sevdirin diyor Efendimiz. Siz sevdirmiyorsunuz. Burada bunları yazıp hakka gireceğinize içinizden bu kul için Hidayet dileseniz daha samimi olurdu. Hep diyorum ki din şu zmaandaki insanlardan öğrenilmemeli.