Probiyotik

Umutluuuukiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2019
8
1
86
35
Merhaba kızlar bende kronik kabızlık var bu zamana kadar hiç probiyotik kullanmadım bir yakınım tavsiye etti nbt doubolonce mood kullananlar var mı vaadettigi etkileri karşılıyor mu ya da başka marka önerir misiniz.bagirsaklarimdan mi bilmiyorum ama yıllardır süregelen çekingenlik ilerleyen yaşlarda daha fazla yükseldi artı kaygı endişe de eklendi geçmeyen kabızlık bunun sebebi olabilir mi daha önce psikolojik olarak uzman ile ilaç desteği kullandım hiçbir faydasını göremedim probiyotik yönelmek istiyorum doubolonce mood bana umut veriyor ne dersiniz deneyim olanlar lütfen tecrübelerini bol bol paylaşsın dikkatli hevesli şekilde okuyacağım bu enerji düşüklüğü kaygı endişe kaderim olmasın yenmek istiyorum kızlar şifalı taşlar bile araştırdım Pembe kuvars taşı belki bir umut diye hepsini tecrübe ediyoruz bu da bir mücadele 🤷🤷

İkinci beynimiz bağırsaklarımız, probiyotik olmadan yaşanmaz. Ev turşusu, ev sirkesi, canlı kefir mayası kullanılarak evde yapılan kefir en önde gelen probiyotik besinlerdir.

Taş maş hikâye. Sorunu içten çözmek lazım.

Ayrıca ben probiyotik beslenerek, 10 yıllık panik atağı, astımı, OKB bozukluğunu, kronik faranjiti, 4 adet tiroid nodülünü, yenmiş biriyim. Yine 10 yıldır hiç birini yaşamıyorum.

Probiyotik konusunu keşfetmek için çok geç kalmışsınız ama bir an önce araştırıp kendiniz için en uygun şekilde başlayıp devam etmelisiniz.

Kabızlıksa eti, pirinci, patatesi, beyaz unlu ürünleri azaltıp bir süre baklagil, lifli sebzeler ve meyvelerle su alımınızı arttırarak ilerleseniz. Probiyotik nbl ve benzeri bir sürü marka var. Mutlaka kullanın ama beslenme şekli çok önemli. Yazın google a neler kabızlığa iyi gelir onları yiyin için. Taş olmaz. Bunları düzeltin.

Aayy evet. Aynı sorun bende de var ama nasıl düzene sokuyorum hemmmen söyliyim
POLEN ve PROPOLİS tüketerek. Kimyasal probiyotik tüketmiyorum. Çok güvendiğim bir marka var onu kullanıyorum

Ayrıca ben probiyotik beslenerek, 10 yıllık panik atağı, astımı, OKB bozukluğunu, kronik faranjiti, 4 adet tiroid nodülünü, yenmiş biriyim. Yine 10 yıldır hiç birini yaşamıyorum.

Probiyotik konusunu keşfetmek için çok geç kalmışsınız ama bir an önce araştırıp kendiniz için en uygun şekilde başlayıp devam etmelisiniz.
Evet geç kaldigimin farkindayim lakin bu sorun her uyandigimiz gün benimle olduğu için her an iyileşmeye açım 🙂

Aayy evet. Aynı sorun bende de var ama nasıl düzene sokuyorum hemmmen söyliyim
POLEN ve PROPOLİS tüketerek. Kimyasal probiyotik tüketmiyorum. Çok güvendiğim bir marka var onu kullanıyorum
Polen ve propolis kullandım uzu süre verim alamadım belki de benim çocukluğumdan beri bağırsak metabolizmam az çalıştığı için etki etmemiş olabilir

Kabızlıksa eti, pirinci, patatesi, beyaz unlu ürünleri azaltıp bir süre baklagil, lifli sebzeler ve meyvelerle su alımınızı arttırarak ilerleseniz. Probiyotik nbl ve benzeri bir sürü marka var. Mutlaka kullanın ama beslenme şekli çok önemli. Yazın google a neler kabızlığa iyi gelir onları yiyin için. Taş olmaz. Bunları düzeltin.
Ahh kalabalık aile ortamında keşke düzenli şekilde beslenme alışkanlıklarımi oturtabilseydim ama gerçek anlamda yapamadım

İkinci beynimiz bağırsaklarımız, probiyotik olmadan yaşanmaz. Ev turşusu, ev sirkesi, canlı kefir mayası kullanılarak evde yapılan kefir en önde gelen probiyotik besinlerdir.

Taş maş hikâye. Sorunu içten çözmek lazım.
İkinci beyin bağırsak ve beyin arasında bir köprü diye biliyorum bu cümle bende bir uyanış oldu ... Anksiyete yaşıyorum 2 senedir birçok şey denedim nefes egzersizleri yoga müzik dinletisi olumlama egzersizleri bu bağırsak ikinci beyin olduğu için midir anacim yaptigim tüm egzersizlere beynine ulaşmadan geri dönmüş olmalı ki iyileşme yaşamadım
Probiyotik le tanisayim dedim

Son düzenleme:
Ben oneup'un probiyotğini kullanıyorum. Hatta nutraxin bile çok iyi iş görüyor. Probiyotikte etkisiz olana rastlamadım.

Aa açıklar mısınız o zaman farkında olayım en azından

Evrendeki her şey kimyasal olmakla beraber sizin "kimyasal probiyotik" diye bahsettiğiniz şey bir bakteri türüdür. fabrikasyon bakteri diyince size de garip gelmedi mi?
kaldı ki büyük harflerle önerdiğiniz propolis de yüksek alerji riski taşır. dolayısıyla şu anda bazı sıkıntıları olna birisinin bedenini savaş alanına çevirebilir.
bu arada da "fabrikasyon bakteri" önermeyi bir kenara bırakalımç bakterinin tünü üzerinden konuşmak lazım tavsiyelerde.

Sisteminizdeki iyi bakterileri beslemeniz lazım. yoğurt, kefir, turşu bunlar iyi gelir. ev yemeği tüketmeye çalışın.
kötü bakterileri de çikolata, şeker, gazlı içecekler azdırır. bazen canımız abur cubur çeker ya hatta bunun sebebi bağırsaktaki bakterilerin istemesi. bu yüzden ikinci beyin deniyor. dışarıdan yemek yemeyi azaltın.

doğal taşa güvenip sağlığınızdan olmayın. bilimsel geçerliliği olmayan hurafeler bunlar. bir doktora görünün size probiyotik yazabilir doktorlar. suyla karıştırılıp içilen probiyotikler de var. antibiyotik tedavisi bağırsakları bozunca öneriliyor genelde.

sağlık meselelerinde bu taşlara, gökteki yıldızlara, burçlara itimat etmeyin. hurafeler yüzünden canınız daha da sıkılmasın.

kronik kabızlığınızın sebebini bulmadan probiyotik takviyesine başlamayın çünkü bazı durumlarda yangına benzin dökmek gibi oluyor takviyeler.
bunu bir IBS hastası olarak çok korkunç deneyimelrden sorna söylüyorum maalesef.

Teknik kavramlarda iyi değilim
Ben işlenmiş, katkı maddesi içeren, doğal olmayan olarak bahsetmek istemiştim anladınız bence :))
Hazır paketli yiyecekler, işlenmiş şeyler, koruyucu içeren, katkı maddeli şeyler falan işteee :’)
Arı ürünlerine alerjisi olanlar olabilie kullanmasınlar bi zahmet

Evrendeki her şey kimyasal olmakla beraber sizin "kimyasal probiyotik" diye bahsettiğiniz şey bir bakteri türüdür. fabrikasyon bakteri diyince size de garip gelmedi mi?
kaldı ki büyük harflerle önerdiğiniz propolis de yüksek alerji riski taşır. dolayısıyla şu anda bazı sıkıntıları olna birisinin bedenini savaş alanına çevirebilir.
bu arada da "fabrikasyon bakteri" önermeyi bir kenara bırakalımç bakterinin tünü üzerinden konuşmak lazım tavsiyelerde.
Teknik kavramlarda iyi değilim
Kimyasal probiyotikten kastım bi nevi yapaydı. Tabletler, activia gibi şeyleri tavsiye etmedim
Ben işlenmiş, katkı maddesi içeren, doğal olmayan olarak bahsetmek istemiştim anladınız bence :))
Hazır paketli yiyecekler, işlenmiş şeyler, koruyucu içeren, katkı maddeli şeyler falan :’)
Yani “kimyasal” = doğallığı azaltılmış, katkı maddesiyle raf ömrü uzatılmış, işlemden geçmiş anlamına geliyor günlük dilde

Arı ürünlerine alerjisi olanlar olabilie kullanmasınlar bi zahmet

Son düzenleme:
Back
X