Problem yaratan kendi aileniz olsaydi..

Canım ben neyin doğru yada neyın dogru olmadığı yönünde bu amaçlı bir topik açmadım...
sadece bir bakış açısı yada bir ayna yada yorum amaçlı meraktan açıldı.
Ve yorum yapan arkadaşlarda çok objektif davrandılar..
objektiflikten kastım ,yorumları yönünde oldu.
bir arkadaşımınızda dediği gibi tabiki her kaynana bir olmadığı gibi her gelinde bir değildir..
Şefkat konusuna gelince bir annenin şefkatını bir teyzede tutamaz..
ve şunada katılıyorum o evlilik birliği içinde eşlerin tutumun önemli olduğunada katılıyorum...

Hee bak ben onu yapmazdım..
Kayınvalidem anne gibi yaklaşsa bile ben ona yine de annem gibi davranmazdım..:dilcikar:
Haklı galiba benim kayınvalidem ya; soğuk nevaleyim ben

:roflol: :roflol: :roflol:
laalecim bence hiçbir kayınvalidede anne şefkatinde bulunmayacağına göre gelinine
bende annem gibi davranamam:1closedeyes:
ama şöyle birşey var asıl objektif kayınvalideler olsa,kız evlatmış gibi oğullarını sürekli tutup korumalar,vs.vs.
olmasa gene vicdanlı kararlar alır insan
ama ne yazıkkki öyle bi,r şey söz konusu olmuyor olmuyor olmuyorrr

kayınvalidemle aram orta sekerli ne benim ona zararım var ne de onun bana..(su anda)

ama öyle zamanlar oluyor görümcelerrim kayırrnpeder kaynana bir olup oğullarına söyle yapın böyle yapın diye yönetiyorlar..
işte bu da yalan degilllbenneyaptımki

Ama gel görki kız anneleri bunu yapmıyor çünkü kız annesi kızının zarar görmesini istemediği için hiç birseye karışmıyor :1no2:sırf huzuru bozulmasın mutlu olsun diye....:Saruboceq:

kaynana ile kız anası arasındaki farkı anlatabildim mi şimdi?:bbo:

en azından benimkiler öylee yaniisenağlama

Aman zaten ben saldım ipleri..
Yoruldum artık, uğraşmıyorum o soyada ait hiçkimse ile:dilcikar:
Ayyy konu kendi ailemizdi,yine kayınvalide topiğine çevirdik burayı..kaydirigubbakcemile3

doğru değil derken,karışan kendi ailelerimiz olsa sorun çıkaran kendi ailelerimiz olsa diye bi başlık
eee bende sorun çıkaran kendi ailelermiz olsa,eşlerinizi yuvanızı korumak adına buna müsade edermisiniz diye doğru değil dedim
tabikide anne şefkati ayrı onuda vurguladım
yorumumuda yaptım annem gibi olsa annem gibi davranırım
ama hiç bir zaman annem gibi olamaz kimse
o yüzden bu olamazzzz....
objektiflik ise sorun çıkaran aile kendi ailem olsa buna ne müsade ederim,nede fırsat veririm..:1closedeyes:

gülsümüm zaten değil kayınvalideyi kimseyi kendi annemiz gibi sevmek,benimsemek zorunda değiliz.ayrıca bizim üzerimizde hiç bir hakları yok oda doğru.ama eşlerimizin üstünde hakları var.bize kalbi kırılsa ahı tutmaz belki ama eşlerimize kırılsa bunun zararı yine bize dokunur.anne ahı alan eşlerimiz gün yüzü görmez.dolayısıyla bizde mutlu huzurlu olamayız.ben bu yüzden genelde susmayı tercih ederim.(çok ciddi şeyler olsada ben susarım ve mesafe koyarım sadece.kovmak,bağırmak,çağırmak benim verebileceğim tepkiler değil)
ibreyi tersine çevirirsek durum daha anlaşılır olabilir.
dünyalar kadar kötü bir annemiz olsa yinede bize göre iyidir,annemizdir,canımızdır değil mi?haksızda olsa ben eşimin annemi terslemesine dayanamam,sevmediğini ima etse üzüntümden ölürüm.aynı şeyları biz kaynanamıza yaptığımızdada eşimiz böyle hissediyordur.
eğer eşimizle mutluysak bazı şeyleri görmezden gelmeyi öğrenmeliyiz.(istisnalar hariç.)

senide anlıyorum ama şöyle bi gerçek var ki,kimse yoğurdum ekşi demezyerimseniben
ayrıca iyi olan insanlar geçinmek kolaydır.marifet kötüyle geçinebilmekte:1closedeyes:

kayınvalidemi çok severim:1hug:
ama bunda eşimin rolü değil tamamen kayınvalidemin etkisi var..o bana yakın olmasa,bana değer vermese biz böyle olamazdık ki..gamyoncuiremsu
aynı şekilde benim ailemde de bu söz konusu.eşim çok seviliyor ailede çünkü bizimkiler pozitif bakıyor..genç onlar mantığı var bir kere..
aile büyüklerinin olgun davranabilmesi gerek aile içinde.:ecrin_bebek:
ben haftada en az 2 gün kayınvalidemde kalabiliyorsam eşimle;aynı şekilde eşimde babamlarda kalalım bu gece dediğimde itiraz etmiyorsa büyüklere bağlıdır diye düşünüyorum ben..kaydirigubbakcemile

buda değişik bi düşünce
kimse yoğurdum ekşi demezmiş,buna kim karar vermiş yani tanımadan etmeden bunuda ben anlamadım doğrusu,niye demiyimkiii???
ne demişler yiğidi öldür ama hakkını yeme,öyle birşey olsa böyle yaparım derken abarttığımımı düşündünüzde böyle bir atasözü ile geldiniz:roflol:
ayrıca niye neden kötü insanla geçinnde marifet olsunki,
eğer onun düşünceleri doğruları sana tersse,onunla geçinebiliyorsan ozamn da biraz nabza göre şerbet veriyor,yada halk arasında bi tabirle alınmazmı insan yada kendini yitirmiş olmazmı bi nevi,doğrularından vazgeçerek:1closedeyes:
ayrıca neden kendimi yıpratayımkii kötüyle geçinip marifet sahibi olucam diye:1closedeyes:

malesef bu şekil olmayan kız anneleride var.eltimin annesi mesela.zamanında kayınvalidem "salon perdesi 3 kat değilde 1 kat olsa olmazmı" dediğinde akşamına eve telefon açıp "ben kızımı sokakta bulmadım,dul gibi evlendiremem,ne istiyorsa alınacak" deyip hakaret etmiş mesela.ben kaynanama bu şekil çıkışsam;annem (yeri geldiğinde panter gibi beni koruyacak olan annem) bacaklarımı ayırır yeminlekaydirigubbakcemileki
yıkılan yuvaların çoğu aileler karıştığı için yıkılıyor zaten bu gerçek.ama eşlerde gerektiği kadar kenetlenmemiş oluyor.yoksa çoğu yuvayı etkileyemezler.
bide naçizane gelinler kaynananın her hatasını bangır bangır ortaya çıkartırken,kendi annelerinin hatalarını,davranışlarını genelde gizleme yoluna gidiyor.:1closedeyes:

Şeniz çok doğruuu:lepi:

Şöyle de birşey var.Annen senin yıllardır yanında olduğun herşeyini bildiğin bir insan.Neyi ne amaçla yaptığını biliyorsun.Kayınvaliden ya da diğerleri yıllar sonra hayatına giriyor ve iyi tanımıyorsun.Neyi ne amaçla yaptığını bilmiyorsun.Çoğu gelini üzerinde hakimiyet kurma isteğine sahip.Oğluyla evlendi diye hükmedebileceği varlık olarak görüyor.Ben tatile gittiğimde annemlere giderken hep onlardan müsade istememi bekliyorlar."Gidebilir miyim" demem gerekiyormuş.Benim ailemin hiç böyle bir talebi olmadı bendenBen de inadına sormuyorum onlara.Bu küçük bir örnek sadece.

ha bide şu var hep erkek anneleriyle gelin sorunlarından bahsediyoruz ama kocalarımızda bizim annelerimizle pekte iyi anlaşamıyor en azından ben çok iyi anlaşanı hiç görmedim çevremde onlarda kız annelerinden yani kaynanalarından yakınırlar hep demekki bu sorun karşılıklı erkeklerde öz annelerinin yaptıkları hataları görmezden gelip karısının annesine ufak nedenlerden cephe alabiliyolar

kimseyi tanımıyorum burda ama çoğu kimsenin kendi kusurlarını görmekten aciz olduğunu biliyorum.(zaman zaman bende dahil)ve madem sordunuz cevap vereyim.çok gerçekçi gelmedi yazdıklarınız.bu benim fikrim...
zor şeyleri başarmak global dünyada kime sorsanız başarı,marifet olarak algılanır.zor insanla geçinmekte böyledir.
elbette geçinmek gibi bir zorunluluğunuz yok.kavga gürültüden hoşlanıyor olmakta bi dünya görüşü
fakat şunu unutmamak,sesinizi yükseltmeye başladığınız yerde çok ciddiye alınmıyorsunuz demektirbenneyaptımki(yani tartışmakta kalıcı çözüm değil.)

Çok samimi bir arkadaşımın evliliği tam 1 sene sürdü maalesef..
Aynen burada şikayet ettiğimiz; "kayınvalidem herşeyime karışıyor,sürekli evime gelip eşyaların yerini değiştiriyor,varlı vakitsiz arıyor,illa akşamları orada yiyeylim,yatalım istiyor" cümlelerinin aynısını kendi annesi üzerine kurdu kız 1 sene boyunca..
Bir gün samimiyetimize dayanarak kızın annesi ile konuştum,azıcık nefes almaları için izin istedim kibarca arkadaşımın adına...10 yıldır bildiğim kadını hiç tanımadığımı anladım..O ne büyük tepkidir öyle.. Orada yiyeceklermiş,uyuyacaklarmış en azından haftada 3 defa ki evleri arasında 3 apartman var ya da yoktu..:sm_confused:
Sonuç boşandılar; kız 1 sene sonra facebookta eski sevgilisini bulup Ankara'ya kaçtı,nikahları yeni yapıldı daha..kaydirigubbakcemile
Bu kız ingilizce öğretmeni düşünün yani..(ne alaka bilmiyorum ama ekleme ihtiyacı hissettim nedense)

canım sen yorumu bıraz farklı anladın gibi gelıyor...
ayrıca niye neden kötü insanla geçinnde marifet olsunki,
eğer onun düşünceleri doğruları sana tersse,onunla geçinebiliyorsan ozamn da biraz nabza göre şerbet veriyor,

yalnız illaki bir insanın düşünceleri ters dıye onunla dikleşmek yada bir şekılde küs kalmak onu suçlamakmı gerekir..
Sonunda o kişi kötüde olsa bir şekılde hayat arkadaşınızın annesi...
sakın burdan piskopat kaynanaları savundum gibi bir şey çıkartmayın..
ama gerçekten anlaşamadığınız bir insandan geçinmek sabırlı olmak buyuk bır marifettir.
Büyük bir emek ister..
Bundan da kendinizce ne için sabılı olacakmışım ne için katlanacam diye bir şey çıkarmayın.
ayrıca marifetlikten kasıt ,marifet sahıbı olmak adına değil ,daha huzurlu olunabılmek ve karşılığını görülebilmek adına söylenmiştir.
Çünkü sabır büyük bir erdemdir..

yine kızlar sizlere bilgi ışıgında belkı yorumlarınızı etkıleyebılecek .aynı bölümde eşinizmi ailenizmi dıye bir konu açtım ordaki yorumlarıda okursanız sevinirim..

peki siz şimdi objektifmi oldunuz??
doğru gelmedi,ama doğru olup olmadığını bilmiyorsunuz değilmi??
tabikide başarmak en güzelidir,ama benim yazdıklarıma yalanmış gibi muamele yapılması da en güzeli olmasa gerek diymi arkadaşım???
neden kavga gürültüden hoşlanayımkii?ben onu anlamadım açıkcası??
gene tanımadan bilmeden bi karar,ben kendi düşüncelerimi söyledim
siz kendi ailenize izin verirmisiniz yuvanıza karıışıp huzursuzluk çıkarmasına
ben izin vermiyeceğimi söylediğimde sizin gözünüzde kibar tabirle gerçekçi gelmedi yani yalancı geldi öylemi
öyle olsun arkadaşım,kimseye birşey ispatlamak zorunda olduğumu düşünmüyorum
ama ön yargılı olmakta bi dünya görüşüdür değilmiiii:1closedeyes:

kayınvalidenizin bu isteği saçma olmuş biraz.hatta baya saçma olmuş.
ama yumuşatılmayacak bişey değil gene de.
ben ilk evlendiğim zaman kayınvalidem bana dediki;
-kızım ben sana bişey söylersem,bi konuda uyarırsam alınma,kızma sakın:1hug:"
bende dedim ki;
-anne dediklerini yapmassam sen de bana kızma-tatlicadiarzu-"
evliliğim boyunca(6 yıl olacak) Allah biliyorya hiç kötülüklerini istemedim,hiç anlatabileceğim çok şeyler olmasına rağmen eşime çekiştirip huzurumuzu bozmadım.ama hiçte izin almadım,aman aman hizmet etmedim,el pençe divan durmadım.
orta yol buluna bilir yani istenirse..ben yapabildiysem herkes yapar:lepi:

tabiki..derinine inmeye başlarsanız herkes herkesten şikayetçidir.:lepi:

canım tabikide öyle ben aksini söylemedim kii
sadece benim söylediklerime inanılmadığımı gördüğüm için atasözlerini kullanarak güsel bir uslupmuş gibi seçildiği için düşüncelerimi söyledim
benim eşimin ailesi oldunun bende farkındayım,kavga gürültüden kimse hoşlanmaz tabikide ama benim bunu yazdığımı kim söylediki ordaki cümlemden bunu çıkardıysanız inanınki oda sizin görüşünüz
ama yanlış anlmş ön yargılı bi düşünce olsa gerek:1closedeyes:

ne yapmaya çalıştığınızı anlamıyorum ama sizinle tartışmaya niyetim yok...
kendimde zaman zaman kendi kusurlarımı görmem diyerek yeterince objektif bir tutum serglemeye gayret ediyorum.
insanın kendi kusurlarını görmemesi subjektifliktir olsa olsa.ve buda yalancılık değildir.yalancılık başka bi şeydir.
neyse konuyu ikili tartışmaya döndürüp topik sahibi arkadaşa saygısızlık etmeyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…