- Konu Sahibi FirtinaninKizcesi
-
evet canım kesinlikle kendi ailenle yaşadığın birşey büyütülmüyor bence bunu kimse inkar etmemeli, bir arkadaşım vardı kayınvalidesi evine gelince herşeyini beğeniyormuş öyle ufak tefek şeyler mesela yok bulaşık makinasına astığı koku yok değişik bir temizlik bezi gibi filan ve iki tane olursa evde ben birini alıyorum diyormuş arkadaşım deli olurdu çok kızardı, ama annesi birkaç kez yaptı bunu ve inan bana bırak yedek olanı vermeyi bırak evde ne kadar varsa hepsini verdi ben tekrar alırım diye o zaman baktım ve dedim ki bu doğanın kanunu ve allah tarafından bir soğukluk var kayınvalide karşı. ve hep diyorum allahım bana kız çocuk ver yoksa el bebek büyüttüğüm oğlumun eşi beni istemesin ne kadar üzücü birşey.
Benimde açıkçası merakımın asıl nedeni bu...:uhm:
kesinlikle kendi ailenle yaşadığın birşey büyütülmüyor bence bunu kimse inkar etmemeli:lepi:
kesinlikle burda kaynanadan şikayet edenlerin %95 inin aynı hareketler,hatta daha beterlerini kendi anneleri yapsa aynı tepkiyi vermeyeceğini düşünüyorum.lafını bile etmezler,annemdir der büyütmezler.(ki aslında doğru olan budur)
ama kendimize aynada bakmayı sevmeyen bir millet olduğumuz için bizden olan hiç bişeye,hiç kimseyede kusur bulmayız.sorsan hepimizin annesi melaike,kaynanası iblistir.kaydirigubbakcemile2
kendi annemizi düüşünürüz ama karşımızdakininde eşimizin annesi olduğu gerçeğini görmek istemeyiz.
ya ben burda kaynanası oğlunu öpüyor diye kıskanan,kuduruyorum diye şikayet eden yazılar okudumkafamçokkarıştı
gerçekten çok uçta kaynanalar var doğru.gelininin namusuna dil uzatan mesela.bu tipler ayrı.
ama kimse kusura bakmasın,eşinizle mutluysanız kaynanaya katlanacaksınız.(ya da o bize katlanacak-tatlicadiarzu-)
kesinlikle burda kaynanadan şikayet edenlerin %95 inin aynı hareketler,hatta daha beterlerini kendi anneleri yapsa aynı tepkiyi vermeyeceğini düşünüyorum.lafını bile etmezler,annemdir der büyütmezler.(ki aslında doğru olan budur)
ama kendimize aynada bakmayı sevmeyen bir millet olduğumuz için bizden olan hiç bişeye,hiç kimseyede kusur bulmayız.sorsan hepimizin annesi melaike,kaynanası iblistir.kaydirigubbakcemile2
kendi annemizi düüşünürüz ama karşımızdakininde eşimizin annesi olduğu gerçeğini görmek istemeyiz.
ya ben burda kaynanası oğlunu öpüyor diye kıskanan,kuduruyorum diye şikayet eden yazılar okudumkafamçokkarıştı
gerçekten çok uçta kaynanalar var doğru.gelininin namusuna dil uzatan mesela.bu tipler ayrı.
ama kimse kusura bakmasın,eşinizle mutluysanız kaynanaya katlanacaksınız.(ya da o bize katlanacak-tatlicadiarzu-)
evet bu konuda haklısın aslında bazen düşünüyorumda kayınvalideme kızdığım konuları aslın kendi annecimde bazen yapıyo benzerlerini ama işte gel görki öz annenin yaptıkları batmıyo göze çünkü onun niyetini biliyosunuz onu çok iyi tanıyosunuz ama kayınvalidenin niyetinden emin olamıyosunuz çünkü siz her zaman onun için el kızısınız eh haliyle o da sizin için el kayınvalidesini öz annem gibi seviyorum diyene asla inanmam
evet canım birde ben hep duyarım kayınvalidesinden şikayet ediyor mesela bir bayan işte hergün geliyor herşeyime karışıyor filan sonra diyorki benim annemde kayınvalide bir görseniz nasıl iyi gelinin neye ihtiyacı varsa hemen koşar gider hiç yalnız bırakmaz hep destek olur işte bence bu durum aynı şey sonuçta senin annende gelinden çıkmıyormuş ama annesi destek olmuş oluyor, kayınvalide karışmış oluyor kaydirigubbakcemile3 zor bir durum ya galiba bizimde biraz anlayışlı olmamız gerek gelin olarak.
evet canım birde ben hep duyarım kayınvalidesinden şikayet ediyor mesela bir bayan işte hergün geliyor herşeyime karışıyor filan sonra diyorki benim annemde kayınvalide bir görseniz nasıl iyi gelinin neye ihtiyacı varsa hemen koşar gider hiç yalnız bırakmaz hep destek olur işte bence bu durum aynı şey sonuçta senin annende gelinden çıkmıyormuş ama annesi destek olmuş oluyor, kayınvalide karışmış oluyor kaydirigubbakcemile3 zor bir durum ya galiba bizimde biraz anlayışlı olmamız gerek gelin olarak.
tabii ki farklı olur tepkiler doğanın kanunu bu:1closedeyes:
[I]objektif yorumunuz için teşekkurler[/I]..
bence yazılanlar gene doğru değil:1closedeyes:
kayınvalide karışırken art niyetli karışıyor,bunu bellide ediyor,eğer benim annem gibi belli etse hiçç bir zaman kötü düşünmem
objektif düşünürsek,benim ailemde eşime karışsa,herşeyden sorumlu tutsa
sürekli beni pohpohlasalar,
sürekli beni tutsalar,
daha neler neler,
ben aileme karşı çıkarım ve eşimi kesinlikle savunurum
objektiflikte budur,ailemdir,eşime herşeyi yapabilir,diye bi düşünce tarzı olamaz.:mymeka:
amaa,bana karşı davranışlarsa kayınvalidem ve annemin,aynı olamaz kii,
anne şefkatinin yeri farklıdır,kayınvalide şiddetininde yeri farklıdır:1closedeyes:
eğer annem gibi gelsedi bana kesinlikle ve kesinlikleeeee annem gibi davranırdım
laale de söylemiş herşey,gelin ve damatta biter:1closedeyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?