- 9 Ağustos 2016
- 4.682
- 6.893
- 158
- 36
- Konu Sahibi 1impossiblelove
-
Hayır geçerli değil tetanoz aşısının geçerliliği 5 yıldır hamileyken yapılmasının sebebi de doğum sırasında kullanılacak olan metal araç gereçlerdir. Diye biliyorum. Belki unutulmuş yada atlanmjş olabilir bir daha ki gebeliğinizde hatırlatırsınız :)Ole mi? Ben olmadim asi filan.. niye yapiyolar bunu? Kucukken bi olmustum tetanoz asisi hala gecerli galiba
9 aylikken tetanoz asisi yok ki? Sen onu iyi arastir bence baska bir ignedir o.9 aylıktı kendısı
Dogumu Yakındı
Sanırım bayat aşı vurulmuş
Çocuğun otopsı rapırunda yazılanın bu oldugunu soyledı
Zaten asının ertesı gun kaybetmişti sanırım bebegını
Tam olarak bılmıyorum bende
Cok tesekkur ederım
Ben normal dogum yaptim.. tek kullanilan metal makas ve icine cis yaptigim tas filandir. Haa sezeryan icindir belki bu bilmiyorum. Hem pasli olmadigi surece tetanoz olusur mu?Hayır geçerli değil tetanoz aşısının geçerliliği 5 yıldır hamileyken yapılmasının sebebi de doğum sırasında kullanılacak olan metal araç gereçlerdir. Diye biliyorum. Belki unutulmuş yada atlanmjş olabilir bir daha ki gebeliğinizde hatırlatırsınız :)
Saglik ocaginda,kontrollerinize duzenli gittiniz mi? Hastanede doktor soylemez aşıyı. Saglik ocaginda takip ettirmeniz gerekiyordu. Orada size bir takvim olusturuyorlar. Duzenli takip ediyorlar. Aşınızı da arayıp hatirlatiyorlar. Ancak önce sizin hamile oldugunuzu saglik ocagina bildirmeniz gerekiyor.Ole mi? Ben olmadim asi filan.. niye yapiyolar bunu? Kucukken bi olmustum tetanoz asisi hala gecerli galiba
Hayır sadece sezeryan için değil çünkü 20 li haftalarda yapılıyo henüz doğum şekli belli değilken. Bulaşmaz ama tedbir işteBen normal dogum yaptim.. tek kullanilan metal makas ve icine cis yaptigim tas filandir. Haa sezeryan icindir belki bu bilmiyorum. Hem pasli olmadigi surece tetanoz olusur mu?
Olmadim eminimSaglik ocaginda,kontrollerinize duzenli gittiniz mi? Hastanede doktor soylemez aşıyı. Saglik ocaginda takip ettirmeniz gerekiyordu. Orada size bir takvim olusturuyorlar. Duzenli takip ediyorlar. Aşınızı da arayıp hatirlatiyorlar. Ancak önce sizin hamile oldugunuzu saglik ocagina bildirmeniz gerekiyor.
Tedbir diye diye zaten o kdr gereksiz sey yapiolarkiHayır sadece sezeryan için değil çünkü 20 li haftalarda yapılıyo henüz doğum şekli belli değilken. Bulaşmaz ama tedbir işte
Bebeğinize hiçbirşey olmaz. Aksine Doğum esnasında hastane ortamında kullanılabilecek malzemelerden bebeğin ve sizin zarar görmemeniz mikrop kapmamanız için yapılan bir aşıİyi günler kızlar
Saat 2' de tatanozum var gebelik için
Yaptıranlar bir sıkıntı yaşadımı acaba
Bebeğe zararı olmaz değil mi ?
Problem olsa elbette yapmazlar dıyorum ama çevremde bir iğneden dolayı bebeğini kaybeden bir akrabam var
İster istemez endişeleniyorum
Şu an bunu soylemek istemezdim ama hamile arkadaslar durumun ciddiyetini anlayip aşıyı ihmal etmesin diye soylemek istiyorum. İnstagramda takip ettigim bir ebe tetanoz aşısı icin; bilincli olarak yaptirmayanlar, dogumdan hemen sonra tetanozdan kasılarak mosmor olup ölen bebegi gorseler boyle dusunmezdi yazmisti. Aletlerin paslı olmasına gerek yok. Olmaz olmaz dememek gerek. En guvendiginiz hastanede bile bulasabilir. Sonucta gozler gorulmeyen seyler. Gozden kacan, ihmal edilen noktalar olabilir. Risk almaktansa yaptirmak daha saglikli. Normal dogum esnasinda birseyler ters gitseydi sezaryene alinsaydiniz? Bunu kimse bilemezdi. Hangi dogum yontemi olursa,olsun sizi dikerken ve bebegin kordonunu keserken ikinze de hastalik gecebilir Allah korusun.Ben normal dogum yaptim.. tek kullanilan metal makas ve icine cis yaptigim tas filandir. Haa sezeryan icindir belki bu bilmiyorum. Hem pasli olmadigi surece tetanoz olusur mu?
Sterilize edilmiyo mu bu aletler?Şu an bunu soylemek istemezdim ama hamile arkadaslar durumun ciddiyetini anlayip aşıyı ihmal etmesin diye soylemek istiyorum. İnstagramda takip ettigim bir ebe tetanoz aşısı icin; bilincli olarak yaptirmayanlar, dogumdan hemen sonra tetanozdan kasılarak mosmor olup ölen bebegi gorseler boyle dusunmezdi yazmisti. Aletlerin paslı olmasına gerek yok. Olmaz olmaz dememek gerek. En guvendiginiz hastanede bile bulasabilir. Sonucta gozler gorulmeyen seyler. Gozden kacan, ihmal edilen noktalar olabilir. Risk almaktansa yaptirmak daha saglikli. Normal dogum esnasinda birseyler ters gitseydi sezaryene alinsaydiniz? Bunu kimse bilemezdi. Hangi dogum yontemi olursa,olsun sizi dikerken ve bebegin kordonunu keserken ikinze de hastalik gecebilir Allah korusun.
Buraya soracağına doktora soramadın mı?İyi günler kızlar
Problem olsa elbette yapmazlar dıyorum ama çevremde bir iğneden dolayı bebeğini kaybeden bir akrabam var
Çok üzüldüm canım yani burada asi nin bayat ve ya taze olusu çok önemli ben de bunu şimdi öğreniyorum içiniz rahat etsin bence sağlık ocağında bunu sorup aşının tazeliğini yani rahat rahat yatırırsın.9 aylıktı kendısı
Dogumu Yakındı
Sanırım bayat aşı vurulmuş
Çocuğun otopsı rapırunda yazılanın bu oldugunu soyledı
Zaten asının ertesı gun kaybetmişti sanırım bebegını
Tam olarak bılmıyorum bende
Cok tesekkur ederım
Bayat asi olur mu ya? Zaten skt yazmiyo mu bunlarin uzerinde? Buna bakmiyomu asiyi yapan? Eger bu sebeptense bu kisiyi surundurmek lazimİyi günler kızlar
Bayat asi olur mu ya? Zaten skt yazmiyo mu bunlarin uzerinde? Buna bakmiyomu asiyi yapan? Eger bu sebeptense bu kisiyi surundurmek lazim
Iste son kullanma tarihiyle belli olmuyo mu?aşı bayatlamaz da sanırım etkisini kaybediyor. zincirleri kırılabiliyormuş.
Iste son kullanma tarihiyle belli olmuyo mu?
Elbet ediliyordur ama bu bir tedbir. Bir soz var ya. Tedbir kuldan takdir Allahtan diye. Sonucta neler neler duyuyoruz. Gazli bez, makas unutuluyor insanlarin icinde. Doğumun nerede ne sekilde olacagini da bilemiyoruz. Hazirliksiz yakalanip evde, ucakta, takside, ambulansta doguranlar var. Dedigim gibi olmaz olmaz demeyip tedbir alip kafamizin rahat olmasi daha iyi degil mi.Sterilize edilmiyo mu bu aletler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?