Problem yaşayan var mı ?

Ole mi? Ben olmadim asi filan.. niye yapiyolar bunu? Kucukken bi olmustum tetanoz asisi hala gecerli galiba
Hayır geçerli değil tetanoz aşısının geçerliliği 5 yıldır hamileyken yapılmasının sebebi de doğum sırasında kullanılacak olan metal araç gereçlerdir. Diye biliyorum. Belki unutulmuş yada atlanmjş olabilir bir daha ki gebeliğinizde hatırlatırsınız :)

9 aylikken tetanoz asisi yok ki? Sen onu iyi arastir bence baska bir ignedir o.

Ben normal dogum yaptim.. tek kullanilan metal makas ve icine cis yaptigim tas filandir. Haa sezeryan icindir belki bu bilmiyorum. Hem pasli olmadigi surece tetanoz olusur mu?

Ole mi? Ben olmadim asi filan.. niye yapiyolar bunu? Kucukken bi olmustum tetanoz asisi hala gecerli galiba
Saglik ocaginda,kontrollerinize duzenli gittiniz mi? Hastanede doktor soylemez aşıyı. Saglik ocaginda takip ettirmeniz gerekiyordu. Orada size bir takvim olusturuyorlar. Duzenli takip ediyorlar. Aşınızı da arayıp hatirlatiyorlar. Ancak önce sizin hamile oldugunuzu saglik ocagina bildirmeniz gerekiyor.

Ben normal dogum yaptim.. tek kullanilan metal makas ve icine cis yaptigim tas filandir. Haa sezeryan icindir belki bu bilmiyorum. Hem pasli olmadigi surece tetanoz olusur mu?
Hayır sadece sezeryan için değil çünkü 20 li haftalarda yapılıyo henüz doğum şekli belli değilken. Bulaşmaz ama tedbir işte

Olmadim eminim

Bebeğinize hiçbirşey olmaz. Aksine Doğum esnasında hastane ortamında kullanılabilecek malzemelerden bebeğin ve sizin zarar görmemeniz mikrop kapmamanız için yapılan bir aşı

Şu an bunu soylemek istemezdim ama hamile arkadaslar durumun ciddiyetini anlayip aşıyı ihmal etmesin diye soylemek istiyorum. İnstagramda takip ettigim bir ebe tetanoz aşısı icin; bilincli olarak yaptirmayanlar, dogumdan hemen sonra tetanozdan kasılarak mosmor olup ölen bebegi gorseler boyle dusunmezdi yazmisti. Aletlerin paslı olmasına gerek yok. Olmaz olmaz dememek gerek. En guvendiginiz hastanede bile bulasabilir. Sonucta gozler gorulmeyen seyler. Gozden kacan, ihmal edilen noktalar olabilir. Risk almaktansa yaptirmak daha saglikli. Normal dogum esnasinda birseyler ters gitseydi sezaryene alinsaydiniz? Bunu kimse bilemezdi. Hangi dogum yontemi olursa,olsun sizi dikerken ve bebegin kordonunu keserken ikinze de hastalik gecebilir Allah korusun.

Sterilize edilmiyo mu bu aletler?

Buraya soracağına doktora soramadın mı?

Çok üzüldüm canım yani burada asi nin bayat ve ya taze olusu çok önemli ben de bunu şimdi öğreniyorum içiniz rahat etsin bence sağlık ocağında bunu sorup aşının tazeliğini yani rahat rahat yatırırsın.

Bayat asi olur mu ya? Zaten skt yazmiyo mu bunlarin uzerinde? Buna bakmiyomu asiyi yapan? Eger bu sebeptense bu kisiyi surundurmek lazim

evet malesef düşüğe sebep oluyor.madem amelıyatta risk var neden butun amelıyat olacaklara yaptırılmıyor bu aşı.ve aşıdan sonra benım kanamam oldu.10 gün boyunca yattım.

bu aşı cansız bir aşı o yüzden zararı olmuyor.
hani canlı virüsler gibi değil. sadece kolunuz ağrır. aşı yeri şişebilir. kolonyayla masaj yapın geçer.

neden sadece hamılelere yapılıyor peki amelıyat malzemelerınden korkuyorlarsa amelıyat olacak tum kişilere yapılması gerekmıyor mu? onlara bulaşmıyormu...ağrı kesıcı içerken prospektüsüne bakarken damara zerk edılen sıvınınkıne bakmıyorsunuz.helekı hamıleyken sorgusuz sualsiz.

Iste son kullanma tarihiyle belli olmuyo mu?

yok onla belli olmuyor. saklama şartlarından dolayı zincirler kırılabiliyor. o da etkisiz olur sadece. tarihi geçeni zaten fark ederler. özellikle sağlık ocakları çok yoğun olduğundan tarihi geçmesi imkansız. inanılmaz aşı sirkülasyonları var.

Sterilize edilmiyo mu bu aletler?
Elbet ediliyordur ama bu bir tedbir. Bir soz var ya. Tedbir kuldan takdir Allahtan diye. Sonucta neler neler duyuyoruz. Gazli bez, makas unutuluyor insanlarin icinde. Doğumun nerede ne sekilde olacagini da bilemiyoruz. Hazirliksiz yakalanip evde, ucakta, takside, ambulansta doguranlar var. Dedigim gibi olmaz olmaz demeyip tedbir alip kafamizin rahat olmasi daha iyi degil mi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…