- 24 Haziran 2016
- 7.409
- 26.412
- 548
- Konu Sahibi 1impossiblelove
-
Gene ihmal var yani.. ne kdr aci birsey dimi? 9 ay tasi bu sebepten kaybet. Allahim sabirlar versinyok onla belli olmuyor. saklama şartlarından dolayı zincirler kırılabiliyor. o da etkisiz olur sadece. tarihi geçeni zaten fark ederler. özellikle sağlık ocakları çok yoğun olduğundan tarihi geçmesi imkansız. inanılmaz aşı sirkülasyonları var.
Gene ihmal var yani.. ne kdr aci birsey dimi? 9 ay tasi bu sebepten kaybet. Allahim sabirlar versin
Soramadım arkadaşımBuraya soracağına doktora soramadın mı?
Bende asımı oldum biraz önceya Allah başa vermesin inş da bu aşıdan bebek ölmez. dediğim gibi cansız bir aşı. bir de bu aşı 20 li haftalarda vuruluyor. tutup da 9 aylık olunca etki etmez. o kişi yanlış biliyordur
Canım ebeye sordum bugünÇok üzüldüm canım yani burada asi nin bayat ve ya taze olusu çok önemli ben de bunu şimdi öğreniyorum içiniz rahat etsin bence sağlık ocağında bunu sorup aşının tazeliğini yani rahat rahat yatırırsın.
Riski ölüm. Hele ki hamilelikte en ufak bir grip bile önemliyken tetanoz gibi bi mikrop hafife alınmamalı. Hiçbir aşı yapılmıyorken bunun zorunlu olması da ciddiyetini gösteriyor bence.Riski nedir?
3 gebeligimin ikisinde ( ikisinin arası bir sene olduğu için gerek kalmadı çünkü malum 5 sene koruyor ) yaptırdığım ignedir ameliyat sırasında mikrop kapmamamiz için yapılıyor neden bir zararı olsun ki yaptirmamak da bir tercih tabii kiİyi günler kızlar
Saat 2' de tatanozum var gebelik için
Yaptıranlar bir sıkıntı yaşadımı acaba
Bebeğe zararı olmaz değil mi ?
Problem olsa elbette yapmazlar dıyorum ama çevremde bir iğneden dolayı bebeğini kaybeden bir akrabam var
İster istemez endişeleniyorum
Bende asımı oldum biraz önce
Ebe 9. Ayda tatonoz olmaz o baska aşudır dedı
Tamam. Ama ben genede bazi seylerin gereksiz oldugunu dusunuorumRiski ölüm. Hele ki hamilelikte en ufak bir grip bile önemliyken tetanoz gibi bi mikrop hafife alınmamalı. Hiçbir aşı yapılmıyorken bunun zorunlu olması da ciddiyetini gösteriyor bence.
Gereksiz değil tontriko, sadece bunu yaşamadığın için ne kadar riskli olabileceğini kestiremiyorsun. Aşı olmamışsın, doğum anında kordonu keserken bebeğine mikrop bulaşsaydı ve bağışıklığı olmadığı için de kaslarında ve solunumunda sorunlar oluşsaydı ne düşünecektin? Çok şükür yaşanmamış. Ama bu gereksiz olduğunu göstermez.Tamam. Ama ben genede bazi seylerin gereksiz oldugunu dusunuorum
Zaten bu asi gereksiz demedim bazi seyler gereksiz diorum! Gebelikte standart haline gelmis bazi testler. Mesela seker yuklemesi ikili test vs. Kisinin kendine birakilmasi lzm ikili testin mesela. Standart gibi bu.. seker yuklemesi gerekliyse yapilmali.. bu da gene standart olmusGereksiz değil tontriko, sadece bunu yaşamadığın için ne kadar riskli olabileceğini kestiremiyorsun. Aşı olmamışsın, doğum anında kordonu keserken bebeğine mikrop bulaşsaydı ve bağışıklığı olmadığı için de kaslarında ve solunumunda sorunlar oluşsaydı ne düşünecektin? Çok şükür yaşanmamış. Ama bu gereksiz olduğunu göstermez.
Zaten bu asi gereksiz demedim bazi seyler gereksiz diorum! Gebelikte standart haline gelmis bazi testler. Mesela seker yuklemesi ikili test vs. Kisinin kendine birakilmasi lzm ikili testin mesela. Standart gibi bu.. seker yuklemesi gerekliyse yapilmali.. bu da gene standart olmus
Seker yuklemesi bebegin kilosuyla alakali degil mi? Bebisimin gobusu buyuktu son gebeligimde 2 kez yaptrdim mesela ki kendim fazla kilo almadim. 3. Seker yuklemesi 38 haftada yspcaklardi istemedim. Sonuclarim iyi cikio ztn kalmis 2 hafta diye.. bebegim normsl kiloda dogu sukurgebelik şekerinin bir ölçütü yok ki. mesela doktorum bana yapmayacaktı. pek kilo almadın sağlığın da iyi dedi. ben de emin misiniz dedim?? aile de var mı şeker dedi. evet dedim. o zaman yapalım dedi.
gelgelelim sınır 140tı. benim 139. diyet yapacaksın dedi. asla tatlı yemeyeceksin dedi.
geçtiğimiz aylarda bir gözü ileri derece de rahatsız hatta dışarıdan da belli olan bebek gördüm. meğer annenin şekeri vurmuş çocuğun gözüne. Allah'ım esirgesin. sıradan gibi görünse de mantıklı bu testler.
zaten 2li 3lü testleri doktor soruyor anne isterse yaptırıyor. bana dedi ki 3lü test yaptırmak ister misin?? yani bebeğin herhangi rahatsızlığı varsa yaşamını sonlandırmak ister misin? ben de asla dedim. gerek yok o zaman dedi kaldı.
Seker yuklemesi bebegin kilosuyla alakali degil mi? Bebisimin gobusu buyuktu son gebeligimde 2 kez yaptrdim mesela ki kendim fazla kilo almadim. 3. Seker yuklemesi 38 haftada yspcaklardi istemedim. Sonuclarim iyi cikio ztn kalmis 2 hafta diye.. bebegim normsl kiloda dogu sukur
Ha bide bizim doktorlarin bakis acisi acaip. Ne demek bise ciksa aldircak misin? Ya belki bise ciksada bilmek istiyceksin? Hazirlikli olmak adina bilmek istiosun? Ilkaki aldirmak gerekmez yanigebelik şekerinin bir ölçütü yok ki. mesela doktorum bana yapmayacaktı. pek kilo almadın sağlığın da iyi dedi. ben de emin misiniz dedim?? aile de var mı şeker dedi. evet dedim. o zaman yapalım dedi.
gelgelelim sınır 140tı. benim 139. diyet yapacaksın dedi. asla tatlı yemeyeceksin dedi.
geçtiğimiz aylarda bir gözü ileri derece de rahatsız hatta dışarıdan da belli olan bebek gördüm. meğer annenin şekeri vurmuş çocuğun gözüne. Allah'ım esirgesin. sıradan gibi görünse de mantıklı bu testler.
zaten 2li 3lü testleri doktor soruyor anne isterse yaptırıyor. bana dedi ki 3lü test yaptırmak ister misin?? yani bebeğin herhangi rahatsızlığı varsa yaşamını sonlandırmak ister misin? ben de asla dedim. gerek yok o zaman dedi kaldı.
Kan testi yapmislardr dimi oncesinde?yok işte herkeste aynı değil. benim velet zayıftı ama şekerim sınırdı. kiminin suyu fazla oluyor şeker olabilir deniyor. kimin sizin bebek gibi göbüşü falan oluyor şeker olabilir deniyor.
benim herşey normaldi ama şeker kapıdaymış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?