Problemim İş Yerim

labfaresi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
2.671
5.301
158
Arkadaş çevrem yok. Yakın arkadaşlarım hep başka şehirlerde yaşıyorlar. Dolayısıyla tanıdığım herkes aynı zamanda iş arkadaşım.

Bekarken herşey biraz daha normaldi ancak evlendikten sonra arkadaşlarımın benden uzaklaştığını farkettim. Kendi aralarında plan yapıyorlar. Benim çoğu şeyden hiç haberim olmuyor. Buluştuğumuzda öyle evlilikten-eşten bahsedip bunaltıyorum desem zaten özel algım farklıdır konuşmam o konuları. Mesela normalde kutlarlardı doğum günümü vs. Ama bu sene hatırlamadı kimse ya da kutlamadılar. Ancak arkadaşın işle ilgili bir sunumu vardı herkes pasta böreklerle geldi çok güzeldi filan diye tebrik ettiler. Onun adına çok sevindim tabi ki ama kıskandım biraz tabi. Ayrıca böyle birşey yapacaklarını da bilmiyordum. Bilseydim ben de birşeyler getirmeyi ve kutlamaya ortak olmayı çok isterdim.

Son bir iki haftadır da öğle yemeğine gideceğimiz zaman arkadaşa önceden haber veriyorum mesela ne yapıyoruz ofiste mi yiyeceğiz dışarı mı diye. Dışarı gidelim diyorlar. Sonra tam vakit geliyor ya biz vazgeçtik işte A. evden yemek getirmiş paylaşalım dedik sen de sipariş ver sonra kahve içmeye gidelim diyorlar. Haliyle ben geç yemek yemek zorunda kalıyorum. Onlar bir arada otururlarken dışlanıyorum.

En son benim ofis dışında işim vardı. Gitmeden öğlen dışarıda buluşup yiyelim mi dedim. Aaa süper olur tamam dediler. İşim bitti aradım bunları ya işte kızlar gelmekten vazgeçti sen buraya gel burada yiyelim filan dediler. Ama o sırada öğle vakti olmuştu. Gitsem öğle arası bitmiş olacaktı yani. Haliyle tek başıma yemek yemek zorunda kaldım.

Kısacası anladım ki beni aralarında istemiyorlar. Dün bir tanesine açık açık konuştum. Ben sizi rahatsız mı ediyorum neden böyle yapıyorsunuz diye. Hani bir durum varsa düzeltmek ya da uzak durmak isterim zorla arkadaşlık yapmak zorunda değiliz dedim. Ama klasik olarak yok canım ne alakası var. Sen kişisel algılama iş ortamı çok gergin sana özel bir tavır değil filan deyip geçiştirdi.

Bir de bu insanlar yardıma ihtiyaçları olduğunda ya da bir işi çözemediklerinde hemen bana koşuyorlar. Akıl danışmak için vs. Sanırım kullanılıyorum.

Canım çok sıkıldı. Yapılan tüm aktivitelerden konuşulan herşeyden uzak tutuluyorum. Ve maalesef buranın dışında sosyal ilişkim yok. Sizce artık yapmam gereken birşey kalmış mı? Bu iş çözülür mü?

Yapmanız gerekenin fazlasını yaptığınız için bu durumdasınız ya zaten .

Kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanmışlar .

Onlar dışında da bir dünya yaratın kendinize . Öyle bir sosyal hayat kurun ki onlar sizinkine girmeye çalışsın .

Her işlerine de koşmayın . Madem çok biliyorlar yetsinler kendilerine.
Hem herkes herkesi sevmek zorunda da değil büyütmeyin bu kadar.

çözülmesi gereken bir şey yok bence. gerçekten size değer verselerdi sizi böyle hissettirmezlerdi. o yüzden size değer vermeyen insanlar için üzülüp düşünmeyin. tek başınıza da yaşayabilirsiniz pekala. belki zamanla size uygun başka arkadaşlarla tanışırsınız. takmadığınızı göstererek devam edin ve işlerine koşturmayın.

Çok saygısız insanlarmış. İnsan nezaketen de olsa söz verdiği için yapar..
Son anda defalarca ekmek bariz tepki gibi..

Hiç birine yardım etmeyin artık. "Şu anda elimde işim var ne zaman biter belli olmaz kendin yap bence" deyin popolarına baka baka gitsinler..
Kurslara katılın. Başka yerlerden arkadaş edinmeye çalışıp daha çok sosyalleşin.

İş arkadaşlarımın hiçbiriyle sosyal hayatta görüşmem.

Şahsen ben olsam bu tür davrnanışlarda bulunan kişilerle konuşma çabasına vs girmezdim
Gider yemeğimiz güzel yerlerde yer çağırmaz hiçte muhattap olmazdım.
Yokmuşsun gibi davranıyorlarsa sende öyle davran net

sende az çok farkındasın sana yapılan muamelenin
işleri varken canim cicim bitince bayy!!
kendini kullandırma sana geldiklerine bunu bilsinler artık
yasadigin şehir büyük mu eğer büyükse kendini kursa falan yazdır
evlisin sanırım
eşinin arkadaşlarıyla eşli oturmalar falan yap
yeni yeni insanlar tanirsin

Yazdıklarına bakılırsa aklı başında bir insansın.
Sana yapılan tavrı görmüşsün, direk konuşma yolunu seçmişsin.
Yerinde olsam hiçbiri ile konuşmazdım, kullanıldığımı hissederken üstelik.
İşleri düştüğü zaman da geri çeviririm, kendilerini diğer insanlardan üstün gören tiplere hep uyuz olmuşumdur.
Ne var yani aynı iş yerindesin, sanki kendileri ağa, paşa evladı.

Sanırım hepiniz haklısınız. Bugün bir diğer arkadaşım daha var onunla da aynı açıklıkta konuşacağım. Sonrasında da bağımı gevşeteceğim. Kendime hemen 1-2 haftalık yoğun bir plan yaptım bile. Ne zaman sorsalar aynı onların yaptığı gibi " aaa canım yaa çok isterdim ama şu an çok meşgulüm" çekeceğim. Elbet işleri düşecek çünkü..

Yardimi cek geri cok yanlizsin diye yonelmissin ama gerek yok uzak durmak inan hayrina isyerinde ark skinti yaratir kaldiki ayni sosyal ortami aktiviteler kurs ortamlarindanda edinebilirsin
İsmek halk egitim merk kurslarina bakabilirsin genelde ayni bolgede oturan insanlardan arkadas edinirsin spora yazilabilirsin,gonullu hizmetleri arastirabilirsin hatta bana kalirsa isinle ilerlemeni saglayacak dil,bilgisayar programi vs bir Kursa katil zamanin dolunca is yerini gormezsin bile evin aktivitelerin gecer zMan oglende ye yemegini kk takil gec isinin basina
Seninkiler ariza vardir bir nedeni kendileriyle basbasa birak derim

Ben olsam tek takilirim ve de bu halimle çok mutlu olurum. Çoklu ilişkilerde illaki böyle şeyler, dedikodular, cekemezlikler olur. Mesela ilk cocugumda okul velileriyle aram iyiydi, samimiyet kurdum. Baktım türlü entrikalar, saçma sapan işler. İkincide nasipse soğuk nevale olarak takilmayi planlıyorum.

Sanırım hepiniz haklısınız. Bugün bir diğer arkadaşım daha var onunla da aynı açıklıkta konuşacağım. Sonrasında da bağımı gevşeteceğim. Kendime hemen 1-2 haftalık yoğun bir plan yaptım bile. Ne zaman sorsalar aynı onların yaptığı gibi " aaa canım yaa çok isterdim ama şu an çok meşgulüm" çekeceğim. Elbet işleri düşecek çünkü..
Bence konuşma artık. Yapacağın ekstra konuşmalar onları ne kadar önemsediğini ifade etmek olur. Onlar seni bu kadar önemsemezken senin adına hoş olmaz. Planını şimdiden uygulamaya başla. Fazlasıyla cool ol;)

İş ortamları çok garip, tavrını koy ve üsteleme hatta muhattap bile olma onlarla. Sen ne kadar yaklasırsan o kadar uzaklasırlar senden.

iş yerinde kimseye bugün n'apıyoruz vs demedim demem de
çünkü hemen insanlar kendilerini bir halt sanıp şımarıyorlar
ha ben yalnız kalmaktan rahatsızlık duymuyorum o yüzden de olabilir :kahve:

Siz bu olayın üzerine düştükçe kendilerini bir halt sanıp, aynı tavırlara devam edecekler. Yerinizde olsam iletişimi minimumda tutarım, kullanıldığımı hissettiğim hiçbir konuda ağzımı açıp yardım etmem ve kendime farklı bir sosyal çevre bulurum. İş arkadaşlarınızla kısıtlı kalmak zorunda değilsiniz, kurslar, atölyeler, etkinlikler ne güne duruyor?

Anladın ama biraz yanlış anladın.
Onlara yardım etmemek için kendine yoğun program hazırlaman gerekmiyor. Yardım etmemek için bahaneye ihtiyacın yok aslında.
Elinde o an basit bir iş olsa bile yardım etmeyeceksin ki anlayacaklar artık umursamadığını.. Amaç bu..
Kimseye de bir şey sorma artık. O zaman açık açık siz konuşmayınca çok yalnız hissediyorum demiş oluyorsun. Öyle hissetsen de belli etme.. Kendine yetebilirsin..

13 yıldır iş hayatımdayım. 5 yıl her gün defalarca muhabbet kurduğum ama türlü şımarık hareketine tahammül gösterdiğim biriyle muhabbetimi bıçak gibi kestim. Defalarca konuşmaya çalıştı normal şekilde ama karşılık alamadı. Basit evet hayır hıhı cevaplarıyla gitti.
Anladım ki hayatımda enerjimi emen, kötü insanlara yer yokmuş. Sonra ardından başka biriyle..
Şu saatlerde aslında oturup boş boş lak lak edip dedikodu yapabilirdik ama ben tek oturup buraya takılıyorum. Buraya takılmasam kitap okurum. Ya da hava güzelken dışarı çıkar yürürüm.

Kimseye ihtiyacın yok. Yapacak bir sürü aktivite var.

Canım ben bilinçli dışlanıyorum haftalar evvel konu açmıştım iş arkadaşından dost olacağına inanmıyorum artık. Ben de senin gibi her kötü günlerinde kostum kostum da noldu hiçbir şey olmadı.o yüzden boşvermeyi öğrenmwliyiz.değmez gerçekten yalnızlık zor geliyor bazen ama güzel yanları da yok degil cnm

Anladın ama biraz yanlış anladın.
Onlara yardım etmemek için kendine yoğun program hazırlaman gerekmiyor. Yardım etmemek için bahaneye ihtiyacın yok aslında.
Elinde o an basit bir iş olsa bile yardım etmeyeceksin ki anlayacaklar artık umursamadığını.. Amaç bu..
Kimseye de bir şey sorma artık. O zaman açık açık siz konuşmayınca çok yalnız hissediyorum demiş oluyorsun. Öyle hissetsen de belli etme.. Kendine yetebilirsin..

13 yıldır iş hayatımdayım. 5 yıl her gün defalarca muhabbet kurduğum ama türlü şımarık hareketine tahammül gösterdiğim biriyle muhabbetimi bıçak gibi kestim. Defalarca konuşmaya çalıştı normal şekilde ama karşılık alamadı. Basit evet hayır hıhı cevaplarıyla gitti.
Anladım ki hayatımda enerjimi emen, kötü insanlara yer yokmuş. Sonra ardından başka biriyle..
Şu saatlerde aslında oturup boş boş lak lak edip dedikodu yapabilirdik ama ben tek oturup buraya takılıyorum. Buraya takılmasam kitap okurum. Ya da hava güzelken dışarı çıkar yürürüm.

Kimseye ihtiyacın yok. Yapacak bir sürü aktivite var.

yazan herkese minnetdarım ama özellikle sizin mesajınız için ayrıca teşekkür ederim.

doğru tutum sizin dediğiniz sanırım. bundan sonra bu şekilde takılacağım.

Ağzımı bozucam şu an bazı işyerindeki tipler böyle pislik işte. Kendilerini bi halt sanıp kenetleniyorlar. Ve başka kimseyi almıyorlar.
Hadsizler. Umursamayın. Gerekmedikce konuşmayın şunlarla. Ahlaksızlar. Sinir oluyorum böyle tiplere . Zaten herkesin hayatı zor. Bir yemek bir çay kahve faslı bayılmadak bile katlanmak Zorundayız birbirimize.

İş yeri iş arkadaşı bitti.
Kendinize farklı çevreden arkadaş bakın. Komşu olabilir. Kursta tanıştığınız kişiler olabilir.
Mesela ben eşimin iş yerindeki arkadaşlarının eşi. Ya da direk oradaki kadınlarla arkadaş oluyorum. Gayet mantıklı. EşiniZin kuzeni, kardeşi vs varsa onlarda güvenilir iyi dost oluyor. En azından benim açımdan.

Back
X