Profesyonel iş arayıcısı oldum resmen :(

Is yok ama ask var heralde
aşk le ne alaka anlayamadım, benim yorumumla alakasız olmuş ta etiketiniz... kendinize güvenirseniz ve kendinizi iyi ifade ederseniz kadın olmanız iş bulmanıza engel teşkil eden bir unsur olmaz, bir bayan olarak öğrenci iken bile kendi ayaklarım üstünde durdum hep hiç işsizde kalmadım tek yaptıgım kendım olmak ve kendıme guvenmektı ...

Evet yanlis yere yazmisim ben yaa, alakasi yok sizin yazdiklarinizla simdi farkettim

Ben kadin oldugumdan dolayi issiz kaldigimi dusunmuyorum sahsen, ayni sekilde ben de ogrenciyken calistim uni bittikten sonra da calistim fakat su son bir yil istemesemde issiz kaldim

Basvuralari ne kadar devam ettirsemde deneyimim yetersiz kaliyor ve bir noktadan sonra insan ister istemez tukendigini hissediyor

Bunlar basvurmami engellemesede umutlar azaliyor malesef ...

Sizin icin sevindim, insaAllah benimle ayni noktada olan arkadaslarimda tez zamanda bu durumdan hayirlisiyla kurtuluruz

offf bendee şuan kariyer.net te ki başvurularımı saydım tam 41 yere başvurmuşum.
Bunlardan 5 tanesi sadece başvurumu incelemiş.
6 tanesi ise özgeçmişimi görüntülemiş.
Çoğu başvurumu yada özgecmişimi görüntülemeden ilandan kalkmış bile.
O kadar başvurunun arasından sadece 1 yer beni görüşmeye çağırdı. Orası da geri dönüş yapmadı. Olmadı.
Hastalık gelcek artık üstüme cok sinirlerim bozuluyor.

Mesleki bilgilerim ise şu şekilde;
Bir yabancı dil edebiyat 4 yıllık örgün öğretim bölümünden mezunum. + İngilizce de biliyorum + Üni.de okurken uluslararası ilişkile 4 yıllık aöf okudum. + 3 aylık dış ticarette deneyimim var.
İşte dış ticaret ve satışla alakalı herşeye başvuruyorum.
Formasyonum olmadıgı için öğretmenlik yapamıyorum.dil kurs tarzı yerlere başvurdum ama oralardan da cevap gelmedi. Evden çeviri için birkaç büroyla anlaştım ama hiççeviri gelmiyorr. (gelsede çeviri o kadaar az kazandırıyorki aylık sigara paramı ödeyebilirim onla sadece ek iş yine lazım)

Biz biyerlerde yanlış mı yapıyoruz ya? nedne olmuyor?

Profesyonel is cevren var mi? Ozel sektorde cok ise yariyor. Benim biraz ordan umudum var, ufakta olsa. Randevum olcak bakalim beni yonlendirebilirler mi uyan sirketlere. Tabi bu kucuk bir beklenti, fazla gozumde buyutemiyorum.

Fakat sundan kesin eminim cevre bayagi ise yariyor.

Ahh çevrem yokk keşke olsa. Ben boşanıp şuan yaşadığım şehre sıfırdan başlamak için geldim. bu şehirde sadece bir akrabam var oda benim için elinden geleni yapıyor ama sonuc yok.
hayırlısı olsun sizinde hakkınızda

Anladim ...
Allah yardimcimiz olsun ...

Arkadaşım ülke yanıyor bir ilana 4000 kişi başvuruyor nasıl sıyrılalım aradan ? Eskiden burada kaynana görümce konusundan geçilmezdi şimdi iş arama ve işsizlik konularından geçilmez oldu buradan bile anla ülkenin halini.

Bir arkadaş ta Almanya' dan gelmek istiyor ısrarla. Neyse konu o değil.

Sen bir yerde yanlış yapmıyorsun sistem yanlış ülke komple yanlış bmbok bir haldeyiz.

iki sorum var bir gorusmeye cagriliyor musun iki gorusmeden sonra mi aramiyorlar seni? eger gorusmeye dahi cagirilmiyorsan cv de bir sorun var demektir. fotografinda bile sorun olabilir. ben ne cvler gordum adam dugun arabasinin onunde cektirdigi fotografi cvsine koymus. tefeci sekreteri diye is tecrubesi yazmis :) eger gorusmelerden sonra aranmiyorsan gorusmelerinde sorun vardir. kendini ifade edemiyorsundur.

Ben de yurt disinda yasiyorum, ailem Turkiye'de calis ordan birsey illaki cikar diyorlar. Ben de donmek istemiyorum Turkiye'ye ...

O bir ilana 4000 kisi basvuruyor konusu her yerde gecerli. Burda da var o tur durumlar. Ben konferanslarda acik acik CEO'lardan duydum. Ilanlar veriliyor lakin once kendi aralarinda bakiyorlar. Ilan sitede duruyor. Anlatabildim mi durumu? Boyle durumlar cok, hep boyle degil ama 70% boyle ...

Çok sağol canım senin yolladığına İstanbul yazıor ama izmir'de de başka pozisyonlarında benzer iş ilaanları var. ama iki hafta daha kendime müddet verdim. dış ticarette bi iş bulamazsam evimin aşalarında mağazalar var mesela ipekyol var oraya satışçı olarak girerim ilanda vermişler. (alırlarsa tabi) olmadı marketlere kasiyerliğe girerim. yapcak bişey yok

Merhaba , İk cısınız galiba eğer görüşmelere bile çağrılmıyorsak cv de nasıl bir eksiklik olabilir? mesela ben şuna çok dikkat ediyorum dediğinşz birşey var mı? önyazılarıda okuyor musunuz? önyazıda dikkat ettiğiniz bir husus var mı?

Kız fazla yeme dokunur falan mazallahhh.

Tamam anlaşıldı mor sevmeyen yok.
Kuralım bı Mor İŞSİZLER KLUBÜÜÜ

Aboww ne çeyiziii dugun mu war yakındaa

Evet, nişanlıyım ben :)
Nisan da düğün düşünüyoruz ama doğru düzgün bir şeyimiz yok
Stresten bazen fazla yiyorum, dokunuyor tabii. Midemden rahatsızım hatta haftasonu endoskopi yaptırdım.

Evettt

onyazilari okurum kisi hakkinda bilgi saglar. "yalniz , degil, yanlis, herkes , eglenmek" gibikelimelere takigim mesela. bunlari yanlis yazanlari bozmuslugum var. ama mesala is tanimini sayfalarca yazdiysa o insan yalan soyluyordur. Madde Madde yazilanlari daha cok seviyorum. paragraf ozgecmiste olur cv de olmaz bence. aldigi ek kurslar var mi ona bakarim. ms office cok iyi diyorsa gorusmede formul sormuslugum var. afalladi kaldi tabi. uygulama bile yaptim gorusmede.
referanslarina bakarim gidip milletvekilini falan referans verdiyse arayacagim varsa da aramam. esini dostunu verdiyse de aramam. profesyonel ya da akademik olanlari daha mantikli gelir. vs vs vs...
gorusmede ise bayanda boya kupune parfum sisesine dustuyse direk kaybeder. birtane gelmisti maas 2000 civari bi okadar para eden cantayla gelmis bir de gozume gozyme sokmustu. hersey sinirinda guzel. kadin gibi kadinlar bana her zaman daha guclu ve guvenilir gelmistir. disini degil icini konusturanlar aklini konusturanlar. ukalalarda kaybeder. erkekse simarik yilisik gereksiz espri yapanlardan nefret ederim. ayak tabani gorunecek sekilde bacak bacak ustune atandan fazla ukala olandan vs vs vs. ama bak bunlar benim kriterlerim. bazenegitim ve tecrubenin onune gecen seyler var iste.
maas sordugumda 3000 tl piyasasi olan isten 7000 tl isteyeni gordum ben. o nedenle piyasayi arastirip gelmeli bir insan. gibi gibi gibi.

Cokk cok teşekkür ederim. Mesleki olarak değilde sanki daha cok dürüst mü güvenilir mi edepli mi diye bakıyorsunuz. Bu cok doğal bişey. ben şuana kadar bir görüşmeye çağırıldım sadece. Onda düzgün giyindim düzgün oturdum düzgün konuştum. Hani insanın kendini konuşmalarıyla bilgisiyle satması gerekir derlerya, kendimi abartamıyorum çünkü deneyimim cok yok. Sadece dış ticarette 3 ay deneyimim var ve dış ticaretten devam etmek istiyorum. O gittiğim görüşmede bana bi önceki işimden neden ayrıldığımı sordular. Bende o an doğaçlama 'evliliğimle alakalı bir problem yaşadım o an cıkmam gerekti ' dedim. O yüzden kaybettiğimi düşünüyorum çünkü kadın 'hmm hömm' falan dedi bitirdi görüşmeyi. İnanın başkada görüşmeye çağrılmadım. CV albenili değil heralde diye düşünüyorum. yada önyazım. Bilemedim.
Buarada piyasa cok değişiyor sanki ben bi önceki iş yerime asgari ücretle girdim. Benimle aynı gün başlayan 29 yaşındaki adam 4 bin ile başladı. bende 25 yaşındayım. asgari ile gecinemiyorum cok zor. Daha fazla verme ihtimalleri varsa ve ben istemiyorsam diye tedirginliktende orda maaş beklentisi yerini hep 2000-2500 yapıyorum. Kötümü ediyorum? Daha az söylesem daha mı faydalı olur acaba.

merhaba bende fen edebiyat matematik bölümü mezunuyum .2006 da mezun oldum ve 2 sene ücretli öğretmenlik yaptım şimdi kamuda memurum ama mesleğimle alakasız bir işim var düz memurum ..Çok şükür diyorum çünkü özelde öğretmenlik yapan eşim dahil çevremdeki insanlar çok zorluk çekiyorlar aslında kimya alan olarak daha geniş diye biliyorum ..yerinizde olsam kpssye asılırım hem formasyonunuzda varmış alımda var bu aralar ..benim formasyonum yok..olsa zorlardım öğretmenlik için

ozel hayatinizla sagliginizla ilgili bilgi vermek zorunda degilsiniz. profesyonel davranin. kariyer hedeflerim nedeniyle. i yeri cok uzakti, calisma saatleri belirsizdi, sirket profesyinel degildi, sirket guven vermiyordu, maasi tatmin etmiyordu zamaninda odemiyorlardi vb.
tecrube isteyen bir mevkiye Yeni mezun basvurduys elbetteki onu tercih etmem. ben Yeni ise girecek biri icin bunlari yazdim. mesleki tecrube de bazi durumlarda is yariyor.
dis ticaret istiyorsaniz uzmanlik kurslari var onlara gidin. ms office mutlaka iyi kullanin ben tum islerimi ms office ozellikle excel ile aldim. bilmediginiz seyi bilmiyorum demeyin ogrenmeyi cok istiyorum diyin. cok cok hevesli ve caresiz cok cok umursamaz da gorunmeyin.
esinizden evinizden sinirlar dahilinde soz edin. benim bir gorusmemde uzman kv ile arami sormustu. sizce cok ozel degil mi bu soru demistim. yani gorusme yapanlardan da dengesizler cikar. cocugunuz yoksa cocuk sorarlar. ben evladim yokken en son ise girdigimde daha evdeki cicegimle zor ilgileniyorum sanirim bir cocuk icin daha cok erken demistim.
yabanci dil ve office programlari gercekten muhim. oyle ort seviye yazip am is are derecesind ingilizce excelde kutucuklara sayi yaziyorsniz sadece o baslangic bile degildir.
mesleginizi hatorlamiyorum. samimi bir arkafasim matematik bolumuezunuydu is bulamadi iktisat okudu disardan simdi bankaci . eskiden daha kolaydi is bulmakartik giderek zorlasiyor.
ben de simdi bebegim icin isimi birakicam bakalim sonra neler bekliyor beni...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…