• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Profesyonel iş arayıcısı oldum resmen :(

İlla okuduğun bölümü yapmak zorunda değilsin ki?
nerede kazanc varsa akıl kullanılmalı biraz.
diplomanın zerre önemine de inanmıyorum.

üniversiteyi yarım bıraktım.
kendimi birkaç konuda geliştirip home office yer açtım.
mezun bile değilim.

diploma demek para demek değil. bir an önce bir konuda kendinizi geliştirip o yönde ilerleyin tavsiyem.

E elazar BenCapriS BenCapriS bakın kk da böyle topik açmılşar onun gibi bizde açabiliriz http://www.kadinlarkulubu.com/forum...ik-kapisi-icin-4444-salat-i-tefriciye.729641/

Ne dersiniz ;:)) yada bu topiğe takılabiliriz hala faliyetteyse

Yalniz benim bir sorum var bu 4444'u sadece bir kisi okumayacak mi?
Yani soyle, ben kendim icin istiyorum mesela ve basladim. Parca parca birilerine dagitilmiyor diye biliyorum. 4444 defa ben okuyacagim diye ogrenmistim zamaninda ...

İlla okuduğun bölümü yapmak zorunda değilsin ki?
nerede kazanc varsa akıl kullanılmalı biraz.
diplomanın zerre önemine de inanmıyorum.

üniversiteyi yarım bıraktım.
kendimi birkaç konuda geliştirip home office yer açtım.
mezun bile değilim.

diploma demek para demek değil. bir an önce bir konuda kendinizi geliştirip o yönde ilerleyin tavsiyem.

O konuda sana kismen katiliyorum, yani herkese nasip olmuyor mezun oldugu bolumde calismak. ya zamanla yukseliyor ya da tamamen alakasiz bir isle basliyor. Benim sahsen su an pek bir luksum yok bulundugum yerde ancak teknisyen olarak baslayabilirim zaten. kapilari zorluyoruz bakalim neler olcak.

Yalniz benim bir sorum var bu 4444'u sadece bir kisi okumayacak mi?
Yani soyle, ben kendim icin istiyorum mesela ve basladim. Parca parca birilerine dagitilmiyor diye biliyorum. 4444 defa ben okuyacagim diye ogrenmistim zamaninda ...

nette yazıyor tatlım oradan bakabilirsin ;)

Tüm yorumları okuyamadim ama bende seninle aynı durumdaydım. 6 ay kadar işsiz kaldım depresyona girdim. Şimdilerde para kazanmak için diplomanın önemi yok. Zaten hakettigini verebilecek bir yer bulmak Mars a yerlesmekten zor. İşverenler sağolsun aç gözlü ve yüzsüz ki çogu yerde degismiyor bu durum.. Bende Editörlük isi icin cok taninmis bir gazetede aylarca ucretsiz calisip ayrilinca, yeni iş arayışına geçtim. Çok fazla yerle görüştüm ya aramadılar yada sartlari çok kötüydü. Tasarım isine gecmeden once bir yer bana yasal sürede deneme suremiz var 6 ay kadar bile demisti. tabi bu deneme süresinde tam gün çalışıp
yol yemek dahil hiçbir ücret vermedikleri gibi, asgari ücrete bile mirin kirin etmişlerdi plaza insanları.
O yuzden para biriktirip kurslara git kendini gelistir. gelecek digital platformlarda:rapci::rapci:

offf bendee:KK43: şuan kariyer.net te ki başvurularımı saydım tam 41 yere başvurmuşum. :deli:
Bunlardan 5 tanesi sadece başvurumu incelemiş.
6 tanesi ise özgeçmişimi görüntülemiş.
Çoğu başvurumu yada özgecmişimi görüntülemeden ilandan kalkmış bile.
O kadar başvurunun arasından sadece 1 yer beni görüşmeye çağırdı. Orası da geri dönüş yapmadı. Olmadı.
Hastalık gelcek artık üstüme cok sinirlerim bozuluyor.

Mesleki bilgilerim ise şu şekilde;
Bir yabancı dil edebiyat 4 yıllık örgün öğretim bölümünden mezunum. + İngilizce de biliyorum + Üni.de okurken uluslararası ilişkile 4 yıllık aöf okudum. + 3 aylık dış ticarette deneyimim var.
İşte dış ticaret ve satışla alakalı herşeye başvuruyorum.
Formasyonum olmadıgı için öğretmenlik yapamıyorum.dil kurs tarzı yerlere başvurdum ama oralardan da cevap gelmedi. Evden çeviri için birkaç büroyla anlaştım ama hiççeviri gelmiyorr. (gelsede çeviri o kadaar az kazandırıyorki aylık sigara paramı ödeyebilirim onla sadece ek iş yine lazım)

Biz biyerlerde yanlış mı yapıyoruz ya? nedne olmuyor?:KK34:
İşkur , indeed ve yenibiriş.com u tavsıye ederım arkadasım.
Çeviri işi fazla kazandırmıyor yakın arkadaslaeımdn bılıyorum malesef.
Allah gonlumuze gore versn.

Tüm yorumları okuyamadim ama bende seninle aynı durumdaydım. 6 ay kadar işsiz kaldım depresyona girdim. Şimdilerde para kazanmak için diplomanın önemi yok. Zaten hakettigini verebilecek bir yer bulmak Mars a yerlesmekten zor. İşverenler sağolsun aç gözlü ve yüzsüz ki çogu yerde degismiyor bu durum.. Bende Editörlük isi icin cok taninmis bir gazetede aylarca ucretsiz calisip ayrilinca, yeni iş arayışına geçtim. Çok fazla yerle görüştüm ya aramadılar yada sartlari çok kötüydü. Tasarım isine gecmeden once bir yer bana yasal sürede deneme suremiz var 6 ay kadar bile demisti. tabi bu deneme süresinde tam gün çalışıp
yol yemek dahil hiçbir ücret vermedikleri gibi, asgari ücrete bile mirin kirin etmişlerdi plaza insanları.
O yuzden para biriktirip kurslara git kendini gelistir. gelecek digital platformlarda:rapci::rapci:

Sıkıntı..
Mars demıskn tek gıdıs bıletı verıyorlarmıs.
Gıtsek ya

iki sorum var bir gorusmeye cagriliyor musun iki gorusmeden sonra mi aramiyorlar seni? eger gorusmeye dahi cagirilmiyorsan cv de bir sorun var demektir. fotografinda bile sorun olabilir. ben ne cvler gordum adam dugun arabasinin onunde cektirdigi fotografi cvsine koymus. tefeci sekreteri diye is tecrubesi yazmis :) eger gorusmelerden sonra aranmiyorsan gorusmelerinde sorun vardir. kendini ifade edemiyorsundur.

Gorusmeye cagırıldıgım oldu.
Ya ben begenmedım ya da onlar benı begenmedı.
Lakayt sacma sapan sorular
Maaşını veremeyız belkı aama gel calıs
Yol yemek veremeyız ama maas 1000 lıra olsun (cıft vasıta)
Daha say say bıtmez..
Sıkıntı kımde ben cozemedım

Arkadaşım ülke yanıyor bir ilana 4000 kişi başvuruyor nasıl sıyrılalım aradan ? Eskiden burada kaynana görümce konusundan geçilmezdi şimdi iş arama ve işsizlik konularından geçilmez oldu buradan bile anla ülkenin halini.

Bir arkadaş ta Almanya' dan gelmek istiyor ısrarla. Neyse konu o değil.

Sen bir yerde yanlış yapmıyorsun sistem yanlış ülke komple yanlış bmbok bir haldeyiz.

Arkadasım o kadar dogru seyler yazmıssın kı.
Frenı bozuk tren gıbı savruluyoruz.
Vagonlar heryerde..

Çok sağol canım senin yolladığına İstanbul yazıor ama izmir'de de başka pozisyonlarında benzer iş ilaanları var. ama iki hafta daha kendime müddet verdim. dış ticarette bi iş bulamazsam evimin aşalarında mağazalar var mesela ipekyol var oraya satışçı olarak girerim ilanda vermişler. (alırlarsa tabi) olmadı marketlere kasiyerliğe girerim. yapcak bişey yok

Şansını denemelısın.
Bol şans.
Ama karıyer net ı takıpte kal.

Gorusmeye cagırıldıgım oldu.
Ya ben begenmedım ya da onlar benı begenmedı.
Lakayt sacma sapan sorular
Maaşını veremeyız belkı aama gel calıs
Yol yemek veremeyız ama maas 1000 lıra olsun (cıft vasıta)
Daha say say bıtmez..
Sıkıntı kımde ben cozemedım
basvurdugun firmalari biraz arastir secici ol. heryere basvurma oyle. is tanimlarini iyice oku bu kadar caresiz davranma. kendin deger versene biraz egitimine. universite mezunu bir insana bu teklifi yapamazlar.
disardan bolum okumaya calis isine yarayacak. kurs falan katil. yasadiginsehir kucuk mu bilmiyorum ama degilse imkanlari kovalamalisin. evde oturmakla is gelmez.

papyonkilikli papyonkilikli kursları sertıfıkaları işkur u belmek i ( ankaralıyım) arşınlıyorum daıma.
Katıldıklarımda oldu.
Boş oturmak batar zaten bana. Kendımı depresyona sokarım.
Tesekkur ederım fıkırlerın ıcın.
Daha cok dıkkat etmelıyım demek kı başvuru esnasında.
İş bulamayınca olsun da ne olursa gozuyle bakmak yanlış belkı ama zaman gelıyor o raddede oluyor ınsan..

Aynı dertten müzdaribiz iş yok Antalya'dayım burası bitti zaten asgari ücretin altında çalıştırmaya çalışanlar bile var. kurumsal düzgün yere kapak atmaya çalışıyorum ama hala cv lerden cevap yok birde art niyetliler çok :/

Back
X