profesyonel yardım al diyenler, olmuyor ki

sızın kendınızı sevmenız lazım kı once.. Sonra baskalarını sevebılın.. Profosyenel yardım derken terapi alın mutlaka.. Psikiyatr desteği ayrı ama psikolog ile görüşmeniz şart..

sızın kendınızı sevmenız lazım kı once.. Sonra baskalarını sevebılın.. Profosyenel yardım derken terapi alın mutlaka.. Psikiyatr desteği ayrı ama psikolog ile görüşmeniz şart..
Siz böyle bir destek aldınız mı yani hiç tanımadığım bir insan bana nasıl yardımcı olabilir bana anlat dedikçe artık konuşacak bir şey dahi bulamamıyorum ve gitmekten o bekleme salonunda beklemekten bile çekiniyorum yani sosyal fobi kadar takıntılarım yok böyle başkalarının önünde yemek yiyeme. Yazı yazmama gibi ancak insanlarla muhabbet kurmak kurabilsem bile ilerletebilmek nerde nasıl davranacağımı bilemek gibi sorunlarım var. Doktorlarada inancım kalmadı çünkü gitsemde dışarı çıktığımda hayattan tek başına olmak korkutucu

Siz böyle bir destek aldınız mı yani hiç tanımadığım bir insan bana nasıl yardımcı olabilir bana anlat dedikçe artık konuşacak bir şey dahi bulamamıyorum ve gitmekten o bekleme salonunda beklemekten bile çekiniyorum yani sosyal fobi kadar takıntılarım yok böyle başkalarının önünde yemek yiyeme. Yazı yazmama gibi ancak insanlarla muhabbet kurmak kurabilsem bile ilerletebilmek nerde nasıl davranacağımı bilemek gibi sorunlarım var. Doktorlarada inancım kalmadı çünkü gitsemde dışarı çıktığımda hayattan tek başına olmak korkutucu

Ben farklı bır mesele ıcın destek aldım.. Benım de asamadıgım sorunlarım vardı. Ve terapi benım nbununla nasıl basa cıkabilecegımı ogretti..Hersey artık kontrolum altındaydı.. Dogru doktor dogru teshıs sızı bu ızdıraptan kurtarabılır..

Yapmam gereken o kadar çok şey varki önce hayatımı baştan aşağı oturup düşünmem lazım çocukluğuma inip yanlış algılarımı düzeltmem lazım. Daha girişken konuşkan güler yüzlü aktif arkadaş canlısı biri olabilmek için alınganlıktan kurtulabilmek için kendi kendime stratejiler geliştirmem lazım. Şu An yataktan ayrılmak bile zor geliyor çünkü yapmam gereken çok şey var bu yüzden nerden başlasam bilmiyorum ve koy kafayı yat diyorum ama dışarda hayat devam ediyor yarın iş var benim özgüvenli yere sağlam basan biri olmam lazım nasıl olcak takıntılı bi insan nasıl aşar bunları yardım edin

Kızlar insan psikoloğa neden gider bu durum bende takıntı oldu ben gidiyorum diye en anormal benimkinde etrafımdakiler normal gibi hissediyorum giden var mı varsa ne için gidiyor çözüm bulabildi mi sorunlarına

Kızlar insan psikoloğa neden gider bu durum bende takıntı oldu ben gidiyorum diye en anormal benimkinde etrafımdakiler normal gibi hissediyorum giden var mı varsa ne için gidiyor çözüm bulabildi mi sorunlarına
Bende gidiyorum ne var cnm bunda senin sabah uyanamadiginda cay koy geliyorum diyebilecegin bi arkadasa ihtiyacim var

Gelişmiş toplumlarda hemen herkesin psikoloğu psikiyatristi vardır bu gayet normal bir şey. Elbette herkes gitmeli çünkü onlar insan psikolojisinin okulunu okuyorlar, ne nasıl düzeltilir bizden daha iyi biliyorlar.
Ben de gittim kardeşim de gitti. Gercekten ise yarıyorlar. Bence bu önyargıyı bırakın ve siz devam etmeye bakın.
Universitelerin medikososyal tesislerinde de oluyor psikolojik danışmanlar. Onlara gidin bir sorun. Onlar sizi yönlendirir zaten.
Her insan kendi icinde bir dünya, neden kendinizi degersizlestiriyorsunuz ki. Allah bile sizden 1 tane yaratmışken varlığınızın özel olmadığını düşünmeyin. Her gün rızkınızı düşünüp gönderen bir Rabbiniz varken kendinizden vazgecmeyin.
Ve evet psikolojik bir yardım alın. Allah onların eliyle şifa vericektir size. :)
Evde oturup bekleyerek bir çözüme ulaşamazsınız,bunun için bir yerlere basvurmak gerek. Acıktığınızda bile kalkıp yemek yiyorsunuz degil mi, oturup doymayı beklemiyorsunuz. :)

Anladığım kadarıyla; sizin kendi kendinize iyileşmekten başka şansınız yok. Sizin belirgin olarak şu diyebileceğiniz belli dönemlerde yaşadığınız psikolojik bir sıkıntınız,travmanız yok. Bu sizin kişiliğinizle alakalı olan bir çatışma. Hakikaten düzelmek istemezseniz size hiçbir psikiyatr hiçbir ilaç yardım edemez.. Çareniz bunlar değil hatta bu yüzden şanslısınız. %100 Düşünce gücü isimli kitaptan bir başlayın derim. Çoookk önce okumuştum ve kesinlikle bende çok işe yaradı. Dilediğimi söyleyemezdim toplum içinde özellikle. Sonrasında kitabı sayfa sayfa hayatıma odaklamaya çalıştım. Kalbim güm güm çarpa çarpa fikirlerimi söylemeye başladım, kalabalıklar içinde ve güçlü bir sesle. Sadece istemenizle ve çabayla halledilebilecek bir durum. :KK52:

Kendimi nasıl aşabilirim. Kendi kendine yetebilen. Sahip olduklarıyla mutlu olan kendini tanıyabilen arkadaşlar nasıl yapıyorsunuz. En güzel şey insanın kendine güveni olsa gerek kimseye muhtaç olmadan kendine güvenen biri olmak için neler yapabilirim

En iyi yaptigin is nedir ? yemek olabilir , yada bir isyerinde gosterdigin basari veya aldigin bir ovgu olabilir.Once onu bul.Sonra ona odaklan ve o konu ile ilgili cevre bulabilecegin yerlerde bulun.Aslinda gayet esprili ve ne istedigini bilen bir kisisiniz.Umitsiz olmayin kesinlikle.Yazdiklarinizdan soyle bir sey cikardim , sanki hayatiniz bir bolumu yok gibi.Yani ergenliginizde buyuk bir problem atlattiniz mi yada size kendinizi basarisiz hissettiren birsey mi oldu ?Olduysa onunla da yuzlesin derim.

Gulperisi biliyo musun aslında tahmin ettiğin kadar problemin yok sadece kendinle ilgili inançların okadar güçlü ki kimsenin dediği kar etmiyo.Şimdi olur mu öyle şey ben kendimi görüyorum anlattigim gibiyim deme.Birseye cok ama cok inanirsan hep inandigin seyi dogrulayacak olaylar tezahur eder.Bu konularla ilgili okadar çok araştırmam oldu ki yazdiklarima guvenebilirsin.Kendinle ilgili inançlarını değiştirdin mi komple deneyimlerin değişecek.Biliyorum şuan imkânsız gibi geliyo ama öyle değil.Şuan bi illüzyona inanmış gidiyosun

Back
X