Proje imam hatip ortaokulu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nitrit

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2021
3.373
7.383
108
Slmlar konum dini değildir öncelikle bunu belirtmek isterim..4.sınıfa giden bir oğlum var,ortaokulu iyi bir okulda okumasını istiyorum,özeller çok pahalı bursluluk sınavlarını deneyeceğim eğer olmazsa proje imam hatip ortaokulu diye bir durum varmış, okul 5.sinif kabul sınavı yapıyormuş,bu okullar hakkında bilgisi olan var mı?İngilizce normal devlet okullarından fazlaymış ve sınavla 5.sınıfları seçiyorsa okul başarısı daha iyi çocuklarla eğitim görmesini isterim..Bu arada hafız ya da imam olmasını istemiyorum ha dini eğitim alsın o konuda bir sıkıntım yok sadece düzgün bir ortaokula gitsin istiyorum,Proje imam hatip okulu da denenebilinir mi kısacası,normal diğer devlet okullarından daha mı iyi,bilgisi olan var mı?

Ders içeriklerine bakın. Normal ortaokullardaki derslerin yanında imam hatip okullarındaki dersleri de alacak. Çocuğunuz bu durum için hazır mı? Benim gözlemlediğim her çocuk altından kalkamıyor. Ağır gelebiliyor. Ha sınıf mevcudu az kişidir. Proje okul olduğu için seçerek öğrenci aldıkları için daha iyi çocukların bir arada olduğu bir ortam olabilir bu da artı tarafı.

Dini eğitim almak farklı siyer hadis vsyi ders olarak alması farklı yaşı çok küçük beyni yıkanabilir ben güvenip göndermezdim ha illa göndermek durumundaysam ilk dikkat edeceğim şu olurdu sınıflar karma mı yoksa kız erkek ayrımı var mı çocuğumun bu şekilde eğitim almasını da istemezdim azgınlık da arsızlık da yokluktan gelir gerek yok karşı cinsle temas halinde eğitim alması tercihim olurdu

Amacınız dini eğitim değilse tavsiye etmem.Çoklu yabancı dil eğitimi veren normal orta okullar var .Ben de onlardan birinde çalışıyorum.5.sınıflar için haftada 2 saat Almanca 14 saat İngilizce dersimiz var.2 saat Almanca orta okul boyunca devam ediyor İngilizce dersleri 6.sınıfta 8 saat 7 ve 8.sınıfta 5 saat olarak geçiyor.Bu sistem 2023-2024 yılında plot olarak uygulandı .Biz geçen yıl geçtik ve ilçede tektik. Bulunduğum ilçede 8 okul var bu yıl 3'ü çoklu yabancı dil eğitimi veriyor.Her sene çoğalacak yani bu okulların sayısı.İlçe milli eğitim müdürlüğünüzden kendi ilçenizdeki okulları öğrenebilirsiniz.Yolu aydınlık olsun evladınızın

karma değil proje okullarında.Hatta mümkün olduğunca erkek sınıflara erkek ,kız sınıflarına kadın öğretmen veriliyor.

İmam hatip olmayan devlet okullarında da İngilizce ağırlıklı olup İngilizce ders saati fazla olabiliyor hatta bu yıl çift dilli bir sürü okul oldu. Almanca da dahil ettiler eğitime.
İngilizce ağırlıklı olan okullarda da 5. Sınıf İngilizce ağırlıklı oluyor sonra İngilizce ders saati azalıyor zaten.
5. Sınıfta proje imam hatipe verip 6. Sınıfta okuldan alabilirsiniz de..

Yıkanan şey temiz olmaz mı
Neyle yıkandığına göre değişir. Çamurla yıkarsan temiz olmaz. Ayrıca bana bu mıyır mıyır ılıman islamcı şeyleriyle gelmeyin.
Ben çocukların erken yaşta bu kadar soyut şeylerle tanışmasını istemiyorum. Hiç bir dini bilgiyi de erken yaşta çocuğuma vermem

Yıkanan şey temiz olmaz mı
Mevzuyu dine getirmeyin ,çok çirkin.Biz olaya küçük çocuğun ilerde imam ve ya dini bir meslek seçmeyecekse bu derslerin ağır olduğunu anlatıyoruz.Yırtık dondan çıkar gibi duyar kasmayın.Kimin inancının daha güçlü olduğunu bilemezsiniz....

Öyle de diyemiyor yıkanan şey temiz olmaz mı diye aforizma kasacak kenardan kenardan. Biz birden aydınlanacağız. Üf aman tanrım bu nasıl bir zeka diye hayran olup çocuğumuzu 10 yaşında imam hatibe göndereceğiz

Eğer o okulda okumadıysanız nereden biliyorsunuz ağır olduğunu gayet normal kapasitedeki bir öğrencinin alabileceği dersler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…