Proje imam hatip ortaokulu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer o okulda okumadıysanız nereden biliyorsunuz ağır olduğunu gayet normal kapasitedeki bir öğrencinin alabileceği dersler
Herkes istemek zorunda mı?
Ben çocuğumun erken yaşta dini şeyler öğrenmesini istememe hakkına sahibim.
Sanki tek bu doğru gibi dayatamazsınız.
İsteyen gönderir, gönderilmesini doğru bulmayanlara duyar kasamazsınız

Eğer o okulda okumadıysanız nereden biliyorsunuz ağır olduğunu gayet normal kapasitedeki bir öğrencinin alabileceği dersler
Bilmek için okumaya gerek yok kardeşim kuzenim oradan mezun biliyorum.Her okul için söyleyemem , vebal olur . Bildiğim okullarda kraldan çok kralcılar vardı ,baskı ve zorlama vardı.

Yıkanan şey temiz olmaz mı

Şu an benim gözümde bu kadınsınız jdjdjdjd beyin yıkanmasından nasıl duyar kassam diye düşünseniz bu kadarı bulunmaz ama madem buldunuz aynen tertemiz olur bomboşş sıfır km hiç kullanılmamış olur sorun da bu zaten

En güzel din aile de öğrenilir,dinin temeli ahlaktır, dinden çıkar ahlâkı geriye ne kalır????

Bende o okula gitmesi icin simdiden çocuğumu hazirliyorum 6 yasinda kuran kursuna verdim suan 8 yasinda az cok biseyler biliyor derslerde de fena degil insallah kazanır..

Çalıştığım liseye %5’lik dilimdeki öğrenciler geliyor. Bizim okulu proje imam hatiplerden de kazananlar oluyor. Demek ki başarılı okullar. Ama ben çocuğumu oralara kaydettirmezdim. Kayınbabam proje imam hatip lisesinde görev yapıyor, eşimin kardeşi ortaokulunda. Biliyorum az çok mentaliteyi. Keşke sadece “temiz” din eğitimi veriyor olsalar. Hükümet borazanı idarecileri, çünkü milli eğitim müdürlükleri oralara yağdırıyor. Lisedeki öğrencileri alıp mitinge götürebiliyorlar ama ortaokulda böyle bir şey olmaz zaten.

Pırıl pırıl beyin hiç iyi bişey değil ki, dalga geçmek için söyleniyo zaten.

Yurtta mı kalacak orada asla yollamam neler dönüyor böyle yerlerde o yurtlarda kurslarda çocukların hayatı kayıyor. Ne akla hizmet tek amacı var ailesi fakir köylü cahil başarılı çocuğu çekip almak o çocuk başka yerde de başarılı olur okulun başarısı değil

Bende bir proje İmam Hatip ortaokulunda çalışıyorum gerçekten öğrenciler çok başarılı titizlikle seçilmişler gördüğüm kadarıyla meslek dersleri cok da ağır değil ama ben her tarafın İmam Hatip okullarına çevrilmesini doğru bulmuyorum dini eğitim ağırlıklı mi derseniz hayır aslında akademik eğitim daha on planda ama tercih sizindir tabi

Ben öğretmenim mesela geçen yıl yapamadı diye okuluma nakil gelen 6.sınıf öğrencilerinden biliyorum.Velilerin söylemlerinden biliyorum.Diğerleri de pek tabi etrafındaki öğrenci annelerinden öğrenebilir.

Tabi öğrenciler titizlikle seçilir ,beşinci sınıfta sınavla alan tek okul onlar çünkü.Başka okullara bu hak tanınmıyor.Sizin okulunuzda kız erkek sınıfları ayrı değil mi?Benim çalıştığım ilçede öyle de .Bu bile başlı başına dini tema bence. Bir de akademik başarı zaten seçilmiş potansiyeli yüksek olanla çok kolay. Çocuğu nerden nereye getirdiğiniz akademik başarının ölçütü bence.

Offf ne biçim konu oldu.
Heee olmuş Katip, tam böyle banlamalık kıvama gelmiş, üzerine şerbet dökmeye geldim
Vazgeçtim hanımlar onu denemeyeceğim, dediğim gibi güzel bir ortaokul olsun istedim bilgim yoktu pek aydınlanmış oldum, teşekkürler..

Konu sahibinin teşekkür ettiği mesaj sonrasını yok hükmünde sayıyorum.
Koniyi kapaduk.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…