Prolaktin hormonu ve dostinex

Canım ben dün bekliyordum bugun gelmiş benim regli gününü fazla değiştirmedi.. ama döllenmede olmadı. ben akıntım olduğu zamanlarda birlikte oldum ancak şuan farkediyorum ki devam etmek gerekiyormuş. çatlama sonra olduğu için yumurtlamadan sonraki 3 günlük süreç önemliymiş. bu ay inşallah. üzerime düşenleri yapıp bekleyecem ve sonrasında kesinlikle bebek lafını ağzıma almayacam ama sizi takip etmeye de devam edecem kesinlikle:)

Canım keşke Ovülasyon testi yapsaydın evet yumurtlama+çatlamanın başladığı 3 gün çok önemli

Canım keşke Ovülasyon testi yapsaydın evet yumurtlama+çatlamanın başladığı 3 gün çok önemli
Canım tam bayrama denk geldi. Eşimin memleketine gittik tam yumurtlama zamanı...epey zor oldu:) yıllık tatilimle birleştirdik.. tatile git eve gel valiz hazırla tekrar memlekete git o ara yumurtlama testini hiç düşünemedim.. karambole geldi.. nisan-mayıs arası olsun istiyorum boğa burcu olsun isterdim... inşallah bakalım...sonraya kalırsa ikizler, yengeç,aslan,başak burçları cok zor burçlar.. bende oğlak burcuyum burçlara da inanıyorum... o yüzden bebek istemeyi kesicem.. zaten yaş 35i geçtimi her yıl biraz daha zorlaşıyor..benim için bu ay son bebek isteme ayı bakalım. allah nasip ederse bu ayda deneyecem:)

selam canım naptın? nasıl geçti doktor kontrolü?
Merhaba, koşuşturmadan yazamadım doktorum, dostinex'i bırakabilirsin çok yüksek değildi düşmüştür dedi, bende dün içmemiştim zaten dedim alttan ultrason ile rahim ve yumurtalıklara baktı. 1 tane yumurtam 20 mm olmuş, her şey yolunda dedi. Sabah ovülasyon testi yap eğer çatlamadıysa (çift çizgi cıkmadıysa) üçte gelirsin iğne ile çatlatırız vakit kaybetme bu ay dedi. Yani seninde yumurtaların ultrason ile takip edilebilir. İlk kez alttan ultrason oldum ama çok rahattı korkulacak hiç bir şey yokmuş akşam yemeğinden sonra vitaminimi içicem yumurta biraz daha gelişir belki diye bakalım hayırlısi olsun

Bu arada adetim boyunca hep kahverengi leke geldiğini hatta iki kez acaba yerleşme kanaması olabilir mi diye endişe edip gebelik testi yaptığımı söyledim. Kahverengi leke gelmesi normal dedi. Bir de ben bu ay erken yumurtlamışım normalde adetin 14. Günü gibi derler ya benim 10. Günümde olmuş inşallah kendiliğinden çatlar da yarın bir daha iğne ile uğraşmam. Eve gidince de ovülasyon testi yapıcam, yarın sabahta yapıcam. İnşallah olur bu ay

Canım çok heyecanlı doktorun desteğiyle olduğu zaman daha olacak gibi hissedersin bence... Bu ay senin için gebelik olacak gibi geliyor. Bu arada benimde başımdan kahverengi lekelenme geçti. o ay bende hamile kaldım sanıp doktora gittiğimde 1doktor 3 kese gördüm ama olması gerektiği yerde değil dedi, rahim gebelik döneminde kalınlaşmış dedi, hemen alalım keseleri dedi. Bende 1 hafta bekleyim belki düşmemişlerdir dedim o ara beta hcg de çıkmamıştı. 1 hafta sonra farklı doktora gittim kese falan yok dedi.. prolaktinim yüksek çıkmıştı hcgye 3 defa 2 gün aralıklarla bakıldı. o ara duygularımı anlatamam.. ne olduğunu bilmeden geçen 1 hafta... kahverengi kanamaları pek sevmiyorum o yüzden.. inşallah bundan sonra görürsekte yerleşme kanaması olsun..:) ayın 30-31i gibi gebe olup olmadığını bilebilecez ozaman:)

Ay inşallah canımm umarım ikimizde bu ay çok güzel haberler alırız nedendir bilmiyorum ilk defa bende de bir umut oldu, kolay olmayacak biliyorum bunada kendimi hazırlamaya çalısıyorum ama ilk defa sanki bu ay tutucakmış gibi umutluyum. İnşallah bir sonraki kahverengi yerleşme olur, umudumuzu kaybetmeyelim Ayın 6 si regli bakalım inşallah

Canım ben bi kaç tane video izledim seninle paylaşmak isterim.. biraz umut oluyor.. belki sende izlemişsindir. ben bu ay dostinexi içmeyecem.. İzlediğim videolardan kopya çekerek ve hiç bir zararı olmayacağını düşündüğüm için,dün sabah bi kaç bişey aldım,kaynatıyorum, karıştırıyorum falan öyle alternatif tıbba başvuracam. Aç karnına çakşır kökü suyu içiyorum, yarım litre suya 8 tane incir koyup kaynattım.Başka bi tencereye de yarım kilo su ile 2 havuç kaynatıp biraz bekledim ılınınca karıştırdım. İçme suyu ile hazırladım ama hepsini. Birde testere dişli aslan pençesi kaynattım onuda öğleden sonra içecem. çakşırı, havuç ve inciri sabahları aç karnına içtim. Çakşır doğurganlığı arttırıyor, incir ve havuç yumurta büyütüp çatlatıyormuş. Öyle 21 gün kullanacam.Bakalım eğer bebek olmasa bile başka hastalıklar vs var.. Belki onlara şifa olurlar..İnşallah..Linkleri mutlaka izlemelisin:) Güzel haberlerle görüşelim:)

Çok teşekkür ederim ama bence hormonel bir şey ya prolaktin yüksekliğimiz o yüzden yan etki yapabilir diye korkarım ben bir de siteye ilk üye olduğumda incir kürü yapanları okumuştum ama bazılarının yumurtalıklarında kiste dönüştüğünü yazanlar olmuştu o yüzden dikkatli kullan biraz bizim stresten uzak durmamız gereken bir dönemdeyiz, strese bağlı da prolaktinimiz çıkıyor. İlacı bıraktım mesela ben doktor bırak demişti hemen gögüslerim eski haline geldi şiş gibi (içi boşalmış gibiydi ilaç içerken yumuşaktı) tekrardan yükseldimi acaba diye korkuyorum. Her gün yürüyüş yapalım, biraz daha beslenmeye dikkat edelim (folik asit kullanmadığım için her gün ceviz fındık tüketimine özen gösteriyorum mesela) daha huzurlu olalım olacak inşallah

Benim 38 di 1 ay sadece beslenmeme dikkat ettim 19 a düştü incir Prolaktini fırlatan bi besin çakşır da karaciğer enzim değerlerini mahvediyor bu tarz şeyleri kullanırken vücuda daha çok zarar verilebilir çok dikkat etmek gerekli...

Haklısınız ben kuru incir çok tüketiyorum ilk defa duydum prolaktini yükselttiğini belki de o yüzden yükselmişti

Teşekkür ederim.. İncirle havuç karışınca belki dengeliyordur. 1 hafta falan içtim sanırım. çakşırın bana dokunduğunun da farkına vardım. ama biraz daha idare edeceğim. Bende dereotu çok yiyordum. Prolaktinim o ara yükseldi. süt olduracak her besin prolaktini yükseltiyor.. Birde bişey sormak istiyorum. Yumurta büyüklüğü yada çokluğu ile akıntı artışı bağlantılımı? Çünkü bu ay akıntı miktarım fazlalaştı. Ben çakşıra bağlıyorum:)

Canım akıntıyı hiç bilmiyorum açıkçası benim de bu ay akıntım baya oldu bakalım bugün yarın pik bekliyorum ama şöyle aslında gelen akıntı vücudumuzun spermi rahime taşıması için oluşan bi sıvı yani doğrudan yumurta büyüklüğü ile ilgisi yok sanırım

iNCİRİ BIRAKTIM.. :) YUMURTAYI BÜYÜTTÜYSE ŞİMDİYE KADAR ARTIK BÜYÜTMÜŞTÜR. ÇAKŞIRA DEVAM EDİCEM Bİ KAÇ GÜN DAHA SONRA BIRAKACAM.. SEN NELER YAPIYORSUN.. BİTKİSEL BİŞEYLER İÇİİYORMUSUN?

Ben bitkisel olarak hiç bir şey kullanmadım canım doktorum da kesinlikle dedi. Zaten tiroid ilacına başladım onun dışında D vitamini takviyesi alıyorum folik asit içiyorum bir de inositol kullanıyorum yumurta kalitesini artırması için bir de sağlıklı beslenip bol su içiyorum. Bitkisel kürler beni korkutuyor açıkçası vücut ve hormon dengemi bozmaktan korkuyorum

Tiroide çok dikkatli olmak lazım doğru diyosun..Prolaktin benim çok çok yüksek değil diğer hormonlarda normaldi en son.. Biraz large davrandım o yüzden.. Yumurtlama testi yapıyormusunuz.. Ben dün yaptım çok silikti bugun yaptım pat diye ikiside koyu çıktı.. yada ben öyle sanıyorum belki daha da koyulaşabilir.. bugun 10.gün adetten itibaren..resmi de ekliyorum..

Eklentiler

• 20200827_124726.webp
    8,9 KB · Görüntüleme: 95
Haklısınız ben kuru incir çok tüketiyorum ilk defa duydum prolaktini yükselttiğini belki de o yüzden yükselmişti
SElam cansu sende bi bakarmısın sence yumurtlama başlıyormu.. Ay başkalarınınkine yorum yapıyordum oturduğum yerden.. ne zor..yaşlılık başa bela :)) Bu resim biraz daha aydınlık oldu..biraz daha kuruyunca daha koyulaştı...

Eklentiler

• 20200827_125827.webp
    9 KB · Görüntüleme: 83
Evet canım pik olmuş senin ben de yapıyorum test bugünü değerlendir yarını da

Merhaba evet pik olmuş testiniz bugünü değerlendirin özellikle umarım güzel haberleri alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…