Prolaktin hormonum yüksek çıktı?

mcrf789

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2020
274
104
53
Göğüs ucumda hep beyaz akıntı vardı göğüslerim çıktığından beri normali böyledir diye hiç umursamadım sonra süt hormonu yüksekliği olunca gebe kalınamayacağını öğrendim sonra şüpheye düştüm ve kan testi yaptırdım gerçektende yüksek çıktı ilaç falan vermedi ama endokrine yönlendirdi ne yapmam lazım başınıza gelişimi böyle bir şey nelere dikkat etmem lazım

Endokrine yönlendirmiş zaten neden ilaç versin bir de?
Ben 14 haftalık düşük yapmıştım. 3 gün içinde göğüslerim şişti. Noluyor yaa dedim. Sonra anladım ki süt dolmuşum. Zaten bebeğimi kaybetmişim. Nasıl üzgünüm.Doktora gittim kaç yaşında dr şaşırdı nasıl olur diyor. Bir ilaç verdi. Bir de sıkı sıkı sar demişti göğüslerini öyle kesildi süt bir hafta içinde.Ama senin durumun farklı. Hormonlarınla ilgili bir problemin var demek ki.

Doktorunuz ne derse onu yapın.Bunun tedavisi var.Arkadaşımın da yüksek çıkmıştı ama çocuğu var şimdi

Bana evlenmeden önce 1-2 kere olmuştu
Kadın doğum doktoruna reglim kısaldığı için gidince öğrenmiştim
Bir hormon ilacı vererek düzenlemişti tekrar

Ama siz sanki daha uzun süreli bir şeyden bahsediyorsunuz
Onun tedavisi daha farklıdır büyük ihtimalle

Sabah hastanedeydim aynı sorunu ben de yaşadım, tam üzerine denk geldi konu. :) Benim de sınırın bir tık üstü sınır 23 ise benim 24 çıktı diğer değerlerim de sorun olmadığı için ara ara dahliliyeye görünürsen bunun için iyi olur dedi doktor. Yani çok önemli bir durum gibi durmadı üzerinde. Siz neden endişe ettiniz?

Benimde 43 çıktı yani beraberinde başka sorunlarda oluyormuş öyle olunca tedirgin oldum

ben evlendikten sonra kontrol için kadın doğuma gittiğimde önce bu dediğiniz hormona bakalım dedi.
yani önce basit şeyleri eleyelim ki bir ilaçla düzelecek bir durum için bekleme dedi.
Sonra hamile kaldım yaptırmadım ama doktora göre oldukça basit bir şeydi.
Yaşınız epey genç endişelenecek bir durum olduğunu sanmıyorum.

Prolaktin hormunu çoğu şeyden dolayı yükselebilir. Benimde bir ara yüksekti. Doktor tahlil yapacağı günün sabahı için goguslerine dokunma, cinsellik falan olmasın dedi bu gece.

Slm canım benimde hamile kalmak istediğimde bi zaman gebe kalamadım şimdi 3.kez hamileyim şükürler olsun hiç umudunu kaybetme tedavisi var ben bitkisel bi ilaç kullandım.Çok iyi geldi bana

benimde prolaktinim yüksek regl olmadığım için gitmiştim, en son 50 çıkmıştı. ilaç veriyor, düşüyor. benim iki üç aydır ilaç içiyorum düşüyor, ilaç bitiyor yükseliyor. 3 aydır regl olmuyordum, ilaçla oldum şimdi. önümüzdeki ay yine olmazsam yine doktor yolları...

Bende real olmada hiç bir problem yok oluyorum şükür ama yüksekmiş

Merhaba, bende bugün bir arkadaşımın tavsiyesi ile yanıklar baharata gittim . Yaklaşık 1 yıldır bebek düşünüyoruz. Tahlillerimi gösterdim dedi ki doktor seni nasıl uyarmadı. Süt hormonun çok yüksek ve iyi ki gebe kalmamışsın kalsaydın büyük ihtimal dış gebelik ile sonuçlanacaktı dedi. Ve bana 3 tane takviye edici gıda verdi. Onlar o hormonu düşürecekmiş . Bir doktor nasıl bunu görmez ve bana herşey yolunda folik asit kullan der aklım almıyor. 1 yıl boşuna beklemişim ve kendimi yıpratmışım. Demem o ki tek bir doktorla kalmamak gerekiyormuş. Başka doktorlara da gidin dilerseniz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…