prolaktin tahlili yüksek çıkan varmı bakın lütfen

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
arkadaşar adet düzensili*ği için doktora gitdim doktor sit hormonun fazla dedi sahte loğusalık var dedi ve tatlil prl tatlili yaptı ve benim prolaktin tahlilim çok yüksek çıktı 148.77 enfazla 25.0 olması gerekiyo ve doktor beyin emarı istedi bu konuda bilgisi olan varsa cvp yazarlarsa çok sevinirim korkuyorumda :çok üzgünüm:biraz acaba kötü bişey varmı diye sizin başınıza böyle bişey geldimi yada etrafınızda şimdiden teşekkür ederim herkezea.s.a.s.:enbuyukkk:

cnm benim 48 faklan çıkmıştı ama seninki yüksekmiş baya korkma ama ilaç verir sanırsam
:teselli:

Bende yıllardan beri adet düzensizliğiyle mücadele ediyorum ilk regl olduğum zamandan şu zamana kadar sürekli düzensiz bir ara doğum kontrol hapı kullandım bıraktım yine aynı ama şanslıyımki hapı bıraktıktan sonraki ay hemen hamıle kaldım şans tabıkı
Bende artık bu düzensizliğe son vermek için doktora gittim şimdi doktorum bir sürü tahlil verdi bende bunları hastanede yaptırdım fakat bir 11 gün sonra tekrar gel TSH VE FSH testi yapılcak dendi doktor sonuçlarıma baktı normal değerler diyor eee peki ben neden 4 ayda 5 ayda bir adet oluyorum dedim ama yok bi sonuç bana şimdilik progynova bide pri-dit diye 2 tane ilaç verdi bunları kullan tekrar gel dedi yani böyle bilmıyorum ne olcak

bende aynı ilk hasta olduğumdan beri korkudanda gitmedim işte cahillih giderdim bi adet düzenleyici tamm sonra gene bırakınca gene aynı 3 ayda 4 ayda bir tahliler yapıldı işte hepsi normal doktor gel dedi adetin 3 gün giderim doktor yoktu şansa bende özel hastaneye gitdim doktora anlatdım durumumu doktor göğsümü sıkınca süt geldi ve hemen prolaktin tahlili istedi veee sonuç 148.77:1shok::1shok:hemen beyin emarı istedi yarın çekilicem korkuyorum bi bu doktor anladı ama öteiler bakıp geçti okadar inşallah bişey çıkmaz ya korkuyorum bebeğim olmıcak diye senağlama

BENIMDE DEĞERLERİM ŞUNLAR
prolaktın :7.19
fsh : 5.85
dhea-so4:124.30
değerler normal dedi doktor daha önce gittiğim doktorum vardı onu bulamadım malesef cumartesi gelecekmiş o bana bir sürü test söyledi onları yaptır bakalım dedi sonuçlara şimdilik yaptırdığım testler bunlar birde total testesteron ile tsh istedi bunları yaptırmadım bakalım onları yaptırcam bu düzensizlık için ne gibi testler yaptırdınız ???? bundan sonraki aşama ne ..

Benim bekarken hormon ölçüm çok yüksek çikti.
Beyim mr çekilde ve bir türlü düşmüyordu.
Mr isteme sebebleri ise
beyinde bir hormon bezi hipofiz galiba
o büyüme yaparsa yada ne durumda diye görmek için.
Inşallah bri şey yoktur.
Benim ablama da hipofiz bezinin yaninda küçük bir kitle varmiş ondan doşayi yükseliyormuş.
çok şükür doktor kontrolunda ve bir şeyi yok arada tahlil ve film çektiryor.
Allah ayaridmcin olsunçinşallah hişç bir şey yok.
Benim kide aşiri yüksek çikmişti.
Ama filmler felan çok temzidi çok şükür
ama beyin cerrahi beni korkutsada çok şükür kadin doğumcum iyi idi. Ve sakinleştirid.
Sonuçt açok güzledi.
Allah şifa verisn canim sana da

HA SAKIN BEBEK OLMAZ DİYE DÜŞÜNME ÇOK ARAKAŞIM HORMONU DENGELEDİ VE BENDEN ÖNCE HAMİLE KALDI BENDE KAÇ KERE DOKTORA GİTTİM BİR ŞEY OLUR MU DİYE SORUN YOK DİYE BANA GÜLDÜLER............... SENDE GÜL HADİ ANNİŞ OALCAKSIN SENDE

korkmayın beyin emarı istemesinin nedeni hipofiz bezi baskı altındamı oyüzden mi prolaktin yükseliyor yoksa hormonal bi durummu diye bakmak amacıyla istiyolar hormonalse zaten ilaçla geçiyo ve sizin durumunuzda da büyük ihtimalle hormonaldir

a.s.a.s.çok teşekkür ederim arkadaşlar içim rahatladı ya benim çok yüksek diye korkuyorum inşallah bişey olmaz yarın emar çekilicem sizide haberdar ederim çok saolun ya:1hug::enbuyukkk:

arkadaslar bu hormon ne zaman olculkuyor yani bir kaide var mi? adetten once adetin 5. gunu vs gibi. benim adetime bir iki gun vardi olcturmustum. 32 cikmisti. normal degerlerde gorunuyordu. 35 ti en ust deger ama gene de yuksek bence. adet oluyorum diye yukselmis olabilir mi? bilgisi olan var mi?

adetin 2. günü yapılır ölçüm ve sabah saatleri olmalı.
çünkü yaşanan günün stresi etkiliyormuş
en normal değer sabah saatlerinde çıkıyormuş
epeyce bir süre uğraştığım için biliyorum
olur olmaıdk zamanda ölçülenelr hep yüksek çıktı.
ama sonra doktorum detayı ile anlattı birde ilaç kullanırken sigara içmezsen süper olur demişti bana

Bende aynı dertle çok uğraştım halada uğraşıyorum.. ama çok şükür artık son 1 yıldırnormal seviyede...,adet düzensizliği için başvurmuştum doktora parolaktiin testi yaptrdı ve deger baya yüksek çıkmıştı hemen MR istedi MR da beynn sol tarafında hipofiz bezinn yanında mm lik çapta bir kitle şüphesi kondu buna adenom deniliyormuş (zararsız tehlikesiz ur )eger çok buyuk boyutta ise ameliyatla alınıyormuş ama küçük boyuttakileri ilaçla tedavi ile kontrol altına alınıyormuş.zaten pek ameliyatı tavsiye etmiyolar doktorum biraz tehlikeli bir ameliyat demişti..Allahıma bin şükür ilaç ile tedavi gördüm 4-5 senedr ve şuan 0.64 seviyesinde yok denecek kadar,,,fakat tek sorunum ben hala adet düzensizliği çekiyorum 1-2 aydr ,,doktora sordum olabilir bir problem yok dedi ama ben psikolojik olarak rahatsıız oluyorum..birde Allah göstermesinde hamilelikte sorun çıkarmı yada gebe kalamama gibi bir problem olurmu bunu çok merak ediyorum doktora danıştım ama net cevap vermiyolar hamile kalmak isteyipte bir sorun olursa ozaman bakarız diyolar ,neyse ,herkese acil şifalar diliyorum..

arkadaşlar benimde prolaktinim 40 larda çıkıyordu.çekilen emarda da hipofiz bezinde 3.5mm lik bir adenom tespit edildi.dostinex veya parlodel diye iki ilaç var prolaktini dengeleyici.bunlardan bir tanesini veriyorlar.eğer hipofizde çıkan adenom (iyi huylu tümör) 1cm nin altındaysa ameliyata gerek kalmıyor.endokrinoloji veya kadın doğum doktoru kontrolünde prolaktininizi dengede tutuyorsunuz.zaten büyüme ihtimali de düşükmüş.yani büyüyenler de var tabi ama nadir oluyormuş.prolaktin yüksek oldukça gebe kalmaya engel teşkil ediyor fakat tedavisi zor bir şey değil.bir iki ay bu ilaçlar kullanıldığında düşüyor zaten.benim de birçok arkadaşım bu şekilde hamile kaldı.
HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN :)

hepinize çok teşekkür ederimyazılarınız içina.s. bende adet düzensizliğinden gitdim benim tahlilim çok yüksek çıkmıştı 148.77 ötekilerin hepsi normal neyse emar istedi veeee dün emar çekildim çok korkuyodum aman allahım ne ses var içerde ama korktuğuma değmedi korkulacak bişey değilde canım çok tatlıdır kendimi çok sıktım ama geçti gitidi işte allahım inşallah bişey çıkmaz bende kurtulurum bu dertden hep düzensizdi adetlerim bakalım şimdi nasıl olucak bide bebeğim olsun çok istiyorum allahım nasip eder inşallah herkese aminn

çoçito bende aynı sorunu yasıyorum benimde prolaktin değerim 104 cıktı mr istedi doktor cektirdim birsey cıkmadı ,doktorum parlodel verdi ilaca basladım sendede birsey cıkmaz inşallah

canım bende de vardı şuan hatırlamıyorum ama 30 civarındaydı 3 ay ilaç kullandım düştü ama hala ilaç kullanmaya devam ediyorum tekrar çıkabilir diye

inşallah çıkmaz bakalım işte haftaya çarşamba alıcam tedavi var allaha şükür allah dert verip derman aratmasın inşallah düşer benimkide bi bebeğim olur allah olmayan herkese nasip etsin aminnn

canım benim öncelikle geçmiş olsun.korkulacak bişey yok.bu hemen hemen 3 kadında 1 oluyo.benimde yüksekti mr çekildi allahaşükür bi sorun çıkmadı.dr ilaç bile vermedi kendiliğinden düşmesini bekledik.tedavisi var ve kolay.çok korkulacak bi durum değil canım.

Canım hipofiz tümörün olablir, bendede var, korkma ilaçlarını düzenli al gebelik zor değil prolaktin düşünce oluveriyor..Bak ben en güzel örneğim.Benim tümör 5 mm...

arkadaşlar bu prolaktin süt hormonumu oluyo yani göğüslerden süt gelmesimi biirde ben 6 ay önce kizimi memeden kestim ve hala az az göğüslerimde süt var acaba benimde prolatnim fazla olabilirmi 7 aydan beri korunmuyorum bebekde yok sizce sebeb bu olabilirmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…