Gebeliğe Hazırlık Prolaktin yüksekliği ⁉️

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İnş kuzum evet en büyük etken o elinde olmuyor insanın

İ
Evlenip çocuk sahibi olmak isteyinceye kadar böyle bir değerden haberin bile yoktu
Benim antidepresanlardan sonra bu sekil oldu stres yapınca da hiç düşmedi ama stresi bi bıraktım 40 dan 11 e düşmüş sizde adet dönemleriniz de ne gibi sıkıntılarınız olmustu

Benim antidepresanlardan sonra bu sekil oldu stres yapınca da hiç düşmedi ama stresi bi bıraktım 40 dan 11 e düşmüş sizde adet dönemleriniz de ne gibi sıkıntılarınız olmustu

Diyorum ya işte bne adet dönemimde hiç sıkıntı yaşamadım hep düzenlidir evlenince testte çıktı ve öğrendim 32 idi benim en fazla o da

Aynı sorun bende vardı, tesadüfen öğrendim yüksek olduğunu. 26 yaşındayım adetlerim düzenlidir, Bebek istediğimiz için doktora gittim prolaktinin 40 oldugunu ögrendim.
5 mg. Dostinex kullandım içinde 2 tane olan yarım tablet, 3 günde bi. Çok şükür simdi 7.07 ye düşmüş. Buseferde LH hormonum azcık yüksek çıktı bakalım ona ne dicek doktorum..
canını sıkma çok fazla oynayan bir hormonmuş stres hormonuymuş diğer bi adı ile.

Diyorum ya işte bne adet dönemimde hiç sıkıntı yaşamadım hep düzenlidir evlenince testte çıktı ve öğrendim 32 idi benim en fazla o da

Siz hiç göğüsten süt geldiğinizi fark etmediniz mi yada regliniz düzenli olmasına rağmen hiç miktar da renkte değişme falanda mı yaşamadınız

Siz hiç göğüsten süt geldiğinizi fark etmediniz mi yada regliniz düzenli olmasına rağmen hiç miktar da renkte değişme falanda mı yaşamadınız
Göğüsümden hiç süt gelmedi, bas agrısı yapar diyorlar bende bas agrısıda olmadı. Reglim çok düzenlidir ancak o son 2 - 3 ay ciddi sorunlarla uğraştım canımı sıkıp uykularımı kaçıracak kadar, adetlerim 3gün geç 5gün erken oynama olmustu. Hatta bunuda söyledim doktora ama gayet normal 35 güne kadar normal sayılıyor bi düzensizlik yok dedi. Adetlerimi etkileyen prolaktin miydi yoksa dönemsel miydi bilmiyorum. Ama doktora gitmesem asla bilmicektim hormonun yüksek oldugunu..

Evet benim doktorumda 35 güne kadar normal düzensizlik sayılmıyor demişti sanırım herkes te aynı etkiyi vermiyor bu prolaktin yüksekliği benim çok düzenli olmasına rağmen miktarı azaldı rengi falan değişmişti doktor da bu etkileri yapar demişti ama demekki değişiyormuş

Bakıldı kuzum. Adetim in 2. Günü gittim hormon testi yapıldı hepsi normal çıktı bir tek prolaktin yüksek çıktı inş düşer hamile kalırım bu ay
Acaba kaç çıktı canım. Bazı doktorlar yüksek değerlere normal diyorlar da onun için soruyorum. İnşallah canım övülasyon testide kullanılıyorsan neden olmasın ki

Acaba kaç çıktı canım. Bazı doktorlar yüksek değerlere normal diyorlar da onun için soruyorum. İnşallah canım övülasyon testide kullanılıyorsan neden olmasın ki
77 çıktı prolaktin. Ben de incelenmiştir canım diğer horman testlerinde değerlerim hep gösterdiği en alt ve en üst sınırın ortalarindaydi

İnş canım Allah gönlümüze göre verir

77 çıktı prolaktin. Ben de incelenmiştir canım diğer horman testlerinde değerlerim hep gösterdiği en alt ve en üst sınırın ortalarindaydi
Ben tirod i sormuştum ama neyse ben sana aralıgını söyleyince sen bakarsın. 2.50 sınır gebelik düşünenler için. 2.50 sen aşşağı olması lazım. Daha yüksekte gebelik olmaz mı olur ama zorlaştırıyor. Onun im sormuştum bazı doktorlar .5.50 baz alıyorlar.

Canım öncelikle allah şifa versin inşallah düzelir ve kısa sürede hayırlısıyla anne olursun ama prolaktin yüksekliği bir ilaçla hemen o ay düşürülüyor çok daha kötü sorunlardan dolayı çocuğu olmayanlar var halimize şükretmemiz lazım canını sıkma

Canım sen diyince Bi daha baktım tsh oluyor sanırım test adı 1.98 sonucum

Çok sağol kuzum inşallah Rabbım hepimizin gönlüne göre verir

Kızlar Selam,
25 yaşındayım. Hamile kalmak istiyorum 9 oldu. 2 ay önce prolaktinim yüksekti ilaç kulladım geçen ay düştü. Bu ay da olmadı özel hastaneye gidiyorum doktor sprem testi de istedi. Yaptırmalı mıyız bilmiyorum. Genelde 1 sene sonra yaptırın diyorlar. Şimdi yumurtlama testi de aldım bakalım. Kararsız kaldım böyle yumurtalama testinide denedikten sonra mı gitsek sprem testine bilemedim. Prolaktin düşünce hemen hamile kalan oldu mu kimseyle paylaşmıyorum artık kafamda deli sorular stres yapmaya başladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…