psikiatra gitmiş, boşanma kararı vermekte acele mi ediyorum ..

allice

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2014
1.560
1.388
163
Kafam çook karışık. Eşimin agresif davranışları yüzünden boşanıcam dedim, ailem baskı yaptı. Karşı durdum, yok dedim kafama koydum, hatta girişimlerde bulundum. 10 yıldır hep aynı sorunlar, boşanmayı çok düşündüm ama ilk kez bu kadar kararlıydım, gözümü karartmıştım.

Sabah telefon etti. Psikiatra gitmiş, ilaç kullanmaya başlamış. Yıllardır yalvarıyordum git diye, şaşırdım. "Neden" dedim. Yok canım hala evliliğimizdeki sorunlu benmişim, onun gitme sebebi, annesine sesini yükseltmiş, artık ne saydırdıysa kadına.. O da "senin halini hiç beğenmedim, bir kafa doktoruna git" demiş. Tabi adamın DNA'sında yazmaz annesinin bir dediğini iki etmek. Gitmiş. Arayıp söylemesine de şaşırdım, bir haftadır görüşmüyorduk. İllaki faydası olacaktır adama tedavinin. Şimdi seçeneklerimi düşünüyorum.

a. Davranışları düzelir, ilerde belki evlilik terapisine de gitmeye ikna edebilirim, sonuçta adım atmış ve herşey yoluna girer.

b. Davranışları düzelir ama evliliğimiz düzelmez. Bu seferde anlaşmalı boşanmaya ikna olabilir.

c. Düzelecek diye beklerim ama hiçbir şey düzelmez ve gelecek sene yada ondan sonraki sene, kendimi yine aynı noktada bulurum. Tekrardan aynı savaşları veririm. Geriye bakıp, keşke derim. "Keşke"yi acele edip boşanırsam da söyleyebilirim.

Kafam çok karışık, gidip geliyorum sürekli. Belkiler üzerinde düşünüp duruyorum. Sonra da hala belkilere umut bağladığım için kendime kızıyorum. Evliliği psikolojik yardımlar, ilaçlar veya terapistlerle düzelen var mı? Yoksa kendimi mi kandırmış olurum beklersem?

senin için güzel olumlu bir adım atmış diyemeyiz ki
evliliğiniz için gitmemiş, annesine bağırdığı için ve annesi git dediği için gitmiş.
bu olumlu bir gelişme değil bence.

hala evliliğinizdeki tek sorunlu kişinin sen olduğunu iddia ediyor.

bu konularda tecrübeli olmadığım için şıklardan bir seçim yapmıyorum.
diğer arkadaşlarımızdan tecrübeli olanlar yardımcı olacaktır sana

Canım bunu bekleyip göreceksin. Herkeste aynı sonucu vermez bu terapiler. Sabırlı ol ve bir müddet zamana bırak.

ablamın evliliğindede aynı buna benzer olay olmuştu.ayrıldılar suan.sorunları olduğunu herkes biliyordu.annesi ikna edip psikologa götürdü.xanax vermiş doktor ama içmedi.sonra evlilik terapistine gittiler.siz boşanmayı kafaya koymuşsunuz ben bişey yapamam demiş terapist.bi çift gerçekten evliliğini kurtarmak isteyerek giderse evlilik terapistinin çok faydası var ama birisi isteksizse olmuyor.eşin zaten annesi için gitmiş.ama sen genede bekle.ilaçları içerse kuzu gibi olabilir

Bence esin biraz pisman ve onun icin gitti. Gittiginide sana kaba bir sekilde anlatiyor. Insallah hakkinda hayirlisi neyse o olur. Ama okurken guldum ya. Bazi erkekler cidden cocuk gibi

Canım belki senin için gitti ama gururuna yrdirip diyemiyor yoksa sana neden böyle bir bilgi versin ki?

bencede senın ıcın gıtmiş ama yıgıtlıge pok sürmek ıstemıyor..

bundan sonrasında hiç birsey ıcın acele etme,gözlemle gıdışatı..

o kendını kabul ettirmeye calışsın

bak biraz sabret evet o ilaçlar işe yarıyor ama 2-3 yıl düzenli kullanması lazım.sana anlattıgına göre pişman ve gururuna yediremiyor ama kendi de halinden memnun değil.bence hemen boşanma bir kez daha dene.eşine hasta gözüyle yaklaş ve yanında ol tabii yapabilrsen yapamazsan kimse bir şey diyemez sana.bak ben kimseye bunu demem bir kez daha dene ama suçlu psikolojisiyle değil de güçlü ve dimdirek dur karşısında.son şansı oldugunu hissetsim

Madem tedaviye başlamış, süreci takip etmek lazım bekleyin isterseniz biraz. Belki tedavi iyi gelir.

Hemen karar vermeyin sonuçları bekleyin ona göre hareket edin bence .umarım olumlu yönde gelişir

Canım ya resmen senin için gitmiş yoksa ne alaka arayıp sana söylemesi bu erkekler çok komik yemin ederim hiç burunlarından kıl aldırmıyorlar bence bu önemli bir gelişme en azından kendinde bir sıkıntı olduğunu farkedip kabul etmiş çok iyi bekle derim tatlım sonradan pişman olma en azından bunu da yaptım dersin vicdanın daha rahat olur ALLAH hayırlısını nasip eder mutlu olursun inşallah:)

Canım rahmetli babam huylu huyundan vazgeçmez derdi.

Gene de sen bilirsin.

Hakkında hayırlısı olsun.

Bugün annesi arayıp "en sonunda oğlumu delirttin, doktorluk ettin" diye bir sürü laf saydı. Oysaki evliliğimizdeki sorunların yüzde 50'si bizdeyse geri kalanı ondan kaynaklı şeylerdi. Kavgaların sonu hep gelir "sen anneme bunu demişsin" yada "şunu yapmışsın/yapmamışsın"a dayanırdı. Eşimi yalanlar, iftiralarla doldururdu. Dahası çocukluk arkadaşları bile eşimin eskiden beri agresif bir yapısı olduğuna dair anılarını anlatır dururdu. Eşim benden önce de böyleymiş, kadının dönüp kendisine, yetiştirme tarzına bakması gerekirken beni suçluyor.

Umarim tedavi yalniz gostermelik bir iki seans olmaz.
Ciddi bir sekilde devam ederse belki degisir ve evliliginiz kurtulur.
Beklemekte fayda var belki zamanla guzel seyler olur.

Ayrılık ama düşünmek için değil dinlemek için.. yalnız öyle bir yerde kalmalısın ki asla evliliğinle ilgili konuşulmasın. şimdi çocuğun var mı. varsa asla bırakma bir yere al ve git uzaklaş biraz ... ama ona tedavi olması koşuluyla döneceğini söyle ... tedavisi bitince yada 4. 5 ay sonra gelip bakarsın duruma.. hem seninde beynin durulur. Ama sakın arkadaş olarak bile haram olan bir erkekle görüşme. ve bu konuyu kimseyle konuşma . tatile çıkmış faret aslında bir sorun yok farzet... sonra baktın aynı uğraşma .. ama asla çocuklarını bırakma ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…