Obsesif Kompülsif Bozukluk var bende de.
Arabayı kilitlediğimi bildiğim halde, yarıyoldan geri dönüp defalarca kapıyı kontrol ediyorum mesela :)
Daha bir sürü takıntım var ama yazmayayım, takıyorum yaniKafayı
Aynısı bende de varKaç kere binadan aşağı onca merdiven inip yukarı çıktım.
Arabayı kapatıp bina girişine geliyorum, sonra geri dönüp kapıyı açmaya çalışıyorum, ve açılmıyor haliyle. Sonra acaba geri döndüğümde arabayı açıp unutmuş olabilir miyim diye aşağı inip kontrol ediyorum tekrardan. Yetmiyor, eşimi indiriyorum artık emin olsun o da... Evden çıkarken de aynı sorun offf...
Aynısı bende de varKaç kere binadan aşağı onca merdiven inip yukarı çıktım.
Arabayı kapatıp bina girişine geliyorum, sonra geri dönüp kapıyı açmaya çalışıyorum, ve açılmıyor haliyle. Sonra acaba geri döndüğümde arabayı açıp unutmuş olabilir miyim diye aşağı inip kontrol ediyorum tekrardan. Yetmiyor, eşimi indiriyorum artık emin olsun o da... Evden çıkarken de aynı sorun offf...
Ben bu sorunu para cikarirken cenimden veya cüzdandan kac kere yere bakiyorum düsürdüm mü diye :)
Araba vs zaten böyle kontrol etmemek icin kilitlerken tam kafa oraya odaklaniyorum,sonrada diyorum eveeeet kitledin bak yoluna arkadas
Birde simetrik takintim var,ay her seyi düzgün yapmaya calisiyom,masa milimine düz olacak,resim sandalye vs
benimde lisede boyle bır arkadasım vardı tam benım onumde oturuyordu ben dağınıklık hastasıo simetri hastasıydı, 40 dk. derste 20 kere arkasını donup sıramı düzeltiyordu o önünü dönünce bende dağıtıyordum cok cekti benden
Arabayı kilitlediğimi bildiğim halde, yarıyoldan geri dönüp defalarca kapıyı kontrol ediyorum mesela :)
benim bi tanıdıgımda obsesif kompulsif birine zarar verme korkusu var kendi kendini yiyip bitiriyo yüzde yüz iyileşme durumu varmıdır sizce?
bende sosyal anksiyete bozukluğu var. Buna bağlı olarak yemek yiyemiyorum. Zaten böyle teşhis edilmişti. Yabancı insanlarla konuşamıyorum, evden çıkmıyorum, telefonla bile görüşmek istemiyorum, hatta bir yeri arayacağım zaman bile elim ayağım titriyor. Tabi bu tedavi olmadan önceydi. Hala da devam ediyor aslında, ilacı bıraktığım an eski halime geri dönüyorum maalesef.
Tabiki var.Tedavi görüyormu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?