psiklojik rahatsızlıklar;STRES,SİNİR ANLARI,OLAYLARI PAYLAŞIYORUZ

Sahihuban

Nirvana
Pro Üye
25 Mayıs 2013
14.013
20.685
598
merhabalar kızlarr...
bu konuyu açma sebebim okul-iş-ev hayatının herhangi bir noktasında sıkıntıya strese düşenlerin yaşadıkları olayları,tepkileri,kazanımları,çıkardığı dersleri,tedavi yöntemleri gibi noktaları paylaşmaktır...
şu sıkınıtlı dünyada stressiz bir gün yoktur eminim...
birlikte paylaşalım ...sorunları aşmaya çalışalım...destek olalım birbirimize....
cevaplarınızı bekliyorum

***** psikoloji: davranışlar ve zihinsel süreçler ile birlikte bunların altında yatan nedenleri inceleyen bilim dalıdır.
PSİKOLOJİK HASTALIKLAREPRESYON,PANİK ATAK,PARANOYA,STRES,ŞİZOFRENİ,DİSTİMİ (KRONİK DEPRESYON),ANKSİYETE,SOSYAL FOBİ,KONSERVİYON BOZUKLUKLUĞU,SOMATİZAYSON BOZUKLUĞU,TİK BOZUKLUKLARI ,TOKOFOBİ,UYKUSUZLUK,UYUM BOZUKLUKLARI...

*****BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR' ENGELLERİ SORUNLARI PAYLAŞIMLARIMIZLA AŞACAĞIZ..DAHA SAKİN OLMAYI,ÖFKEMİZİ KONTROL ETMEYİ ÖĞRENECEĞİZ....

Son düzenleme:
Bende sosyal anksiyete bozukluğu var. Buna bağlı olarak yemek yiyemiyorum. Zaten böyle teşhis edilmişti. Yabancı insanlarla konuşamıyorum, evden çıkmıyorum, telefonla bile görüşmek istemiyorum, hatta bir yeri arayacağım zaman bile elim ayağım titriyor. Tabi bu tedavi olmadan önceydi. Hala da devam ediyor aslında, ilacı bıraktığım an eski halime geri dönüyorum maalesef.

Obsesif Kompülsif Bozukluk var bende de.

Arabayı kilitlediğimi bildiğim halde, yarıyoldan geri dönüp defalarca kapıyı kontrol ediyorum mesela :)

Daha bir sürü takıntım var ama yazmayayım, takıyorum yani Kafayı

Bende orta capli depresyon var,
Hastanede tedavi gördüm bir kac yil önce,ilaclarla düzeliyor derken yan etkilerinden dolayi biraktim..

Sinir öfkede olabiliyor bazi olaylar karsisinda.

Bir kac piskologa gittim fakat bana uyanini bulamayinca simdilik biraktim.

Aynısı bende de var Kaç kere binadan aşağı onca merdiven inip yukarı çıktım.

Arabayı kapatıp bina girişine geliyorum, sonra geri dönüp kapıyı açmaya çalışıyorum, ve açılmıyor haliyle. Sonra acaba geri döndüğümde arabayı açıp unutmuş olabilir miyim diye aşağı inip kontrol ediyorum tekrardan. Yetmiyor, eşimi indiriyorum artık emin olsun o da... Evden çıkarken de aynı sorun offf...

Aynen aynen ve ne yaparsam yapayım aşamıyorum onu. Kilitlediğim anı unutmamak icin derin nefes alıyorum mesela, merdivenlerden cıkarken de "derin nefes aldın yaaa" diyorum ama yine inip bakıyorum

Gecen gece elektrikler kesildi, iki hafta önce de binadan birinin arabasının plakasını calmışlardı. Organize bir durum olduğunu ve benim plakalarımı calacaklarını düşünüp sabah ezanına kadar uyumadım Sonra sinsice aşağıya inip plakamı kontrol ettim :)

o takıntı bende de var yaptığımı bildiğim halde gidip tekrar bakıorum
bide bu sıralar sürekli bi ağlama hali var üstümde depresyona mı giriorum acep:26:

Ben bu sorunu para cikarirken cenimden veya cüzdandan kac kere yere bakiyorum düsürdüm mü diye :)

Araba vs zaten böyle kontrol etmemek icin kilitlerken tam kafa oraya odaklaniyorum,sonrada diyorum eveeeet kitledin bak yoluna arkadas

Birde simetrik takintim var,ay her seyi düzgün yapmaya calisiyom,masa milimine düz olacak,resim sandalye vs

benimde lisede boyle bır arkadasım vardı tam benım onumde oturuyordu ben dağınıklık hastası o simetri hastasıydı, 40 dk. derste 20 kere arkasını donup sıramı düzeltiyordu o önünü dönünce bende dağıtıyordum cok cekti benden

Hahaha

Yok ben o kadarini yapmiyorum :)))

benim bi tanıdıgımda obsesif kompulsif birine zarar verme korkusu var kendi kendini yiyip bitiriyo yüzde yüz iyileşme durumu varmıdır sizce?

Eğer yolda yürürken yol yada kaldırım çizgisine basmışsam diğer ayağımla da basmak zorundayım. Bu da saçma bir gerçek...

Aynı durumdayım bende.Yalnız ilk defa sizin sayenizde isimlendirebiliyorum bu durumu.Bunun için teşekkür ediyorum size.Bir rahatsızlık olduğunu şimdi anladım daha.Ben hep normaldir diye düşünüyordum.Benim takıntı elektrikli aletlerin fişleri ,Kapı kilidi ve musluklar.Mutlaka elektrikli aletleri kullanmadığım zaman bile olsa fişte bırakmıyorum.Kullanırsam da mutlaka başında bekliyorum.Örneğin telefon şarz oluyor hani insanlar geceden şarja takarlar ya asla uyuyamam ben beklemem lazım başında.Ya da ütü yaptım fişi çektiğimi biliyorum ama illa ki bakıyorum bi kez daha.Hatta eşime baktırıyorum emin olmak için.Akşam uyuyakaldım diyelim bi uyanır hemen kapıyı kilitlerim.Sular kesilmişse ve dışarı çıktıysam aman allahım mutlaka birini gönderirim eve.Ama bilirim musluğu açık bırakmadım.Tedbir niyetli işte.Az önce biraz araştırdım da nette.Sayı takıntısı da var bende herşey çift olmalı.Yediğim zeytin sayısı,lokma sayım evimdeki eşyaların çoğu

Adı konmuş bir şeyim yok. Ama stres yaptığım dönemlerde istemdışı burnumu oynatıyorum sürekli. Çok kötü bir şey ya. Tik gibi.

ilaç tedavisi faydalı fakat ah şu yan etkiler olmasa..
Sendeki durumun ana kaynağı ne imiş,sebebi felan

BU TAKINTILI hemen hemen hepimizde var galiba...:)) ocagı kapattım mı anahtarı aldım mı ve özellikle de telefonu aldım mı diye sürekli bir kontrol halindeyim

Babam çok kaygılı kızlar :/ Sürekli bişeyler tembih ediyo kapıyı kilitledinmi ocağı söndürdünmü ama aşırı boyutlarda yani.Geçen annem cüzdanını kaybetti sandık birsürü senaryolar üretti bütün olaylarda gider en kötü senaryoyu bulur hep en kötüsünü düşünür.Kaygı bozukluğu olduğunu düşünüyorum siz ne dersiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…