Psikolog deneyimi olan varmi . Normali bumudur???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu yüzden bir doktor olarak hicbir dr bir insani kötüye dogru sürüklemeye çalışmaz. Iciniz rahat olsun. Ve birazda kendiniz isteyin kendinizle mucadele edin. Dusuncelerinizi kontrol altina almaya çalışın. Yazin, karalayin, çizin... Her zaman iyi olun. Gecmis olsun umarim en kisa zamanda dilediginiz gibi bir mutluluga sahip olursunuz.
Siz neler önerirsiniz peki . Gecmise takilmamak icin evliligimi iyilestirmek icin. Cocuklarla daha sağlıklı verimli yasamak icin. Bi an aklima bisey geliyo o gun benim için duruyor mesela

Siz neler önerirsiniz peki . Gecmise takilmamak icin evliligimi iyilestirmek icin. Cocuklarla daha sağlıklı verimli yasamak icin. Bi an aklima bisey geliyo o gun benim için duruyor mesela
Elimizdeki en degerli sey aslinda zamandir. Bunun bilincine varmaliyiz once. Herseyi erteliyoruz sanki cok vaktimiz varmis gibi. Erteledikce cocuklar büyüyor gecmiste onlarla iyi vakit geciremediğimiz icin keskelerimiz artiyor. Keske cocuklarimizla doğru yerden baslayabilseydik... Geçmişi düşünürsek ne olur???? Hicbir sey degismez. Gecmise gidebilir misiniz boyle bir makinaniz ya da sansiniz var mi hayir. Yarina cikacak miyiz belli degil bunlar sizinde bildiginiz herkesin bildigi seyler ama yasarken o girdapta aklimiza bile gelmiyor. En cok kalp kirmaktan korkarim ben bu yüzden kendime ozel bir anahtarlik ve cüzdan yaptirdim bu dunyaya güzel şeyler sığdır yazar. Öfke bizi felakete sürükler iyilik ve affetmek bizi yüceltir. Esinizin eminim bir sürü hatalari vardir ve birseyden daha eminim sizinde hatalariniz vardır. Hicbirimiz mukemmel değiliz ve karsi taraftan mukemmel olmasini isteyemeyiz. Sayet eşiniz degisime aciksa ve bunu siz istediginiz icin yapiyorsa var gücünüzle ve son kez ona destek olacaksiniz. Akliniza gecmis geldiğinde elinizin altinda size iyi gelen ve geçmişi hatirlamamanizi saglayacak bir notunuz, ambleminiz, işaretiniz olacak. Ona bakip onunuze bakmaniz gerektiğini hatirlayacaksiniz. Anne olmak zor bir eylem. Cocuklariniza örnek anne olmaya calisin. Burda cogumuz ailelerinden şikayetçi gelisim kitaplari okuyun. Enerjinizi bis seylere degil gelisiminiz icin hobilerinize, ailenize, kitaplariniza yoneltin. Bol bol okuyun. Siz iyilestikce cevreniz ne olursa olsun sizin dünyanız güzelleşecek.

Doktorların yazdığı her ilaç antideprasan değil ki canım ihtiyaç görmese tavsiye etmez ki zaten bence güven doktoruna

Elimizdeki en degerli sey aslinda zamandir. Bunun bilincine varmaliyiz once. Herseyi erteliyoruz sanki cok vaktimiz varmis gibi. Erteledikce cocuklar büyüyor gecmiste onlarla iyi vakit geciremediğimiz icin keskelerimiz artiyor. Keske cocuklarimizla doğru yerden baslayabilseydik... Geçmişi düşünürsek ne olur???? Hicbir sey degismez. Gecmise gidebilir misiniz boyle bir makinaniz ya da sansiniz var mi hayir. Yarina cikacak miyiz belli degil bunlar sizinde bildiginiz herkesin bildigi seyler ama yasarken o girdapta aklimiza bile gelmiyor. En cok kalp kirmaktan korkarim ben bu yüzden kendime ozel bir anahtarlik ve cüzdan yaptirdim bu dunyaya güzel şeyler sığdır yazar. Öfke bizi felakete sürükler iyilik ve affetmek bizi yüceltir. Esinizin eminim bir sürü hatalari vardir ve birseyden daha eminim sizinde hatalariniz vardır. Hicbirimiz mukemmel değiliz ve karsi taraftan mukemmel olmasini isteyemeyiz. Sayet eşiniz degisime aciksa ve bunu siz istediginiz icin yapiyorsa var gücünüzle ve son kez ona destek olacaksiniz. Akliniza gecmis geldiğinde elinizin altinda size iyi gelen ve geçmişi hatirlamamanizi saglayacak bir notunuz, ambleminiz, işaretiniz olacak. Ona bakip onunuze bakmaniz gerektiğini hatirlayacaksiniz. Anne olmak zor bir eylem. Cocuklariniza örnek anne olmaya calisin. Burda cogumuz ailelerinden şikayetçi gelisim kitaplari okuyun. Enerjinizi bis seylere degil gelisiminiz icin hobilerinize, ailenize, kitaplariniza yoneltin. Bol bol okuyun. Siz iyilestikce cevreniz ne olursa olsun sizin dünyanız güzelleşecek.
Ne gyzel yazdınız cok sagolun. Denicem ins. Esim evet terapi aliyor oda ama mesela beni sinir eden huylarini biraknasi zor oluyor. Ama psikolgum oyle durumdalarda degisim zaman alir sabirli ol diye kendini telkin et diyor. Aynen dediginiz gibi yasamak istiyorumama gercekten zorlanıyorum.

Takıntılarınıza ilaç kullanmanız iyi olabilir çünkü çoğaldıkça hayatınızı ele geçiriyor. Ben bi süre kullandım bayağı iyi geldi. Doktorunuza güvenin bence.

Ayrıca bildiğim kadarıyla takıntı beyindeki serotonin salgısı eksildiği zamanlarda ortaya çıkıyor. Antidepresan olarak düşünmeyin. Beyininizdeki nöronların doğru çalışmasını sağlayacak. Serotonin yükseldikçe mutlu ve rahat olacaksınız. Eski antidepresanlar uyutmak için veriliyordu ama yeni nesil ilaçlar tamamen farklı uyku getirmeden düşüncelerinizi doğru yönlendirmenize yardımcı oluyor.

Ne gyzel yazdınız cok sagolun. Denicem ins. Esim evet terapi aliyor oda ama mesela beni sinir eden huylarini biraknasi zor oluyor. Ama psikolgum oyle durumdalarda degisim zaman alir sabirli ol diye kendini telkin et diyor. Aynen dediginiz gibi yasamak istiyorumama gercekten zorlanıyorum.
Sizi anlayabiliyorum. Huylarimizi kirmak, mizacimizi yenilemek cok zor. Mesela hangi huylari sizi rahatsiz ediyor. Bunlari listelemeniz gerekiyor. Mesela temiz biri degil mi her yere notlar yazin, ozel gunleri hatirlamasini mu istiyorsunuz hatirlaticilar koyun ya da sizle ilgilenmesini mu istiyorsunuz plan kavanozu yapin... herseyin çözümü vardir bu hayatta ölümden baska. Yeni bir sayfa acin yarina ve iyi seyler yapin. Bol bol gülümseyin. Güzel sofralar kurun. Bu en basta size iyi gelecektir. Her aksam davranış muhasebenizi yapin. Kendinizle ilgili notlar alin.

Takıntılarınıza ilaç kullanmanız iyi olabilir çünkü çoğaldıkça hayatınızı ele geçiriyor. Ben bi süre kullandım bayağı iyi geldi. Doktorunuza güvenin bence.

Ayrıca bildiğim kadarıyla takıntı beyindeki serotonin salgısı eksildiği zamanlarda ortaya çıkıyor. Antidepresan olarak düşünmeyin. Beyininizdeki nöronların doğru çalışmasını sağlayacak. Serotonin yükseldikçe mutlu ve rahat olacaksınız. Eski antidepresanlar uyutmak için veriliyordu ama yeni nesil ilaçlar tamamen farklı uyku getirmeden düşüncelerinizi doğru yönlendirmenize yardımcı oluyor.
Okadqr makbule gectiki bu yazdıklarınız anlatamam. Terapi aliyorum bende eşimde ama doktorumuz mutlaka antidepresan oneriyor hafif olanlarindan. Oyle gitmemiz daha iyi olacak diyordu. Ama biturlu alamadik. Yurtdisindym. Burda direk gitmekte riskli olur diye herseyi diyemiyorum burdaki doktorlara . Ama bazi arkadaslarim ilac iyi dgl uyusturiyor dedi. Sen zaten ona sikintilardn kurtulamk icin gidiyorsun ilacla olacaksa tekte halledrsn dedi. Gene bisuru suphe duydum . Bu yazdiginiz icimi rahatlatti. Lustral benzeri ilac bakicam burda

Kaygı bozukluğunuzun şiddeti yüksekse ilaç tedavisi bir kaçış değil mecburiyettir.Beynin kimyası ile alakalı..Tek anlamadığım ilacı psikologunuz mu yazıyor yoksa psikiyatriste mi yönlendirdi? Benim bildiğim ilaç yazabilen tıp çıkışlı olduğundan psikiyatristtir.
Terapi işe yarar ama işe yaraması ayları, yılları bulabilir. Bu süreçte yaşam kalitenizi arttırmak için ilaç tavsiyesi vermiştir doktorunuz.İlaca öcü muamelesi yapmayın lütfen.Ömür boyu içmeyeceksiniz.Terapi işe yaradıkça ,doğru düşünmeyi öğrendikçe (ki dediğim gibi yıl alabilir,pratik yapa yapa oluyor ancak) ilacı da bırakırsınız.

Siz psikologunuza güvenmiyorsunuz, iki ayda çok kısa bir süre. Psikolog ilaç yazmayacak sizi psikiyatriste yönlendirecek yüksek ihtimal. Takıntılarım var diyorsunuz belkide anksiyeteniz var buyuzden de söylemiş olur. Kesinlikle dinleyin sorgulamayın, bu işin eğitimini almış sonuçta. Öyle mi böyle mi demeyin, siz böyle yaptıkça birşeyler yarim kalır.

Benim psikoloğum da psikiyatriye yönlendirmişti. Verilen ilaca kadar takip etti onun için hafif dozda olması önemliydi. İlacı 6 ay kadar kullandım ve yıllardır gayet iyiyim. Halk arasında konuşulan saçma sapan muhabbetlere inanmayın. Eğer doğru ilacı doğru dozda kullanırsanız faydasını görürsünüz

Hayır psikolojimiz için içtiğimiz ilaçlar uyuşturmuyor. Her birinin etkisi farklı ama ben can sileceği gibi düşünüyorum. Arabada canı silmeden de gidebilirsiniz ama kaza riskiniz çok yüksek, yanınızda kopilot olsa dahi. Ama o camı ilaçla silerseniz gözünüzün önünü görebilirsiniz.

Sizi anlayabiliyorum. Huylarimizi kirmak, mizacimizi yenilemek cok zor. Mesela hangi huylari sizi rahatsiz ediyor. Bunlari listelemeniz gerekiyor. Mesela temiz biri degil mi her yere notlar yazin, ozel gunleri hatirlamasini mu istiyorsunuz hatirlaticilar koyun ya da sizle ilgilenmesini mu istiyorsunuz plan kavanozu yapin... herseyin çözümü vardir bu hayatta ölümden baska. Yeni bir sayfa acin yarina ve iyi seyler yapin. Bol bol gülümseyin. Güzel sofralar kurun. Bu en basta size iyi gelecektir. Her aksam davranış muhasebenizi yapin. Kendinizle ilgili notlar alin.
Profilinizde sınırlandırma var göremedim de sorayım dedim
Sitede bu şekilde düşüncelerinizi paylaştığınız bir konunuz vs var mı okumayı çok isterim.
Çok güzel şeyler yazıyorsunuz.

uzun zamandır terapi alıyorum. önce psikiyatriste gittim, hafif bi antidepresanla başladı, kendi psikoloğa yönlendirdi. sonrasında ilacı onun dediği şekilde kestik. terapiye devam ediyorum. bebek adımlarıyla olsada ilerlemeyi fark ediyorum. başımız ağrıdığında nöroloğun verdiği ilaca laf etmiyorsak (alerjiler hariç) psikiyatristin verdiği ilaçlarada öcü gibi bakmamalıyız bence. sizde işleyiş farklı olduğu için psikolog yönlendirme yapmış, güvenin uzmana. güvenmezseniz faydasını göremezsiniz.

Kulaktan dolma dedim aslinda . Deneyimim yok
O zaman kullanın gitsin, madem bu yola girdiniz.
Bizim toplum o kadar acayip ki, etkisi yıllarca vücuttan çıkmayan antibiyotigi nane sekeri gibi çifter çifter yutarlar,antibiyotik yazmayan doktora,reçetesiz vermeyen eczacıya söylenir dururlar. Ama ne hikmetse her türlü psikolojik ilaca 'aman kuzum,içme . Uyuşturur beynini' diyorlar 😅
o yüzden kulaktan dolma bilgilerin aklını kurcalamasina izin verme.
Bir de plasebo etkisi diye bir şey var. Yani ağrıdan ölürken doktor sana 'bu ilaç çok etkili,hemen kesecek ağrını' diye saf su enjekte etse o ağri vücuttan gider. Bu bilimsel bir şey.
Aynı şekilde eğer siz ilacı içerken uyusacaginiza inanır ve böyle içerseniz yan etkisi olmasa bile ilacı içtikçe uyuşursunuz. Çünkü beyin kendisini buna hazırlamış olur.
Ben mesela sosyal psikoloji dersinde agorafobiyi işlerken birden yaşadığım bütün şeyleri gördüm kitapta. Ve şey yazıyordu 'telkin ile geçmez, ilaç tedavisi şarttir'.
Ertesi gün konuştum sabahtan doktora. Doktor 'sizde agorafobi var' dedi, 'evet ,bence de ' dedim😅😅 verdiği ilacın beni tüm dertten kurtaracağına emin bir şekilde içtim
Ve etkisini gördüm...
Siz de öyle yapın bence. Baştan on yargıli olduğunuz ilaçtan hayır gelmez çünkü

Okadqr makbule gectiki bu yazdıklarınız anlatamam. Terapi aliyorum bende eşimde ama doktorumuz mutlaka antidepresan oneriyor hafif olanlarindan. Oyle gitmemiz daha iyi olacak diyordu. Ama biturlu alamadik. Yurtdisindym. Burda direk gitmekte riskli olur diye herseyi diyemiyorum burdaki doktorlara . Ama bazi arkadaslarim ilac iyi dgl uyusturiyor dedi. Sen zaten ona sikintilardn kurtulamk icin gidiyorsun ilacla olacaksa tekte halledrsn dedi. Gene bisuru suphe duydum . Bu yazdiginiz icimi rahatlatti. Lustral benzeri ilac bakicam burda
Ben selectra kullandım okb için. Doktorunuz sizin için hangisi iyiyse onu yazar zaten bu ilaçlar reçetesiz satılmıyor. İnşallah sorunlarınıza yardımcı olur. Çevrenizdekileri dikkate almayın psikolojik ilaçlar hakkında hep negatif bi algı var malesef. Zincirleri kırmak lazım.

Benim psikolog deneyimim var. Kusura bakmayın ama sizin gibiler yüzünden yeni bir akım başladı adı da doğal akım. Haplara aşılara karşı olma akımı. Sonucunda da ne oluyor görüyoruz. Ne demek uyuşturuyor? Uzmanlardan daha iyisini mi biliyorsunuz?

psikoloğun ilaç önerme yetkisi mi var. ?
Bende ilacın bazı şeyleri uyuştırduğunu düşünüyorum
Başka bir doktor bulabilirsiniz güvenmiyorsanız.

Profilinizde sınırlandırma var göremedim de sorayım dedim
Sitede bu şekilde düşüncelerinizi paylaştığınız bir konunuz vs var mı okumayı çok isterim.
Çok güzel şeyler yazıyorsunuz.
Malesef yok. Cok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için ❤

Anladım.
Ben uzmana güvenmekten yanayım ama her uzmana nasıl güvenilir, bu da muallak.
Vermek istediği ilacı araştırın, hangi tedavilerde kullanılıyor ya da yan etkileri nelerdir bir bakın.
İlaç deyince uyuşma aklımıza geliyor ama vücuttan öte beyni sakinleştirmeye yönelik olanları da var.
Yani uyku hapı gibi düşünmeyin.
yan etkisine bi yakını baksın başkası gözlemlesin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X