Psikolog desteğine ihtiyacım olup olmadığına karar veremedim?

rachelgreen93

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2019
12
3
1
32
Merhaba. Benim derdim biraz uzun ama buradaki insanları sıkmamak adına özet geçmek istiyorum. Şöyle ki ben 2018 Temmuz ayında çok sancılı ve uzun süreli bir ilişkimi kendi isteğimle bitirdim. Bu ilişkimi bitirdiğimden beri kimse ile konuşasım gelmiyor, mesela internetten birileri beni ekleyip tanışıp/görüşmek istediği zaman sürekli zoraki konuşuyorum ya da konuşmayı kendi kendime kesiyorum. Ama bir yandan hayatımda biri olsun, ciddi bir ilişkim de olsun istiyorum. Fakat sanki içim resmen dışarıya karşı buz kesmiş gibi, konuştuğum kişinin diyelim ki kriterleri bana uydu ama konuşmayı devam ettirmek gelmiyor içimden. Yani bir yandan düzgün bir ilişkim olsun isteyip, bir yandan içsel çatışmalar yaşamam bana doğru gelmiyor. Gün içinde sürekli geçmişe kızarken buluyorum kendimi. Aslında olaylara karşı bakış açım ve farkındalığım yüksek ama aşamadığım bazı şeyler var. Sizce bu durumda bir psikolog desteği iyi gelebilir mi? İçten içe bir psikolog ile görüşmem gerektiğini hissediyorum. Size sorma nedenim aynı yollardan geçen varsa bu hissettiklerim normal mi yoksa dediğim gibi psikolog desteği gerekebilir mi? İş hayatım istediğim gibi düzene girdiği zaman bir psikolog ile görüşmeyi deneyebilirim. Görüşleriniz için teşekkür ederim şimdiden.

Siz henüz geçmişten kopamamissiniz ki bı gelecek olsun kendinize zaman verin daha 1 yıl bile olmamış psikolog tabiki çok iyi gelir imkaniniz varsa hiç durmayin bu süreci çok sağlıklı bir şekilde atlatır geleceğe umutla bakarsıniz.. geçmişten kurtulamadan gelecekte yaşanmıyor maalesef..

Biraz hayatı akışına bıraksanız daha bir yıl bile olmamış neden bu kadar ilişki istiyorsunuz?Yeni bir ilişki istemekle yada kriterlerin uymasiyla olmaz ki karşındaki kişiye birşeyler hissetmeyle olur.Demekki karşına aşık olacağın biri çıkmamış.Eger istemeyle yada kriterlere göre olsaydı şuan kimse yalnız olmazdı. Eğer sen psikologa ihtiyacın olduğunu düşünüyorsan git tabi ki tarafsız üçüncü bir göz her zaman iyidir.

Psikologdan yardım almak için illa ki tüm balatalarımızı yakmamız gerekmiyor. =) Sizi mutsuz eden, rahatsız eden bir şeyler varsa, pekala da yardım alabilirsiniz.

Yerinizde olsam psikologa gider miydim... Sanırım önce ilişki odaklı olmaktan vazgeçmeye çalışırdım. Yani başka şeylere odaklanır, hayatın keyfini çıkarmaya çalışır, sosyalleşir, birileriyle flört eder, flörtten öteye gitmiyorsa da orada bırakır, biriyle ilişki yaşamayı gerekli olarak görmezdim. En azından buna çalışırdım. Yapamıyorsam, o zaman yardım alırdım.

İnsan herkesle bir ilişki yaşayamaz ayrıca... Kriterlerinin size çok uygun olması da bunu sağlamaz. Uyum lazım, kimya lazım, elektrik lazım... Belki de tek sorun henüz içinizi coşturacak biriyle karşılaşmamış olmanızdır.

Serhat yabancı Instagrami takip edin kitaplarini okuyun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…