Psikolog ve boşanma davası yardım

Atlantistebiranka

Thank you mario but princess is in another castle.
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2019
2.724
9.219
158
Merhaba kızlar, ailemin yanındayım ve her geçen gün iyileşiyorum.

Yaşadıklarım aşırı derecede kötü olduğu için, ruhsal durumum en diplerde şu an. Boşanma davası açmaya hazırlanıyorum bir yandan. Okulumu kurtarmaya çalışıyorum öteki yandan, eşyalarımı o cehennem çukurundan kurtarmanın yolunu arıyorum bu da diğer yandan. Kafam karlı dağ anlayacağınız.
Kızlar, geçen gün bir arkadaş psikoloğa gittiğim için karşı taraftaki şeytanların bunu kullanabileceğini söyledi. Halbuki benim amacım, psikolojik şiddeti ve boyutunu kanıtlayıp dava dilekçeme eklemek istiyorum.
Başına benzer bir olay gelen var mı? Bana ettikleri eziyetlerden "bunun psikolojisi bozuk zaten, tedavi alıyor." diye sıyrılırlarsa?
(Devlette gidiyorum bu arada)

Mantıklı hanımlardan yorum bekliyorum.
Okuduğunuz için teşekkürler

Hakim psikolaga gidip gitmediginizi değil neden gittiğinizi önemser. Nedeni de eşiniz ise bunu da ayrıca değerlendirir.

Ben de o korktugun durum oldu maalesef. Mahkemede evlilik birligi icerisinde de psikolojimin bozuk oldugunu soyleyerek bosanma davasi surecinde gittigim psikolog kayitlarini mahkemeye sundular. Henuz karar asamasina gelemedik hakim nasil degerlendirecek o durusmada anlarim ama cok ustunde durmamis gibi gorundu. Ben de bunu duydugumda tedaviyi biraktim. Hata yapmisim. Narsist bir esin etkilerinden desteksiz zor cikiliyor. Herseyden once insanin kendisine, kendi sagligina oncelik vermesi gerekli.

Bir şey olmaz. Eğer iddia ettileri gibi ağır bir durumunuz olsaydı zaten ilaç tedavisi alıyordunuz veya yatış vermişti doktor size. Psikolog değil psikiyatriste gidiyor olurdunuz. En olmadı gittiğiniz psikolog ile görüşür avukatınız onu şahit çağırır veya yazı mı yazar bilemem yalanlarsınız.

Evet, maalesef mahkemede kullanırlar. Ben özel bir psikiyatriste gidip antidepresan almıştım. Doktorum beni uyardı, sakin kimsenin haberi olmasın, mahkemede kullanırlar, diye. Hele devletten takip daha kolay.

Evet, maalesef mahkemede kullanırlar. Ben özel bir psikiyatriste gidip antidepresan almıştım. Doktorum beni uyardı, sakin kimsenin haberi olmasın, mahkemede kullanırlar, diye. Hele devletten takip daha kolay.

Siz psikiyatriste gitmişsiniz ilaç kullanmışsınız. Hastalığınız tespit edilmiş tedaviye başlamışsınız yani. Konu sahibi ise psikoloğa gidiyor. İkisi aynı görünse de çok farklılar aslında birbirinden.

Bunları hasta olmaktan utandigim için yazmadım, yanlış anlaşılmasın. Sadece hanımefendinin yaşadıklarını tahmin edebiliyorum.

Bunları hasta olmaktan utandigim için yazmadım, yanlış anlaşılmasın. Sadece hanımefendinin yaşadıklarını tahmin edebiliyorum.

Neden utanasınız ki? Psikolojik yardım almakta grip almak kadar doğal bir olay. Bizim ülkemizin yüzde 90’ının ihtiyacı var buna üstelik. Bu konuda bilinçli olup psikolojik destek veya yardım alan kişi sayısı bu kadar azken siz kendinizle gurur duyun bence. Kastetmek istediğim nokta şuydu siz psikiyatriste gitmişsiniz ilaç almışsınız. Evet bu mahkemede belgenirse aleyhinize kullanılabilir bir durum ama konu sahibi psikoloğa gitmiş zaten ilaç yazma yetkisi olmayan birine yani. O yüzden mahkemede aleyhinde kullanabilecekleri bir durum değil bu.

Hayır, reçete yazdı ancak eczacı çok hafif bir ilaç olduğunu, hatta reçetesiz de alınabildiği söyledi. Ben ilacın dozaj vs. Gibi özelliklerini sormuştum da.

Maalesef işlerin ne noktaya geleceğini bilmediğim için ben tedbirli davranmıştım doktorun uyarısı üzerine. Konu sahibinine de aynısını öneriyorum.

Devlete gideceğim dediği için takip ederler ve kullanırlar diye düşünüyorum.

Maalesef işlerin ne noktaya geleceğini bilmediğim için ben tedbirli davranmıştım doktorun uyarısı üzerine. Konu sahibinine de aynısını öneriyorum.

Sağ aşağıdaki cevapla butonuna basarsanız daha rahat iletişim kurabiliriz. Tamam takip ederler ama psikolog görüşmesinden bir şey çıkmaz onu anlatamaya çalışıyorum. Sizin durumunuzla konu sahibinin durumu çok farklı. Siz doktora gitmişsiniz, psikolog doktor değil. Siz ilaç kullanacağınız için uyarılmışsınız, konu sahibine gittiği psikolog ilaç yazamaz. Dolayısıyla ilaç kullanamaz. Bu yüzden konu sahibini suçlayabilecekleri, senin ruhsal açıdan problemin var diyebilecekler bir durum yok ortada. Eğer olsaydı psikolog onu psikiyatriste yönlendirirdi zaten. Takip ettiklerinde bunu da görecekler.

Aynı anda psikoloğa gittim. Üstelik avukatımın tavsiye ettiği bir kişiydi. O da her ikisi için de uyarıda bulundu. Tabi ki psikolog ilaç yazamaz, ama iş davaya döküldüğünde ilaç kullanıp kullanmasının bir önemi olmayacak , demek istiyorum. Maalesef yaftalamak için her ikisi de yeterli olacak .

Yaşadıklarımın tecrübesini aktarmak istedim sadece. Tedbirli olmakta fayda var. Ben de ayni soruyu sormustum avukatima. Tamam, psikiyatristi kullanir, psikologu da kullanir mi diye? O da psikoloğu mahkemeye çağırıp hakkımda görüş alabileceklerini söylemişti. Şükür o noktalara gelmedi.

Offfff ben bu aşağılığın bana yaptığını nasıl kanıtlayacağım. Atlatamıyorum, takıntı oluşmaya başladı. Nasıl yapacağım, ruhum daralıyor.

Sizin şu aşamada psikiyatriye giden bir sürü kadin var. Sonucta cezai ehliyetten düşürecek şizofren bipolar vs. Tanısı konulmayacak. Yaygın anksiyete (kaygı bozukluğu) depresyon vb. Tanilarla takip edilirsiniz. Midemiz agriyinca hicbir durumu beklemeden gidiyoruzda, mahkemede davam var diye insan bedenini ayakta tutan ruhum incindigi için gittiğimde mi aleyhime dönecek. Yaşadıklarım beni derinden sarstı...ben bir insanım güzel seyler nasil mutlu ediyorsa tersi de bi okadar uzebilir.
O değil bunu psikologunuz nasil söyleyebiliyor aleyhinize donebilir diye. Tahmin yurutuyorsa böyle yönlendirmesi cok yanlış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…