- Konu Sahibi psikopatinkarisi
-
Canim bende gitmistim iki kez yanliz sonra bir kerede esimle, birak kadinin tavsiye vermesi bana haklisin kendini skma fln filan esimle gidincede onu hakli beni anlayissiz cikardi.. Hadi dicem biz baska ulkedeyiz kultur farki esimde doktrda burali ama bosa para verdim bende ne bana nasil daha anlayisli olucami ogretebildi bir ustune esim tartismalarda dktor bile dyor sen hala kabul etmiyorsun diyip daha cok sinirimi zplatir oldu :))
Belkide benimki kotu br tecubedir, sana bol sanslar, ins hersey gonlunce olur..
bunlar geçici çözümler. insanlar kafasında değişmiyorsa psikolog falan gereksiz diye düşünüyorum.
yani bir psikoloğa derdini anlatmak hayatını değiştirmeyecek. küçücük şeyleri bile değiştirmez. eşine de bağlı.
herkesin doğası gereği... bilmem anlatabildim mi..
emin ol 10 yılldır kafamdan atamadığım şeyler var. yaş ilerledikçe daha da yerleşiyor beynime.
psi. çözüm bulmuyor.
O zaman bu adamların görevi ne , ne işe yarayacaklar
Hiç mi yok ya evet şu doktor bize çok iyi geldi diyen biri
Psikologtan beklentileriniz farklı ve bence yapması gereken şeyi yanlış biliyorsunuz muhtemelen bu yüzden kafanızın karışması doğal
Psikolog sizin hayati kararlarınızı veremez ki, o size yol göstermekle görevli, sizin ne yapmak istediğinizi bulmanızda yardımcı olmakla görevli, bir anda sihirli bir değnekle başınıza dokunup tamam dertlerin çözüldü diyemez
Ya da bunu şöyle yapmalısın doğrusu bu, yanlışı bu diyemez, kendi yargılarıyla karar veremez, çünkü bu sizin hayatınız ve sonuna kadar sizin kararlarınızla ve bunun sonuçlarının sorumluluğunu almanızla ilerlemeli
Eğer sizin adınıza karar verirse ve bundan pişmanlık duyarsanız sürekli onu suçlarsınız ve o kişi bunun sorumluluğunu alamaz, almamalı eğer aklı başında biriyse (burda şahsın nasıl bir tavır takındığı, nasıl bir yol izlediğini bilmeden konuşuyorum sadece sokaktakiyle aynı tepkiyi verirdi dediğiniz için)
Sokaktaki kişi size yargılamadan yaklaşmazdı, kendisi sizin yerinize karar vermeye kalkıp, kendi değer yargılarıyla sizin değer yargılarınızın çatışmasından daha büyük problemlere sebep olabilirdi
İlk seanstan büyük değişimler bekleyemezsiniz, neticede henüz problemleri yeni su yüzüne çıkarılıyordur, sizi yeni tanıyor, ilişkiniz yeni gelişiyor
Genel olarak bu işin kurallarından bahsettim karşınızdaki psikolog sizin ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek nitelikte midir değil midir bilemem
Bir süre devam edin derim ben eğer anlaşamıyorsanız, yaklaşımından hoşlanmıyorsanız bir başkasını, kendinize daha uygun bir psikolog bulun ama kimseden size şöyle yap böyle yap deyip mükemmel bir hayat tablosu yaratmasını beklemeyin, onun görev sınırlarını aşar çünkü bu :)
Konusarak rahatlatmaya calisiyodur 3 ay haftada 1 gun psi.destek almistim 3.5 sene evvrl ben cok sikistirip agladigim icin (teshis sok gecirdigimdi) bana yol gosteriyordu kendimi suclu hissediyodum cok yeniyken bir onu asmistik ha buarada gosterdigi yollarda hic bi ise yaramamistibenim kuzenim psikolog calisiyorda disaridan mantikli yorumlar yapiyor ancak is kendi basina gelince bir dal sigaradan yemegi oradaki herkezin burnundan getirircesine huysuz ettigini gordugum anda bitti benim icin
Muhasebeci gibi dusun fabrikanin muhasebesini tutuyor kendi evinin butcesini kontrol edemiyor :) bekledigim faydayi gormemistim ilac kullanmadim
Gittigim yer libadiyede psi klinigiydi enteresandi
Psikolojik destek almayı düşünüyordum bu konuyu okuyunca da düşündüm vaz mı geçsem diye :S
Psikologtan beklentileriniz farklı ve bence yapması gereken şeyi yanlış biliyorsunuz muhtemelen bu yüzden kafanızın karışması doğal
Psikolog sizin hayati kararlarınızı veremez ki, o size yol göstermekle görevli, sizin ne yapmak istediğinizi bulmanızda yardımcı olmakla görevli, bir anda sihirli bir değnekle başınıza dokunup tamam dertlerin çözüldü diyemez
Ya da bunu şöyle yapmalısın doğrusu bu, yanlışı bu diyemez, kendi yargılarıyla karar veremez, çünkü bu sizin hayatınız ve sonuna kadar sizin kararlarınızla ve bunun sonuçlarının sorumluluğunu almanızla ilerlemeli
Eğer sizin adınıza karar verirse ve bundan pişmanlık duyarsanız sürekli onu suçlarsınız ve o kişi bunun sorumluluğunu alamaz, almamalı eğer aklı başında biriyse (burda şahsın nasıl bir tavır takındığı, nasıl bir yol izlediğini bilmeden konuşuyorum sadece sokaktakiyle aynı tepkiyi verirdi dediğiniz için)
Sokaktaki kişi size yargılamadan yaklaşmazdı, kendisi sizin yerinize karar vermeye kalkıp, kendi değer yargılarıyla sizin değer yargılarınızın çatışmasından daha büyük problemlere sebep olabilirdi
İlk seanstan büyük değişimler bekleyemezsiniz, neticede henüz problemleri yeni su yüzüne çıkarılıyordur, sizi yeni tanıyor, ilişkiniz yeni gelişiyor
Genel olarak bu işin kurallarından bahsettim karşınızdaki psikolog sizin ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek nitelikte midir değil midir bilemem
Bir süre devam edin derim ben eğer anlaşamıyorsanız, yaklaşımından hoşlanmıyorsanız bir başkasını, kendinize daha uygun bir psikolog bulun ama kimseden size şöyle yap böyle yap deyip mükemmel bir hayat tablosu yaratmasını beklemeyin, onun görev sınırlarını aşar çünkü bu :)
Ben de aile terapistine gidenlerdenim, biz öncesinde testler yaptık, kelime doldurmaca vs.. sonrasında birer birer alındık, sonrasında beraber.... o birlikte girdiğimizde ben nasıl bi rahatladıysam içimde ne varsa dökülüvermiştim :)) Ben faydasını görenlerdenim.
bu arada karşınızdaki bazen duymak istemediğiniz, kendinize söylemeyediğiniz gerçekleri de yüzünüze vuruyor. Ama bir iki terapide bunlar ortaya çıkmaz düzenli gidilmesi gerek sonuç için. Biz toplam 6 seans filan gitmiştik.
ben daha eşimle ilkine gittim bir ağladım bir boşaldım üzerimden tur geçmiş gibiydi....... bak hatırladım yine ağladım...... karşınızdaki psikolog objektif bakabiliyor ve yanlı davranmıyor ama bu öyle 1-2 seansla bitmez ödevler veriliyor 10-15 de belki bizi çözecekler ... buarada maddiyat ayrı bir etken tabi ben ücretsiz destek almaya başladım hayırlısıyla sonu gelir umarım.. :26:
haklısın ama insan birkaç seans gidip o kadar para verip sadece konuşup dönünce kendini kötü hisseder. psikolog sadece dinlemeli mi? hep bunu duyuyorum. psikoloğa gidiyorlar ama sadece anlattıkları için sıkılıp bırakıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?