Psikolog ve evlilik danışmanları

psikopatinkarisi

Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2013
521
5
16
Ankara
Arkadaşlar bugün ilk defa bir psikologa gittim. Önce bireysel görüşme yaptık haftaya da eşimle gidecektik ama ben haftayaki randevu konusunda son derece kararsızım... Çünkü bugün yaptığımız 1,5 saatlik görüşme sonunda ben nasıl girdiysem öyle çıktım ne bir rahatlama oldu ne kafamdaki konular netleşti ... Yani uzun uzun dinledi kısa yorumlar yaptı tavsiye vermedi pardon tek tavsiyesi '' Eşinizle de duygularınız ve korkularınız hakkında konuşun '' oldu ... İyi de ben bunu sokaktan geçen adamın kolundan tutup anlatsam o da bana aynı şeyi söylerdi

Demek istediğim ... Ben mi çok şey bekledim yoksa bu tedaviler hiçbir işe yaramıyor mu ? Aranızda bu tür seanslara katılan ve ciddi bir ilerleme kaydeden var mı ? Saati de 150 lira yani boşa para vermeyelim :44:

Canim bende gitmistim iki kez yanliz sonra bir kerede esimle, birak kadinin tavsiye vermesi bana haklisin kendini skma fln filan esimle gidincede onu hakli beni anlayissiz cikardi.. Hadi dicem biz baska ulkedeyiz kultur farki esimde doktrda burali ama bosa para verdim bende ne bana nasil daha anlayisli olucami ogretebildi bir ustune esim tartismalarda dktor bile dyor sen hala kabul etmiyorsun diyip daha cok sinirimi zplatir oldu :))
Belkide benimki kotu br tecubedir, sana bol sanslar, ins hersey gonlunce olur..

bunlar geçici çözümler. insanlar kafasında değişmiyorsa psikolog falan gereksiz diye düşünüyorum.
yani bir psikoloğa derdini anlatmak hayatını değiştirmeyecek. küçücük şeyleri bile değiştirmez. eşine de bağlı.
herkesin doğası gereği... bilmem anlatabildim mi..

emin ol 10 yılldır kafamdan atamadığım şeyler var. yaş ilerledikçe daha da yerleşiyor beynime.

psi. çözüm bulmuyor.

Offf bi de bu var di mi kimi dinlese ona göre yorum yapacak sonra doktor bile bana hak verdi yorumları .... Offf Allah'ım bu daha kötü ben haftaya kesin gitmeyeyim

emin ol 10 yılldır kafamdan atamadığım şeyler var. yaş ilerledikçe daha da yerleşiyor beynime.

psi. çözüm bulmuyor.

O zaman bu adamların görevi ne , ne işe yarayacaklar

Hiç mi yok ya evet şu doktor bize çok iyi geldi diyen biri

O zaman bu adamların görevi ne , ne işe yarayacaklar

Hiç mi yok ya evet şu doktor bize çok iyi geldi diyen biri

valla canım2 tanesine gittim ikisi de tek başımayken haklı olduğumu söylediler. ailemle görüştüklerinde de haksız olduğumu söylediler.

birisi kıvırdı biraz falan. yani kim haklı kiim haksız meselesi de değildi benim sıkıntım. maç yapar gibi 1 -0 önde olmak değil. sorunuma çözüm bulmaktı.

bu arada görevlerini ben de bilmiyorum açıkçası

Acaba bizi dinlerken sıkılıp içlerinden '' Akşam ne yapsam maç kaç kaç bitti '' gibi şeyler düşünüyorlar mıdır

Ya bi de şimdi aklıma geldi filmlerde hep öyle oluyor ya adamın bana '' Peki bu olay size kendinizi nasıl hissettirdi '' gibi sorular sorması gerekmiyo muydu ? Böyle duygularıma inmesi orda gizli saklı kalmış bişi varsa bulup çıkarması falan ? Tamam anladım ben çok şey bekliyorum

Konusarak rahatlatmaya calisiyodur 3 ay haftada 1 gun psi.destek almistim 3.5 sene evvrl ben cok sikistirip agladigim icin (teshis sok gecirdigimdi) bana yol gosteriyordu kendimi suclu hissediyodum cok yeniyken bir onu asmistik ha buarada gosterdigi yollarda hic bi ise yaramamisti benim kuzenim psikolog calisiyorda disaridan mantikli yorumlar yapiyor ancak is kendi basina gelince bir dal sigaradan yemegi oradaki herkezin burnundan getirircesine huysuz ettigini gordugum anda bitti benim icin
Muhasebeci gibi dusun fabrikanin muhasebesini tutuyor kendi evinin butcesini kontrol edemiyor :) bekledigim faydayi gormemistim ilac kullanmadim
Gittigim yer libadiyede psi klinigiydi enteresandi

Psikologtan beklentileriniz farklı ve bence yapması gereken şeyi yanlış biliyorsunuz muhtemelen bu yüzden kafanızın karışması doğal
Psikolog sizin hayati kararlarınızı veremez ki, o size yol göstermekle görevli, sizin ne yapmak istediğinizi bulmanızda yardımcı olmakla görevli, bir anda sihirli bir değnekle başınıza dokunup tamam dertlerin çözüldü diyemez
Ya da bunu şöyle yapmalısın doğrusu bu, yanlışı bu diyemez, kendi yargılarıyla karar veremez, çünkü bu sizin hayatınız ve sonuna kadar sizin kararlarınızla ve bunun sonuçlarının sorumluluğunu almanızla ilerlemeli
Eğer sizin adınıza karar verirse ve bundan pişmanlık duyarsanız sürekli onu suçlarsınız ve o kişi bunun sorumluluğunu alamaz, almamalı eğer aklı başında biriyse (burda şahsın nasıl bir tavır takındığı, nasıl bir yol izlediğini bilmeden konuşuyorum sadece sokaktakiyle aynı tepkiyi verirdi dediğiniz için)
Sokaktaki kişi size yargılamadan yaklaşmazdı, kendisi sizin yerinize karar vermeye kalkıp, kendi değer yargılarıyla sizin değer yargılarınızın çatışmasından daha büyük problemlere sebep olabilirdi
İlk seanstan büyük değişimler bekleyemezsiniz, neticede henüz problemleri yeni su yüzüne çıkarılıyordur, sizi yeni tanıyor, ilişkiniz yeni gelişiyor
Genel olarak bu işin kurallarından bahsettim karşınızdaki psikolog sizin ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek nitelikte midir değil midir bilemem
Bir süre devam edin derim ben eğer anlaşamıyorsanız, yaklaşımından hoşlanmıyorsanız bir başkasını, kendinize daha uygun bir psikolog bulun ama kimseden size şöyle yap böyle yap deyip mükemmel bir hayat tablosu yaratmasını beklemeyin, onun görev sınırlarını aşar çünkü bu :)

Son düzenleme:

Evet çok haklısınız .. Özellikle şu sihirli değnek olayı tamamen bana uydu sanırım :)

Ben ilaç kullanma taraftarı değilim insanı çok uyuşturuyor

Psikolojik destek almayı düşünüyordum bu konuyu okuyunca da düşündüm vaz mı geçsem diye :S

Daha durun vazgeçmeyin konu bir netliğe kavuşsun belki faydası görenler de bişeyler söyler

Ben de aile terapistine gidenlerdenim, biz öncesinde testler yaptık, kelime doldurmaca vs.. sonrasında birer birer alındık, sonrasında beraber.... o birlikte girdiğimizde ben nasıl bi rahatladıysam içimde ne varsa dökülüvermiştim :)) Ben faydasını görenlerdenim.

bu arada karşınızdaki bazen duymak istemediğiniz, kendinize söylemeyediğiniz gerçekleri de yüzünüze vuruyor. Ama bir iki terapide bunlar ortaya çıkmaz düzenli gidilmesi gerek sonuç için. Biz toplam 6 seans filan gitmiştik.

Son düzenleme:
ben daha eşimle ilkine gittim bir ağladım bir boşaldım üzerimden tur geçmiş gibiydi....... bak hatırladım yine ağladım...... karşınızdaki psikolog objektif bakabiliyor ve yanlı davranmıyor ama bu öyle 1-2 seansla bitmez ödevler veriliyor 10-15 de belki bizi çözecekler ... buarada maddiyat ayrı bir etken tabi ben ücretsiz destek almaya başladım hayırlısıyla sonu gelir umarım.. :26:

şimdi bize ödev verdi tabi eşim yapmıyor erkek milleti neyi önemsemiş ki doğru düzgün ama ben elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum . gittiğimizde vericem

haklısın ama insan birkaç seans gidip o kadar para verip sadece konuşup dönünce kendini kötü hisseder. psikolog sadece dinlemeli mi? hep bunu duyuyorum. psikoloğa gidiyorlar ama sadece anlattıkları için sıkılıp bırakıyorlar.

Alla alla bize hiç test falan yapılmadı ama Önce sen gel bireysel görüşelim daha sonra eşinle alıcam dedi ...

Peki seansı 150'den daha uygun yerler bulabilir miyiz ? Yani şükürler olsun maddi durumumuz kötü değil ama ayda 600 lira da çok ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…