Psikolog ve evlilik danışmanları

muhasebeciyim çalıştığım firmanın hesabını yapıyorum kendi cebimin hesabını yapamıyorum

Hayır, karşısındakinin isteklerini anlayıp o yöne yönlendirmeli. Ama şunu yap bunu yap diyemez, tavsiye verir, kendisi karar verirse karşısındakini kendine bağımlı hale getirir sadece, gelişmesini engellemiş olur. Düşünsene jookercim bir sorunun tek bir doğru cevabı olamaz, çünkü insanların özel hayatı da çok öznel ve hassas. Ama karşısındakinin isteği doğrultusundaysa ufak tavsiyelerden zarar gelmez. Peki ya şöyle yapsak nasıl olur gibisinden yönlendirmeler de kullanabilir.

Konuyu açan bayan ilk problemini anlatacak, belki kendince bazı yorumlar yapacak, psikolog da eğer işinin ehliyse bayanın satır aralarını okuyup onun yüzüne vuracak duyması gerekenleri ve isteklerini sezinlediğinde o yöne doğru yol almasını sağlayacak cümleler kuracak. Yani olması gereken bu.

Mesela "Kocamla şöyle şöyle yapmalı mıyım?" "Hayır yapmayın, öyle şey mi olur, bunu yapın daha iyi olur" diyen bir psikolog istifa etsin. Bu yüzden çok yara alan insan duydum. Senin Allahla bağlantın kesilmiş diyen psikiyatrist, sevgilisiyle birlikte olmuş kıza neee sen nasıl böyle bir şey yaparsın diyen psikolog, daha neler neler, oy oyy. Burada sorulmuş soruya (bence) verilecek güzel cevap "Kocanızla neden böyle yapmak istiyorsunuz?" ya da konu, gidişat, satır araları neyi getirmişse onu sormak olabilir. Böylece nedenlerini irdeler belki bunun çok boş bir duygudan olduğunu fark eder ya da tamamen köklü bir nedeni sezinleyip bundan vazgeçemeyeceğini anlamış olur bu bayan. Tabii bu tamamen bir senaryo üzerine yazıldı :)

Ama ilk seanstan büyük bir değişim zaten zor, bir insanla ilk karşılaştığınızda bile aranızda bir soğukluk olur, ilk seans arada bir ilişki yapılandırma seansıdır zaten.

Terapide pasif davranan psikologları ben de sevmem. Tabi yine söylüyorum sizin psikoloğunuz iyi midir kötü müdür pasif midir aktif midir bunu söylemek için erken ve buna yorum yapamam ama birkaç seans devam etseniz de bizi tekrar bilgilendirseniz ya da memnun değilseniz değiştirirsiniz :)

Son düzenleme:
3 haftadir bende destek aliyorum.
Psikologun elinde sihirli bir deynek yok. Ilk seansta hemen iyi gelecek diye garanti veremez.
Tabi uzmandan uzmana degisir. Sizi sorulariyla yonlendirmesi gerekli.
Her sordugu soruda kendinizi sorgulayip bakis acisi kazandirmali.
Sadece dinleyip 3 kelime ediyorsa farkli bir uzmana gidin.
Bende ilk giderken yanlizliktan kaynakli bir depresyon gecirdigimi saniyordum. 2. Seansin sonunda sorunun aslinda annem merkezli oldugunu anladim. 3. Seansta ise sordugu sorulara karsi verdigim cevaplardan annem ile icimde ciddi bir problem yasadigim kesinlesti.
Alt benligimizin bize neler yaptigini gun yuzune en kolay cikarabilen kisi psikologtur. Gunumuzde de her insanin gitmesi gerekiyor diye dusunuyorum.

Arkadaşım walla sen benim psikologdan daha iyi yorumlar yapıyorsun ofisin olsa sana gelirdim yemin ederim :)

Umarım en yakın zamanda sorunlarınızı halledersiniz ... Anladığım kadarıyla sizin danışmanınız çok daha etkili ... Eğer sorun olmazsa hangi şehirde olduğunu öğrenebilir miyim ?

psikologum ol duzelt beni just
dedklerine tamamen katiliyorum da bahsettigim sey uyazinin sonunda bahsettign gibi pasiflik meseledi. o rahatsiz ediyor beni sadece . telden yazdim turkcem elestirilmwsin ?p

psikologum ol duzelt beni just
dedklerine tamamen katiliyorum da bahsettigim sey uyazinin sonunda bahsettign gibi pasiflik meseledi. o rahatsiz ediyor beni sadece . telden yazdim turkcem elestirilmwsin ?p

Kendim hariç herkese yardım edebilirim
Sloganım bu

merhaba ben evlilik terapistine gitmedim ama gittigim psikiyatr beni psikologa yonlendirdi.buyuk umutla gittim sadece dinledi,ilgisiz bir sekilde problem ne problem ne deyip durdu,bana bir cikis yolu da gostermedi.hadi bu devlet hastanesiydi ozele de gittim o devlettekielrden bin beterdi ve care aramam sonsuza dek bitti.en azindan benim gorduklerim pskiyatr ilac ver yolla,psikolog bitse de gitsek mantiginda.keske isinin hakkini verenler olsa

İzmirdeyseniz beklerim Şaka tabi reklam yapmıyoruz burada ama yardım edebileceğim bir konu olursa seve seve yaparım canım mesaj atman yeterli psikoloğum zaten :)

Gerçekten mi bilmiyordum çok yeniyim buralarda :26:

Eşim biliyormuş bu siteyi o üye yaptı beni kafam dağılsın milletin sorunlarını görüp halime şükredeyim diye

Gerçekten mi bilmiyordum çok yeniyim buralarda :26:

Eşim biliyormuş bu siteyi o üye yaptı beni kafam dağılsın milletin sorunlarını görüp halime şükredeyim diye

Evet :)
Bana da iyi geliyor açıkçası artık kendimi bir yerlerde dışa vurmak istiyorum
Hem kendin gibi bir sürü insan bulabiliyorsun burda, yardımı oluyor yani
Ama yine tutamıyorum kendimi yorum yapasım geliyor, yardımcı olmak adına, alışkanlık

şimdi bize ödev verdi tabi eşim yapmıyor erkek milleti neyi önemsemiş ki doğru düzgün ama ben elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum . gittiğimizde vericem

ayyyy öyle bir yazmışsın ki içim buruldu
sanki ikizmişsiniz de okulda öğretmen ödev vermiş gibi ama o yapmıyor yazmışsın.
aman erkekler hep aynı 6 sında anasııfında neyse psikolog karşısında da öyle.
boşver sen yap sınıfın 1.si olup yıldızlı peki al.

Ben geçen sene eşimle gitmiştim.

İlk seansta zaten bizi ve ilişkimizi tanımaya çalışmıştı.

Ben bazı şeyleri üstü kapalı anlatsamda kadın maşallah sorunu anladı.Ve bize gerçekten güzel tavsiyeler vermişti.

Eşim her nekadar bu çok bilmiş ben bidaha gelmem desede gerçekten iyi bir psikolog olduğunu düşünüyorum.

Çok pahalı olduğundan daha sonra gidemedik.zaten benim gitmeme gerekte yoktu eşime öfke kontrolü seanslarına gelmesini istemişti..

Bu arada benim için eşime, kaliteden anlıyorsunuz doğru seçim yapmışsınız evliliğinizde dedi..

Onun için ben doğru seçimim ama benim için o doğru seçimmi bilemiycem

ayy canım sağollll yıldızlı pekiler hep benim ama madalyamı takan yok işte yinede Rabbim daha kötü şeylerden korusun yinede kocamı seviyorum cok iyidir aslında bir kaç yönü var değiştirmeye ugrasıyorum kendimce çok zorlansamda

Allah yuvana, sevdiklerine daha büyük dert vermesin.
n'olcak ödevini yapmıyorsa
sen de seviyorsun zaten aşarsınız.
erkekler öyledir; çok heyecansız duygusuz gbi dururlar.
ama içleri farklıdır bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…