- Konu Sahibi psikopatinkarisi
-
şimdi bize ödev verdi tabi eşim yapmıyor erkek milleti neyi önemsemiş ki doğru düzgün ama ben elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum . gittiğimizde vericem
Konusarak rahatlatmaya calisiyodur 3 ay haftada 1 gun psi.destek almistim 3.5 sene evvrl ben cok sikistirip agladigim icin (teshis sok gecirdigimdi) bana yol gosteriyordu kendimi suclu hissediyodum cok yeniyken bir onu asmistik ha buarada gosterdigi yollarda hic bi ise yaramamistibenim kuzenim psikolog calisiyorda disaridan mantikli yorumlar yapiyor ancak is kendi basina gelince bir dal sigaradan yemegi oradaki herkezin burnundan getirircesine huysuz ettigini gordugum anda bitti benim icin
Muhasebeci gibi dusun fabrikanin muhasebesini tutuyor kendi evinin butcesini kontrol edemiyor :) bekledigim faydayi gormemistim ilac kullanmadim
Gittigim yer libadiyede psi klinigiydi enteresandi
haklısın ama insan birkaç seans gidip o kadar para verip sadece konuşup dönünce kendini kötü hisseder. psikolog sadece dinlemeli mi? hep bunu duyuyorum. psikoloğa gidiyorlar ama sadece anlattıkları için sıkılıp bırakıyorlar.
Hayır, karşısındakinin isteklerini anlayıp o yöne yönlendirmeli. Ama şunu yap bunu yap diyemez, tavsiye verir, kendisi karar verirse karşısındakini kendine bağımlı hale getirir sadece, gelişmesini engellemiş olur. Düşünsene jookercim bir sorunun tek bir doğru cevabı olamaz, çünkü insanların özel hayatı da çok öznel ve hassas. Ama karşısındakinin isteği doğrultusundaysa ufak tavsiyelerden zarar gelmez. Peki ya şöyle yapsak nasıl olur gibisinden yönlendirmeler de kullanabilir.
Konuyu açan bayan ilk problemini anlatacak, belki kendince bazı yorumlar yapacak, psikolog da eğer işinin ehliyse bayanın satır aralarını okuyup onun yüzüne vuracak duyması gerekenleri ve isteklerini sezinlediğinde o yöne doğru yol almasını sağlayacak cümleler kuracak. Yani olması gereken bu.
Mesela "Kocamla şöyle şöyle yapmalı mıyım?" "Hayır yapmayın, öyle şey mi olur, bunu yapın daha iyi olur" diyen bir psikolog istifa etsin. Bu yüzden çok yara alan insan duydum. Senin Allahla bağlantın kesilmiş diyen psikiyatrist, sevgilisiyle birlikte olmuş kıza neee sen nasıl böyle bir şey yaparsın diyen psikolog, daha neler neler, oy oyy. Burada sorulmuş soruya (bence) verilecek güzel cevap "Kocanızla neden böyle yapmak istiyorsunuz?" ya da konu, gidişat, satır araları neyi getirmişse onu sormak olabilir. Böylece nedenlerini irdeler belki bunun çok boş bir duygudan olduğunu fark eder ya da tamamen köklü bir nedeni sezinleyip bundan vazgeçemeyeceğini anlamış olur bu bayan. Tabii bu tamamen bir senaryo üzerine yazıldı :)
Ama ilk seanstan büyük bir değişim zaten zor, bir insanla ilk karşılaştığınızda bile aranızda bir soğukluk olur, ilk seans arada bir ilişki yapılandırma seansıdır zaten.
Terapide pasif davranan psikologları ben de sevmem. Tabi yine söylüyorum sizin psikoloğunuz iyi midir kötü müdür pasif midir aktif midir bunu söylemek için erken ve buna yorum yapamam ama birkaç seans devam etseniz de bizi tekrar bilgilendirseniz ya da memnun değilseniz değiştirirsiniz :)
3 haftadir bende destek aliyorum.
Psikologun elinde sihirli bir deynek yok. Ilk seansta hemen iyi gelecek diye garanti veremez.
Tabi uzmandan uzmana degisir. Sizi sorulariyla yonlendirmesi gerekli.
Her sordugu soruda kendinizi sorgulayip bakis acisi kazandirmali.
Sadece dinleyip 3 kelime ediyorsa farkli bir uzmana gidin.
Bende ilk giderken yanlizliktan kaynakli bir depresyon gecirdigimi saniyordum. 2. Seansin sonunda sorunun aslinda annem merkezli oldugunu anladim. 3. Seansta ise sordugu sorulara karsi verdigim cevaplardan annem ile icimde ciddi bir problem yasadigim kesinlesti.
Alt benligimizin bize neler yaptigini gun yuzune en kolay cikarabilen kisi psikologtur. Gunumuzde de her insanin gitmesi gerekiyor diye dusunuyorum.
Umarım en yakın zamanda sorunlarınızı halledersiniz ... Anladığım kadarıyla sizin danışmanınız çok daha etkili ... Eğer sorun olmazsa hangi şehirde olduğunu öğrenebilir miyim ?
psikologum ol duzelt beni justHayýr, karþýsýndakinin isteklerini anlayýp o yöne yönlendirmeli. Ama þunu yap bunu yap diyemez, tavsiye verir, kendisi karar verirse karþýsýndakini kendine baðýmlý hale getirir sadece, geliþmesini engellemiþ olur. Düþünsene jookercim bir sorunun tek bir doðru cevabý olamaz, çünkü insanlarýn özel hayatý da çok öznel ve hassas. Ama karþýsýndakinin isteði doðrultusundaysa ufak tavsiyelerden zarar gelmez. Peki ya þöyle yapsak nasýl olur gibisinden yönlendirmeler de kullanabilir.
Konuyu açan bayan ilk problemini anlatacak, belki kendince bazý yorumlar yapacak, psikolog da eðer iþinin ehliyse bayanýn satýr aralarýný okuyup onun yüzüne vuracak duymasý gerekenleri ve isteklerini sezinlediðinde o yöne doðru yol almasýný saðlayacak cümleler kuracak. Yani olmasý gereken bu.
Mesela "Kocamla þöyle þöyle yapmalý mýyým?" "Hayýr yapmayýn, öyle þey mi olur, bunu yapýn daha iyi olur" diyen bir psikolog istifa etsin. Bu yüzden çok yara alan insan duydum. Senin Allahla baðlantýn kesilmiþ diyen psikiyatrist, sevgilisiyle birlikte olmuþ kýza neee sen nasýl böyle bir þey yaparsýn diyen psikolog, daha neler neler, oy oyy. Burada sorulmuþ soruya (bence) verilecek güzel cevap "Kocanýzla neden böyle yapmak istiyorsunuz?" ya da konu, gidiþat, satýr aralarý neyi getirmiþse onu sormak olabilir. Böylece nedenlerini irdeler belki bunun çok boþ bir duygudan olduðunu fark eder ya da tamamen köklü bir nedeni sezinleyip bundan vazgeçemeyeceðini anlamýþ olur bu bayan. Tabii bu tamamen bir senaryo üzerine yazýldý :)
Ama ilk seanstan büyük bir deðiþim zaten zor, bir insanla ilk karþýlaþtýðýnýzda bile aranýzda bir soðukluk olur, ilk seans arada bir iliþki yapýlandýrma seansýdýr zaten.
Terapide pasif davranan psikologlarý ben de sevmem. Tabi yine söylüyorum sizin psikoloðunuz iyi midir kötü müdür pasif midir aktif midir bunu söylemek için erken ve buna yorum yapamam ama birkaç seans devam etseniz de bizi tekrar bilgilendirseniz ya da memnun deðilseniz deðiþtirirsiniz :)
Tesekkurederim
Istanbuldayim ben. Beylikduzunde ozel bir psikologa gidiyorum.
Arkadaşım walla sen benim psikologdan daha iyi yorumlar yapıyorsun ofisin olsa sana gelirdim yemin ederim :)
psikologum ol duzelt beni just
dedklerine tamamen katiliyorum da bahsettigim sey uyazinin sonunda bahsettign gibi pasiflik meseledi. o rahatsiz ediyor beni sadece . telden yazdim turkcem elestirilmwsin ?p
İzmirdeyseniz beklerimŞaka tabi reklam yapmıyoruz burada ama yardım edebileceğim bir konu olursa seve seve yaparım canım mesaj atman yeterli psikoloğum zaten :)
Gerçekten mi bilmiyordum çok yeniyim buralarda :26:
Eşim biliyormuş bu siteyi o üye yaptı beni kafam dağılsın milletin sorunlarını görüp halime şükredeyim diye
Evet :)
Bana da iyi geliyor açıkçası artık kendimi bir yerlerde dışa vurmak istiyorum
Hem kendin gibi bir sürü insan bulabiliyorsun burda, yardımı oluyor yani
Ama yine tutamıyorum kendimi yorum yapasım geliyor, yardımcı olmak adına, alışkanlık
şimdi bize ödev verdi tabi eşim yapmıyor erkek milleti neyi önemsemiş ki doğru düzgün ama ben elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum . gittiğimizde vericem
ayyyy öyle bir yazmışsın ki içim buruldu
sanki ikizmişsiniz de okulda öğretmen ödev vermiş gibi ama o yapmıyor yazmışsın.
aman erkekler hep aynı 6 sında anasııfında neyse psikolog karşısında da öyle.
boşver sen yap sınıfın 1.si olup yıldızlı peki al.
ayy canım sağollll yıldızlı pekiler hep benim ama madalyamı takan yok işteyinede Rabbim daha kötü şeylerden korusun yinede kocamı seviyorum cok iyidir aslında bir kaç yönü var değiştirmeye ugrasıyorum kendimce çok zorlansamda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?