Psikologa giden var mı aranızda?

Profesore de gitsen illa ki dinliyor ,soru soruyor ve teshise uygun ilaç yaziyorlar. Yönlendirilmek istersen sen de ona soru sor. Ne yapayim nasil olmali gibisinden? Mutlaka git .insan bazen beyniyle başa çıkamıyor ve kimyasını değiştirmek gerekiyor. Sen bunun bilincini hissederek kendine ilk iyiliği yapmış oluyorsun zaten.Geçmiş olsun.

Zaten ben kendimi açamazsam o bana yardımcı olamazmış gibi geliyor bana da; tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim.

Bu kitabı ben de önerecektim, benden önce yazmışsın :)
Konudaki yorumlarını okudum ve fayda görmene sevindim.
Bilişsel terapinin gücüne inanıyorum ve iddia ediyorum bütün gündelik ve psikoz olmayan problemlere çözüm bulabilir :)
Bir nevi kendi kendini eğitiyorsun ve güçleniyorsun ki karşına sıkıntılar çıktığında kılıçlarını çekip baş ediyorsun
Kendi üzerimde de çok kullanmışımdır bu teknikleri

Ben hala uygularım. Ruh halim, duygu durumum gün içinde çok hızlı değişiyor benim, öyle ki içimden bazen derim benim imtihanım da bu diye o derece zorlardı beni, sanki içimde sürekli uğraştığım farklı insanlar var. Dönüp şu yazdığımı okudum da sanki delirmişim gibi yükseleni de ikizler olan bir ikizler burcu olmama bağladım artık bu yapımı napim. O kitaptaki yöntemleri kendi üzerimde bıkmadan usanmadan öğrenmeye çalışıp uyguladım, zaten içindeki insanlarla kendi kendine konuşup duran biri için kolay bişey, farkı sadece kağıda dökmek. Çok faydasını gördüm, hala da ara ara kitabı açıp belli bölümlerini okurum. Bir de panik atak nöbetini savmayı öğrendim ki dünyalara bedel benim için.

Sağlığın kıymetini çok iyi öğrendiğimden günlük hayatın stresleri sevimli geliyor bana :)

Ben gidiyorum özel bürosuna gidiyorum çok rahatlıyorum kitaplar falan öneriyor okuyorum iyi geliyor tavsiye ederim
Kişisel gelişim kitapları bende yararlı olmuyor ama ön yargılı değilim önerirse yine denerim.
Gideceğim ben de karar verdim. Zaten bir sorunum da bu stres yaratan durumun içine girdiğimden beri yani aylardır kitap okuyamadım ki eğitim alanım bolca okumamı gerektiriyor. Ama yoğunlaşamıyorum. Teşekkür ederim mesajınız için.

Merhabalar ben devlet hastanesini cogu zaman tercih etmiyorum ilgilenilme uzunlugu bakımından özel hastane tercih ediyorum hem daha kolay randevu aliniyor hem de memnun kaliyorsunuz.Ben özel hastanede gitmistim iste ben de sizin gibi dusunmustum ne konusucam ne dicem diye ilk basta gelis sebebinizi soruyolar kısaca.Ondan sonra konusmaya basladiginizda o sizi yönlendiriyor zaten siz de zaten ihtiyaciniz oldugu icin anlattikca anlatiyorsunuz.Ben cok memnun kalmistim cok iyiydi benim psikologum ama sonra uzaga tasindi iste uzakta özel bir yer acti bir kac kere de oraya da gittim özel yer de tavsiye ederim.Tek negatif yönü maddi kısmı.

Bebişim olmasaydı bende giderdim insana çok iyi geliyo ilaçta olsa takmıyosun en azından tınnn..

Nedir bilissel terapi?Neyi ogretir bize.Psikologlarin para tuzagi gidim gidim verdikleri bilgilerin ozetini paylasirmisin?Sen de psikologsun.

Ben de :) Moralimi bozan bir durum olduğunda, ikilemde kaldığımda direkt bilişsel çözümlemesini yapıp üzerine düşünüyorum, bazen teknikleri kombinliyorum :)
Çok güzel işe yarıyor ama :)
Bence çok da güzel tanımlamışsın aksine.

Nedir bilissel terapi?Neyi ogretir bize.Psikologlarin para tuzagi gidim gidim verdikleri bilgilerin ozetini paylasirmisin?Sen de psikologsun.

Bilişsel terapi temelde verimsiz, yanlış, çarpıtılmış davranış ve düşüne biçimlerini değiştirmek ve hayata farklı bir yönden bakabilmeyi öğretir çünkü duygularımızın düşünce ve davranışlarımı yönettiğine değil, düşüncelerimizin duygu ve davranışlarımızı yönettiğini savunur.
Bu yüzden düşünce sistemini değiştirdiğinizde olumsuz duygu ve davranışlarınız da değişecektir.

Bu arada negatif yaklaşımınız ve psikologları para tuzağı olarak adlandırmanızı doğru bulmadım.
Gittiğiniz psikoloğa iyidir kötüdür diyemem bilmiyorum ancak siz memnun kalmamışsınız, mümkündür.
Bir daha memnun kalmadığınız bir durum olduğunda net bir şekilde belirtin, ya bir açıklama ya da o durumdan kurtulmaya dair net bir kanıt alırsınız

3,4 seans gitmiştim.Pek faydasını goremedim ben ama siz ne konusucaz diye dert etmeyin.Neden burdasın? diye sorar ve gerisi gelir.
Bu arada psikilogun ilac yazma yetkisi yoktur.Psikiyatri ilaç yazar ve ilac tedavisi daha hızlı sonuc verir.Cok kotuyseniz eğer bence özel psikiyatriye gidin.

ilaç daha iyi.psikologların bir faydası yok.zaten aynı meseleyi farklı psikologlara anlatın ,tamamen farklı yorumlar alabilirsiniz.subjektifler.

Bir örnek vermem gerekirse.
Bir başarısızlık durumunda "Ben başarısız bir insanım." demek yerine
"Bu kez başarısız oldum." demeyi öğrenmek gibi.
Çünkü "Ben başarısız bir insanım." genelleme bir yargı ve hayatınızda mutlaka başarılı olduğunuz, iyi yaptığınız, küçük büyük şeyler var.
Bu kez başarısız olmuş olabilirsiniz ancak bu kendinizi başarısız olarak nitelemeniz için iyi bir gerekçe değil.
Bu aşırı genelleme hatasıdır, bunun gibi onlarcası daha var.

Belki bunu bu şekilde söylememin ne gibi bir farkı olacak diye düşünüyor olabilirsiniz
Ancak bu sadece sizin söylemenizden ziyade zihninizin olayı "genel olarak başarısız" / "sadece bu durumda başarısız" olarak algılamasıyla ilgili
Mesele zihninizin işlevsel düşünceleri alması, değişimi göreceksiniz siz de :)

Bu tip işlevsiz düşünceleri düzenlediğinizde daha iyi fonksiyon gösterdiğinizi fark edersiniz.
Merak edenler, Mihail Zoscenko 'nun da söylediği gibi David Burns - İyi Hissetmek kitabını alıp teknikleri kendileri uygulayabilir/bir profesyonelden yardım almayı düşünebilirler.

Son düzenleme:
yüzeceksin o zaman :)))))) nefesini tutup dalacaksın...nefesinin yettigi kadar dipde gideceksin..nefesin bitince...yukarı çıkamaya çalışacaksın son nefeste kalacaksın........o nefesin yetmediği son anda ...o yüzeye çıkışın varyaaaaaa....bütün hızınla yüzeye çıkmaya çalışırken...ve mutlu son yüzeydesin ..o anda ALLAHIM SANA ŞÜKÜRLER OLSUN YAŞIYORUM diyorsun ve iş bitiyor :)))))))

bilmem yazı ile anlatmayı becerebildin mi...sonra yine yine...bak bakayım derdin sorunun kalıyormu....yaşadğını hissetmek gerçek anlamda ,manada...bütün sorunları alıp gidiyor

Ben devlette bir psikiyatriye gittim. Derdimi çok iyi anlattım olup biteni hep anlattım iyi de dinledi beni. Bana bir ilaç verdi. Kafam boş geziyordum ilaç işe yarıyordu ama bende aşırı mide bulantısı yaptıgından ilacı kestim. Doktorum bir ay sonra tekrar görüşmemizi söyledi fakat ilacı kestiğim için gitmedim. Günümün kötü olacağını hissettiğim an ilacı kullanıyorum. Kullanmadığım zaman etrafımdaki herkese ciddi zararlar veriyorum...

Çok geçmiş olsun ben annemi kaybettiğim bir dönem tedavi gördüm ilaç değilde terapi alarak istanbuldaysanız önerebileceğim bir doktor var yalnız özel muayanane devlette bu işi yapmıyor artık

brenda chenowith tatlım başadın mı dr gitmeye son durum nedir?

Hala başaramadım bir de işe girdim, misafir ağırladım canım çıkıyor.
Ama kendimi daha iyi hissediyorum, maaşımı alınca giderim diye düşünüyorum ilginiz için teşekkür ederim. Çalışınca insanın depresyona vakti kalmıyormuş. :)

Çok geçmiş olsun ben annemi kaybettiğim bir dönem tedavi gördüm ilaç değilde terapi alarak istanbuldaysanız önerebileceğim bir doktor var yalnız özel muayanane devlette bu işi yapmıyor artık

Başınız sağ olsun bu konuda ne desem boş o yüzden bir şey diyemeyeceğim, hepimizin tadacağı bir duygu bu maalesef.
İstanbul'da değilim. İlginize teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…