- 23 Eylül 2014
- 3.621
- 4.098
- 333
- Konu Sahibi brenda chenowith
-
Profesore de gitsen illa ki dinliyor ,soru soruyor ve teshise uygun ilaç yaziyorlar. Yönlendirilmek istersen sen de ona soru sor. Ne yapayim nasil olmali gibisinden? Mutlaka git .insan bazen beyniyle başa çıkamıyor ve kimyasını değiştirmek gerekiyor. Sen bunun bilincini hissederek kendine ilk iyiliği yapmış oluyorsun zaten.Geçmiş olsun.
Kesinlikle doğru, stres unsurunu tam anlamıyla yok etmek her zaman mümkün olmuyor, sadece baş etme becerisi geliştiriyor insan. İç dinamikleri iyileştirsen de çevresel faktörler kontrolümüz dışında.
David burns-iyi hissetmek de iyi bir kitaptır, ben çok faydasını gördüm sıkça da tavsiye ediyorum.
Ben hala uygularım. Ruh halim, duygu durumum gün içinde çok hızlı değişiyor benim, öyle ki içimden bazen derim benim imtihanım da bu diye o derece zorlardı beni, sanki içimde sürekli uğraştığım farklı insanlar var. Dönüp şu yazdığımı okudum da sanki delirmişim gibiBu kitabı ben de önerecektim, benden önce yazmışsın :)
Konudaki yorumlarını okudum ve fayda görmene sevindim.
Bilişsel terapinin gücüne inanıyorum ve iddia ediyorum bütün gündelik ve psikoz olmayan problemlere çözüm bulabilir :)
Bir nevi kendi kendini eğitiyorsun ve güçleniyorsun ki karşına sıkıntılar çıktığında kılıçlarını çekip baş ediyorsun
Kendi üzerimde de çok kullanmışımdır bu teknikleri
Kişisel gelişim kitapları bende yararlı olmuyor ama ön yargılı değilim önerirse yine denerim.Ben gidiyorum özel bürosuna gidiyorum çok rahatlıyorum kitaplar falan öneriyor okuyorum iyi geliyor tavsiye ederim
Canım benimm ahh ahh küçük yaşımda neler çektim.Bu kadar ne derdin var canım alemsin yaa
Arkadaşlar geçilebilecek en zor süreçlerden birinden geçiyorum. Delirmeme ramak kaldı çok zor dayanıyorum.
Yardım almak istiyorum ancak nereden alınır devlet hastanelerinden yardım alabilir miyim etkili olur mu? Veya özel hastanelerde ilgili bölümlerden? Yoksa direkt özel bürosunu mu önerirsiniz?
Seanslarınız ne sıklıkta, bir de direkt anlatacak mıyım nasıl gireceğim konulara? Her şey anlatılabilir mi? Nasıl ilerliyor süreç biraz yardımcı olur musunuz? Kendimi telkin ede ede buraya kadar geldim ama ses yükseltmeyi bilmeyen ben artık en ufak şeyde bağırır oldum. Hayatımdaki insanlar tek şansım şu an onları da kaybetmek istemiyorum. Onların bir suçu yok ama onlardan çıkarıyorum. Üzüntüden tetikleyen tansiyonum, şekerim ve ağrılı döküntülerimi, boynumda oluşan kitleleri falan takmıyorum bile kafaya. Kötü bir şey çıkarsa bir de onunla uğraşmayayım diye.
Psikolog seçimi nasıl olur, şu ruh halinden kurtulayım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bebişim olmasaydı bende giderdim insana çok iyi geliyo ilaçta olsa takmıyosun en azından tınnn..Ben özele gidiyorum. Seanslar ne kadar sık olursa o kadar iyi oluyor ama tabi bütçe kaygısı da oluyor o yüzden max iki haftada bir olsun diyorlar. Ben ilk seans ne konuşacağımı bir kağıda yazmıştım. Gereksiz bir sessizlik olmasın diye. İlk bir kaç seans daha çok sizin konuşmanızla geçiyor. Ne zaman siz artık konuşacaklarınızı tüketmiş hissediyorsunuz daha çok o konuşmaya başlıyor. Her şeyi de anlatabilirsiniz profesyonel insanlar sonuçta. Emin olun sizden daha büyük dertleri de dinlemişlerdir sizin derdinizden de. Bunu görmek beni o kadar rahatlatmıştı ki. Çok yalnız hissediyorsunuz, bu kadar sıkıntıda bu kadar sorunlu bu kadar sinirli bir ben varım diyorsunuz ama aslında hiç de özel ya da tek olmadığınızı pek çok insanın bu süreçlerden geçtiğini ve düzeldiğini anlıyorsunuz. Psikolog eğer gerek görürse sizi psikiatra yönlendiriyor. Orda ilaç başlayabiliyorlar ve ikisini bir arada yürütüyorsunuz. Psikiatr ayda bir, psikolog iki haftada bir şeklinde.
Nedir bilissel terapi?Neyi ogretir bize.Psikologlarin para tuzagi gidim gidim verdikleri bilgilerin ozetini paylasirmisin?Sen de psikologsun.Bu kitabı ben de önerecektim, benden önce yazmışsın :)
Konudaki yorumlarını okudum ve fayda görmene sevindim.
Bilişsel terapinin gücüne inanıyorum ve iddia ediyorum bütün gündelik ve psikoz olmayan problemlere çözüm bulabilir :)
Bir nevi kendi kendini eğitiyorsun ve güçleniyorsun ki karşına sıkıntılar çıktığında kılıçlarını çekip baş ediyorsun
Kendi üzerimde de çok kullanmışımdır bu teknikleri
Ben hala uygularım. Ruh halim, duygu durumum gün içinde çok hızlı değişiyor benim, öyle ki içimden bazen derim benim imtihanım da bu diye o derece zorlardı beni, sanki içimde sürekli uğraştığım farklı insanlar var. Dönüp şu yazdığımı okudum da sanki delirmişim gibiyükseleni de ikizler olan bir ikizler burcu olmama bağladım artık bu yapımı napim. O kitaptaki yöntemleri kendi üzerimde bıkmadan usanmadan öğrenmeye çalışıp uyguladım, zaten içindeki insanlarla kendi kendine konuşup duran biri için kolay bişey, farkı sadece kağıda dökmek. Çok faydasını gördüm, hala da ara ara kitabı açıp belli bölümlerini okurum. Bir de panik atak nöbetini savmayı öğrendim ki dünyalara bedel benim için.
Sağlığın kıymetini çok iyi öğrendiğimden günlük hayatın stresleri sevimli geliyor bana :)
Nedir bilissel terapi?Neyi ogretir bize.Psikologlarin para tuzagi gidim gidim verdikleri bilgilerin ozetini paylasirmisin?Sen de psikologsun.
yüzeceksin o zaman :)))))) nefesini tutup dalacaksın...nefesinin yettigi kadar dipde gideceksin..nefesin bitince...yukarı çıkamaya çalışacaksın son nefeste kalacaksın........o nefesin yetmediği son anda ...o yüzeye çıkışın varyaaaaaa....bütün hızınla yüzeye çıkmaya çalışırken...ve mutlu son yüzeydesin ..o anda ALLAHIM SANA ŞÜKÜRLER OLSUN YAŞIYORUM diyorsun ve iş bitiyor :)))))))İnanır mısınız ben de o kafadaydım :)) Hatta bir güzel tatil yaptım, yedim içtim gezdim falan ama yok kalıcı bir çözüm değil eve gelince yine aynı. Bu sefer beceremedim :) Daha dün alışverişteydim az önce kuaförden döndüm ama hepsini görev bilinciyle yapıyorum keyif almıyorum.
Arkadaşlar geçilebilecek en zor süreçlerden birinden geçiyorum. Delirmeme ramak kaldı çok zor dayanıyorum.
Yardım almak istiyorum ancak nereden alınır devlet hastanelerinden yardım alabilir miyim etkili olur mu? Veya özel hastanelerde ilgili bölümlerden? Yoksa direkt özel bürosunu mu önerirsiniz?
Seanslarınız ne sıklıkta, bir de direkt anlatacak mıyım nasıl gireceğim konulara? Her şey anlatılabilir mi? Nasıl ilerliyor süreç biraz yardımcı olur musunuz? Kendimi telkin ede ede buraya kadar geldim ama ses yükseltmeyi bilmeyen ben artık en ufak şeyde bağırır oldum. Hayatımdaki insanlar tek şansım şu an onları da kaybetmek istemiyorum. Onların bir suçu yok ama onlardan çıkarıyorum. Üzüntüden tetikleyen tansiyonum, şekerim ve ağrılı döküntülerimi, boynumda oluşan kitleleri falan takmıyorum bile kafaya. Kötü bir şey çıkarsa bir de onunla uğraşmayayım diye.
Psikolog seçimi nasıl olur, şu ruh halinden kurtulayım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
brenda chenowith tatlım başadın mı dr gitmeye son durum nedir?
Çok geçmiş olsun ben annemi kaybettiğim bir dönem tedavi gördüm ilaç değilde terapi alarak istanbuldaysanız önerebileceğim bir doktor var yalnız özel muayanane devlette bu işi yapmıyor artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?